-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz canniball #13400 üzenetére
Nem ültem még neki a problémának, mindenképp Win7-et ajánlok, azzal régebben jól ment a Brazos. Most hétvégén sem lesz időm nekiesni, no meg kellene egy 2.5" vinyó előbb az oprendszerhez.
szerk: még annyi, hogy én a stable openelec verziót néztem, azt írják ,a beta-val lehet jobb lenne. a beta verzióktól viszont mindig félek
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
válasz Neil Watts #13395 üzenetére
Jó koncepció majdnem olyan jó mint az enyém.
A 2 giga ram még sok is, amit hardveresen gyorsít az a lap, az le lesz játszva, az hózihher.Annak nézz utána, hogy brazoson milyen a linux beüzemelése a gyakorlatban. Erre a kérdésemre nagyon hiteles választ nem kaptam, mióta megnyitottam a klubot.
il sole non sorge più ad Est!
-
sb
veterán
válasz Enszuke #13393 üzenetére
A végtelen tizedes törtet szerintem egy mozdulattal meg lehetne kerülni egy végessel, vagyis egy 23.976 fps-t közelítő megjelenítéssel, ami mondjuk elég pontos ahhoz, hogy ne okozzon egy normál filmen belül (mondjuk 2-3 óra) kézzelfogható csúszást és/vagy emitt kényszerű drop-ot.
Legalábbis én nem látom ezt bonyolultnak. A teljesen pontos lejátszás nyilván az lenne.
Abu, az NV problémáról már értekeztünk a másik fórumon korábban.
Eleve nincs 23 és 24Hz-es windows frissítési freki, ami AMD-n adott. (Egyik a 23.976-nak a másik a 24.000-nak), valami 2 éves driverben volt utoljára. NV fórumon azóta custom módokat kreálnak, de az sem teljesen jó. Én nemrég vmi XBMC-s scriptet kaptam, azzal szűnt meg a drop. Sűrű volt, kb 20-30mp-enként, mégcsak a 40-et sem érte el, ami logikus lett volna. Szóval kérdéses, hogy miért.Most néha előjön még, de determinisztikus, inkább vmi bug csak, mert amikor droppol akkor ugyanúgy, mint régen, amikor újraindítás után nincs drop akkor egész film alatt nem is lesz.
-
zsozso1
tag
Srácok én pont most készülök GT520-as kártyát venni. Azzal mi a helyzet mire számítsak? Vagy külön kártyával nincsenek gondok?
-
zsigus
őstag
XvBA hardveres-gyorsítás van az OpenELEC-ben.
Őszintén szólva nem tudok róla mit mondani, teszi a dolgát a HD filmeknél, nem szaggat semmi rajta (egyedül a killa sample kockásodik) még a BD50-ek sem, SD tartalomnál pedig úgyis a CPU számol. A 24p-vel sem volt gondom, szóval a lejátszással kapcsolatban nincs probléma (és a sebességével sem, pedig egy 3 évvel ezelőtt vásárolt 2e Ft-os 2GB-os pendrive-ról megy).
Illetve egy problémám van vele, a billentyűzetkiosztást nem lehet egyelőre beállítani magyarra a 2.0 béták óta (ahogy írtam is korábban), de remélhetőleg hamarosan megoldják (nem tudom mikor jön a következő béta, de előtte a developer verziókban működött).
[ Szerkesztve ]
-
Otes
tag
A BETA 4 és a dev-el beta között volt egy XBMC csere is(frodo), thumnail pl máshogy működik
O.
-
zsigus
őstag
Van egy fórumtémája is a OE fórumon, írtam kétszer én is, plusz sokan mások (németek, franciák stb.), csak a US angol működik, szóval gondolom a fejlesztők is tudnak róla (bár már a B3 előtt megszületett a topic és a Beta 4-ben nem javították, de már sokszor el lett mondva, nem akarom naponta hajtogatni).
Annyira nem számít egyébként, mert a manuális keresésnél a scraper-ben ékezetek nélkül beírva is megtalálja azt amit kell (viszont az írásjelek és az YZ felcserélése néha felidegesít). Viszont az egyéni menüpontok kihelyezésénél jó lenne ha lehetne ékezeteket is használni... Biztos megoldható a téma (Aeon Nox) szerkesztésével, de nem sok kedvem van keresgetni egy bejegyzést a sok ezerből. Mostanában egyébként sincs sok időm rá.
[ Szerkesztve ]
-
Baltásgyilko
csendes tag
OpenELEC-re hogy tudok netet varázsolni? A routerem TP_Link TL-WR340GD, vezetékes hálózat és DHCP-vel osztja az ip-t. Openelecben néztem a beállításokat, de akármit állítok be nincs net. Elvileg az ip address mezőt üresen kell hagyni ha DHCP van. A netmaskot beállítottam. Az alapértelmezett átjárót próbáltam üresen hagyni vagy megadni, valamint ugyan ezt próbáltam a DNS szervernél is, de sehogy sincs net.
Előre is köszönöm a segítséget. -
zsigus
őstag
válasz Baltásgyilko #13418 üzenetére
Nekem semmit nem kellett átállítani hozzá, LAN és eth0 (de ez is az alapértelmezett).
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
OPENELEC alá lehet valahogy böngészőt "varázsolni" ?
Egyébként a net-hez nem kellett nekem sem semmit állítani.
-
zsigus
őstag
válasz Baltásgyilko #13422 üzenetére
Böngésző (web.browser.opera-2.1.17.zip kell nektek)
-
rigo88
aktív tag
gyakorlati felhasználás előtt állok
a nagygép a jövő héten kész, tehát a htpc-t funkciójának megfelelően tudom használni.
tehát:
standby módba villog a poweron (ok, kihúzhatom a ledet) ha viszont kikapcsolom, be tudom távirányítóval is kapcsolni? (at3iont-i deluxe) van hozzá gyári usb-infra, de van mce távhoz való is (amit azért el szeretnék adni távostul, ha megveszem a harmony 650et) ez a gyári infra gondolom nem alkalmas bekapcsolásra. (aktív 5v kéne hozzá ahogy olvastam)
és még mindig nem ismeri fel a wifi hardvert. pedig a támogatottak közt van a minipcie wlan kártya.
ami viszont kár, hogy nincs a htpc-kbe vagy beépítve infra, vagy valami lehetőség "elrejteni" bennük a front panelen az infrát. legalábbis a 30-50eur közti kategóriában nincs.
amúgy nagytesó és kistesó ITT. nagytesó frissen fújva mert már nagyon matt volt és karcos. és gondoltam, hogy veszek egy jobb házat de láttam az árakat és inkább maradtam ebben.
ha valakit érdekel, lövök belsőről is képeket. muszáj volt egy ventit beletenni sajna, anélkül 80fokig vártam utána inkább kikapcsoltam, nem akartam megsütni a rencert... viszont így is hangtalan.
ja és igen. w7 alatt a ph-ról letölthető fullhd tesztvideó kb 3fps-el megy nyitott elek alatt pedig folyékonyan megy.
még egy openelec kérdésem lenne, ami még a jövőben lesz pár: tömörítetten letöltött.. khm tárolt fiilmek lejátszásakor - nálam - kiírja, hogy kitömörítés, várok pár percet 100% és utána játsza le. ez ok, vagy kell hozzá plugin? kitömörítés után pedig ha jól vettem észre, nem törlődik a tempből. max újraindítás után viszont ha csak standby-t állítok be akkor ez ugye felejtős.
kicsit hosszú lett sorry..Dirr
-
kolbimester
csendes tag
Kitud olyan házat ami matx lapot fogad és atx táp megy bele és htpc méretű?
megköszönném a válaszokat-nem mindig tudok be jelentkezni.... van hogy napokig se... vegyetek figyelembe
-
tendetiti
tag
-
balage25
senior tag
válasz tendetiti #13426 üzenetére
Sziasztok!
Sokadik HTPC-met tervezem összerakni. Jelenlegit intel alapokon, egy tevii s470 DVB-S2-es társaságában építettem.
Minimal ubuntu+xbmc PVR fut rajta:
Sajnos az Intel HD képminőségével nem vagyok megelégedve, egy kicsit "maszatos". Próbálkoztam párszor amd-vel, de linux alá nem hajlandóak normális drivert írni, erre eddig csak az nvidia volt képes. Mivel már nem gyártanak nvidia igp-s lapot, gondoltam ismét bepróbálkozok az amd FM1-es megoldásával.
A VAAPI alatt is működnek az UDV képjavító algoritmusai?
Érdemes linux alatt megpróbálni, vagy csak windows 7 alatt működne rendesen?[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
balage25
senior tag
válasz Neil Watts #13428 üzenetére
Az is érdekelne, hogy a mostani médialejátszók/műholdvevők képminőségét, tudja e hozni egy HTPC. Sajnos az intel nem, ellenben a frame droppot, nem vettem észre.
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
válasz Neil Watts #13428 üzenetére
A lejátszással meg vagyok elégedve, de nem hiszem, hogy a linuxos driver-ben benne lennének az előbb említett képjavító algoritmusok, szóval szaggatni nem szaggat, a 24p-vel sem volt eddig nekem gondom (lehet, hogy valaki érzékenyebb rá, és látja a frame-drop-ot, én nem), viszont gyanítom, hogy OpenELEC/Linux alatt is lehetne jobb a képminőség, de az AMD nem foglalkozik ezzel.
#13431: Médialejátszós topic
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
veterán
-
kisgyerek85
senior tag
válasz Neil Watts #13431 üzenetére
Nekem sokáig Asus R1-em volt, R3 csak a wifivel + fogad még valami kártyát ha jól tudom, ennyivel tud többet.
35MBit fölötti bitráta akadozni fog hálózaton (ethernet). -
Vladi
nagyúr
válasz Neil Watts #13433 üzenetére
Privátban javasolj nekem egy bd50-et ami combosabb. Asus oplayen jövő héten meg tudom nézni, hogy mit bír.
-
madgie
titán
válasz dabadab #13440 üzenetére
Már leírtam párszor. Példa.
Majd megnézem Win7-tel, de ahhoz előbb egy 2.5" HDD-t kell vennem.
szerk: egyébként megfordíthatnám a kérdést: Vladinak miben jobb a HTPC? Mert nekem teljesen százas az A-210, meg anno a Ps3 is az volt, HD Ready tévén amúgy is rendben kéne lenni minden normálisabb árú rendszernek, ha normálisan be van kalibrálva a kütyü.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz dabadab #13442 üzenetére
"butuskak es korlatozottak"
Nem tudtak mondjuk Crysis-t futtatni, vagy mi a gond? Ez egy célhardver, médialejátszó, azt tudja.
Filmet lejátszani tud? Tud.
24p-t tud? Tud, pontosabban, mint az átlag PC.
Hálózatról lejátszani? Samba, NFS, akármi.
A torrentkliens is adott a normálisabbaknál.De tényleg nem értem, miről és miért akarsz meggyőzni. Majd Win7 alatt megnézem a cuccot, annyit elöljáróban mondhatok, hogy be tudom állítani a képet/hangot, van némi tapasztalatom és hardveres segítségem ebben.
-
dabadab
titán
válasz madgie #13443 üzenetére
"Filmet lejátszani tud? Tud."
Pl. az A100 (az volt is, igy arrol tudok bovebben nyilatkozni) nem tudott lejátszani DV videókat.
Feliratokat kezelt, de meglehetosen egyszeru modon, nem lehetett ugy konfiguralni a felirat meretet/helyet/szinet mint XBMC-n."De tényleg nem értem, miről és miért akarsz meggyőzni."
En csak elmondom a tapasztalataimat, ha mar felvetodott a tema (olyannyira, hogy a "miben jobb a HTPC?" kerdest pont te tetted fel ). A tapasztalataim meg azt mondjak, hogy maradjak HTPC-nel, mert jobban hasznalhatoak, rugalmasabbak, idotallobbak es (mondjuk pl. a Popcorn cuccaihoz kepest) olcsobbak is.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
madgie
titán
válasz dabadab #13444 üzenetére
Azért négy éves hardver az A-100, lehet változott ez-az azóta, nem?
(igen, tud felirat pozíciót, színt, méretet állítani az A-210, ki is dobnám a relatív könnyen ghostoló plazmám mellől, ha a fekete sávba tolná a feliratokat)Egyébként pont ilyen indíttatással költöttem most a Brazosra: de jó lesz, kicsi ház, kicsi pendrive, openelec, semmi macera, semmi felesleges oprendszer (szintén plazma, nem szereti). Csak hát ez nem megy, az nem megy, én meg a fejem vakartam és szépen visszaraktam a polcra az A-210-et ("jobb lett volna ion-t venni" morgással a bajszom alatt). Pedig elhiheted, hogy szeretem az XBMC-t, az iPad-em is csak emiatt van JB-zve.
-
Vladi
nagyúr
válasz madgie #13443 üzenetére
Hát igen. Ráírják, hogy tud nast és ... nemtud. Bele kell nyúlni. Izgi, mikor a telnettel, vi-vel szerkesztem a konfigfájlokat, hogy ugyan már menjen.
Szemben a htpc-vel, ahol egy komplett os van alattam. Nem akarok én vitázni veled, meg meggyőzni. Azt tudom, hogy gondod volt szoftveresen. Azt kellene megoldani.
Egyébként meg egy ilyen célhardver se szoftveresen, se hardveresen nem rúg labdába egy htpc-vel szemben. Mivel pl brazosnál ott az uvd engine, azzal lejátszol, de van még egy 3d engine is meg egy, vagy több cpu. Sokkal erősebb. Igaz méretben, fogyasztásban, hangban sose fog versenyezni egy médialejátszóval.
-
bozsozso
őstag
válasz zsigus #13423 üzenetére
Köszönöm a segítséget még csak most próbáltam ki a böngészőt.
Más: hogyan kellene beállítanom az OPENELEC-et, hogy kezelje az ékezetes karaktereket? valamint nem sikerült elővarázsolnom a @-ot sem. A karakterkészletet próbáltam: alapértelmezett, central europe(ISO), central europe(windows)
Ha tudtok akkor segítsetek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Elektromos autók - motorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen monitort vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Ukrajnai háború
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest