Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• soma314

tag

válasz FecoGee #12779 üzenetére

a francba, pedig az volt a taktikám, hogy ha egyszer odajutok és a troubleshootingon elvérzek, akkor leeszem rajtuk a vizsgadíjat, de még az utazási és szállásköltséget is! ;]

Upgradelnem kell a stratégiámat: akkor simán lehet érdemesebb előrébb hoznom az írásbeli próbálkozás időpontját, mert utána 1,5 évem lenne az első laborra és további 1,5 a sikeresre

Szerintem valami olyan vizsga policy lenne igazán fair dolog, ami egyben kiszűrné brain dumperek adatgyűjtőit is

Elvileg bárki mehet CCIE írásbelire minden előfeltétel nélkül. Nem kell valid CCNA/NP.
    (Ez valahol logikus, mert valaki dolgozik a szakmába már hosszú évek óta és lejárt a CCNA-je, CCNP--je mert nem volt szükség a megújítására. Viszont eljutott odáig, hogy a CCIE lehetne a reális célja. akkor ne kelljen újra CCNA-t meg CCNP-ket letennie, hogy CCIE-ra mehessen.)

Viszont ez a szitu kedvez a brain dump-erek adatgyűjtőinek. Egyrészt, ha valami simlisségen kapnak valakit, akkor nincs meg az a szankció, hogy törlik a valid CCNP-jét, másrészt nyilván sokkal olcsóbban lehet mókusokat találni erre.

Én megkövetelném a CCIE írásbelihez hogy az illető valamikor valamilyen CCNP vagy CCDP Cisco tanúsítvánnyal rendelkező személy legyen. Nem kérném ugyanakkor, hogy az érvényes legyen még. Az illetőről eleve akkor már van valamilyen record a Cisco-nál (pl, hogy elkövetett-e valamilyen violationt). Másrészt nemelég angolul tudó és jó memóriával rendelkező mókusokat szerződtetni a harmadik világból. Ezek az emberek ugyanis nagyobb valószínűséggel szakmabeliek, akiknek érdeke a tanúsítványok értékének fenntartása.

Szóval én azt csinálnám, ami lehet pedagógiailag is indokolt lenne, hogy attól tenném függővé mikor mehet a következő vizsgára, hogy az adott vizsgán milyen eredményt ért el. Pl. ha 900 pont kell az átjutáshoz, de az illető 870-et ért el az simán lehet egy rossz nap, idegesség eredménye ezért miért ne próbálhassa meg újra egy hét múlva.
    Ha viszont csak 300-at ért el az nyilván még messze tart attól a felkészültségtől ami a vizsgához kell.

Persze ez a vizsgaközpontok bevételét jelentősen csökkentené. Viszont kevesebb csalódott ember is lenne és a megszerzett Cisco tanúsítványok biztosabb alapokon nyugodnának (brain dumping megnehezítve).

Új hozzászólás Aktív témák