- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
atosz
őstag
En k*rvara szivok egy cuccal... Asus A7V880, 512/400, 1800+ JIUHB. A BIOS update lazan 1 oraba telt. A beepitett bios flashelo azt mondja nem talalja a filet kozben ott volt. A gyari tesztprogramot mert azert nem tudtam elinditani mert nem volt hajlando bootolni a rendszerlemezrol. Amugy a BOOT CDmrol se hajlando meg most sem bootolni. 1 ora utan megette az uj BIOSt, nem tudom miert, de ugyanugy szivas az egesz.
Sokszor az van, hogy allitok vmit a BIOSban es utana baszik elindulni, vagy BIOS CHEKSUM ERROR hiabauzit kapom. Vmiert nem szereti a 200-as FSB-t, nem tudom miert. A procinak tudnia kell, mert mar tegnap is elmentem vele 215-ig, es ma is sikerult azert parszor 1800-2000-2100-at elerni, de utana ha allitottam vmit (teszem azt kisebb szorzora vettem), mar megint nem indult. Ha proci lenne a ludas, akkor inkabb csak fagyna vagy megallna vhol, nomeg 166-os FSBvel ellmentem egeszen 2250 MHzig, 1.65V-on meg 2150-ig, tehat futnia kene, es neha megy is, csak aztan lehet kezdeni elolrol az egeszet... Nem tudom mi a gond, lehet a lap a ludas?
Megelegeltem, belottem 166-ra es azon tesztelgetem, 1.65Vot kap, amit a BIOS 1.612-nek, a PC Probe 1.712-nek ir. Most 12.5x166-nal jarok es stabil a cucc.
Egyszeruen nem ertem miert nem tudom beallitani a 200-at, illetve miert nem allitgathatok kedvemre, mert ha csak ugy durr bele, akkor BIOS CHEKSUM ERROR...
Jahh es meg vmi! Everesttel ilyen 1800 koruli ertek jon ki memoolvasasnal (333-on mennek most a RAMok). Elobb is ennyi volt CL2-n, most BYSPDn is ennyi, es ez edes keves.... -
saky
tag
válasz
Blue Eagle #69 üzenetére
Nekem pl az elem full!! de Mégsem menti el a beállításokat!
-
saky
tag
up!
-
saky
tag
válasz
Blue Eagle #60 üzenetére
Nem vagyok egy zseni!! De nem igazán lehet a biosban átálítani dolgokat!!
Pl.: A botolás csak erQszakosan a flopy lehet más nem!!!
2.: Kikapcsolni csak ugy lehet ha leállíytod és kihuzod a 220ból!!!
szerintem ennyi elég -
cikasz
őstag
#1 !
A hozzánemértés ismét aratott!! csak gratulálni tudok!!
[Szerkesztve] -
saky
tag
Asszem ez a topic is elhal
-
saky
tag
válasz
Blue Eagle #57 üzenetére
Nálam is volt frissités, sütés kikapcsolt állapotban, bekapcsolt állapotban de semmi!
-
Blue Eagle
őstag
Nekem is akadt hasonló gondom. Semmi más nem jelent meg a képernyőn, csak ez: BIOS ROM CHEKSUM ERROR ja, és szerencsére felkinálta az A meghajtót. A dolog egyértelmű volt miután semmi sem segített(cmos clear, elem): BIOS frissítés.
-
knajf
senior tag
télleg cseréld ki a procit (illetve próbáld meg más procival az egészet) God vazeg te meg köcsög vagy ;D
-
God Vazzeg
veterán
Szia!
Lehet h a proci ment el sz@rni, nekem itthon van ilyen procim..
(Ezzel vágom át a usereket h f*s a lapjuk adják el nekem!)
Bármilyen lapban csak uezt írja ki.. -
törölt tag
KB. 10 másodpercet.
Az elem terheletlen állapotban 3,20V (ha jól emlékszem). -
Zeck
aktív tag
Ha terheletlenül leméred az elemet és leadja a feszt, az nem jelent semmit, szerintem, ha elfogytak az ötleteid vegyél egy úl elemet és nézd meg azzal.
Én ilyen hibát bios reset útán csak akkor láttam ha az elemmel volt gáz. -
Slax
senior tag
Megoldódott?
-
törölt tag
UP!
-
Slax
senior tag
-
Scooby
aktív tag
Nekem is ilyen volt de én nem tudtam a bios ba belépni!
az volt hogy áram alastt kelett neki egy bios reset szal a lap kapta a feszt és ugy bios reset aztán utána belépett a biosba és azóta is megy rendessen!
-
törölt tag
A bios clear rendesen visszarakva, mert akkor nem kapcsol be a cucc.
jumperek jók, elem jó (lemérve), proci volt kinn, Bios a legfrissebbre lett frissítve, tápkábel is volt kinn az elemmel együtt és be is volt kapcsolva.
A gond az, hogy a WOL alapként enabled és nem tudod kikapcsolni a cuccost.
Másik gond, hogy minden indításnál kiírja, hogy CMOS cheksum error.
Füst nem volt. Egy CMOS resettől nem hülyülhet meg minden!!
[Szerkesztve] -
Kepe
aktív tag
Hy!
Nem lehet hogy a bios klír jumpert nem tetted vissza rendesen, vagy nem ér össze valami láb ott?
Üdv! Kepe... -
Brekk
addikt
válasz
#57764352 #14 üzenetére
Hi!
Nekem is volt mar ilyen problemam, de csak huzastol. Visszaallitas utan nem kene ennek lennie. Egyszer volt, mikor nem figyeltem es elegettem egy vezeteket a bios ic mellett (jumpert rossz helyre tettem) es igy nem tudta elmenteni a beallitasokat a bios. Kis forrasztassal ez is megoldodott.Ha viszont nem volt füst, meg csak biosban allitgattal akkor nem tudom mitol lehet a gond... Sztem probalkozz meg a szokasos dolgokkal, tapkabel kihuzas(esetleg rogton utana bekapcs gomb nyomogatasa), bios clear, elem kivetel, proci kivetel, memoria kivetel stb.
-
törölt tag
Bios frissítés volt. Ment rendesen, de nem menti a friss beállításokat.
A paraméterezés fontos?
Proci nem volt kivéve. -
Totis
aktív tag
nálam is volt ilyen probléma.
Új BIOS-t kell belesütni.
Meg kivettem majd visszaraktam a procit.
Utánna nem írta ki. De lehet, hogy az nem is volt. -
-
törölt tag
A legújabb BIOS tartalmazza az előző dolgokat is?????
-
törölt tag
Sziasztok.
A Köv. a nagy bajom.
állítgattam egyik haver gépén (szorzó). Utánna nem indukl el a gép, csináltam egy bios resetet. Most elindul, de nem tudja elmenteni a beállításokat, és CMOS CHEKSUM ERROR -t ír ki.
Ha belövöm a Fail-Safe beállításokat, biztos jó lenne, de nem tudja elmenteni!!!!
ÁÁÁÁÁÁ
Elem kivéve, lemérve és jó. Megy minden, csak nem tudja menteni.
A fószorzó visszaállítva AUTO-ra, ahol volt!
Mit tehetnék???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest