Keresés

Aktív témák

• cocka

veterán

válasz joghurt #118 üzenetére

Tudtommal a háziorvosi rendelőben már a lőtéri kutyát nem érdekli a TAJ kártya, mivel egy random személyi bemutatásával ki tudja keresni az adatbázisból, hogy mi a TAJ számod, ill. hogy érvényes-e meg hogy fizetve van-e a járulék. (meg elvileg amúgy is ismer)
    Szakrendelőben meg ha meg tudod jegyezni a saját TAJ számodat, szerintem bemondani is elég, ha van nálad személyi. A többi alkalommal meg kb. semmilyen okmány nem kell, mert milliószor rajta lesznek a nyomtatott papírokon az adataid.

• nyunyu

félisten

válasz joghurt #118 üzenetére

bankok személyesirat-másolási mániája

Az sajnos nem mánia, hanem azt írja elő a pénzmosásról szóló 2017. évi LIII. törvény 7.paragrafus 8A pontja:
    (8) * A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzése és megakadályozása, az e törvényben meghatározott kötelezettségek megfelelő teljesítése, az ügyfél-átvilágítási kötelezettség teljes körű végrehajtása, valamint a felügyeleti tevékenység hatékony ellátása céljából a szolgáltató a személyazonosság igazoló ellenőrzése érdekében

a) * a b) pontban meghatározott eset kivételével, a (2) bekezdésben meghatározott adatokat tartalmazó, a (3) bekezdés alapján bemutatott okiratról – ideértve az okiratban feltüntetett valamennyi személyes adatot –, a lakcímet igazoló hatósági igazolvány személyi azonosítót igazoló hátoldala kivételével másolatot készít, vagy

Mondjuk ezen egy éve veszekszem az egyik egészségpénztárral, mert banki gyakorlat szerint kitakartam a fényképemet a személyimről beszkenneléskor, ahogyan a GDPR előírja (biometrikus adatot NEM tárolhatnak, továbbíthatnak digitálisan, arckép meg annak számít), és úgy kapták tőlem meg,.
    Erre zárolták a számlámat, mondván így nem felelek meg a pénzmosásról szóló törvénynek, mert nem az egész igazolványt kapták meg, így a beazonosítás sikertelen.

Mondom összes személyes adat rajta van, kivéve a biometrikusat.
    Igazolványszám alapján meg a 7. paragrafus 8(b) pontja alapján le tudnák kérdezni a központi nyilvántartásból az adataim valódiságát.

Kedvükért AVDHval alá is írtam a kép nélküli személyi másolatot, de úgy sem jó szerintük.

Aktív témák