- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Milyen videókártyát?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen házat vegyek?
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
PROHARDVER!
A source motor hihetetlen módon elsz@rt netkóddal rendelkezik. A régi cs és dod óta eszméletlen változáson ment keresztül. Próbálják a valve-s arcok heggeszteni, de néha 1-1 update csak ront a helyzeten, mint javulna.
Elsősorban a 3 fő netkód paraméterre kelle figyelni. Hogy mik is azok: rate/ cl_updaterate/
cl_cmdrate
Ezeket az értékeket kell nagyjából belőni, mindegyik hihetetlen mértékű változást tud előidézni egy pillanat alatt.
Persze a túlzott félreállítás sem éppen célravezető mert könnyen vonhat kick-et vagy ban-t maga után. (ratehax...)
Hogy mire is kell beállítani ezeket az értékeket?? Az saját netedtől függ, sebesség illetve attól, hogy wi-fi-s vagy normál kábeles.
Szóval az átlagos rate értékek így nézhetnek ki: rate 20000, cl_updaterate 100, cl_cmdrate 100.
Ez egy 1Mbit/s (le) | 256Kbit/s (fel) net kapcsolatra ajánlott. Ha valakinek gyorsabb nettel rendelkezik, akkor az teheti 30k/100/100-ra is a ratejeit. Az update/cmdrate-et nincs értelme 100 fölé emelni. Akinek kisebb net sebessége van annak a 16k/80/80-as rate-eket ajánlom, feltéve ha a szerver / adminok engedik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csana
senior tag
-
csana
senior tag
Ha arról a "csana"-ról van szó akire én is gondolok, akkor el kell hogy mondjam, hogy valóban a béka segge alatt vannak a képességei, de legalább van önkritikája. Ráadásul ha valaki a csapatból váratlanul eléugrik, nem ritka hogy elsüti a fegyvert annyira meglepődik.. De ez maradjon köztünk..
-
csana
senior tag
válasz
ferminator7 #11097 üzenetére
Az adminok tudnak ilyesmit? Mármint úgy érted hogy csináltak valamit a szeróval amit nem jeleztek előre? Már volt olyan hogy megjelent a bal felső sarokban a piros szöveges figyelmeztetés, hogy valami lett a kapcsolattal, és van 40 secem hogy történjen valami hasznos, de ilyen kb évente 2-3X. Most meg 2 játékból 2X. Gondolom nem a nob játékstílusommal lehetett gond, mert azt közölték volna szvsz (nem volt ff, és többnyire csak a visítozás meg anyázás ment: igen magyar szeró volt
De legalább jókat röhögtem ).
-
csana
senior tag
Most nem tudom hogy megint nálam van-e valami bibi, vagy épp azokat a szerókat fogom ki, amiket épp frissítés miatt kilőnek, de 2-ből 2 szeró is 20 perc után "connection to the server lost" üzenettel kinyomott. Így aztán láthattam a szlovák gólt.. de akkoris.. fura. A tájkép fless most nem jött elő.
-
csana
senior tag
Az mitől van hogy ha felnézek az égre (dust2-n voltam épp) ilyen érdekesen flesel a táj? Szóval ahogy mozgatom az egeret úgy kenődik el az egész. A pálya egyéb része normális, csak a pályán kívüli táj csinálja ezt az érdekességet.
Szerk.: A high pinges afférem óta gondoltam meglesem mit változott a game a peccsel, és bár nem vagyok egy pro, de feltűnt hogy az öléseim 80%-a headshot volt. Olyan mintha könnyebben beadná..
-
csana
senior tag
válasz
h.adam.92 #10993 üzenetére
Externet 120Kb le 12Kb feltöltéssel.
Zolás:
Ez érdekes amit írtál, holnap ki is próbálom. Ha jól rémlik 10.2-es van jelenleg. Viszont akkor felmerül a kérdés, hogy miért pont a css-nál jelentkezik ez a dolog. COD4, TF2, BC2, BF2, SF4, DoDS, WoW, Allods mind zokszó nélkül fut.
-
csana
senior tag
Ja igen rosszul emlékeztem
25K-n van az alap rate. A kivételek közé már korábban beraktam az egész steam mappát, hátha segít, de nem javult a dolog.
Nemrég felmentem a HUN MooN War szeróra. A kereső 25 latencyt írt, de miután beléptem, egy-két másodperc múlva zsupsz már 500-fölött is volt (HL2.exe megint kitett magáért). Na gondoltam hátha a gugli majd talál nekem valamit. Még szép, hogy ha valamennyire hasonlítana is a problémám egy tárgyalt dologra, ott ilyen válaszokat adtak a gyereknek:
- Azé laggol, mer olyan szerverre akarsz csatlakozni ami messze van. A keresőben az alacson latencys szerókra csatlakozz (
alap)
- Vedd meg eredetiben. (Hát csak gratulálni tudok azoknak akik törtön nyomják)
- Kapcsold ki a le/feltöltő programokat/MSN-t (LOL alap)
- Szar az internet szolgáltatód (ROFL minden ok)
- Videókártya driver (LMAO nem az fps-el van bajom)
- A tűzfalad nem engedi át. (Épp ellenkezőleg)
- Router / Modem restart kell. (Naponta többször is megvolt)
- Portok rosszak (Az a furcsa, hogy semmi más nem szarakodik csak a css. Máshol sincsenek külön portok belőve, és úgy érzem itt random van ez a latency megugrás. Plusz nem is megy semmi amivel ütközhetne)
- vírusírtó okozza (erre gyanakodtam eleinte, de nem történt változás miután kivétel lett a source)
- Szerver oldali gubanc (Nem 1 szerón csinálja, igaz eddig csak magyarokat próbáltam)
- Kodekek miatt (nem használok kodekpakkot: Divx+AC3)
- Rate-ek miatt van (Elvileg azok jól vannak belőve)
- Tölt a winfos/vírusírtó (Nem csinálnak forgalmat ezalatt, viszont a hl2.exe az annál inkább)
- Blob file törlése utáni verifi megoldja. (Nem oldotta meg)
- A letöltött plussz tartalmak kavarnak be (Korábban minden ilyesmit letöröltem mappástól)Azthiszem marad a komplett reinstall, de még picit kutakodok, mert édekes egy jelenség.
-
csana
senior tag
válasz
darál0w #10988 üzenetére
Rate-ek elvileg jók. 100/100 2000. A letöltésfilter "none"-n van. Még nem vagyok nagyon képbe mi az ami a forgalomra kihathat. Meg a feltöltés is mindnhol tök alacsony, csak a CSS-nál ugrik meg a HL2.exe feltöltése. Az ilyen korábbi letöltések gondolom nem befolyásolják a dolgokat. Elvileg nem megy át hang a mikrofonomon (még erre gondoltam hátha az szívja le valahogy, mert már tényleg nem tudtam mire gondolni én se
).
Namajd letesztelem valamelyik másik szerón hátha valami szerver oldali beállítás nem tetszik a kliensnek. Igérem igyexem minél kevesebb ff-t összehozni
.
Nem is olyan szar az Euróvíziós dalfesztivál győztes száma. -
csana
senior tag
Üdv!
Gondoltam ismét belekukkantok a jó öreg css-ba, és az első random magyar szerón előjött ami már korábban is gondot okozott párszor: iszonyatosan megugrik a pingem (hl2.exe valami kegyetlenül nagy forgalmat bonyolít). Szóval én azt látom, hogy miután belépek a szeróra olyan 3000-ről elkezd lefele csordogálni a latency, és fél perc után mintha visszaállna alacsonyra, de mégis magasan marad a kijelzőn az érték, és csak nehezen megy vissza 50 alá. Persze fél perc után simán kinyomnak magas pingel. Semmi nem fut a háttérben, a tűzfal is átengedi a dolgokat. Tudnátok valamit tippelni, hogy mi lehet a bibi? Más játékoknál (tf2, cod4, bfbc2) nem jelentkezik ez a gond.
-
csana
senior tag
-
csana
senior tag
Nemrég vettem észre (ebből is lerí, hogy nem 1 css fanatikus vok) hogy ha lepuffantok valakit (vagy engem ölnek), jelzi, milyen sebzéseket vittem be bizonyos testrészekre a halál előtt
. Ez tök jópofa mikor ilyeneket olvasok hogy: left foot, chest, right arm, head
. Fura hogy erre nem húztak rá utólag valami jókis chelleng-eket, statisztikát meg rankokat, nemúgy mint a mostani source-os gamékra..
-
csana
senior tag
Gondolom "gyors" alatt mindenki azt érti hogy "pörgős"!? Kell a gyors reflex az biztos, és ha nem fejre megy a lövés, akkor elég macerás leszedni az ellent.
Egyébként ha ezt "gyors"nak véled, majd próbáld ki a day of defeat sorce-ot! Ott a "séta" (walk) billentyű helyett rohanás (run) van. Direkt írtam rohanást (futás helyett), mivel az emberke ebben alapból fut, és ezt még tudja fokozni is a run-nal
. Olyan hogy walk nincs is.
-
csana
senior tag
Amúgy milyen gyakran, és mikor szoktátok tolni a css-vel?
Kedvenc szeró? -
csana
senior tag
válasz
Genius007 #3064 üzenetére
Én picit pontosítanék: az orange box miatt (ami ugye sokmindent tartalmaz) előfordulhat, hogy 2X lesz meg valami (konkrétan HL2+EP1), mert modjuk ezeket korábban már beszerezted. Ilyenkor odaadhatod a fölöslegeset mint "ajándékot" barátodnak.
De bezzeg a Black Boxnál már ez nem így működik: korábbról megvolt nekem a dods, a BB is tartalmazta, és mikor nem jelezte aktiválásnál hogy már megvan egyszer, rákérdeztem a supportnál, aholis felviláágosítottak, hogy ez csak az Orange Box-ban található "fölösleges" 2 játékra vonatkozik. És ugye abban nincs dods.
Egyébként ezt az ajándékozósdit kiterjesztették úgy, hogy ha akarsz, vehetsz más account-jára játékot "ajándéknak".
-
csana
senior tag
válasz
illusiON #3065 üzenetére
Lehetőség van kontakt emailt, és jelszót is cserélni. Egyébként sok hasonló hírdetés van. Az meg hogy le van e tiltva hekk miatt egy kulcs/játék, szerintem egyből kiderül. Ha meg bann van az többnyire csak ideiglenes. Ha jól tudom, van a steamen belül egy ilyen "állapotmérő", hogy mennyire "tiszta" a kulcs. Én személy szerint ódzkodok idegen accountoktól, mert nehezen bizonyítható, ha elcsórják, hogy valaha közöd volt hozzá..
-
csana
senior tag
válasz
Neil Watts #3054 üzenetére
nm. még írtam valamit utólag, csak nem sikerült belefűzni az előzőbe, így új hsz lett
-
csana
senior tag
válasz
Neil Watts #3051 üzenetére
re pü.
Genius: galaxisnet.hu-n is van kulcs, ami szintén csak 4,5K, és benne van a dods, meg hl2dm. -
csana
senior tag
Uppsz benéztem: a cs.s. olyan 1,9 G-t foglal. Nem tűnt fel, hogy a steamben van kintebb 1 bazi nagy cs-s file, csak megzavart hogy nem a saját mappájában van az accountomon belül.
Ja még egy példa a korábbi kulcsos témához:
az "Orange Box" kulcsa 5 játékot tartalmaz, ha beregeled az account-odba:
-HL2
-HL2 Ep1
-HL2 Ep2
-TF2
-Portal -
csana
senior tag
Ma ismét megnéztem a Kartel kocsmában mi a helyzet a pingemmel. Érdekes módon most minden klappolt. Bár apró változtatás történt, de nemhiszem hogy ez oldotta volna meg: szóval csak annyit módosult a dolog újboli fellépés előtt, hogy engedélyeztem "az egyedi hangfile"-ok letöltését. Persze a Kartelkocsmán is vannak "egyedi" hangok, és azokat fellépéskor le is húzta. Remélem pedig hogy nem ez a bibi, mivel a legtöbb szervereken mindenféle szart felraknak (akár 20-30 megás hüleségeket is). Volt már olyan német szerverhez szerencsém, hogy miután kivártam, hogy letöltse a gagyi plusz audiófájlokat (volt vagy 25 darab), az egész játék során ilyen szar deutsce filmekből kivágott nyivákolást meg razi poénokat kellett hallgatnom úgy randomba.. pföjj.. ezután döntöttem úgy, hogy nosonds-ot rakok a downloadfilterhez a cfg-ben.
-
csana
senior tag
válasz
Neil Watts #3039 üzenetére
Hát hogy valós méret-e azt nemtudom, de nálam a steam-ben kicsivel többet mint 1 gigát fogalal a cs source felinstalálva.
Az hogy mit foglal magában egy csomag, az a kiadótól függ. Létezik többféle variációban is, szóval ha megveszel egy "játékot", abban lesz 1 aktiváló kód, amit a steam-ben kell használni értelem szerűen a "activate product" menüpontnál. Miután aktiváltad ezt a "kulcsot", utána a kulcs alá akár több játék is tartozhat, de ezt fel szokták tüntetni a terméken, hogy mégis mik. (Lásd itt: [link] )
Egy másik esetben viszont előfordul, hogy valaki magát az "Accountját" árulja, ilyenkor mindazokat a játékokat megkapod, amiket az account-jára beregisztrált valaki, hogy mégis mik vannak rajta, az csak akkor derül ki ha fellép a jelszavával. Elvileg ha eladnak 1 ilyen account-ot, megkapod az account-nevüket (ezt sajna nem lehet változtatni), és a jelszavukat, valamint, a kapcsolattartási emailt (ide küldik ha elfelejted a jelszót stb). Az utóbbi 2-t kapásból érdemes megváltoztatni..
szerk: ha gondolod írj privit, ha nem voltam érthető, és megpróbálom jobban elmagyarázni..
-
csana
senior tag
válasz
illusiON #3037 üzenetére
Én net limiterrel szoktam lekorlátozni, és utána visszacsökken a pingem, de ettől függetlenül érdekes jelenség. Abból indulok ki, hogy ne kelljen már külcsínyt alkalmazni, ha máshol minden továbi nélkül simán jó a pingem..
A radart azóta úgy sikerült visszavarázsolnom, hogy kitöröltem a config.cfg-t.. a r readartyp2-vel sem oldódott meg a dolog. (Valami nagyon elkurta a a beállításokat)
-
csana
senior tag
Wajh megint előjött ez a növekvő ping ***rság.. Iszonyatosan megnő a hl.exe uploadja game közben bizonyos szeróknál. Tegnap teszteltem a Kartel kocsmában. A belőtt rate-eknek gondolom nem lehet hozzá köze.
-
csana
senior tag
-
csana
senior tag
válasz
illusiON #3032 üzenetére
Jah, mostanában megint rámjött a DoDs-ozhatnék, és meg is lepődtem, hogy 26-os teli szerverekbe botlok jó pingel, ráadásul "tiszta" szerverek, amik nincsenek agyonszórva minden kaksi gagyi mappal, meg hangokkal.. Az ilyeneket szeretem.
Egyébként máshol is előfordult már ez a jelenség, és a netlimiter a hl.exe-t hozta ki ludasnak. Mintha valamit veszettül fel akarna tölteni, és miután korlátoztam a feltöltés, visszament a pingem 20-30 körülire.. Igaz ritkán fordul elő, hogy valamelyiken csak úgy exponenciálisan elkezd nőni a pingem, de elég zavaró. Lehet hogy másnapra megjavul a dolog magától, de még nem próbáltam soha később ismét azt a szervert.. De mint korábban említettem, nagyon random hogy mikor jön elő ez a hüleség.. tf2-n, css-n, dods-on is már tapasztaltam.egyszer egyszer.. Meg tegnap imét cs közben.. Más szerveren meg jó. De előfordult, hogy 3. szerónál nem buzgálkodott a ping.. Szóval érdekes.
Egy másik problematikám meg hogy a bal felső részen ugye elvileg kéne valami "radar"nak lennie, vagy mapnak.. Nekem nincs, vagy csak néha van. Tegnapi meccselésem közbe mondták, hogy nemigaz, hogy nem nézem a radart.. Namondom nekem nincs, mert azthittem hogy senkinek nincs, és ezt a szerón lövik ki vagy be.. Majd felvilágosítottak, hogy a config cfg-vel kellene valamit alkotnom (valami német csávó okoskodta ki), de szerintem más lehet a gond..
-
csana
senior tag
Nem tudja valaki, hogy mitől szaródhat el csak úgy a pingem? Mármint nyomulok egyik szerón, tök normális (40-50) a ping, majd egy másik szerón belépés után hírtelen megnő valamiért a feltöltésem (netlimiter szerint), és elkezd emelkedni a pingem csak úgy..
Ez miféle jelenség? DoDs alatt is tapasztaltam valamikor. Elvileg a rate-jeimet előírásnak megfelelően lőttem be (rate 25000, cl_up, down 100). A gépem semmit nem tölt netről (se le se fel), csak a steam-nek nő meg a feltöltése..
Tudja valaki hogy mitől lehet?(Ha a steam lenne a ludas, akkor miért nem jön elő, ha mondjuk keresek 1 másik szerót, vagy másik gamét a steamen)
-
csana
senior tag
Természetesen nem akarok illusiOn-al ellentmondani, csak megjegyzem, hogy a steam-nek (nálam 12.000K-t azaz 12 megát vesz el össz a rendszerből) nem sok köze van a sebesség(csökkenés)hez.. Szerintem ott lehet a probléma, hogy egész egyszerűen a sok számítási feladattal nem birkózik meg a procid, ami a botok futtatásával jár. Nekem annó a 3G-s procival max 5 botot engedhettem meg magam mellett a pályán, de ha elkezdtek akciózni mégjobban lehúzták a teljesítményt.. De nemhiába "esznek" ennyit a botok a rendszerből, mivel iszonyatosan jól taktikáznak, reagálnak, bújnak, lőnek ha erre állítjuk őket..
-
csana
senior tag
válasz
varga911 #2933 üzenetére
Nem újkeletű nálam sem a dolog.. Én ugyanezt tapasztaltam, mikor egyszer updatelni akarta a TF2-met.. Elakartam indítani, aztírta ki, hogy buzik a szerverek, próbáljam meg máskor.. De sajnos megjegyezte hogy frissíteni akar a játékon, és nemigen akaródzott neki elindítani a játékot, míg nem frissítete magát.. (Rákérdeztem többiekre, náluk semmi gond.. csak nálam túlterheltek a szerverek) Arra a következtetésre jutottam, hogy ez valami steam hülyeség lehet.. Más steam-es játékkal nem kekeckedett, csak ezzel. Fura volt.. Egy idő után -pontosabban másnapra- magától elmúlt a hiba..
-
csana
senior tag
"már halott vagy mielőtt meghallanád a becsapódást "
És ha csak lábon lőnek?
Egyébként előző hsz-eddel nem értek egyet, mert én úgy tapasztaltam (és máshol is írtak erről), hogy a cs-ben nincs a kilőtt golyónak sebessége. A kilövés pillanatában csapódik be a golyó.. Hogy a valóságban hogy van, azt nagyon ügyesen leírtad
A dods kapcsán is olvastam valahol, hogy ugyanez a helyzet, mivel a source motor nem lenne képes megbírkózni a feladattal, hogy minden egyes kilőtt golyó "realisztikus" viselkedését pontosan lemodellezze.
-
csana
senior tag
Még nemigazán ismertem ki a css-os világot, de mostanáig fel sem tűnt, hogy a css-ben mintha nem lenne sebessége a kilőtt golyónak. A lövés pillanatában csapódik be. Vagy benéztem?
Ahogy nézegettem bulettime-ot css-nál a youtubon, valahogy ez jött le. De láttam olyan modokat, ahol már beépítették a bulettime-ot (amolyan FEAR szerűen néz ki), és ott van sebessége a golyónak ahogy elnézem.
Egyébként nemtudjátok véletlenül, hogy ha MODifikációkat keresek a game alá, akkor van valamilyen naponta/rendszeresen frissülő topik, ahol szét lehet nézni? Próbálom beszerezni ezt az SMOD-ot, mert sokan szeretik, de hogy honnan lehet a legfrissebbet, meg hogy miért ilyen picike, at nemtom. Meg láttam olyat is hogy "SMOD tactical Delta5", ez meg 700 mega körüli.. De ha csa simán az SMOD-ot akarom lecsekkolni, azt hogyan? Ha valaki felvilágosítana megköszönném!
ThX!
-
csana
senior tag
Üdv!
Kellene egy kis help: Nemrég jött elő a problemám, és semelyik fórumon nem láttam használható infót:
Szóval STEAM elindul, majd bármelyik Gamet akarom elindítani, a norton antivírusom ismeretlen trójait blokkol, és a game meg kiírja, hogy teljesen elérhetetlen a játék (angolul).
A gépemen a tűzfal átengedi a steamet (és a benne lévő játékaimat), pont mint a norton antivírus..Gondoltam hátha beszedtem 1 trójait (bár sokféle riasztó ketyerém van, és kicsi az esélye, hogy felkúsott egy), és meglestem az újabb nevesebb keresőkkel, de a gépem tiszta (registry is) ebből a szempontból.
Ezután találtam olyan angol fórumot, ahol ugyanez előjött nemrég, és ott azt ajánlották, hogy a steam mappában törölje ki a delikvens a steamregistry.blob-filet, majd jön egy frissítés és megoldódik.. (persze a probléma fenáll)..
Ami fura még, hogy net nélkül elindítja a amekat, de ugye főként neten vannak jó csaták..
Találkozott már valaki ezzel e problémával?
Köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Archívum 1: [link]
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged