Új hozzászólás Aktív témák
-
Solten
őstag
-
Alaaf Pi
senior tag
-
tasiadam
veterán
válasz
moleculez #31 üzenetére
telóból desktop megoldásnak kellene terjednie.
Mint a samsung dex? Hát, egy ideje van, de ugye az sincs rommá optimalizálva. pl a böngészés oké, office alkalmazások oké, microsoft, pl teams, sztem az is még elmenne, de hűteni kell hozzá a jószágot, és nemsok telefonban van annyi RAM, hogy multitaskingolj -
moleculez
veterán
Az a helyzet hogy pl ahol én dolgozom is egyre inkább migrálnak cloudba a local server helyett, de laptopokról nem mondunk le, ugyanis a legkissebb megakadás 10-20 hívás a supportnak. (Élelmiszeripari termelés, a gyárakban minden is hálóra van kötve) Egész jó balanszot vág a vezetőség.
Otthonra… mint fentebb írtam szerintem az infrastruktura még mindig bottleneck. Otthonra szerintem a telóból desktop megoldásnak kellene terjednie. Geek játékszer helyett az átlagos usereknek kellene felfedezni. Amíg nem akarnak komolyabban videót vágni, meg játszani, addig szinte mindenre elég egy teló. Böngészés (a böngésző már szinte önálló OS), email, office.
-
Soderes
senior tag
Én már várom mikor lesz Gateséknél használat közbeni reklámok vagy hűség szerzödés. Ha 2 évre aláírsz több processzor időt kapsz felhőbe. Esetleg MLM. Szervezz be 10 ember és akkor a Tier 2-be leszel, ahol fos helyett szar konfigot osztanak ki neked. Meg ilyesmi.
-
"You will own nothing and you will be happy."
-
moleculez
veterán
-
moleculez
veterán
Szerintem egy kibelezett W11 a hardveren de a tényleges kunka ugye a szerveren zajlik. Gépen csak tárhely fileoknak, kis RAM a cachnek, GPU hogy kihajcsa’ a monitort azt eriggy. És erre mind elég valami ARM SoC, bőven, és abba ugye a GPU is benne foglaltatik.
Esküszöm bírnám. De a hálózat minősége az még mindig komoly potenciális bottleneck.
Nálunk a cégnél a gyártósorok mellett van pár Dell Wysebox. Gyűlöljük őket meg aki ki is találta őket, de tiszta szívből. Elvileg jövőre kivezetik azokat is. Arról nem beszélve, hogy nem ám Azure cloudban fut W11, neem… lokális szerveren W8.1Amit még a régi IT gárda tákolt össze. Most próbálunk szabadulni az eszközöktől de nem könnyű, mert ha megbontják akkor már a hálózatot is cserélni kell alatta meg mindent is.
-
Soulles
aktív tag
-
zooly
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #16 üzenetére
Gondolom (atalakitott) win11 van ezen a kliensen, annak pedig 8gb ram az ajanlott.
-
Soderes
senior tag
Esetleg úgy lenne értelme, hogy a Ramot is letölti?
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Danipicur2 #15 üzenetére
De minek 8GByte RAM és 128GByte tárhely egy vékony(ka) kliensnek?
Én 2GB RAM + 4GByte pendrive-ból megoldottam, ami egy levágott, kisfloppy tápkábelre forrasztott példány volt (pont illik a belső USB2.0-ás tüskesor felére) És még ez is overkill lehetett.
-
ViZion
félisten
Nem tudom, h ki a célközönség. Cégeknél normális, h thin client és egy távoli szerveren dolgoznak. De ez is olyan, mint a zsiráf: szép-szép, de otthonra nem ké'ne.
-
Soderes
senior tag
"A vízbűl nyeri az zoxigént"
-
A Windows 365 Link 349 dollárért érhető majd el
Pardon? És ez mellé még lesz havi/éves díj is? -
moleculez
veterán
Pedig koncepció szinten nagyon tetszik a dolog. Továbbmegyek, a ChromeOS is egy nagyon jó ötlet. Aztán valahogy amikor ezek kikerülnek a vadonba, mind elvérzik.
1: Az a generáció, aki szereti hogy a filejai, adatai, és eszközei felett van némi tulajdonjoga, még nagyon is aktív.
2: Akik ezt lazábban kezelik majd ezt (egy kis grooming után), ők még nem fizetőképes kereslet.
3: Az infra egyszerűen nem adott hozzá. Stabil, szélessávú internet alacsony latencyvel? Az is olyan mint a közbiztonság, papíron létezik.
4: Nem lehet elég olcsón adni.
5: Szolgáltatást nagyon nehéz terméknek álcázni, márpedig mindenből előfizut akarnak csinálni.Sok szerencsét hozzá amúgy
-
Solten
őstag
Valami N100-alapu lehet, meregdragan...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az OneDrive szinkronizálását sem tudták még hibátlanra megcsinálni, majd biztos a felhős OS jól fog működni. Sigh.
-
NandoXXL
senior tag
Itt nincs kérdés, ez kuka úgy ahogy van. Van vékony kliens oda ahova kell. Itt nincs miről nagyot mondani, ahogy az arm windows is kuka, mint az előző. Mini pc meg Dell Micro, Lenovo, HP, Asus/Intel stb... meg ezer éve van... Nincs, és nem is lesz felvevő piac. (Windows élmény? Mégis mi a faxom az? Adatvesztés, kékhalál?)
-
Ahogy a kolléga mondja, mac mini alap gép.
Nem részletezték sem a számítási kapacitást, sem a tárhelyet. Illetve az is nagyon kérdéses lesz (persze nem mi vagyunk a fő felvevő pia)c, hogy magyar szerver lesz e / van e. Ha külföldi lesz és a telekom routing olyan jó, mint amilyen, akkor "kuka" az egész.
-
JKJ420
tag
Ezt ingyen vagy minimális havi díjért kellene adniuk és akkor lehetnének benne esetleg reklámok.
-
moleculez
veterán
Jajjj neee… ez a thin client dolog már 10 éve sem vált be. Most mivel lesz jobb? Koncepció szintjén nagyon frankó csak valahogy a vége nem az.
-
Érdekes.
599 dollárért hasonló méretű mac mini van, teljes értékű gépként, és vélhetőleg lehet vele "felhőzni" is.
Hacsak nem "élethosszig" tartó windows licence jár vele, jelentősebb tárhellyel - nem tűnik erős ajánlatnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AnTuTu-ban is odapörkölt az Xring O1
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Közép Kategóriás Gamer Számítógép Újszerű Állapotban
- GAMER PC Intel i7-11700F/Asus PRIME Z590-P/RTX 3060 12 GB/32GB DDR4
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- AMD Ryzen 7 7800X3D / Radeon RX 7900 XTX / 32GB DDR5 RAM / 1TB NVMe SSD konfig eladó
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest