- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gigabyte alaplap topik
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
Mindenkinek nagyon köszönöm a hozzászólásokat. Elmondom, hogy most hol tartok, és milyen hiányosságokkal szembesültem:
Letöltöttem a CorelDraw Standard 16 napos trialját. Tegnap egész nap ezzel küszködtem. Hogy lehet a vonalvastagsátot megváltoztatni? (YouTube keresés) Egyszerű. Csak kattints a Pen eszközre, és ott hozzáfértsz.
Oké. Nézem a bal oldali eszköztárat, és nincs benne Pen. Akkor újra (YouTube keresés) How can I customize Tools in CorelDraw? Aszondja: rá kell kattintani az eszköztár alján lévő + ikonra, és személyre szabhatod. De nincs + ikon rajta!
Oké. Kurva kicsi minden ikon és szöveg. Hogy tudom az UI-t nagyítani? Vagy ha más nem, legalább az ikonokat. (YouTube keresés). Jobb klikk bármely ikonra, és előjön a "Customize" menüpont. Nos, akárhogy kattogtatok, nálam nincs "Customize".
Próbáltam megkeresni a beállításokat, mint Illustratorban vagy Photoshopban. (Preferences). Nos, a Corelben nincs ilyen egyáltalán! Hooooogy?
Próbáltam az új dokumentum létrehozásánál kiválasztani RGB/CMYK színmódot. NEM LEHET! Nincs ilyen opció. Azt se tudom, milyen színmódban dolgozom.
Eljátszogattam a görbékkel. A szögletes pontot átkonvertáltam görbe ponttá. Csak az egyik felét tette görbíthetővé, a másikat nem. Van egy nyilacska, hogy melyik irányba lehet húzni, oszt slussz. Az összes anchor átalakítási opciót kipróbáltam. Egyikkel sem lehet megcsinálni, amit szeretnék.
Próbáltam gombbal és vonszolással alakzatot többszörözni. Se Alt, se Shift, se CTRL nem működik.
Próbáltam reflexből eszközök között váltogatni, ahogy Illustratorban megszoktam. Pl V a mozgató-kijelölőeszköz, a P a Pen, a Shift+vonszolás pedig a nézet. Semmi sem működött. Most komolyan! Azon a keskeny vízszintes és függőleges gördítősávon kell szüttyögjek, ha éppen szerkesztek, hogy mit szeretnék látni? Ez természetes?
Egy 43 colos 4k smart monitoron dolgozok, mert vak vagyok. De még akkor is bolhaszar méretűek az ikonok és a feliratok. Innen is megsüvegelem a kollégákat, akik egy 10 colos laptopon coreleznek. Majd belevakulnak, ahogy én is, és majd vesznek nagyobb monitort, valamint új szemüveget csináltatnak maguknak kábé 2 évente 300+ ezerért, hogy a szemük kifolyjon! Előbb belevakultam a FHD 24-be, utána vettem egy FHD 27-est, utána pedig nem volt köztes méret. Csak a 43-as Samsung M7. De ezen legalább látok. Csak a Corel menüit nem.
Hogy lehet az UI-t rábírni, hogy ne fehér alapon fehér legyen, hanem változtatható háttér- és ikonszínnel? Nagyobb betűkkel. NO WAY! Engedd el.
Már csak az a kérdés maradt, miért kérik a cégek a Coreles tapasztalatot, ahol nem opció az Illustrator? Annyi már lejött, hogy a CDR-fájlokat natívan csak Corelben tudod megnyitni. Értem. És nincs olyan opció, hogy az ügyfél küld egy CDR fájt, amit megnyitok és mentek AI-ban, majd Illustratorral kijavítom? Merthogy amúgy az AI és a PS tudás elvárt, de amúgy "mink Corelben szokunk dógoznyi"
Úgyhogy 1 nap kemény szopás után úgy felmérgeltem magam, hogy uninstalláltam az egészet. És még felhozza az ablakot, hogy miért döntötem úgy, hogy nem szeretném használni? Egyéb válaszopció: Mert nem LEHET vele dolgozni. Hatékonyan, gyorsan semmiképp. Kábé akkor a szakadék, mint a Photoshop és a GIMP között.
Tapasztalataim szerint az Inkscape pont hozza azt a színvonalat, mint a Corel. Azt is próbáltam, és pont ugyanazért dobtam el, amiért a Corelt. Fapados, használhatatlan hatékony munkára. Amatőröknek való, ahogy a GIMP is.
Eddig bírtam. -
BonFire
veterán
Köszönöm az infókat. Ez alapvetően egy kamion ponyva dekor munka lenne. Sokszor kapsz hozott kész anyagot, amibe csak bele kell nyúlni, nem tudom, hogy mekkora rész lesz, amit nulláról kell megtervezni. Inkább nagyrészt a kész anyagot kell plotterrel kivágni és applikálni. Nyilván, ha valami hibásan van megcsinálva, amitől a plotter megkergül, azt javítani kell. Ennyit tudok.
-
BonFire
veterán
Sziasztok! Nagy sokára betoppantam ide is. Tudjátok (már aki ismer), hogy Adobe-párti vagyok és inkább Ps+Illustrator vonalon mozgok otthonosan.
Most azonban úgy néz ki, hogy lenne egy jó dekoros állás, ahol fő programként a CorelDraw-t használják (így illenék ehhez is konyítani), de amúgy nem bánják, ha az ember Illuban és Ps-ben is tud dolgozni. Utóbbi kettő pipa, csak a Corel miatt aggódom. Sok nyomdai, grafikusi, dekoros helyen ezt kell fő eszközként használni, úgyhogy ha tetszik, ha nem, akkor Corellal (Corellel?) kell dolgozni.
Természetesen a 90-es években láttam már messziről Corelt (4.0), de azóta nem, és kíváncsi lennék, mennyire nehéz átszokni Illustratorról Corel-re. Annyit tudok, hogy a kettőnek tökéletesen más a logikája, de mindkettővel ugyanazt meg lehet csinálni, csak teljesen másképp. Az álláshirdetésben ez áll: CorelDraw (ez a fő programunk), emellett Illustrator és Photoshop ismerete előny.
15 napos trialt lehet letölteni és próbálgatni. Ha adottnak vesszük, hogy a grafikai szemléletmód, illetve a tipográfiai ismeretek megvannak, mennyire nehéz ugyanazt kivitelezni CoreDraw-ban?
Tanácsokra, különbségekre, YT-tutorialokra vevő vagyok. Előnyök/hátrányok... Tudom, hogy a Coreles topikban szentségtörőnek számítok Illustratoros előélettel, de szeretnék világosan látni a kérdésben olyan felhasználóktól, akik mindkettőben otthonosan mozognak.
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Spórolós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gigabyte alaplap topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest