Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alogonomus
őstag
Hát úgy azért valóban komolyan árthat már Q4-ben is a tiltás az Nvidia pénzügyi mutatóinak, ha tényleg azonnali hatállyal megtiltotta az USA vezetése, hogy már a leszállítás alatt álló gyorsítókat is átadja az Nvidia a "büntetett" vásárlóknak.
-
fanti
addikt
De most komolyan....azt veszek amit akarok, ha van elég lóvém. Még a kibaszott fehér házat is megveszem ha épp az kell és van elég zsetonom...akkor meg a csippek...ugyan már...szakadok a röhögéstől...
-
senior tag
Abba bele se gondolunk majd egy 3x gyorsabb kartya 5ev mulva mint a 4090 es, 0.1% terhelessel kémkedik majd a gyártóknak.. Észre se veszed es mindent is fognak tudni. Ha még most nem tudnak. Ilyen gyors mobilokkal.
► Ryzen 7 9800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) + Artic MX-6) ► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Dominator DDR-5 32GB/7200 CL34 ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Straight Power 1500W Platinum ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
-
Darmol
senior tag
Ezzel nem a piaci folyamatokba nyúlt bele, hanem a tulajdonosi szerkezetbe. Baromira nem ugyanaz.
Kína a piaci folyamatokba azzal nyúlt bele, amikor állami szinten direkt pénzügyi támogatásokat adott cégeknek. Ez Kínának rossz ha rosszul használják fel (mert veszteség), jó ha jól használják fel (mert megtérülő befektetés).
A dotáció tekintetében mostanában az USA ugyanezt csinálja, és az EU is ugyanezt szeretné (ha nem lennének a magyar kormányhoz hasonlóan teljesen alkalmatlanok hosszútávú, sőt már középtávú felelősségteljes gazdasági döntések meghozására sem).
Az USA tiltó döntéséhez hasonlót Kínától nem nagyon láthattál. A gallium és germánium korlátozást nagyon hosszú gondolkozás előzte meg. Ezt a gondolkozás izét nagyon nem látni az amcsiknál.Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
mekker
őstag
MIért nem következik be az AI forradalom? Már bekövetkezett, nem?
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
SHawk
csendes tag
-
Darmol
senior tag
Abban, hogy mesterségesen nyúlnak bele a globális piaci folyamatokba.
Vesd össze fidesz féle ársapka hatásaival (amelynek "áldásos" hatásait most éppen a kimagasló inflációval tapasztalhatjuk, múltat ugye ismerjük, jövőbe pedig rezignáltan bámulunk). Csak ez most nem egy porbafingó kormány vezette kicsi ország, hanem a bolygó szintjén.Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
rigoberto
őstag
Ez itt minket az EU-ban miben érint?
-
törölt tag
Ez a Biden bácsi annyira nem nagyon van nyeregben meg képben. (tudom, hogy nem ő SK intéz semmit, de akkor is Biden adminisztráció van)
-
Ixion77
addikt
Szerintem a cím alapján a kattintók többségét az érdekli, hogy vannak-e GPU-k amik beleesnek a tiltásba, és ha igen, melyikek.
Mert pl. ha jól tudom a 4090-eseket Kínában gyártják, így ha azok korlátozásra kerülnek, úgy érdekes lesz hogy változik az elérhetőségük."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Pikari
addikt
Az usa kezd kifogyni a lehetőségekből. Miután szinte az összes iparágból kiszorultak, már-már viccbe hajló módon kívánják a meglévő, vallásos áhitattal kezelt technológiájukat felhasználva kínát hátráltatni a világpiacon.
A kínai gyártók dörzsölik a tenyerüket, hogy több bevételük lesz a valószínűleg soha be nem következő AI forradalom koncepcióját meglovagolva.
Eközben az usa tech óriásai kevesebb ai-nak keresztelt műanyag luxus gamer-féltéglát tudnak nagy tételben kínában eladni.
Az usa egy olyan sakkozóra emlékeztet, akinek már alig maradtak tisztjei a táblán, ezért folyamatosan ugyanazzal a bábúval védelmi lépéseket tesz.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
z123456z
őstag
A COCOM lista feltámadása...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NinkBox Raspberry Pi 4 Model B 4GB RAM + 64GB SD starter kit (ház, táp, hűtés, SD kártyaolvasó...)
- 3db Norstone Jura hdmi. Újszerű állapotban eredeti fém dobozában várja új gazdáját,az Oktogonnál.
- ESR GEO Wallet mágneses kártyatartó / Lokátor kompatibilis
- McAfee Total Protection - 6 eszköz 1 év
- Eladó Samsung S23 Ultra 256Gb fehér
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest