Hirdetés
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Milyen házat vegyek?
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- HDD probléma (nem adatmentés)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
- 

atosz őstag En k*rvara szivok egy cuccal... Asus A7V880, 512/400, 1800+ JIUHB. A BIOS update lazan 1 oraba telt. A beepitett bios flashelo azt mondja nem talalja a filet kozben ott volt. A gyari tesztprogramot mert azert nem tudtam elinditani mert nem volt hajlando bootolni a rendszerlemezrol. Amugy a BOOT CDmrol se hajlando meg most sem bootolni. 1 ora utan megette az uj BIOSt, nem tudom miert, de ugyanugy szivas az egesz. 
 Sokszor az van, hogy allitok vmit a BIOSban es utana baszik elindulni, vagy BIOS CHEKSUM ERROR hiabauzit kapom. Vmiert nem szereti a 200-as FSB-t, nem tudom miert. A procinak tudnia kell, mert mar tegnap is elmentem vele 215-ig, es ma is sikerult azert parszor 1800-2000-2100-at elerni, de utana ha allitottam vmit (teszem azt kisebb szorzora vettem), mar megint nem indult. Ha proci lenne a ludas, akkor inkabb csak fagyna vagy megallna vhol, nomeg 166-os FSBvel ellmentem egeszen 2250 MHzig, 1.65V-on meg 2150-ig, tehat futnia kene, es neha megy is, csak aztan lehet kezdeni elolrol az egeszet... Nem tudom mi a gond, lehet a lap a ludas?
 Megelegeltem, belottem 166-ra es azon tesztelgetem, 1.65Vot kap, amit a BIOS 1.612-nek, a PC Probe 1.712-nek ir. Most 12.5x166-nal jarok es stabil a cucc.
 Egyszeruen nem ertem miert nem tudom beallitani a 200-at, illetve miert nem allitgathatok kedvemre, mert ha csak ugy durr bele, akkor BIOS CHEKSUM ERROR...
 Jahh es meg vmi! Everesttel ilyen 1800 koruli ertek jon ki memoolvasasnal (333-on mennek most a RAMok). Elobb is ennyi volt CL2-n, most BYSPDn is ennyi, es ez edes keves....
- 

saky tag válasz  Blue Eagle

üzenetére Blue Eagle

üzenetéreNekem pl az elem full!! de Mégsem menti el a beállításokat!  
- 

saky tag up! 
- 

üzenetére Blue Eagle

üzenetéreNem vagyok egy zseni!! De nem igazán lehet a biosban átálítani dolgokat!! 
 Pl.: A botolás csak erQszakosan a flopy lehet más nem!!!
 2.: Kikapcsolni csak ugy lehet ha leállíytod és kihuzod a 220ból!!!
 szerintem ennyi elég   
- 

cikasz őstag #1 ! 
 A hozzánemértés ismét aratott!! csak gratulálni tudok!!   
 [Szerkesztve]
- 

saky tag Asszem ez a topic is elhal  
- 

üzenetére Blue Eagle

üzenetéreNálam is volt frissités, sütés kikapcsolt állapotban, bekapcsolt állapotban de semmi!  
- 

Blue Eagle őstag Nekem is akadt hasonló gondom. Semmi más nem jelent meg a képernyőn, csak ez: BIOS ROM CHEKSUM ERROR ja, és szerencsére felkinálta az A meghajtót. A dolog egyértelmű volt miután semmi sem segített(cmos clear, elem): BIOS frissítés. 
- 

knajf senior tag télleg cseréld ki a procit (illetve próbáld meg más procival az egészet) God vazeg te meg köcsög vagy ;D 
- 

God Vazzeg veterán Szia! 
 Lehet h a proci ment el sz@rni, nekem itthon van ilyen procim..
 (Ezzel vágom át a usereket h f*s a lapjuk adják el nekem!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)   ) )
 Bármilyen lapban csak uezt írja ki.. 
- 

#57764352 törölt tag KB. 10 másodpercet. 
 Az elem terheletlen állapotban 3,20V (ha jól emlékszem).
- 

Zeck aktív tag Ha terheletlenül leméred az elemet és leadja a feszt, az nem jelent semmit, szerintem, ha elfogytak az ötleteid vegyél egy úl elemet és nézd meg azzal. 
 Én ilyen hibát bios reset útán csak akkor láttam ha az elemmel volt gáz.
- 

Slax senior tag Megoldódott? 
- 

#57764352 törölt tag UP! 
- 

Slax senior tag 
- 

Scooby aktív tag Nekem is ilyen volt de én nem tudtam a bios ba belépni!  az volt hogy áram alastt kelett neki egy bios reset szal a lap kapta a feszt és ugy bios reset aztán utána belépett a biosba és azóta is megy rendessen! az volt hogy áram alastt kelett neki egy bios reset szal a lap kapta a feszt és ugy bios reset aztán utána belépett a biosba és azóta is megy rendessen! 
- 

#57764352 törölt tag A bios clear rendesen visszarakva, mert akkor nem kapcsol be a cucc. 
 jumperek jók, elem jó (lemérve), proci volt kinn, Bios a legfrissebbre lett frissítve, tápkábel is volt kinn az elemmel együtt és be is volt kapcsolva.
 A gond az, hogy a WOL alapként enabled és nem tudod kikapcsolni a cuccost.
 Másik gond, hogy minden indításnál kiírja, hogy CMOS cheksum error.
 Füst nem volt. Egy CMOS resettől nem hülyülhet meg minden!!         
 [Szerkesztve]
- 

Kepe aktív tag Hy! 
 Nem lehet hogy a bios klír jumpert nem tetted vissza rendesen, vagy nem ér össze valami láb ott?
 Üdv! Kepe...
- 

Brekk addikt válasz  #57764352

üzenetére #57764352

üzenetéreHi! 
 Nekem is volt mar ilyen problemam, de csak huzastol. Visszaallitas utan nem kene ennek lennie. Egyszer volt, mikor nem figyeltem es elegettem egy vezeteket a bios ic mellett (jumpert rossz helyre tettem) es igy nem tudta elmenteni a beallitasokat a bios. Kis forrasztassal ez is megoldodott. Ha viszont nem volt füst, meg csak biosban allitgattal akkor nem tudom mitol lehet a gond... Sztem probalkozz meg a szokasos dolgokkal, tapkabel kihuzas(esetleg rogton utana bekapcs gomb nyomogatasa), bios clear, elem kivetel, proci kivetel, memoria kivetel stb. Ha viszont nem volt füst, meg csak biosban allitgattal akkor nem tudom mitol lehet a gond... Sztem probalkozz meg a szokasos dolgokkal, tapkabel kihuzas(esetleg rogton utana bekapcs gomb nyomogatasa), bios clear, elem kivetel, proci kivetel, memoria kivetel stb.
- 

#57764352 törölt tag Bios frissítés volt. Ment rendesen, de nem menti a friss beállításokat. 
 A paraméterezés fontos?
 Proci nem volt kivéve.
- 

Totis aktív tag nálam is volt ilyen probléma. 
 Új BIOS-t kell belesütni.
 Meg kivettem majd visszaraktam a procit.
 Utánna nem írta ki. De lehet, hogy az nem is volt.
- 

- 

#57764352 törölt tag A legújabb BIOS tartalmazza az előző dolgokat is????? 
- 

#57764352 törölt tag Sziasztok. 
 A Köv. a nagy bajom.
 állítgattam egyik haver gépén (szorzó). Utánna nem indukl el a gép, csináltam egy bios resetet. Most elindul, de nem tudja elmenteni a beállításokat, és CMOS CHEKSUM ERROR -t ír ki.
 Ha belövöm a Fail-Safe beállításokat, biztos jó lenne, de nem tudja elmenteni!!!!
 ÁÁÁÁÁÁ
 Elem kivéve, lemérve és jó. Megy minden, csak nem tudja menteni.
 A fószorzó visszaállítva AUTO-ra, ahol volt!
 Mit tehetnék???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RGB 7800MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- s754, s939, AM2, AM2+, AM3, AM3+, AM4, FM1, FM2 alaplap, CPU akciÓÓÓ
- s 775, s1156, s1366, s1155, s1150, s1151, s2011, s1200, s1700 , s1851 notebook alaplapok, bontás
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 GAMING X Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB(2x32GB) Kingston Fury Beast 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i3-8145U I 8GB I 128-256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S23+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3407
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Az disabled.
 Az disabled. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) 
  )
 )