Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• adDis

csendes tag

válasz ny.janos #39984 üzenetére

Nagyon szépen köszönöm a tippet, óriásit segítettél! :)

És ha több feltétel teljesülését várnánk el a formázáshoz, hogyan módosulna egyébként a képleted?
    Ha mondjuk A az összegtartomány, B és C a kritériumtartomány, tehát több oszlopos a kategorizáló rendszerünk, akkor az ún. >ÉS< kapcsolatot hogyan raknád be? (Ha azt akarnám tehát elérni mondjuk, hogy akkor formázza az A-ban levő összegtartományt, ha B-ben is 1-es van >ÉS< a C-ben is 1-es?
    (Ez többszintű kategorizálásnál, többszintű legördülő listáknál jól jönne)

Valószínűleg az vihetett el a málnásba amúgy, hogy a HA függvény képletéből kiindulva folyamatosan ; - jellel
    adtam meg mondjuk az 1-gyel jelölt kritériumra vonatkozólag a feltételes formázást.

Amiatt nem válaszoltam amúgy egyből, mert próbálgattam több dolgot aztán a tippednek köszönhetően. Érdekes, hogy akárhogyan tényleg nem működik a képlet: pl. sima kijelöléssel, ahol a kritériumtartományt egérrel jelölöd ki, és nem kézzel pötyögöd be, automatikusan mind az oszlopot, mind a sorokat az excel fixnek veszi (megjelenik a $ jel mindkét paraméter előtt), és úgy nem működik a képlet. Vagy úgy működik, hogy mindkettőt relatívnak veszem, vagy az oszlopot fixnek. Érdekes :)

Aztán próbálgattam, hogy lehet-e olyat, hogy egy adott oszlopra beírom a feltételes formázás képletét,
    majd kitörlöm a kritériumtartományt (teljesen, nem csak elemeit), ezután visszamásolom vágólapról, de úgy nem ment. Vagy már készen beemelem egyben a kritériumoszlopot valahonnan, mert máshol már mondjuk kategorizáltam az adott összegtartományt, ebben az adatbázisomban pedig csak formázni szeretném ( meg összeadni, de az megy), ám, ha jól emlékszem úgy sem ment.

Ám nagyon jó tipp volt így is, ezeket már talán ráérek a jövőben is finomítani! :)

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák