-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TrollBalint
addikt
válasz
Delila_1 #25710 üzenetére
Hát ennek nem örülök, de mindegy, megoldani nem tudom szerintem, azért még tovább próbálkoztam, részleges sikerrel
Írtam egy makrót, cellából meghívva nem igazán akar működni, de ha gombbal hívom meg, akkor valamit csinál
Amit küldtél munkanapos excelt, azt használtam alapnak. Az első (Settings) fülön "E" oszlopban vannak a napok, mellette ("F" oszlop) hogy workday vagy holiday. A makrót egy másik fülről hívom meg. Ahonnan meghívom, ott hivatkozásként egy cellát kellene átadni, ami dátum formátumú. Cells 10,10-be kiíratom, amit beadtam neki, de érdekes módon nem azt dobja ki. A kezdő dátumom 2015.01.20 a makró 1905.06.16-ot ír ki. Ha a listában beírom ezt a dátumot, akkor megtalálja és jól is számolja ki a munkanapokat. Két kérdésem lenne:
1. Miért nem jó a dátum átadás, (ha gombbal hívom meg, ott 2015 - 1 - 20 ként adja át, ha cellából, mint függvény, akkor pedig #VALUE az eredmény...
2. Miért nem lehet meghívni, mint függvény? Csak gombbal sikerül?Itt a makró, hátha segít, ill. ha ehhez valami beállítás kell nézni, vagy bármit, akkor megnézem. Köszi minden segítséget
Makró:
Option Explicit
Function Munkanap(Cella As Date, Day As Integer)
Dim x As Integer, workday As Integer
x = 2
workday = 0
Cells(10, 10).Value = Cella
Do
Cells(11, 11).Value = x
If Sheets("Settings").Cells(x, 5).Value = Cella Then
Do
If Sheets("Settings").Cells(x + 1, 6).Value = "Workday" Then
workday = workday + 1
End If
x = x + 1
Loop Until workday = Day
Munkanap = Sheets("Settings").Cells(x, 5).Value
End If
x = x + 1
Loop Until workday = Day
Munkanap = Sheets("Settings").Cells(x, 5).Value
End Function
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged