Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• czaki

tag

Sziasztok! A napokban lettem birtokosa egy ilyen routernek. Az enyém szolgáltatófüggetlen, B1 revíziójú, 2.02-es firmware-rel "szerelt" darab. Digi netem van, alap csomag, 100/100. Először szolgáltató gondom volt, lefelé volt sebesség, felfelé azonban az 1 Mbps értéket sem érte el se routeren keresztül, se direktben kapcsolódva. Bejelentettem, kijavították, 90/70 körüli értékeket mértünk fel/le, direktbe kötve. Routeren keresztül azonban ez csak álom: kábelen tudja a hasonló értékeket, azonban vezeték nélküli módban lefelé 10-20 Mbps, felfelé azonban 45-60 (!) Mbps az érték. Nem vagyok egy hálózati guru, de azt gondolom ha felfelé tudja ezt a sebességet, akkor lefelé is illene, nem? Tudnátok segíteni hogy mi lehet esetleg a gond? Azért ezek nem gondolom hogy azok az értékek, amiket ne tudna lefedni egy ilyen belépő szintű AC-s router. Egyébiránt a készülék az asztali géptől nincs 3 méterre sem, príma jelerősséget látok Wifi Analyzerrel is. 2,4 GHz-en és 5 GHz-en is próbáltam különféle eszközzel (Huawei P9 mobiltelefon, PS4 konzol, asztali PC DWA-171 adapterrel), ugyanaz a jelenség. Sajnos abban a helységben ahol a PC van, ott nincs lehetőség a routert elhelyezni. Köszi előre is minden ötletet!

Új hozzászólás Aktív témák