Új hozzászólás Aktív témák
-
Dester31
tag
Nem értem, hogy miért írjátok, hogy 27" jó 4K-ra. Nem az. Értem a skálázást, de egyes alkalmazások nem tudnak (pl. Lightroom, Photoshop). Azért cseréltem le a monitorom 32"-os OLED-re, mert a 27"-on nem láttam
Ha meg két monitorod is van, az egyiken 100% a DPI, a 4K-son meg 125% vagy 150%, akkor az ablakok húzásánál van probléma - és egyes alkalmazások szét is tudnak esni a DPI váltástól (pl. Bambu Studio). Nyilván ez nem a monitor vagy a Windows hibája, de ettől még sajnos létezik.
Viszont ha valaki nagyon akar 4K, nem OLED 28"-os monitort venni olcsón, nálam van egy Acer eladó -
-
ROBOTER
addikt
"Ellenőriztük a háttérvilágítás egyenletességét is,"
Azért az nem lehetett egyszerű -
GreatL
őstag
válasz
Cingáriusz #1 üzenetére
Ennyiért? Inkább TV dupla méretben, 120 Hz, G-sync, köszi.
-
Skynet258
veterán
Azért ezt ne általánosítsuk, mert van a QD-OLED és a WOLED is az OLED-en belül, illetve ezek különféle generációi. Egy modern QD-OLED kijelzőn semmi probléma a text megjelenítéssel, napi 8 órát dolgozok rajta aztán még 3-4 órát biztos eltöltök előtte esténként, IPS után nézve is teljesen ok a szövegmegjelenítés. Ellenben a régebbi paneloknál ez valóban egy létező probléma volt - ha írsz egy pontos típust akkor elég gyorsan meg tudjuk neked mondani, hogy milyen panellel szerelt az OLED-ed.
-
tool
tag
Mivel a 1k éppen negyed annyi pixel, ezért nem szellemesedik a kép, de nyilván nem 1080p kell netezni ekkora monitoron, de gyors fps játékok esetén áldás a magasabb képfrissítés és az ennek köszönhetően jóval alacsonyabbá váló input lag. Nekem a Swift változat van, az kb ugyanez, döbbenetesen jó képe van
-
nexplo
őstag
Nekem egy viszonylag csúcs OLED-em van (LG) de irodai munkára borzasztó. Sajnos a kis szöveg részletek "fátyolosak" az OLED technológia miatt. Játékra már más tészta, bár a 240Hz-et új játékoknál nehéz "utolérni" hardverrel.
-
jozsef83
tag
válasz
Neurotoxin #13 üzenetére
Kb nekem is én 4 percre tettem. És használom munkára is az LG oled C2 48". Parancsikonok nincsenek kint az asztalon. Minden védelem bekapcsolva.
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Ryan_Sanchez #12 üzenetére
Annyira nem tartanék tőle, a pixelshift/screen move elég hatékony. Egy 55" C1-en játszom, 3 éve megvan, eddig semmi beégést nem tapasztaltam. Ettől függetlenül játékon kívül nem használnám desktopra vagy irodai feladatokra. LG OLED TV-n egyébként is 2 perc statikus tartalom után beindul a tűzijáték
-
Ryan_Sanchez
tag
Ahányszor elkapott az oled vásárlás gondolata (monitornak), mindig eszembe jut a burn-in. Utána megnézem az árukat, és teljesen el is engedem a gondolatot.
Vagy már a pixelshift technológia teljesen megoldotta a beégést? -
Woodcutt3R
tag
Én 1,5 éve vettem ezt 350e Ft-ért akcióban az LG honlapjáról:
[link]
4k munkára, full hd 480hz arena shootere (Quake Live).
Mivel tud ez többet? ( Usb c töltés nem számít nekem Pc fut) -
jozsef83
tag
válasz
ggbuffon1897 #5 üzenetére
Ez így van teljesen jogos. Inkább egy új LG oled 42 TV sokkal jobban megéri.
-
gyugyo1010
tag
Azért egy majd fél millás monitorra "ajánlott" plecsnit rakni, erősen szponzorgyanús...
Szerintem egy "tetszett" plecsni hihetőbb és relevánsabb. -
PTM
aktív tag
válasz
ggbuffon1897 #5 üzenetére
Én azért, mert egy 32"-os kijelzőt még kényelmesen használok, egy 42-est viszont nem. Monitorként az akkor se kéne, ha fizetnének érte 450 ezret.
-
ggbuffon1897
őstag
2 oled tv mellett volt h csabitott a gondolat egy oled monitor felé. De mindig rájövök h ha már 450ezres C olednél húztam a fogam, akkor egy ilyennél milenne..
Aki nem massziv hz meg fps b*zi az nem tudom miert venné mondjuk ezt egy 42es lg oled tv helyett.
-
Dester31
tag
Aki ilyesmi monitoron gondolkodna, tegyen még picit hozzá és vegyen inkább egy MSI MPG321UX-et. Főleg, ha USB-C-n is kötne rá laptopot (90W-ig tölti is). Bátran ajánlom, úgy fél éve nyúzom, csak azt sajnálom, hogy nem korábban vettem meg.
Vagy ha a masszív PD nem fontos, akkor ennél olcsóbban egy MSI MAG 321UPX.Dual módot nem tudja, de akinek ilyen monitora van, az csak meg tudja már mivel hajtani 4K-ban is.
-
Skyhunter
őstag
4k-ról "leváltva" 1080p-re, mennyire marad a kép tiszta?
-
Semplar
őstag
válasz
Cingáriusz #1 üzenetére
+1
-
Legördítettem az árához, a többit már nem is olvastam
Új hozzászólás Aktív témák
- EIZO FlexScan EV2750 fekete 27" 2560x1440 2K IPS monitor PIVOT, HDMI - több db - Made in Japan!
- Rog Falchion Ace bill,Rog Impact 3 egér,Rog XG27ACS-W monitor,ROG xxl egérpad, secretlab monitor arm
- Samsung S32R750UE monitor - 4K/UHD - pár fekete pötty a panelben - HDMI - asztalra csavarozható!
- LG L192WS monitor eladó: 19" 1440 900
- Philips Evnia Ultrawide Gamer Monitor!34"/3440x1440/Mini LED/1400nit/165hz/G-sync-Freesync/Ambiglow
- PS Plus előfizetések
- 8 GB-os ASUS TURBO RTX 2080 SUPER EVO - garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 mini Kompakt erőgép, megbízható teljesítmény 256 GB
- ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest