- Milyen egeret válasszak?
- Hardverkiállítás a hónap vége felé közeledve
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Projektor topic
- Bemutatkozott a HHKB legújabb, Topre kapcsolókkal szerelt billentyűzete
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mini-ITX
-
PROHARDVER!
A source motor hihetetlen módon elsz@rt netkóddal rendelkezik. A régi cs és dod óta eszméletlen változáson ment keresztül. Próbálják a valve-s arcok heggeszteni, de néha 1-1 update csak ront a helyzeten, mint javulna.

Elsősorban a 3 fő netkód paraméterre kelle figyelni. Hogy mik is azok: rate/ cl_updaterate/
cl_cmdrate
Ezeket az értékeket kell nagyjából belőni, mindegyik hihetetlen mértékű változást tud előidézni egy pillanat alatt.
Persze a túlzott félreállítás sem éppen célravezető mert könnyen vonhat kick-et vagy ban-t maga után. (ratehax...)
Hogy mire is kell beállítani ezeket az értékeket?? Az saját netedtől függ, sebesség illetve attól, hogy wi-fi-s vagy normál kábeles.
Szóval az átlagos rate értékek így nézhetnek ki: rate 20000, cl_updaterate 100, cl_cmdrate 100.
Ez egy 1Mbit/s (le) | 256Kbit/s (fel) net kapcsolatra ajánlott. Ha valakinek gyorsabb nettel rendelkezik, akkor az teheti 30k/100/100-ra is a ratejeit. Az update/cmdrate-et nincs értelme 100 fölé emelni. Akinek kisebb net sebessége van annak a 16k/80/80-as rate-eket ajánlom, feltéve ha a szerver / adminok engedik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csana
senior tag

-
csana
senior tag
Ha arról a "csana"-ról van szó akire én is gondolok, akkor el kell hogy mondjam, hogy valóban a béka segge alatt vannak a képességei, de legalább van önkritikája. Ráadásul ha valaki a csapatból váratlanul eléugrik, nem ritka hogy elsüti a fegyvert annyira meglepődik.. De ez maradjon köztünk..

-
csana
senior tag
válasz
ferminator7
üzenetére
Az adminok tudnak ilyesmit? Mármint úgy érted hogy csináltak valamit a szeróval amit nem jeleztek előre? Már volt olyan hogy megjelent a bal felső sarokban a piros szöveges figyelmeztetés, hogy valami lett a kapcsolattal, és van 40 secem hogy történjen valami hasznos, de ilyen kb évente 2-3X. Most meg 2 játékból 2X. Gondolom nem a nob játékstílusommal lehetett gond, mert azt közölték volna szvsz (nem volt ff, és többnyire csak a visítozás meg anyázás ment: igen magyar szeró volt
De legalább jókat röhögtem ). -
csana
senior tag
Most nem tudom hogy megint nálam van-e valami bibi, vagy épp azokat a szerókat fogom ki, amiket épp frissítés miatt kilőnek, de 2-ből 2 szeró is 20 perc után "connection to the server lost" üzenettel kinyomott. Így aztán láthattam a szlovák gólt.. de akkoris.. fura. A tájkép fless most nem jött elő.
-
csana
senior tag
Az mitől van hogy ha felnézek az égre (dust2-n voltam épp) ilyen érdekesen flesel a táj? Szóval ahogy mozgatom az egeret úgy kenődik el az egész. A pálya egyéb része normális, csak a pályán kívüli táj csinálja ezt az érdekességet.
Szerk.: A high pinges afférem óta gondoltam meglesem mit változott a game a peccsel, és bár nem vagyok egy pro, de feltűnt hogy az öléseim 80%-a headshot volt. Olyan mintha könnyebben beadná..
-
csana
senior tag
válasz
h.adam.92
üzenetére
Externet 120Kb le 12Kb feltöltéssel.
Zolás:
Ez érdekes amit írtál, holnap ki is próbálom
. Ha jól rémlik 10.2-es van jelenleg. Viszont akkor felmerül a kérdés, hogy miért pont a css-nál jelentkezik ez a dolog. COD4, TF2, BC2, BF2, SF4, DoDS, WoW, Allods mind zokszó nélkül fut. -
csana
senior tag
Ja igen rosszul emlékeztem
25K-n van az alap rate. A kivételek közé már korábban beraktam az egész steam mappát, hátha segít, de nem javult a dolog.Nemrég felmentem a HUN MooN War szeróra. A kereső 25 latencyt írt, de miután beléptem, egy-két másodperc múlva zsupsz már 500-fölött is volt (HL2.exe megint kitett magáért). Na gondoltam hátha a gugli majd talál nekem valamit. Még szép, hogy ha valamennyire hasonlítana is a problémám egy tárgyalt dologra, ott ilyen válaszokat adtak a gyereknek:
- Azé laggol, mer olyan szerverre akarsz csatlakozni ami messze van. A keresőben az alacson latencys szerókra csatlakozz (
alap)
- Vedd meg eredetiben. (Hát csak gratulálni tudok azoknak akik törtön nyomják)
- Kapcsold ki a le/feltöltő programokat/MSN-t (LOL alap)
- Szar az internet szolgáltatód (ROFL minden ok)
- Videókártya driver (
LMAO nem az fps-el van bajom)
- A tűzfalad nem engedi át. (Épp ellenkezőleg)
- Router / Modem restart kell. (Naponta többször is megvolt)
- Portok rosszak (Az a furcsa, hogy semmi más nem szarakodik csak a css. Máshol sincsenek külön portok belőve, és úgy érzem itt random van ez a latency megugrás. Plusz nem is megy semmi amivel ütközhetne)
- vírusírtó okozza (erre gyanakodtam eleinte, de nem történt változás miután kivétel lett a source)
- Szerver oldali gubanc (Nem 1 szerón csinálja, igaz eddig csak magyarokat próbáltam)
- Kodekek miatt (nem használok kodekpakkot: Divx+AC3)
- Rate-ek miatt van (Elvileg azok jól vannak belőve)
- Tölt a winfos/vírusírtó (Nem csinálnak forgalmat ezalatt, viszont a hl2.exe az annál inkább)
- Blob file törlése utáni verifi megoldja. (Nem oldotta meg)
- A letöltött plussz tartalmak kavarnak be (Korábban minden ilyesmit letöröltem mappástól)Azthiszem marad a komplett reinstall, de még picit kutakodok, mert édekes egy jelenség.
-
csana
senior tag
válasz
darál0w
üzenetére
Rate-ek elvileg jók. 100/100 2000. A letöltésfilter "none"-n van. Még nem vagyok nagyon képbe mi az ami a forgalomra kihathat. Meg a feltöltés is mindnhol tök alacsony, csak a CSS-nál ugrik meg a HL2.exe feltöltése. Az ilyen korábbi letöltések gondolom nem befolyásolják a dolgokat. Elvileg nem megy át hang a mikrofonomon (még erre gondoltam hátha az szívja le valahogy, mert már tényleg nem tudtam mire gondolni én se
).Namajd letesztelem valamelyik másik szerón hátha valami szerver oldali beállítás nem tetszik a kliensnek. Igérem igyexem minél kevesebb ff-t összehozni
.
Nem is olyan szar az Euróvíziós dalfesztivál győztes száma. -
csana
senior tag
Üdv!
Gondoltam ismét belekukkantok a jó öreg css-ba, és az első random magyar szerón előjött ami már korábban is gondot okozott párszor: iszonyatosan megugrik a pingem (hl2.exe valami kegyetlenül nagy forgalmat bonyolít). Szóval én azt látom, hogy miután belépek a szeróra olyan 3000-ről elkezd lefele csordogálni a latency, és fél perc után mintha visszaállna alacsonyra, de mégis magasan marad a kijelzőn az érték, és csak nehezen megy vissza 50 alá. Persze fél perc után simán kinyomnak magas pingel. Semmi nem fut a háttérben, a tűzfal is átengedi a dolgokat. Tudnátok valamit tippelni, hogy mi lehet a bibi? Más játékoknál (tf2, cod4, bfbc2) nem jelentkezik ez a gond.

-
csana
senior tag
-
csana
senior tag
Nemrég vettem észre (ebből is lerí, hogy nem 1 css fanatikus vok) hogy ha lepuffantok valakit (vagy engem ölnek), jelzi, milyen sebzéseket vittem be bizonyos testrészekre a halál előtt
. Ez tök jópofa mikor ilyeneket olvasok hogy: left foot, chest, right arm, head
. Fura hogy erre nem húztak rá utólag valami jókis chelleng-eket, statisztikát meg rankokat, nemúgy mint a mostani source-os gamékra.. -
csana
senior tag
Gondolom "gyors" alatt mindenki azt érti hogy "pörgős"!? Kell a gyors reflex az biztos, és ha nem fejre megy a lövés, akkor elég macerás leszedni az ellent.
Egyébként ha ezt "gyors"nak véled, majd próbáld ki a day of defeat sorce-ot! Ott a "séta" (walk) billentyű helyett rohanás (run) van. Direkt írtam rohanást (futás helyett), mivel az emberke ebben alapból fut, és ezt még tudja fokozni is a run-nal
. Olyan hogy walk nincs is.
-
csana
senior tag
Amúgy milyen gyakran, és mikor szoktátok tolni a css-vel?
Kedvenc szeró? -
csana
senior tag
válasz
Genius007
üzenetére
Én picit pontosítanék: az orange box miatt (ami ugye sokmindent tartalmaz) előfordulhat, hogy 2X lesz meg valami (konkrétan HL2+EP1), mert modjuk ezeket korábban már beszerezted. Ilyenkor odaadhatod a fölöslegeset mint "ajándékot" barátodnak.
De bezzeg a Black Boxnál már ez nem így működik: korábbról megvolt nekem a dods, a BB is tartalmazta, és mikor nem jelezte aktiválásnál hogy már megvan egyszer, rákérdeztem a supportnál, aholis felviláágosítottak, hogy ez csak az Orange Box-ban található "fölösleges" 2 játékra vonatkozik. És ugye abban nincs dods.
Egyébként ezt az ajándékozósdit kiterjesztették úgy, hogy ha akarsz, vehetsz más account-jára játékot "ajándéknak".
-
csana
senior tag
válasz
illusiON
üzenetére
Lehetőség van kontakt emailt, és jelszót is cserélni. Egyébként sok hasonló hírdetés van. Az meg hogy le van e tiltva hekk miatt egy kulcs/játék, szerintem egyből kiderül. Ha meg bann van az többnyire csak ideiglenes. Ha jól tudom, van a steamen belül egy ilyen "állapotmérő", hogy mennyire "tiszta" a kulcs. Én személy szerint ódzkodok idegen accountoktól, mert nehezen bizonyítható, ha elcsórják, hogy valaha közöd volt hozzá..
-
csana
senior tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
nm. még írtam valamit utólag, csak nem sikerült belefűzni az előzőbe, így új hsz lett

-
csana
senior tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
re pü.
Genius: galaxisnet.hu-n is van kulcs, ami szintén csak 4,5K, és benne van a dods, meg hl2dm. -
csana
senior tag
Uppsz benéztem: a cs.s. olyan 1,9 G-t foglal. Nem tűnt fel, hogy a steamben van kintebb 1 bazi nagy cs-s file, csak megzavart hogy nem a saját mappájában van az accountomon belül.
Ja még egy példa a korábbi kulcsos témához:
az "Orange Box" kulcsa 5 játékot tartalmaz, ha beregeled az account-odba:
-HL2
-HL2 Ep1
-HL2 Ep2
-TF2
-Portal -
csana
senior tag
Ma ismét megnéztem a Kartel kocsmában mi a helyzet a pingemmel. Érdekes módon most minden klappolt. Bár apró változtatás történt, de nemhiszem hogy ez oldotta volna meg: szóval csak annyit módosult a dolog újboli fellépés előtt, hogy engedélyeztem "az egyedi hangfile"-ok letöltését. Persze a Kartelkocsmán is vannak "egyedi" hangok, és azokat fellépéskor le is húzta. Remélem pedig hogy nem ez a bibi, mivel a legtöbb szervereken mindenféle szart felraknak (akár 20-30 megás hüleségeket is). Volt már olyan német szerverhez szerencsém, hogy miután kivártam, hogy letöltse a gagyi plusz audiófájlokat (volt vagy 25 darab), az egész játék során ilyen szar deutsce filmekből kivágott nyivákolást meg razi poénokat kellett hallgatnom úgy randomba.. pföjj.. ezután döntöttem úgy, hogy nosonds-ot rakok a downloadfilterhez a cfg-ben.
-
csana
senior tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Hát hogy valós méret-e azt nemtudom, de nálam a steam-ben kicsivel többet mint 1 gigát fogalal a cs source felinstalálva.
Az hogy mit foglal magában egy csomag, az a kiadótól függ. Létezik többféle variációban is, szóval ha megveszel egy "játékot", abban lesz 1 aktiváló kód, amit a steam-ben kell használni értelem szerűen a "activate product" menüpontnál. Miután aktiváltad ezt a "kulcsot", utána a kulcs alá akár több játék is tartozhat, de ezt fel szokták tüntetni a terméken, hogy mégis mik. (Lásd itt: [link] )
Egy másik esetben viszont előfordul, hogy valaki magát az "Accountját" árulja, ilyenkor mindazokat a játékokat megkapod, amiket az account-jára beregisztrált valaki, hogy mégis mik vannak rajta, az csak akkor derül ki ha fellép a jelszavával. Elvileg ha eladnak 1 ilyen account-ot, megkapod az account-nevüket (ezt sajna nem lehet változtatni), és a jelszavukat, valamint, a kapcsolattartási emailt (ide küldik ha elfelejted a jelszót stb). Az utóbbi 2-t kapásból érdemes megváltoztatni..
szerk: ha gondolod írj privit, ha nem voltam érthető, és megpróbálom jobban elmagyarázni..
-
csana
senior tag
válasz
illusiON
üzenetére
Én net limiterrel szoktam lekorlátozni, és utána visszacsökken a pingem, de ettől függetlenül érdekes jelenség. Abból indulok ki, hogy ne kelljen már külcsínyt alkalmazni, ha máshol minden továbi nélkül simán jó a pingem..
A radart azóta úgy sikerült visszavarázsolnom, hogy kitöröltem a config.cfg-t.. a r readartyp2-vel sem oldódott meg a dolog. (Valami nagyon elkurta a a beállításokat)
-
csana
senior tag
Wajh megint előjött ez a növekvő ping ***rság.. Iszonyatosan megnő a hl.exe uploadja game közben bizonyos szeróknál. Tegnap teszteltem a Kartel kocsmában. A belőtt rate-eknek gondolom nem lehet hozzá köze.
-
csana
senior tag
-
csana
senior tag
válasz
illusiON
üzenetére
Jah, mostanában megint rámjött a DoDs-ozhatnék, és meg is lepődtem, hogy 26-os teli szerverekbe botlok jó pingel, ráadásul "tiszta" szerverek, amik nincsenek agyonszórva minden kaksi gagyi mappal, meg hangokkal.. Az ilyeneket szeretem.
Egyébként máshol is előfordult már ez a jelenség, és a netlimiter a hl.exe-t hozta ki ludasnak. Mintha valamit veszettül fel akarna tölteni, és miután korlátoztam a feltöltés, visszament a pingem 20-30 körülire.. Igaz ritkán fordul elő, hogy valamelyiken csak úgy exponenciálisan elkezd nőni a pingem, de elég zavaró. Lehet hogy másnapra megjavul a dolog magától, de még nem próbáltam soha később ismét azt a szervert.. De mint korábban említettem, nagyon random hogy mikor jön elő ez a hüleség.. tf2-n, css-n, dods-on is már tapasztaltam.egyszer egyszer.. Meg tegnap imét cs közben.. Más szerveren meg jó. De előfordult, hogy 3. szerónál nem buzgálkodott a ping.. Szóval érdekes.
Egy másik problematikám meg hogy a bal felső részen ugye elvileg kéne valami "radar"nak lennie, vagy mapnak.. Nekem nincs, vagy csak néha van. Tegnapi meccselésem közbe mondták, hogy nemigaz, hogy nem nézem a radart.. Namondom nekem nincs, mert azthittem hogy senkinek nincs, és ezt a szerón lövik ki vagy be.. Majd felvilágosítottak, hogy a config cfg-vel kellene valamit alkotnom (valami német csávó okoskodta ki), de szerintem más lehet a gond..
-
csana
senior tag
Nem tudja valaki, hogy mitől szaródhat el csak úgy a pingem? Mármint nyomulok egyik szerón, tök normális (40-50) a ping, majd egy másik szerón belépés után hírtelen megnő valamiért a feltöltésem (netlimiter szerint), és elkezd emelkedni a pingem csak úgy..
Ez miféle jelenség? DoDs alatt is tapasztaltam valamikor. Elvileg a rate-jeimet előírásnak megfelelően lőttem be (rate 25000, cl_up, down 100). A gépem semmit nem tölt netről (se le se fel), csak a steam-nek nő meg a feltöltése..
Tudja valaki hogy mitől lehet?(Ha a steam lenne a ludas, akkor miért nem jön elő, ha mondjuk keresek 1 másik szerót, vagy másik gamét a steamen)
-
csana
senior tag
Természetesen nem akarok illusiOn-al ellentmondani, csak megjegyzem, hogy a steam-nek (nálam 12.000K-t azaz 12 megát vesz el össz a rendszerből) nem sok köze van a sebesség(csökkenés)hez.. Szerintem ott lehet a probléma, hogy egész egyszerűen a sok számítási feladattal nem birkózik meg a procid, ami a botok futtatásával jár. Nekem annó a 3G-s procival max 5 botot engedhettem meg magam mellett a pályán, de ha elkezdtek akciózni mégjobban lehúzták a teljesítményt.. De nemhiába "esznek" ennyit a botok a rendszerből, mivel iszonyatosan jól taktikáznak, reagálnak, bújnak, lőnek ha erre állítjuk őket..
-
csana
senior tag
válasz
varga911
üzenetére
Nem újkeletű nálam sem a dolog.. Én ugyanezt tapasztaltam, mikor egyszer updatelni akarta a TF2-met.. Elakartam indítani, aztírta ki, hogy buzik a szerverek, próbáljam meg máskor.. De sajnos megjegyezte hogy frissíteni akar a játékon, és nemigen akaródzott neki elindítani a játékot, míg nem frissítete magát.. (Rákérdeztem többiekre, náluk semmi gond.. csak nálam túlterheltek a szerverek) Arra a következtetésre jutottam, hogy ez valami steam hülyeség lehet.. Más steam-es játékkal nem kekeckedett, csak ezzel. Fura volt.. Egy idő után -pontosabban másnapra- magától elmúlt a hiba..
-
csana
senior tag
"már halott vagy mielőtt meghallanád a becsapódást "
És ha csak lábon lőnek?Egyébként előző hsz-eddel nem értek egyet, mert én úgy tapasztaltam (és máshol is írtak erről), hogy a cs-ben nincs a kilőtt golyónak sebessége. A kilövés pillanatában csapódik be a golyó.. Hogy a valóságban hogy van, azt nagyon ügyesen leírtad

A dods kapcsán is olvastam valahol, hogy ugyanez a helyzet, mivel a source motor nem lenne képes megbírkózni a feladattal, hogy minden egyes kilőtt golyó "realisztikus" viselkedését pontosan lemodellezze.
-
csana
senior tag
Még nemigazán ismertem ki a css-os világot, de mostanáig fel sem tűnt, hogy a css-ben mintha nem lenne sebessége a kilőtt golyónak. A lövés pillanatában csapódik be. Vagy benéztem?
Ahogy nézegettem bulettime-ot css-nál a youtubon, valahogy ez jött le. De láttam olyan modokat, ahol már beépítették a bulettime-ot (amolyan FEAR szerűen néz ki), és ott van sebessége a golyónak ahogy elnézem.
Egyébként nemtudjátok véletlenül, hogy ha MODifikációkat keresek a game alá, akkor van valamilyen naponta/rendszeresen frissülő topik, ahol szét lehet nézni? Próbálom beszerezni ezt az SMOD-ot, mert sokan szeretik, de hogy honnan lehet a legfrissebbet, meg hogy miért ilyen picike, at nemtom. Meg láttam olyat is hogy "SMOD tactical Delta5", ez meg 700 mega körüli.. De ha csa simán az SMOD-ot akarom lecsekkolni, azt hogyan? Ha valaki felvilágosítana megköszönném!
ThX!
-
csana
senior tag
Üdv!
Kellene egy kis help: Nemrég jött elő a problemám, és semelyik fórumon nem láttam használható infót:
Szóval STEAM elindul, majd bármelyik Gamet akarom elindítani, a norton antivírusom ismeretlen trójait blokkol, és a game meg kiírja, hogy teljesen elérhetetlen a játék (angolul).
A gépemen a tűzfal átengedi a steamet (és a benne lévő játékaimat), pont mint a norton antivírus..Gondoltam hátha beszedtem 1 trójait (bár sokféle riasztó ketyerém van, és kicsi az esélye, hogy felkúsott egy), és meglestem az újabb nevesebb keresőkkel, de a gépem tiszta (registry is) ebből a szempontból.
Ezután találtam olyan angol fórumot, ahol ugyanez előjött nemrég, és ott azt ajánlották, hogy a steam mappában törölje ki a delikvens a steamregistry.blob-filet, majd jön egy frissítés és megoldódik.. (persze a probléma fenáll)..
Ami fura még, hogy net nélkül elindítja a amekat, de ugye főként neten vannak jó csaták..
Találkozott már valaki ezzel e problémával?
Köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák

Archívum 1: [link]
- BestBuy topik
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Milyen egeret válasszak?
- Hardverkiállítás a hónap vége felé közeledve
- Linux kezdőknek
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Asus TUF Gaming A15 GAMER LAPTOP 15.6" FHD IPS 144Hz -25% Ryzen 5-7535HS 16GB, 512GB RTX 2050 4GB
- XBOX Series S 512GB, 6 hónap teljeskörü garanciával, üzletből eladó!
- ASUS VivoBook Max X541UVK i5-7200U 8GB RAM 512GB SSD NVIDIA GeForce 920MX 2GB Windows 11
- Szép! HP EliteBook 840 G10 Hordozható Ultrabook Fémház 14" -50% i5-1335U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Új OEM INTEL XEON E-1241V3/E-1270V3
- TP-LINK TL-WA850RE 300M vezeték nélküli jelerősítő / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2080 8GB NZXT S340 CHIEFTEC 700W
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RGB 7800MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De legalább jókat röhögtem ).
. Ha jól rémlik 10.2-es van jelenleg. Viszont akkor felmerül a kérdés, hogy miért pont a css-nál jelentkezik ez a dolog. COD4, TF2, BC2, BF2, SF4, DoDS, WoW, Allods mind zokszó nélkül fut.
alap)
LMAO nem az fps-el van bajom)
).

És ha csak lábon lőnek?