Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Gyorsabban viszi ki a gyártást Kínából az ASUS
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
reelc
veterán
válasz
FunPro #134689 üzenetére
Én úgy látom, hogy a Steam sikerének az okai a következőek voltak:
A kiadóknak tele volt a töke a kalózokkal, és kaptak lehetőséget arra, hogy komolyabb befektetés (szerverek, infrastruktúra, support, kliens stb. kiépítése) nélkül a népszerű és széles körben terjedő multiplayer hívószó alatt több legális eladott játékuk legyen, és mindez egy "kis" tejelés árán a Valvenak. Vagyis bérelnek egy szolgáltatást, eladott játék példányonként egyszer díjért.
Ami meggyőzhette a kiadókat a fentieken kívül az az, hogy a kliens "techdemójának" ott volt a Half-Life 2 és a többi Valve cím is. Működik a kliens, működik a bolt, a feltételeket tudják, mehet a patchelés is így, szép új világ.
Szóval hagyták meghízni a Steamet, az indiek is otthonra leltek, stb.
Aztán később 1-2 nagyhal látta, hogy működik a dolog, és fokozatosan csináltak maguknak is klienst.Ahogy öregszem, úgy gondolom, hogy ha a Valvenak van esze, sosem lesz Half-Life 3.
Volt 2 rész, az epizódos koncepció bebukott.
Nem hiszem, hogy értelmes folytatást kitudnának találni. A régi gárda már nincs ott, és nem biztos, hogy egy újnak a személete pozitívan jönne ki.
Viszont az eredeti tervek alapján jöhetne egy animációs film akár, amivel le lenne zárva a sztori.A fentieket figyelembe véve... mit kellene tudnia egy új/fiatal kliensnek amivel kitűnne a többi közül? Ha "csak" olyan jó lenne mint a Steam szerintem az sem lenne már elég, mert ha nem jobb, akkor mi venné rá az embereket, hogy ott vásároljanak? Nyilván nem csak ezen a fórumon, hanem a világon is vannak még jópáran, akik húzzák a szájukat, hogy pl. GOGos vagy Epices az ingyenes játék, nem Steames.
A Valve jókor csinálta, és nem szúrta el.
A Blizzardnak volt még sok esze, hogy nem engedte ki a saját játékait a kezei közül (most tekintsünk el attól a pár GOGon lévő címtől)."Egy kliens sikere azon múlik, hogy milyen szolgáltatást nyújt. Ha minden játék alapáron 10-20 euróval olcsóbban jelenne meg, már nagyobb lenne a vásárlói kedv. "
Ebben nem vagyok biztos. Nem hiszem, hogy tömegesen átmennének oda, a Steamen is meglesz a -20% mondjuk fél év múlva.
Értem, mit mondasz, de nem lehet új játék esetében a kiadó és a játékos kedvére is tenni. Gyere, exkluzív cím leszel itt, fizetünk jó sokat és emellett kezdéskor -30% kedvezmény huzamos ideig? Na, ez durva öngyilkosság lenne a klienstől.Szerintem egy kliens sikere elsősorban attól függ, mi található rajta?
Szerinted mennyire lenne sikeres egy fapados kliens, nem ad semmit ingyen, az Epic hozzá képest egyetemi professzor, stb., de mondjuk a Sony üzemeltetné PC-n? Kijönne minden sikeres Sonys cím, akár régebbi konzolos is? Szerintem sikeres lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
- Új Bontatlan GIGABYTE Radeon RX 9070 Gaming OC 16G 3Év gari 27% Áfás számla
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i7-12700KF +RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Iphone 14 Plus 256GB // Független // 100% akku // Számla+Garancia //
- DELL G5 5590 I7 9750H RTX 2060/6G 16G DDR4
- LG OLED65C3 EVO Smart OLED Tv! 48"/4k-UHD/120hz/1ms/G-sync/Dolby Vision/Atmos/Gaming TV/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest