Hirdetés
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Kell hozzá egy segédoszlop és utána feltételes formázással megoldható.
A segédoszlop (a példában X oszlop) képlete: a második cellába:
=HA(B2=B1;X1;NEM(X1))
Ezt végighúzod a segédoszlopon. A képlet eredménye IGAZ és HAMIS lesz felváltva, ahogyan a cikkszámok váltakoznak.
Ezután kijelölöd a formázandó területet. A továbbiakat sajnos csak a magyar nyelvű Excel alapján tudom leírni, de gondolom megtalálod az ábra alapján majd.
Kezdőlap - feltételes formázás - új szabály:
Ezután kiválasztod, hogy a cellák formázása képlettel, beírod a képlethez =$X2
Utána kiválasztod a formátumot, amit érvényesíteni szeretnél az IGAZ sorokhoz.
Majd OK.
Ha nem a kívánt eredmény jön elő, akkor válaszd a Feltételes formázás - szabályok kezelése menüpontot és ott beállíthatod a formázandó tartományt a kívánságod szerint, illetve ellenőrizheted a képletet is.
(A képen azért látsz a képletben $D2 értéket, mert én a D oszlopba tettem azt a képletet, amit nálad az X oszlopba javasoltam.)Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mesterséges intelligencia topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- HP EliteBook 630 G10 - 13,3'FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 1TB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- Samsung Odyssey G7 S28BG702EP IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- Apple iPad 10th 64GB, WI-FI, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Fferi50