- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Aktív témák
-
Orc
senior tag
UP!:U
-
Orc
senior tag
UP! #13
-
perempe
veterán
DRAM Timings:
CAS Latency time, Act to precharge delay, DRAM RAS to CAS delay, DRAM RAS precharge.
Milyen értékekkel próbálkozzak, ha van 2 db. pc3200-as modulom? Tuningolni nem akarom, vagy csak kicsit. ( Max. 215-ös FSB P4 2,8C esetén, RAM természetesen szinkronban.) -
Stick
csendes tag
Sziastok van nekem 2x512DDR pc2100 266mhz NV ramom!
és egy picit akarom őket húzni
a7n8x deluxe lapomba!
tudnátok írni milyen időzítéseket re tegyem? -
Gorneck
legenda
:F
-
-
echo001
aktív tag
hulye kerdes de nem lehet hogy az alaplap nem birja
mert ha en jol tudom (de lehet hogy nem)
az intel 875 nek a frekije 800mhz 4x200 ugye :)
amit meg te csinasz az 1000mhz 4*250 ?
ezt el kene birnija az alaplapnak ?
ha lehet ha hulyeseget beszeltem vilagosits mar fel miert ennyivel is okosabb leszek :))
[Szerkesztve] -
Orc
senior tag
Van 2*512Mb hynix D43 ramom. 476Mhz-ig 2,5 volton stabilan mennek dualban 2,5,3,3,7 időzítésekkel.DE, amikor 480Mhz-en akarom hajtani őket, akkor még 2,75 volton is fagynak. Az alaplap egy Asus P4p800, a proci egy 3 gigás Nw. 100%, hogy a ram miatt fagy be a gép(az asztalt se tölti be). Én az alaplapra tippelek, sztem valami gáz van vele, mert számomra hihetetlen, hogy ennyit birjon csak a ram.
-
MarKoo
addikt
Nah lenne egy kérdésem. Van egy Hynix 512/400 D43-as ram, amit Giannitól vettem. Nála ment 540-en, le is tesztelték, igaz nem memtesttel. Én megemeltem a feszt 2.85V-ra, Turbo, PAT bekapcs. A procinak (2.6C Ghz) először 250 FSB-t adtam, vagyis a ram 500 Mhz-en megy, a következő időzítéssel: 2,5-4-4-3. Itt lefagy a memtest , pedig kikapcsoltam a HT-t is. 260 FSB-t adtam neki, ahol végigment a memtest a következő időzítéssel: 2.5-4-4-3, de csak egyszer ment végig, a kövi teszt közben megfagyott. 169 :F hibát kaptam ezekkel a beállításokkal , utána megpróbáltam 260 FSB, 3-4-4-3-as időzítéssel és ott megfagyott. Mitől lehet ez? Össze vissza logikátlanul. Az alaplap egy Asus P4P800 Deluxe. Esetleg rambordát vegyek rá? Nem értem mi lehet, amikor náluk 540-en is ment. :F :U :(
-
Chris82
senior tag
Westlake Te elég nagy arc vagy. Nem bírom az ilyeneket. Egyébként sem vagyok újonc. Lehet, hogy régebb óta használok gépet mint te
-
Chris82
senior tag
Úgy, hogy emeltem az FSB-t, és nem jött össze.:0
-
gery03
senior tag
P4-hez nemigazán értek. DE szerintem attól, hogy a lapod nem támogatja a 400-as memót, nyugodtan rakhatsz bele szerintem, legfeljebb 333-askén ismeri fel. Így tovább fog menni az fsb, addig amíg a proci bírja.
De lehet a lapod bios frissítéssel már támogatja a 400-as memót. -
Chris82
senior tag
Kösz a segítséget! Olyan írjon aki ért hozzá!
-
Chris82
senior tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. Adott egy chaintech 9ejl2 apogee alaplap és egy 2.6Ghz-es 533 fsb-s proci.
Samsung memóriám van pc 2700-as 512Mb-os. Az alaplap ezt támogatja. Tuningban csak 356 mhz-ig bírja.
Mit csináljak, hogy jobban tuningolható legyen a ram, processzor. Vegyek másik ramot? Vagy, -de ez lehet, hogy hülyeség- rakhatok bele pc 3200-as ramot. Ez lehetséges?
A feszültséggel nem szeretnék játszani, vagy esetleg mégis.:DD
Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EA Sports WRC '23
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest