- Azonnali informatikai kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Tápválasztás PC-hez: ne ezt rontsd el – Tech Percek #8
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Panasonic LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Modding és elektronikai kérdések
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
Aktív témák
-
Borosz
őstag
Van a Panasonic Encoder nevű és az ingyenes Tsunami nevű progi.
Mindkettőt használtam de főleg a Tsunami jött be...
Írd be góglébe aztán majdcsak megtalálja.
Egyébként én is digiztem már ASUS V3800-al. Nehéz belőni a capture drivereket, hogy télleg működjön is. Nekem sigerült és bedigiztem egy rjzfilmet mpeg1-be. Elég jó lett csak a hang-elcsúszásokra kell vigyázni mert ha valami bibi van a VHS szalagon akkor egy két frame kiesik a rögzítésnél, de a hang megy tovább.
Úgyhogy nem árt egy jobb fajta VHS magnót beszerezni és hibátlannak kell lennie a szalagnak is! -
Santses
aktív tag
hi!
nekem is Pinnacle PCTV Pro m van!!!
kb 4 hónapos!
és azt szeretném kérdezni hogy melyik progit ajánljátok digizéshez mert amit hozá adnak az kicsit szar ( t rex)
legalábis szvsz szar! valami jobb kéne ami többet tud stb.. -
vazze
csendes tag
hello!
digitalizáltam egy video-t már csak a tömörítéssel van baj!
tudna nekem valaki egy jó programot ajánlani amivel a legkisebb fájlá tudja tömöríteni a video-t aminnek még a minősége is jó?
ja és egy címet ahonnan le tudom tölteni! előre is kösz! -
tomas
tag
válasz
Gonda Iren #5 üzenetére
Fel kel rakni az Asus Digital Vcr 2.2-t, és az felrakja az asus 2.0-s codecet !
Azután tudod használni az AVI-kat. Egyébként kb olyan hatékony az Asus codec mint az mpeg2, és kevés processzort használ !! (persze beállításfüggő mind a kettő :D ) -
fügike
senior tag
A Matrox Marvel 450-ről mi a véleményetek?
256-bit DualBus, 360 MHz RAMDAC, Felbontás :max. 2048x1536, 32-bpp
2x4x AGP, 32-bit színmélység
OpenGL és DirectX támogatás,
Dual-Head (1 VGA+TV)
Windows 95/98/NT4.0/2000/Linux/OS2
MPEG2 codec
Realtime digitalizálás, editálás és visszajátszás
Kiváló minőségű DVD lejátszás
TV tuner (PAL), kép a képben, valós idejű pillanatállj, és teletext funkciókkal
VCR program a könnyű és egyszerű felvételkészítéshez TV-ről
S-Video valamint kompozit video ki- és bemenet
Ez már csak jó valamire, nem?:) -
Agyzuzo
addikt
Ja igen, felvenni meg az iuVCR-al kell, be lehet állítani hogy egyből DivX-be nyomja a képanyagot, ne valami elb*szott saját formátumba. Ehhez kell az 1,6-os penya vagy XP minimum.
-
Agyzuzo
addikt
Én MIRO PCTv Pro (Pinnacle) kártyát használok cirka fél éve, gyönyörűen lehet vele digizni + felvenni 640x480-ban, Stereo hanggal. Olcsó is, kb. 20-23K HUF, érdemes inkább ezt venni és nem mindenféle lőcsöcs deluxe asus-okra költeni a temérdek zsetont. Arra viszont készülj fel hogy a 640-ben való digizéshez kell a vas... Egy 1,6-os penya vagy 1600-as XP mindenképpen.
-
fügike
senior tag
Az a helyzet, hogy valakinek össze kéne ezt a konfigot állítanom. Remélem, holnap bővebbet megtudok arról, honnan is akar az illető felvenni.
Azért kérdezek ilyen hülyeségeket, mert most már engem is kezd érdekelni a dolog.
A fenti kártya egy viszonylag olcsó Dazzle. Azért csak viszonylag, mert ennél 2.5* drágább is kapható, de ez nézett ki szimpatikusnak.
De akkor keresek valami mást!
Ha van még ötlet, jöhet nyugodtan.
(Ha meg valakit érdekelnek ezek vásárlás szintjén, dobjon mélt, adok árakat.:)) -
McJames
senior tag
''...Ezzel lehet videóról, kameráról felvenni?...''
Milyen kameráról? Analóg vagy digitális kameráról?
Az eleve digitális kamerák IEEE1394/I-link/FireWire csatlakozóval rendelkeznek, sőt, általában feldolgozó szoftvert is adnak hozzájuk. Vannak olyan kamerák, melyek analóg rögzítésre is lehetőséget nyújtanak, azaz beépített konverterük van - szuper :), de árban sem gyengék.
A régebbi olcsóbb, de minőségileg még igen jó analóg kamerákhoz digitalizáló eszköz kell, ami már egészen jó áron kapható. -
fügike
senior tag
Dazzle digikártyákat tudok nagykerből, akár 70+ÁFáért is, nézegettem is őket, de lehet, hogy inkább egy Pinnacle, vagy egy Leadtek tv-tuner lesz belőle.
Ehhez mit szóltok:
Dazzle DV NOW! Lite
Csatlakozók: 3 1394/i.LINK/FireWire csatlakozó
Hang: 4 channel 32 kHz 12 bit, 2 channel 44.1 kHz 16 bit, 2 channel 48 kHz 16 bit
Tömörítő: DV szabvány, tömörítési ráta 5:1 (25MBit/s.)
Codec: Nagy sebességű DV szoftveres codec a FAST- tól
Operációs rendszer: Windows 98 SE, Windows Me, Windows 2000, vagy Windows NT 4.0
Felbontás: kiváló minőségű 24-bit True Color (16.7 million colors), PAL (720x576), NTSC (720x480),
CCIR601 szabványos DV specifikáció.
Rendszerkövetelmények: Windows 98 SE, Windows Me, Windows 2000, vagy Windows NT 4.0, (XP driver beta)
Software: Adobe Premiere 6.0 LE software
Ezzel lehet videóról, kameráról felvenni?
(Tudom, hogy láma egy kérdés, de teljesen zokni vagyok a témához!) -
boca111
tag
Nekem is 1800+-om van + egy pixelwiev tuner. Teljesen jól megy, csak a képminőség számomra nem a legmegfelelőbb. A videokameráról való digizés se lesz tul jó :))
Asszem egy digitalizáló kártyával jobban járnál. -
-
szutsg
csendes tag
kell egy olcsó Pinnacle kártya, amin van AV bemenet is (mintha láttam volna olyat is, amin csak tuner van...), ezzel a konfiggal tudsz 640x480-ba digizni.
De vehetsz drába Snazzi v Dazzle kártyákat is, vagy egyenesen Canopus hardveres mpeg2 enkódert is fél milláért. Midegyikkel van szívás, csak van, amelyik ezt sok pénzért produkálja, van amelyik meg húszezerért. -
fügike
senior tag
Esetleg ajánlanál egy szerinted megfelelő minőségű digitalizáló kártyát? A gép erősre lesz összepakolva (mongyuk egy 1800+-os XP, 512 vagy 768MB DDR, egy MSI vagy Asus alaplap, 17'' vagy 19'' JÓ monitor, stb. Direkt erre lesz.)
Egyébként köszi a hozzászólást mindenkinek, jöhetnek még ötletek!:DD -
McJames
senior tag
A kártyának megfelelő minőségben biztos... :)
Szvsz nem érdemes TV IN-nel foglalkozni, megfelelőbb venni egy régebbi, olcsó, de jó, tunerrel is rendelkező videómagnót és mellé egy jó digitalizáló-kártyát, vagy azt is tudó VGA-kártyát. Így ugyan nem tudsz kép a képben és egyéb spec. funkciókat használni, de biztos jó a vétel és más előnyei is vannak. -
Gonda Iren
csendes tag
Az Asus kartya nem rossz valasztas, de vannak vele buktatok. Nekem is volt, es maradt egy csomo tomoritetlen AVI filem. Aztan kicsereltem a kartyamat egy ATI AIW-re. Innentol az osszes AVI filemat cseszhettem, mert az Asus sajat kodekjevel keszult, az ASV1-el. Kb. egy honapig vadasztam ra, mig megkerult. Mondanom sem kell, hogy nem 100%-ban mukodott a dolog. :-( A mostani ATI egy teljesen atlagos gepben csucsul. Abit BH6, CEL633, 512m RAM, 20+40G vincseszter. A vincseszterek teljesen alap darabok, semmi ATA100/7200rpm. A kartya hardveresen tudja az mpeg1/2 tomoritest, igy akar egy 400-as celeronon is vigan mukodik. Egeszen mas, ha DIVX kodeket hasznalok. 4xx*5xx-os felbontas folott mar bukdacsol, sir a szaja egy erosebb processzorert. A processzor maga 950-ig minden gond nelkul huzhato volt, de az ATI valamiert nem szereti a 66-nal nagyobb buszsebesseget. Nagyon szemet, mert akkor is hulye, ha az FSB osztast bekapcsolom. Ezzel kapcsolatban ha valai okos, az megoszthatna velem a megoldast! Halas lennek erte.
Osszegezve: Nem art az erosebb gep. Ha direkt akarsz DIVX-et hasznalni, akkor a videokartya gyakorlatilag csak annyiban erdekes, hogy legyen video bemenet rajta. -
Sipi
addikt
Nu, első hozzászólásom...:)
ASUS-szal szívni fogsz. _LEHET_, hogy egyszer majd, valamikor képes leszel annyira beizzítani a drivereket, hogy működjön a video-in, de nem biztos. Ha igen, még mindig lesz rá esélyed, hogy inverz-szélesvásznon vesz fel (a kép alsó és felső szélén egy vékony csíkban vesz fel, középen nuku). Én kb. 2 éve szenvedek vele, eddig max. Linux alatt sikerült beizzítanom (nekem v7700 Deluxe van).
Ja, és a képminőségétől sem fogod hanyattvágni magad...
Sipi -
fügike
senior tag
Senki? Naaaa, léccilécciiiii!... Komolyan kéne....öhöm...öhöm...:(
-
fügike
senior tag
Ez engem is érdekelne, ezért felhozom kicsit a topicot. Milyen gépet érdemes összerakni digizéshez? Lécci ne hagyjátok behalni a témát! :DD
-
Yutani
nagyúr
Szervusztok!
Videókameráról vagy videóról szeretnék filmeket, felvételeket bedigizni, letömöríteni (pl. DivX), majd CD-re kiírni. Kb. 640x480-as mérettel dolgoznék, csak elképzelésem van a dologról.
Ha vennék egy pl. Asus V3800 Deluxe kártyát, amin van TV-in, azzal lehetne megfelelő minőségben dolgozni?
Javaslatokat, tapasztalatokat, segítséget kérek tőletek!
Köszi.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest