Hirdetés
- Hírértékűvé tette a Lenovo, hogy az ASUS támogatja a kézikonzolját
- Mobilhálózatokra szabott EPYC-kel ugrik az 5G-s homokozóba az AMD
- Kiemelt figyelmet fordít a biztonságra az MSI szélsebes SSD-je
- Kis híján zsebre vágható 2 az 1-ben gépet villantott a TENKU
- A végletekig optimalizálja a SensorPaneleket az új AIDA64
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Plazma TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibz03
őstag
válasz
puttputt
üzenetére
Először is köszönöm mindenkinek a választ!
Nem mondom, hogy annyira érthető volt, de fogjuk rá. 
puttputt: Az Everest CPUID-je és a CPU-Z nálam nagyjából azonos feszültség-értékeket mutat. Auto beállításokkal, tuning nélkül, terheletlenül ez 1,128-1,192 V között ingadozik, de ritkán ugrik fel ~1,15 V fölé.
Egyébként amit eredetileg írtam a kérdésemben, az mégse úgy van.
Azt hittem, hogy ha auto-n hagyom a fesz.-t, akkor stabil a gépezet, de tévedtem, egy Everest stabilitásteszt pár perc után kifektette. Úgyhogy maradt a fixre állítás lehetősége, és így is hagyom, miután sikerült kitapasztalnom, hogy melyik a legkisebb fesz., amin még stabil a rendszer.darál0w: Az, hogy VDrop van, az oké. Engem az lepett meg, hogy terhelve kevesebb fesz.-t kap a proci (a CPU-Z és a hasonló programok szerint).
Egyébként ha már itt tartok: Asus lapok BIOS-ában van egy olyan állítási lehetőség, hogy "CPU GTL Voltage Reference", és 5 állítási lehetősége van: "Auto", "0.63x", "0.61x", "0.59x", "0.57x". Na most hogy ez konkrétan mi, azt nem tudom, de a leírásában azt írják, hogy "Eltérő szorzó növelheti a CPU túlhajtás lehetőségét." Én ezt átállítottam, próbálgattam, és tényleg úgy tűnt, hogy stabilabb Prime és hasonlók alatt a gép. Bár nem végeztem komolyabb teszteket, csak gyorsan végigpróbálgattam. Szóval mi ez az opció, mit takar, és mire érdemes állítani?
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- Motorola Signature - mielőtt aláírnád...
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- Horgász topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Milyen autót vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Itt Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Eladó egy Dell Latitude 5340 i5-1345U 16 GB DDR5 Törésgarancia
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- Lenovo Legion Slim 5 - 16" WQXGA 165Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 -2 év gari
- iKing.hu Nothing Phone 2 Pro 8/128GB White használt karcmentes 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nem mondom, hogy annyira érthető volt, de fogjuk rá. 
Azt hittem, hogy ha auto-n hagyom a fesz.-t, akkor stabil a gépezet, de tévedtem, egy Everest stabilitásteszt pár perc után kifektette. Úgyhogy maradt a fixre állítás lehetősége, és így is hagyom, miután sikerült kitapasztalnom, hogy melyik a legkisebb fesz., amin még stabil a rendszer.