- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Home server / házi szerver építése
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hisense LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Bronz hatásfokú Rosewill tápok 12V-2x6 csatolóval
Új hozzászólás Aktív témák
-
premete
veterán
válasz
Vasinger! #26711 üzenetére
Csak 70 %-ra töltsd, és sose legyen a laptopban, mindig hűvös helyen, a legjobb a hűtőszekrény. Ha magaddal akarod vinni, akkor hűtőtáskában tartsad, és csak annyi időre tedd bele a notebookba, amennyi időre feltétlenül szükséges. Dokkolás, töltés esetén is 70%-nál vedd ki a készülékből, és tedd a hűtőbe, vagy hűtőládába (2 sör helyén elfér, a sört meg lehet inni melegen is) 69%-nál nehogy kivedd, és 71%-ig se hagyd soha töltőn, ez nagyon fontos.
Lehetőleg hetente csak egyszer használd akkuról, akkor még tovább bírja. Mivel a meleg árt neki legjobban, processzorigényes feladatok előtt feltétlenül vedd ki, és tedd a hűtőbe. Így kibírja 3 évig is akár. -
premete
veterán
válasz
Kalandor #26703 üzenetére
Mondtam, én, hogy mindenkinek van a spájzban legalább 1 dobozos windows 7 ultimate a befőttek között.
Sokaknak már dobozos windows 8 is, asszem.
@ Mindegyiknél van "add to download list"-re kell kattintani és a végén egyben megy minden.
De szerintem semmi értelme minden felesleges dolgot rátenni a gépre, talán 3 dolog volt nálam, amit a windows nem ismert fel és telepített automatikusan: a freefall sensor, a fingerprint reader és a bluetooth 375. -
premete
veterán
válasz
Kalandor #26698 üzenetére
Kb 10 perc alatt letöltöttem az összes drivert az e6430s-hez, összesen van talán 12 darab, ezt egyben le lehet tölteni a download managerrel, ami utána telepíti is mindet.
Egyébként Magyarország az a hely, ahol mindenkinek van véletlenül egy dobozos windows 7-e a spájzban, ezért minden laptopot szinte csak op. rendszer nélkül árulnak.
@obga: 6430s-ről van szó, nem 6430-asról, és nem 6430 ATG-ről. -
premete
veterán
válasz
Kalandor #26696 üzenetére
Erre szerintem annyi az esély, mintha a benzines autódhoz kérnél a szervizben gratis egy diesel adagolót.
A service tagból látják, hogy ubuntuval vetted, csak ahhoz adhatnak bármit is, a windows ügyében simán elküldnek a Microsofthoz.
@Régebbi Dellekhez szokott lenni több .cab csomag, abból gondolja szerintem, hogy a 6430s-hez is van (pedig nincs). -
premete
veterán
válasz
soldi3r #26661 üzenetére
Azt nem írtam, hogy az akkuk örökéletűek, de azért ilyen 5 évesnél idősebb akkuktól mégis, mit vársz?
Ha lenne okostelefonod, akkor annak az akkuját is a hűtőben tárolnád, és csak akkor tennéd a készülékbe, ha hívást vársz, vagy hívni akarsz valakit?
Nekem 21 év laptop használat alatt még egy akku sem ment tönkre, pedig csak akkor vettem ki akkut, ha szereltem, vagy a simet cseréltem. Ja, és éjjel-nappal dokkolón vannak, töltés alatt, amikor van 220 volt. -
premete
veterán
válasz
Kalandor #26625 üzenetére
Mondtam neked, hogy 6205-ös, és Intel driver, látod.
A sim kell az LTE-hez is, azért nem csinálnak külön vázat, wwannál a lényeg az antennák és a foglalat; utólag antennákhoz komplett fedelet kell cserélni, ami azért nem 2 fillér. Az, hogy az e6430s-nél egyetlen wwan driver sincs, a készülék leírásában sem szerepel, az kissé gyanús. -
premete
veterán
válasz
Kalandor #26623 üzenetére
Ma szedtem szét egyet, nincsenek benne wwan antennák, se foglalat, a driverek között sincs wwan driver, a készülék leírása szerint csak LTE és wimax lehet benne, az pedig errefelé nem játszik.
Ha szétszedted, láthattad a 3 kábelt, mindhárom a wlané. Négy csavart kell csak kivenni, 3-at az akkunál, hátul és a hdd keret felső csavarját. -
premete
veterán
válasz
Kalandor #26611 üzenetére
Le lehet szedni egyben azt a 13 drivert, és egyben fel is lehet telepíteni. Egyébként, hacsak nem ubuntus e6430s-ekre rakod a windowsokat főállásban, akkor nem kell ezt naponta megismételni, max. félévente felnézel a drivers and download oldalra, és felteszed, ha lesz 1-2 új cucc.
Ha ubuntus e6430s-ekre rakod a windows7-et üzletszerűen, akkor azt a 13 drivert integráld a telepítő dvd-be, és akkor felmegy a windows-zal együtt.
Van a Dell Client software update nevű program, de az - ahogy írták előttem - lóf***t sem ér. -
premete
veterán
válasz
SzaboZE #26574 üzenetére
Sokan azt hiszik, hogy vesznek egy usb3-as pendrive-ot, és az majd usb3-aljzatból 5 GBit/s sebességgel tud írni-olvasni; aztán majd rájönnek, hogy a 100 MB/s is kevésnél jön össze még szekvenciális olvasásban sem.
Olyant is hallottam, hogy az újraformázott vinyón keresték a recovery particiót. -
premete
veterán
Lehet venni itthon is, 10 ezerért kilógó, nagy bunkósat, az ebayen meg 2000-ért nem kilógósat, szállítással.
-
premete
veterán
válasz
sesshou #26557 üzenetére
Választhatsz nyelvet, de arra készülj, hogy a helyszíni kiszállás csak NBD-garanciás készülékekhez van, de ezt meg tudod nézni a service tag alapján a Dell Warranty lookup oldalon.
A laptop support Athenben van. -
premete
veterán
válasz
B-L-A-C-K #26527 üzenetére
Szerintem jobb is, ha azt a pár szükséges drivert leszeded innen a service tag alapján, lehetnek újabbak, mint a korábban kiadottak.
Nem kell sok, illetve ha újabb, inteles a wlan, akkor az Inteltől jobb rátenni a cuccot, abban van wifi direct, hotspot, stb. is. Én ezen kívül csak a device managerben sárgával jelzetteket szoktam leszedni, általában a freefall szenzor és a fingerprint szokott megjelenni (bár egyikre sincs szükség, csak zavar a sárga veszedelem). -
premete
veterán
válasz
Dell XPS #26336 üzenetére
Ennyiből újat nem kap, amit érdemes megvenni. Ez jó lenne, új benne minden (én cseréltem ki az utolsó csavarig).
-
premete
veterán
válasz
pitkon #26251 üzenetére
Arra nem gondolsz, hogy esetleg a Dellnél jobban tudják, mint a szomszéd Pistike?
Nálam még egy Dell akku sem ment tönkre, és ahogy a képen látszik, az elhasználódása 0%. pedig akkut csak sim behelyezése esetén szoktam kivenni.
Annak sem látom értelmét, hogy az akkut csak mondjuk félig akarod tölteni, mert jobb, ha 2-3 órát megy csak el akkuról, ha szükség van rá, mint 5-6 órát.
Egyébként a látszólag 100% sem annyi, hanem kevesebb, illetve az akku legnagyobb ellensége a melegedés, ami a Latitude-oknál nem jellemző, és az akku is kilóg, nem a cpu alatt van. -
premete
veterán
válasz
norrberth #25969 üzenetére
Bootidő ugyanaz, vagy 1-2 mp.-cel több, gép árnyalattal lassúbb, ramot nem tudom, mert az egyetlen gadget, ami nálam fenn volt, az Aida nem kompatibilis a w8-cal (egyik gadget sem) windows 7-nél mindig ~6500 MB szabad ramot írt, tehát nem különösebben érdekelne, ha akár 1 gigabájttal többet enne is.. Kezelése viszont macerás érintőképernyő nélkül, és a metroui felületen vannak programok, amik nem 100%-osak, például a böngésző nem nyit meg beágyazott videókat, átküld a desktopra. Amúgy tetszett a csempés cucc, de szerintem lenne még mit csiszolni rajta
-
premete
veterán
-
premete
veterán
válasz
molnarpeter #25940 üzenetére
Nem jár garanciavesztéssel, visszaállítani sem kell, csak az általad betett cuccokra nem vonatkozik a garancia, leszámítva azt az esetet, ha bizonyíthatóan az általad beletett cuccok okozták a meghibásodást.
-
premete
veterán
válasz
FehérHolló #25915 üzenetére
Ott sem lehet fogdosni, viszont a leírást ott is el kell olvasni, ott a méret, és hogy van rajta vízszintes és függőleges, négybetűs lyuk is. Mondjuk a szakítás egy égő csikkel megoldható, ha megunja valaki.
Komolyra fordítva a szót, nekem az jön le az esetekből, hogy sokan el sem olvassák, hogy mit, és milyen célra akarnak venni; sokan azt hiszik, hogy a notebook egy hordozható asztali, amiben minden cserélhető, és játékra ugyanúgy alkalmas.
Az esetek 90%-ában nem is akarják hordozni, csak azért veszik, mert a szomszéd Pistikének is van. A 15"-osok és nagyobbak eleve nem nagyon használhatóak rendeltetésszerűen, mert sem buszon, sem vonaton, sem repülőn, sem a kompakt autóban, de a legtöbb vendéglátóipari egységben sincs annyi hely, hogy ki lehetne nyitni.
Arról nem is beszélve, hogy alapból azokat a notebookokat, amelyek a madarasteszkóban és hasonló helyeken ki vannak téve, 100K alatti áron, meg se szabadna venni, a drágábbakat is csak fenntartásokkal, de ott mindegy, hogy a számtech eladót, vagy a péket kérdezi az ember a paraméterekről. -
premete
veterán
Megnéztem a Windows 8 alatti élményindexét az e6320-asomnak, lejjebb is vette a rendszer, illetve már 9.9 lett a maximum:
-
premete
veterán
válasz
FehérHolló #25817 üzenetére
Bocsánat, hogy megkerestem.
-
premete
veterán
válasz
FehérHolló #25815 üzenetére
Ha leveszed a alját, asszem 8 csavar, ott lesz 2 minipcie hely, egyikre wwan van írva, a másikra msata. (az a kisebb, azt hiszem).
-
premete
veterán
válasz
FehérHolló #25813 üzenetére
Én a minipcie-s ssd-t választanám, elég a rendszernek 30 GB is, az olcsóbb jóval. A Caddy-k pedig, amiket apróban árulnak, nem sokat érnek, nem lehet cserélgetni, ahogy a linkelt gyárit.
-
premete
veterán
válasz
FehérHolló #25806 üzenetére
Miért nem teszel az msata ssd-helyre? Egyébként meg is kerestem Neked. Van bizony külön hely:
Ilyen ssd megy bele. -
premete
veterán
A mai inspironok olyan teszkógazdaságos cuccok, amit a Dell a verseny miatt gyárt. A Vostrok is inkább inspironok belül, minőségben a Latitude e6xxx, vagy régebbiekből az e4xxx a minőség kezdete, a Precision vagy az Alienware a teteje.
Mivel egyik notebook sem játékra való, szerintem 100ezerért egy e4300/e6400 garanciával jó választás.. -
-
premete
veterán
Ezt megnézném, gyakorlatilag új mindene.
-
-
premete
veterán
Szia, milyen árban, újban/használtban gondolkodsz?
A D430>e4200>e6220>e6230 a sorrend a méretedben. Arra lehet számítani, hogy ezek a legkisebbek melegszenek legjobban, és a következőnek, az e4200-asnak az ssd-je eléggé gyengécske. Én az egy számmal nagyobbakat preferálom, azok kevésbé melegszenek, nagyságrendekkel gyorsabbak, viszont 1.5 kilónál kezdődnek: e4300, e4310, e6320, e6330, ezek 13 colosak.
Következő méret 14"-ban a D630>e6400, e6410, e6420, e6430 az időrendi sorrend, majd jön a 15"-os méret, e6500, e6510, e6520, e6530. -
premete
veterán
válasz
negyedes #25433 üzenetére
Semmi gond nincs velük, nekem intel 3000 vga-m van, ami elég nekem mindnre, a hőfok 40-50 fok közötti, alapjáraton még a venti se kapcsol be, de nem is hallani, ha megy. Anyaghasználattal se látok problémát, nem véletlenül katonai szabványú a cucc.
Ez üzleti gép, nem játékra való, masszív, strapabíró.
Játékra az asztali gép való. -
premete
veterán
válasz
norrberth #25242 üzenetére
Én innen vettem Vertex3-at.
-
premete
veterán
válasz
buvartacsko #25169 üzenetére
Ne vedd kötekedésnek, de hiába hívod fel a Dell zöld számát, ha azt sem tudod, hogy milyen készülékről van szó, arról nem is beszélve, hogy a support következő kérdése a service tag, azt is illene tudni, mert anélkül semmire sem méssz.
Normális ember azért valljuk be, ismeri a készüléke/autója/telefonja típusát, és tudja, hogy milyen garancia van rá, és meddig érvényes.
Ne keverjük ide az acer és a lenovo garanciáját, ahol elviszik a laptopot 1-2 hétre, vagy esetenként 1-2 hónapra, majd visszaviszi a futár, javítva, vagy javítás nélkül.
Ha Dell NBD garancia van rá, akkor a következő munkanapon megy a szerelő és megjavítja ugyanúgy Mátészalkán, mint Karakószörcsögön. -
premete
veterán
válasz
buvartacsko #25165 üzenetére
Van-e valami amit tudsz?
- nem tudod, hogy milyen laptop
- először azt írod, a villámláskor történt, majd azt, hogy napokkal később
- nem tudod, hogy milyen garancia van a termékre
- semmi köze a tárgyhoz, hogy az acered meddig üdült Brnoban.
- annak sincs köze hozzá, hogy ki, hol lakik, mindenhol vannak gyengébb képességűek, akik azt sem tudják, mijük, milyen garanciával van, csak azt nem értem, hogy akkor minek nekik laptop.
"gondolom majd jól felhívja a dell szervizt ahol kicserélik" ezt jól sejted, de ha nem tudod, hogy milyen készülékről van szó, hova szól a garanciája, akkor nem sokra méssz vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Max
- Formula-1
- bambano: Bambanő háza tája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Home server / házi szerver építése
- Milyen légkondit a lakásba?
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Házimozi belépő szinten
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- További aktív témák...
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- HP ZBook FireFly G11
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 2,5 év garancia
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest