Aktív témák
-
rzoli
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Sikerült megoldani a gondot, eléggé el volt rejtve... :)
Egyszerüen ki kellett kapcsolni, azt az opciót, hogy a nyomtató fontokat használja, helyette, mint azt bcs írta, beállítottam, hogy töltse le a ttf-eket a nyomtatóra, s láss csodát, működik.
kösz mindenkinek! -
tsello
aktív tag
Kérd le a kódlapját a Cannonnak. Fusd át a manuált mert biztos írnak róla.
-
-
Ez pl. HP nyomtatókkal szokott előfordulni. Ugyanis a nyomtatóban is megtalálható betűtípusoknál (Arial, Times, CG Times, CG Omega stb.) HP-módra megpróbál okosabb lenni nálad, ezért nem tölti le a betűtípust, hanem a nyomtató belső fontjait használja. Ez eddig jó is lenne, de ha nálad a Times-ban jó az ''ő'', attól ez a kretén HP-driver még a belső fontjait használja, Latin-1 (Western) kiosztással. Erre a nyomtatás file-ba irányítása után és a kiokádott adatok végigtúrása után sikerült rájönnünk. A hülye driver kifejezetten Western-re állítja be a nyomtatót, még ha amúgy Central European is van beállítva rajta.
A megoldás nálunk az volt, hogy amúgy is írtam egy eszközmeghajtót (a kinyomtatott lapokat számolni, de ez most mindegy), és abban lecseréltem a kódlapot átállító parancsokat. Kapják be! -
rzoli
senior tag
Kellene, kellene.... :((
Nem lehet valami kódlap-probléma, a nyomtatónál, vagy a gépen valahol?
Z -
tsello
aktív tag
Akkor ki kellene nyomnia rendesen.
-
rzoli
senior tag
hali!
TTF-eket próbálgattam direkt, de nem jött be. Elsősorban Times New Roman-t. Egy helyen jó volt a Curier New, de ez a nyomtató fontja nem?
Ez egy titkárnői gép, amin az esetek 90 százalékában WinWord fut, így ebből próbáltam meg nyomtatni. -
tsello
aktív tag
De ugyi nem hálózatos dos nyomtatást akarsz?
-
rzoli
senior tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám egy win98-as géppel, és egy Canon fénymásoló, nyomtató, fax készülékkel.
Hálózaton keresztül nyomtatok, a tesztoldal egész jól nézett ki, de amikor kipróbálom valamilyen értelmes szöveggel (árvíztűrő tükörfúrógép) :) akkor az ű és ő betük kalappal, vagy hullámvonallal jelennek meg.
Van valakinek valamilyen orvossága a fenti problémára?
kösz
Z
Aktív témák
Hirdetés
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest