- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Androidos tablet topic
- Projektor topic
- E-book olvasók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Cáfolta az Intel és az AMD egyesülését az utóbbi cég vezetője
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
the dealer
tag
Köszönöm a segítséget, mindenkinek! (The DJ, somasz, tamas.nick)
A chipset driver, intel driver, amd driver sorrend tényleg rendbe tette a dolgokat.
Real life is just a hobby.
-
the dealer
tag
Sikerült megoldani.
Win 7-es fórumban ajánlottak egy win 7-et aminek win 10-es telepítője van és azzal sikerült.
Viszont találkoztam egy újabb problémával.
Feltelepítettem az AMD Radeon M335/315 drivert ami 400MB, viszont semmit nem lehet benne beállítani.
Ennyi az egész Catalyst Control Center. Ha például tesztelésnek lejátszok egy 1080p youtube videót, akkor kicsit mozgalmasabb jeleneteknél szétesik a kép egy kicsit.
Gondolom a CCC-ben be kéne tudnom állítani dolgokat, valamint egy 1080p videónak sem kéne kifognia a gépen.Az intel integrált vga-hoz való drivert nem tettem fel. Gondolom az nem kell ha én az amd-t akarom használni.
A C meghajtón a Programfilesban 34MB-ot foglal az AMD mappa a Programfájlok (x86)-ban pedig 99MB-ot. Nem kevés az a 34MB a 64 bites drivereket tartalmazó mappában?Real life is just a hobby.
-
the dealer
tag
Nos akkor egy kis összefoglaló, hogy eddig miket csináltam ennek a megoldására.
-kipróbáltam az SSD-t az ODD és a HDD helyén is. (Samsung EVO 850 250GB)
-kipróbáltam négy win 7-et (mindegyik x64; -ultimate hun, enterprise eng, enterprise hun, pro hun)
-Legacy mód bekapcsolva, ahhoz hogy azt bekapcsoljam engedélyezni kellett a Legacy Option ROMs-ot, ahhoz pedig ki kellett kapcsolni a Secure Bootot.Feltettem a telepítendő SSD adat meghajtójára a laptophoz tartozó sata x64 win 7 drivert (és annak a konzolos fajtáját is). Innen töltöttem le ezt: Serial-ATA_Driver_PFJ82_WN32_14.8.9.1053_A06.EXE és ezt ezt: Serial-ATA_Driver_K07VX_WN32_14.8.1.1043_A02.EXE
Amikor megpróbálom felpakolni őket, akkor muszáj az almappák közül választani, hogy hol van pontosan a driver ami kell a winnek. Viszont itt két relevánsnak tűnő mappa is van (mind a kettő a win7-x64 mappában):
-sata\Drivers\Production\Windows7-x64\iaAHCIC.inf Amikor ezt akarom telepíteni, akkor egy pár másodperc telepítés után ezt a hibát dobja.
-sata\Drivers\Production\Windows7-x64\iaStorAC.inf Aztán amikor ezt akarom telepíteni, akkor pedig ezt az üzenetet kapom.
Pendriveból pedig ezt vettem és a Rufus nevű progival tettem rá az oprendszereket ilyen beállítások mellett.Pár kép a relevánsnak tűnő BIOS beállításaimról.
Már nagyon sok órát szívtam vele. Nem hiszem el, hogy egy 200k-s laptopra nem lehet telepíteni win 7-et.
Van még valami ötletetek?[ Szerkesztve ]
-
the dealer
tag
válasz The DJ #56183 üzenetére
Enélkül a három nélkül addig sem jutottam el, hogy bebootolja az installert a pendriveról. Szóval ezek még a procedúra elején megvoltak.
Ugorjak ki az ablakon, nincs más választás? Direkt úgy vettem a laptopot, hogy hú de jó ehhez vannak win 7 64 bit driverek és mehet akkor a win 7...
-
the dealer
tag
válasz the dealer #56181 üzenetére
Sikerült odáig eljutni, hogy kiszereltem az SSD-t betettem az asztali gépembe és rátettem a sata, chipset, usb 3.0 drivereket de egyikkel se mentem sokra visszaszerelés után. Satánál kidob egy hibaüzenetet, hogy lépjek kapcsolatba a gyártóval...
Ha így nem megy akkor szerintem azzal a megoldással se menne, hogy belecsempészek a win 7 telepítőjébe sata drivert.
Nem hiszem el hogy nem lehet feltenni rá win 7-et. Azért csináltak hozzá win 7 drivereket mert működiknie kéne ennek a laptopnak win 7-tel...
Van valakinek még valami ötlete?
-
the dealer
tag
válasz The DJ #56176 üzenetére
Természetesen próbáltam USB 2.0 portot is. Azt olvasgattam neten, hogy sata drivert kéne becsempészni valahogy a win 7 telepítőjébe.
Elvileg az is jó megoldás lenne, ha egy pendriverról ki tudnám tallózni a sata drivert, de nem látja a telepítő a pendrivejaimat, így ezt nem tudom megtenni.Real life is just a hobby.
-
the dealer
tag
Végül megjött a laptop (Inspiron 5559). Tettem az ODD helyére egy Samsung 850 EVO SSD-t.
Viszont nem tudok rá Windost telepíteni, mert mindig ugyan azt a hibaüzenetet adja. (3db Win 7-tel is próbálkoztam.) Mit csinálok rosszul? Mi lehet a gond?
Most próbáltam életemben először USB-ről telepíteni, de azzal nem hiszem hogy gond lenne, mert a telepítővel sikerült megformáznom a HDD-t is meg az SSD-t is, viszont amikor rányomok a nyelvi beállítások után hogy telepítés, kidobja ezt az üzenetet.
[ Szerkesztve ]
-
the dealer
tag
Sziasztok!
Rendeltem egy Dell Inspiron 5559 a laptopot. Tudtok ajánlani hozzá ssd beépítő keretet odd helyére?
Olvastam tesztet, ahol például beljebb került a keret mint a laptop széle, ezért kérem itt ki a véleményeteket, hátha van ezzel kapcsolatban tapasztalatotok.Előre is köszi a segítséget!
-
the dealer
tag
Szervusztok!
Dell Inspiron 3541 laptopot szeretnék venni.
Az lenne a kérdésem, hogy BD50-es filmeket le lehet rajta játszani akadás nélkül?
AMD E1-6010 proci és AMD Radeon R2 vidkari van benne.Van HDMI kimenete és szeretném, rákötni tv-re.
Előre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rog strix g17 360hz
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Lenovo ThinkPad x280, i5-8350U, 8GB RAM, 256GB SSD, FHD, 1 év garancia, Áfás számla!
- Dell (Ryzen 7,FHD, 512 M.2, 16 GB, 1 év gyári gar) notebook egyszerűbb játékokhoz!!!AkciÓÓ!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest