- HP notebook topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED monitor topik
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Auratech
őstag
Űűűű! Hát ezt már elfelejtettem, hogy létezik...
-
priti
addikt
Az nem jó hozzá, felejtsd el. Csak az 51-es hsz felső linkje segít rajtad meg rajtam is. Ez van. 3200 Ft az átalakító, csak ott van a sanyi kft-nél ma egész nap emiatt telefonálgattam, ahol ''van''egyébként ilyen ott elfogyott, felhívtamvagy 5-6 helyet. Ez a sanyis viszont nem tud kiküldeni semmit futárral szal oda kell menni.
Nem tudtam , hogy ilyen érzékeny vagy, bocsi....
[Szerkesztve] -
Bandus99
őstag
''Te egész biztos , hogy nem vagy béna, tuti?''
Ez egesz jolesett
Nos elmagyarazom neked mert nem pontosan olvasol
Van egy digitalis muholdvevo belteri (A gond valoszinuleg abbol adodik, hogy ezt a sort kifelejtetted az olvasasbol)
Ennek az Euroscart kimenetere van rakotve a TV euroscart kabellel.
Eddig tiszta?
Ha bekapcsolom a TVt es adok ra hangot akkor szol a hang a TVn.
Ennek a belterinek (nem a TV nek) van ezen az euroscarton kivul meg 2db audio kimenete
1 sima analog sztereo, es 1 digitalis koaxialis kimenet.
Namost a digitalis koaxialis kimenetet kotnem ra az erositore, tudod csak azert, mert elviekben szebben szol mint az analog sztereo kimenet, ill hatha 1-2 musor DolbyDigital-ban sugaroz aminek elonyeit analog sztereo kimeneten eleg nehezen elvezheto.
mint emlitettem az erositomon sajna csak 1 koaxialis bemenet van, ezert gondoltam a szgep jelet optikain bevinni. (abbol ugye van 4db)
Namost ha a ket jelet egy bemeneten viszem be ahogy javasoltad akkor jon elo a keveredo hang dolog. Sajna a belterin nem talalok beallitasi lehetoseget, hogy most csak analog modon tegye ki a TV hangjat es ne digitalis formaban.
A szamitogepet sem szeretnem allandoan nemitgatni.
A hsz masodik resze akar meg jarhato is lehet kerdes ez a 629ft os cuccos mifele minoseget kepvisel -
And
veterán
''aztán dugd bele az átalakítót ami meg az 52-es hozzászólás linkje (629 Ft) és ott az optikai kimenet.''
Ugye nem gondolod komolyan, hogy az a 629 Ft-os valami egy elektromos -> optikai jelkonverter? Mert ahogy látom, az csak egy szimpla optikai toldó, amelybe hagyományos toslink kábellel tudsz csatlakozni. Olyan 3,5mm-es jack aljzatokhoz való, amelyek mélyén optikai jelkimenet is található (notebook-ok esetén gyakori). -
priti
addikt
Nem igazán értem, hogy ez hogy van amit mondasz. Úgy érted, hogy mikor a TV a saját hangszóróján szól akkor is ad jelet az előerősített kimenetre, ami meg az erősítődbe van dugva? Nincs benne a menüben, hogy ''külső erősítő ki/be'' ??? Há milyen TV ez dugd meg
Még az én ős Thomson-omban is benne van a menüben a személyes beállításoknál, pedig csak egy 82 centis sikképernyős 100Hz-es, nem valami vadiúj plasma.
Te egész biztos , hogy nem vagy béna, tuti?
Egyébként meg a tűsorra köss rá egy mono jack aljzatot (60Ft) , aztán dugd bele az átalakítót ami meg az 52-es hozzászólás linkje (629 Ft) és ott az optikai kimenet.
[Szerkesztve] -
Bandus99
őstag
Megvan az alaplapi tuskesor kiosztasa
[link]
Ez alapjan koaxalis kimenetet gondolom fillerekbol ossze lehet hozni 2 tuske kell hozza gondolom SPDIF es GND
A kerdes csak az optikai kimenetet mikent lehetne ravarazsolni
Ert ehhez itt valaki esetleg ?
[Szerkesztve] -
Bandus99
őstag
Az eloszto amirol beszelsz az nem igazan jo nekem mert gondolj bele ra van kotve a szgep es a muholdas belteri.
Namost tegyuk fel nezem a TVt szepen szol is meg minden, de kozben vki bejelentkezik pl MSN en es akkor azt is hallom?
Vagy allandoan mikor TVt nezek nemitsam el a szgepet?
Masik oldalrol tegyuk fel filmet nezek szgepen fulessel Asszony meg TVt nez es a TV hangszorojat hasznalja.....
Vagy alandoan huzogassam ki a kabelt?
Az sem igazi
a jo megoldas a kulon kulon bemenet...
Namost ha nekem az az alaplapom lenne mint neked semmi bajom nem lenne
Amugy ha talalsz boltban ilyen cuccost kerlek ird meg nekem hol talaltal es mennyiert -
priti
addikt
Te ez nekem tök tuti lenne, most jut eszembe, semmi dolgom, csak hogy fogom az optikai kábelt és az integrált hangkariból bedugom ebbe a hátlapi kivezetésbe, aztán a sima átjátszó kábelem ragadom meg aminek mindkét vége RCA az egyik megy az erősítőbe, a másik ebbe a kütyübe és belül meg egyszerűen összekötöm ahelyett, hogy az alaplapi tüskesorra dugnám, háháá, ez a legjobb, mert akkor a gépen belül oldom meg az átalakítást és a kivezetés még jó lesz a köv. alaplaphoz. Ez meg gondolom van minden számtek boltban...én barom, na mindegy, még jó hogy beszúrtad a képet
Persze amilyen pechem van ebből a hátlapiból se lesz olyan amin van optikai bemenet
A problémád megoldása nagyon egyszerű egyébként. Kaptál az alaplaphoz egy kis füzetet, abban részletesen jelölik, hogy melyik pin mi a tüskesorban. Ha nincs meg, akkor az alaplap cd-jén is rajta van *.pdf formátumban, csak egy acrobat reader kell hozzá. Azért van több pin gondolom, mert ki és bemenet van, vagy mert egyes alaplapokra (amikhez ez való) több kimenetet vezetnek ki tüskesorra egyből élből, mint az usb esetében például... -
Bandus99
őstag
Azert gondoltam az atalakitast, mert az erositon 1 rca bemenet van csak es 4v 5 optikai.
A muhold belterinek is koaxalis audio kimenete van. Igy a kettot nem tudom radugni egyszerre....
Nekem elvileg vmi ehhez hasonlo is jo lenne, hiszen van alaplapi tuskesorom
Kinaltak is valami hasonlot nekem csak azon maskent vannak a tuskek allitolag azon 2x6 tuske van. Sajnos azt nem tudom, hogy az en alaplapomon levo tuskeknel mi micsoda, mert akkor akar at is lehetne alakitani.
EZ az alaplap
[link] -
priti
addikt
Az 51-es hozzászólásban az első linken találsz átalakítót, ami a sima RCA-t azaz a digitális jelet konvertálja optikaivá, mondjuk szerintem drága 3200 Ft-ért, de elég ritka, én már körbenéztem media markt, electro world, auchan,cora és sehol sincs ilyesmi, csak sima átjátszó kábelek, szóval vagy elmész egy hobby elektronika boltba és elkészítteted vagy megrendeled a linkről. Szerintem ha van a közelben ilyen hobby-s üzlet akkor az jobb megoldás, mert kb 1 db dióda kell hozzá. A SAL weblapján egyébként van átjátszó kábel aminek az egyik vége optikai a másik pedig RCA, a 1,5 méteres 1500 a 3 méteres meg kétezer forint, szóval csak az átalakítóért 3200Ft?
De tény, hogy a somogyi partnere az auchan is, de ott minden van csak ilyen átjátszó kábel nincs, nem értem, hogy miért nem forgalmazzák és a gyártótól meg csak 5 ezer felett lehet rendelni, legalábbis mikor a hangváltókat rendeltem, akkor emiatt vettem még pár dolgot, de ez nem tegnap volt, lehet , hogy azóta emelték a limitet... én is agyalok , hogy mi legyen.
ui.: ha van az erősítődön RCA, akkor nem igazán értem minek akarod átalakítani, mert a vége, hogy az átalakításra meg az átjátszó kábelre többet költesz, mint amit a hangkarid ér, amit fel akarsz szabadítani, itt a PH!-n 3500-ért árulja egy srác az SB0100-asokat.... -
Bandus99
őstag
Huh de jo hogy ratalaltam erre a topicra, bar nem kifejezetten az en problemammal indult most megis hasonlo a tema.
Nekem a kovetkezo a problemam, van alaplapi tuskesor SPDIF I/O 1x3+1x2 tuske formajaban.
Namost en ebbol optikai kimenetet szeretnek, ha az megoldhato es jo lessz az nekem.
Ugyanis az erositon van 5db optikai bemenet es van 1db koaxalis bemenet.
Pont az ellentettjet szeretnem, mint elottem szolo kollega.
Illetve szeretnem megkerdezni velemenyeteket.
Nekem most SBLive hangkartyam van SB0100 ez van RCA kabellel bekotve erositobe.
Gondoltam ha sikerulne az alaplapi tuskesort mukodesre birni, akkor felszabadulna a kartya.
A kerdes ha digitalis kimenetkent hasznalom az alaplapi hangkartyat, akkor mivel nem dekodol semmit, sztem semmi elterest nem vennek eszre minosegben a mostani SB0100hoz kepest.
Gigabyte GA945PL-S3 az alaplap tipusa. -
priti
addikt
[link]
Ez marhajóCsak azt nem értem, hogy miért nem terjesztik jobban és lehet kapni mondjuk egy auchan-ban vagy egy media markt-ban, na mind1...
Sajnos az alaplapomon nincs pin-es kivezetése az SPDIF-nek, az első dolgom volt hogy fejest ugrottam a manual-ba, persze van rajta egy audio tűsor, de az a left-right-mic be és kimeneteket tartalmazza a ház frontlapján található aljzatok kiszolgálására hivatva.
Egy pint nem használok ebben a tűsorban, de annak párja sincs, tehát a hetes és a nyolcas pin-t. Magyarázat a könyvben:
7 - REVD - ''Reserved''
8 - Key - ''No pin''
Szóval az egyetlen hely ahol a jelhez férhetek az ugye ez:
[link]
Ez meg nem túl stresszmentes, mivel a dobozka is forrasztva van és tartók tőle, hogy elég jó hővezető is, szóval lehet hogy csak káddal tudnám lekapni.
Szóval vagy átalakító vagy hangkari.
SB live 5.1 - 3,5k
Átalakító: - 3,1k
Nagy dilemma
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP notebook topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One mobilszolgáltatások
- Politika
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED monitor topik
- Battlefield 2042
- További aktív témák...
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest