- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- Projektor topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen RAM-ot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
stargate23
csendes tag
Sziasztok kérdés vettem egy HP z400 lapot a gondom az lenne hogy azon 5 tüs csati van nekem meg csak 4 tüs ventim és a müyanagot nem tudom rádugni megoldható másképpen vagy gyári hütött kell vennem
-
14adam
addikt
válasz
bazsikaaa #26 üzenetére
Ez így nagyon bonyolult.
Rálehet dugni gányolás nélkül is. Csak simán rádugod és kész.Ha nincs rajta az-az 1 csati akkor az nem para.Itt van egy kép róla
-
bazsikaaa
csendes tag
Hali!
Ha másnak nincs jobb ötlete, akkor itt van egy... legalábbis én ezt szoktam használni hasonló esetben és általában működik.
Mindegyik csatlakozó szétszedhető elvileg... az egyik oldalán vannak kis nyílások, ahol látszanak az érintkező részek (nem tudok szakkifejezéseket, de remélem így is érthető...).
Valami vékony szerszámmal, vagy tűvel, megpróbálod kipiszkálni a fém részeket. Arra figyelj, hogy a szálak milyen sorrendben voltak eredetileg. Ha megvagy, akkor már egyértelmű a dolog..., a három szálat a fogod és rányomod szépen egyenesen a lapra. A sorrend fentről lefelé, vagy balról jobbra...elméletileg...
Lehet, hogy nem túl jó ötlet, meg gányolás, meg minden, de elhiheted, MŰKÖDIK!
Csak akkor állj neki, ha biztos vagy magadban, ha létezik valami pár száz forintos átalakító, vagy egykét ezerért másik hűtő, akkor inkább azt javasolnám!
Remélem segítettem...
ÜDV: Bazsikaaa -
garaba15
tag
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség, van egy cooler master tx-2es procihűtőm, ez 3pinnel csatlakozna a laphoz, viszont nekem 4pines csatlakozó van a lapon, hogy tudom megoldani úgy hogy ne kelljen új hűtő? van erre valami megoldás? vagy átalakító?
Előre is kösziobi.
-
bazsikaaa
csendes tag
Hali mindenki!
Van egy apró problémám, amiben a segítségeteket kérném...
Van nálam egy HP , fekvőházas gépezet... A gépet nemrég szedtem szét, mert a régi gazdája megvált tőle, nekem meg kellett egykét cumó belőle... Most viszont lenne egy emberke akinek tönkre ment a gépe, és próbáltam neki a kettőből összehozni egyet, de mivel a 256os memoria helyett egy 128as ment bele, elkezdett visítani, hogy bocsi, de így nem megy, mert eddig nem ez volt benne... ez még nem minden, ugyanis ameddig nem szedtem szét a gépet működött minden gond nélkül, most hogy újra összeraktam, azt is kiírja, hogy valami gáz van a hűtővel...előtte passzív hűtés volt a procin, most nagy ügyiben ráraktam egy bontott, de tökéletesen műksző hűtőt, és mégsem jóóóóó :S :S
Erre ha valaki tudna valami ötletet adni, hogy mégis mit próbáljak meg csinálni vele, azt megköszönném...Előre is köszi
-
dokar
addikt
válasz
YODA mester #22 üzenetére
Most már én is oda jutottam, hogy nekem is ilyenre lenne szükségem.
Vettem 4 potis előlapi panelt, a dobozban 2 db 3 pines hosszabbító volt. Szal sajnos be kell kalkulálni a forrasztást. Ha nem akarod később eladni a cuccost, akkor a vezetékbontást + toldást javaslom. -
YODA mester
senior tag
Kell 3pines kábelhosszabító..!!!! HELP
-
dokar
addikt
válasz
YODA mester #20 üzenetére
az előlapi panel felett átsiklott a szemem
akkor pedig: inkább kösd össze direktbe, fölösleges csatizni -
dokar
addikt
válasz
YODA mester #18 üzenetére
Ja, bocs, azt hittem, hogy témába vág a hozzászólásom a ''CPU fan csatlakozó'' a topicban.
Amúgy a helyedben megkeresném azt a 3 pontot a lapon, rámérnék egy multival, aztán odaforrasztanám a 3 vezetéket, ami a ventiből jön.
De mivel te nem vagy én, valszeg elmész és veszel 1500 Ft-ért vmi bizbaszt. -
dokar
addikt
A legtöbb alaplapon élből adott a lehetőség a fan csatlakozók bővítésére. Általában 3 tüskét kell leszúrni a megfelelő helyre.
A kép bal felső sarkában a fehér a fan csatlakozó, míg a jobb alsó sarkában a bővítési lehetőség (3 forrasztási pont). Ide is aplikálhatunk olyan fehér vackot 3 tűvel a közepében.
Általában több ilyen bővítési hely van az alaplapokon. -
YODA mester
senior tag
Télleg senki..?
-
YODA mester
senior tag
Senki..?
-
YODA mester
senior tag
UP
-
YODA mester
senior tag
válasz
YODA mester #12 üzenetére
De fene megy 4 kis kábelért a Római partra... 1500 huf benzin... Doh.
-
YODA mester
senior tag
Hali. Egy ventim se ér el az elölapi panelig... Sz'al kéne 3pines hosszabbító vagy 4db anyuci és 4db apuci 3pines csati a kábelt meg én megforrasztom... De inkább gyári kéne...
Ja most látom hogy TTS-nél az is van...
[Szerkesztve] -
al_age
senior tag
TTS-nél van.
Olyan is, amivel a venti egy molexről kapja az áramot, de van neki sima ventikábel-elosztója is.
Bővebben: link
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Old Death
senior tag
lehet kapni 3tűs - 4 tűs átalakítót... így közvetlenül a tápról kapná a kraftot nem lapról
2 tűs átalakító nem tudom, h van-e de egy kis barkáccsal meg lehet oldani:
a piros és a fekete vezeték kell neked oda, ált chipset hűtőknek van 2 szálas vezetékjük...
mondjuk azé leírhatnád mi az a doboz, egyszerűbb lenneoldy
-
ethan1
csendes tag
Hello! Egy alaplapon általában kettő ventillátor csatlakozó van (CPU és System), nekem azonban háromra lenne szükségem... nem tudjátok hogy van rá valami elosztó, átalakító? Kaptam a számítógépházzal egy kis kék dobozkát, aminek a hátsó részén van még két csatlakozó amibe illeszkednek a rendszerventik, az elején viszont vmilyen két tűs bement van... fogalmam nincs mire jó, vagy hova lehetne csatlakoztatni... erre vkinek ötlete?
(manualt nem kaptam a dobozhoz)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android szakmai topik
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- Projektor topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Építő/felújító topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- ViewSonic CDE4600-L 46" LED Monitor
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest