Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen videókártyát?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- SSD kibeszélő
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Band0
újonc
Sziasztok!
Tudom hogy kb egy évtizeddel le vagyok maradva, de szeretnék beüzemelni egy Cisco 7960-as készüléken egy sip szoftvert. A készüléken P00308000500 (SCCP) szoftver van. IP-t dhcp-n kap, webes felület elérhető. Induláskor keresi config fájljait, amiket persze nem talál. tftp szervert létrehoztam neki, a készüléken megadtam a tftp szervert, oda is talál, látom a szerver logban illetve tcpdump-al is. A tftp szerveren elhelyeztem a P003-07-5-00 sip szoftvert, illetve előkészítettem a sip-es config állományokat. A probléma az, hogy induláskor nem hajlandó letölteni a firmware-t, mindig csak az SCCP szoftverhez tartozó config állományokat keresi. Induláskor a reset és hálózati beállítások megtartása szekvenciával próbálkozom. Van valakinek tapasztalata ezen a téren? Mit ronthatok el? Az ötleteket előre is köszönöm! -
geraimi
újonc
Üdvözlet! A segítségeteket kérem... Adott egy Cisco router + 1 cisco switch + 2 db cisco IP telefon, a topológiát mellékelem. Beállítottuk a számunkra ismert paramétereket a routeren, switchen, de a telefonok nem működnek megfelelően, IP-címet kapnak, azonban különböző (hiba)üzenettel válaszolnak, mi lehet a probléma? Tehát egyelőre csak annyit szeretnénk, ha egymással tudna a két telefon kommunikálni... Elnézést, ha buta vagy értelmetlen a kérdés. Esetlegesen valami előzetes firmware letöltés szükséges, mielőtt üzembe helyezzük az eszközöket? Köszi a válaszokat!
-
toldki
újonc
Sziasztok!
Eddig mobilneteztünk, most bekúszott a upc vezetéken.
Szeretném használni egy db eszközzel a kapott számot +36..., illetve ugyan azzal az eszközzel pl skype-olni.
Mivel az analóg vonal használata értelmét veszti amit digitálisból fordít át a modem, így mondjuk egy ip telefonnnal (cisco-kat nézegettem használtan/bontott csomival) sima modemre való rj45-ös csatlakozáson keresztül működhet-e a dolog?
Pl. ha hívnak az adott számon, vagy skype-on, akkor a telefon jelez, ha pedig hívni akarok megadhatom, hogy a skype-ot vagy a vonalas számhoz tartozó előfizut használja.
Mivel eddig az informatikus csoportban is és a kiérkező upc-s technikusoktól is azt a választ kaptam, hogy kérdezzem meg a szakikat, így most ide kerültem.Igen, valóban kezdő kérdések ezek, de otthoni iroda van, és ott szeretnék használható környezetet kialakítani!
A válaszokat előre is köszönöm!
-
szabi_zoli82
csendes tag
Sziasztok!
Cisco 7961 típusú telefonokat szeretnék SIP szolgáltatóval használni. Korábban már számtalan lehetőséget kipróbáltam amit a neten találtam. Kezdve a különböző TFTP szervereken át több konfig fájlt kipróbálva. Sajnos a telefonok nem csináltak semmit. A készülékek biztosan működnek, mert amikor hozzám kerültek még az eredeti fw volt rajtuk. De én ügyesen szétnyomkodtam mindhármat, jelenleg bootolnak de semmi más.Szükségem lenne egy jól működő leírásra és konfig fájlokra hogy tudjam őket használni. Eddig 7912-es telefonokkal foglalkoztam és használom is őket, de azok fw frissítése és beállítása egyszerűbb, lévén a webes beállítás azokon működik SIP fw-rel is. A sok próbálkozás alkalmával biztos én rontottam el valamit. Esetleg ha tudok egy megfelelő TFTP szerver beállítást és fájlokat küldeni azt nagyon megköszönöm. Illetve a hozzászólásokban olvastam hogy magyar menü létezik a telefonokhoz? Szükségem van a belső telefonkönyv avagy 'speed dials' használatára, ez működik? Milyen funkciók érhetőek el a telefonról és melyik működnek csak fájl feltöltéssel? Köszönöm a segítséget!
-
Enoch
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek. Nem igazán vagyok képben ebben a témában.
Van egy Cisco SPA303 telefonom, amit digi, upc-s net alatt simán csatlakozik a szolgáltatóhoz. Viszont ahol használni szeretném egy "kisebb" nem szolgáltató van, ős az ő hálózatukról nem hajlandó. Az invitech aki a szolgáltatást nyújtja a szerverükről nem is látja, hogy erről a hálózatról próbálna a telefon csatlakozni.
Esetleg tudnátok benne segíteni, hogy milyen porton kommunikál mit kell hozzá megnyitni? -
fulopmartin
csendes tag
Sziasztok,
Akadt egy olyan problémám pár SPA504G telefonnal, ami tűzfal nélkül kilát a netre publikus ip nélkül (sajnos nem tudtam máshogy megoldani), hogy vélhetően portscannre (nem tudtam reprodukálni) úgy reagálnak, hogy kimenő hívást indítanak az IPcímre (mintha tárcsáztam volna, decimális formában), ami kihangosítva foglalt hangjelzéssel jár.
Valakinek, valami tippje, hogy,hogyan lehet kiküszöbölni? -
DanaL
tag
Sziasztok, valaki tudna segíteni, CDR fájlokat generál a telefonközpont, azokat hogyan lehet olvashatóan visszanézni? Excelbe nem lehet tudni melyik oszlop mi, van erre valami program?
-
vodnyanszky
csendes tag
Él még ez a hely itt?
Segítség kellene egy 7940 SIP-re beüzemelésében, mert össze fogom törni!Légyszi jelezzen valaki, köszi
-
Weibel73
csendes tag
válasz
BarkaBarka #28 üzenetére
Szia
Melyik Cisco-hoz van magyar menüd? érdekelne
KösziGyuri
-
BarkaBarka
csendes tag
Sziasztok
Hogyan lehet Cisco telefonon a felhasználó számára testre szabni a menüt? Bizonyos menüpontokat tiltani, hogy ne is jelenjenek meg a készülék kijelzőjén? Most is az lenne a kérdésem, hogyan kezdjek hozzá? Egy nagyon kezdő.
Bármilyen segítséget szívesen veszek, ami előre visz a cél eléréséhez. -
BarkaBarka
csendes tag
Sziasztok
Cisco telefonra magyar nyelvű felületet szeretnék. Magyar xml rendelkezésre áll.
Mint, ahogy az előttem hozzá szóló írta,én is most látok életemben először ip telefont, hogyan kezdjek hozzá.? -
Zotac
csendes tag
Szia(sztok)!
Nekünk suliba egy Cisco IP Phone 301 et kell bekonfolni.
Van 2 szgp.ünk és két, az előbb említett vOIP telefon.+1 switch
Összevannak kötve! eddig jutottunk.
Az elejétől kellene a segytség. Hogy kell megtudni, hogyan lehet beállítani?(IP cím a telefonnak stb)Most látunk ilyet először, teljes sötétség van. Légyszi segítsen aki tud!
Köszi
-
Sifre
senior tag
A directory script működik köszi, csak a <CiscoIPPhoneDirectory> sort kellett kicserélni <CiscoIPPhoneMenu>-re.
A keresés sajnos nem megy, XML parsing error-t ír ki, ezen még csiszolni kell.
Azt olvastam erről a telefonról hogy nagyon kényes az XML scriptekre, egy csomó script, ami működik 7940/60-al, nem működik ezzel...
Az normális amúgy, hogy hiába van benne a név a telefonkönyvben, bejövő hívás esetén csak a számot írja ki?
-
vadito
csendes tag
A telefonkonyv mukodik gond nelkul. LDAP-ban tarolom a telefonszamokat(az extension-ok nem bovulnek gyakran, ezert azok nincsenek kiolvasva minden keresesnel), es egy php script olvassa ki/keres benne.Ezutan mar csak a
directory_url: "http://xxx.xxx.xxx.xxx/asterisk/directory.php"
sort kellett beallitani a telefon configjaban, es szepen mukodik a ,,Vallalati telefonkonyv"Neked a <directoryURL></directoryURL> tag-ek koze kell beirnod a cimet.
Nalam a kovetkezo formaban kell visszaadni a talalatokat a telefonnak, nem tudom, hogy 7970 eseten valtozott-e:<CiscoIPPhoneDirectory>
<Title>IP Telephony Directory</Title>
<Prompt>People reachable via VoIP</Prompt>
<DirectoryEntry>
<Name>Rich</Name>
<Telephone>3000</Telephone>
</DirectoryEntry>
<DirectoryEntry>
<Name>Todd</Name>
<Telephone>3001</Telephone>
</DirectoryEntry>
</CiscoIPPhoneDirectory>Ilyen alaku a nyito oldal ahol keresni tudsz:
<CiscoIPPhoneInput>
<Title>Kereses a telefonkonyvben</Title>
<Prompt>Prompt text.</Prompt>
<URL>http://xxx.xxx.xxx.xxx/asterisk/result.php</URL>
<InputItem>
<DisplayName>Cim</DisplayName>
<QueryStringParam>cim</QueryStringParam>
<InputFlags></InputFlags>
<DefaultValue></DefaultValue>
</InputItem>
</CiscoIPPhoneInput>Itt egy mySQL-bol adatot kiolvasos pelda:
http://www.freepbx.org/forum/freepbx/tips-and-tricks/cisco-phone-7940-7960-directory-button-scriptA te esetedben talan annyiban mas a dolog, hogy <URL>Dial:xxxxxxxxxxx</URL> tag-be kell tenni a hivni kivant szamokat. Telefon hijan sajnos kiprobalni nem tudom
-
vadito
csendes tag
Egy probat talan meger, hogy nem domaint, hanem IP-t allitasz be.
Beallitasokban annyira nem tudok segiteni, mert az en telefonjaimat meg nem xml-el kellett allitgatni, es teljesen mas a formatum.Nekem ez van az idovel kapcsolatban, hatha hasznos:
sntp_mode: unicast
sntp_server: "148.6.0.1"
time_zone: "CET"
time_format_24hr: 1
date_format: "Y/M/D" -
Sifre
senior tag
SIKERÜLT!
Találtam a neten egy konfig fájlt, amit végre hajlandó volt elfogadni, ezután már viszonylag simán ment a beállítás.
Azt feladtam, hogy önmagában működjön, feltettem a gépre egy Windows-os központot (3CX), így egyszerűbb használni. Sikerült is beállítani a Neophone-t.
Viszont az időt nem tudom valamiért beállítani:
Ez van a configban:
<dateTimeSetting>
<name>CMLocal</name>
<dateTemplate>Y/M/D</dateTemplate>
<timeZone>E. Europe Standard/Daylight Time</timeZone>
<ntps>
<ntp>
<name>time.nist.gov</name>
<ntpMode>Unicast</ntpMode>
</ntp>
<ntp>
<name>time.windows.com</name>
<ntpMode>Unicast</ntpMode>
</ntp>
</ntps>
</dateTimeSetting>Valamint minden bekapcsoláskor kiírja hogy "error updating locale".
Ezek között lehet összefüggés?
-
Sifre
senior tag
Az a gond hogy csatlakozik a tftp szerverre, le is tölti a config fájlt, de valami hiba lehet benne, mert nem fogadja el.
A tftp szerver logjában ez van:
Connection received from 192.168.1.113 on port 49161 [31/10 11:06:07.815]
Read request for file <CTLSEP001D456116D4.tlv>. Mode octet [31/10 11:06:07.815]
File <CTLSEP001D456116D4.tlv> : error 2 in system call CreateFile A rendszer nem találja a megadott fájlt. [31/10 11:06:07.816]
Connection received from 192.168.1.113 on port 49162 [31/10 11:06:08.175]
Read request for file <SEP001D456116D4.cnf.xml>. Mode octet [31/10 11:06:08.175]
Using local port 56310 [31/10 11:06:08.175]
<SEP001D456116D4.cnf.xml>: sent 15 blks, 7597 bytes in 0 s. 0 blk resent [31/10 11:06:08.245]A telefon logjában pedig ez:
8:24:14p File not found : CTLFile.tlv
8:24:15p No CTL installed
8:24:15p SEP001D456116D4.cnf.xml
8:24:15p Error Verifying Config InfoA CTLFile.tlv-ről azt olvastam hogy csak valami licenc-el kapcsolatos, de nem baj ha nincs.
Mi alapján kell megszerkeszteni a SEP.cnf.xml fájlt? A neten találtam néhány kész configot, de egyiket sem fogadja el...
-
-
vadito
csendes tag
Minden indulasnal keresni fog tftp szervert, viszont ha egyszer letolti a beallitasokat akkor utana tftp szerver nelkul is mukodni fog(csak megvarja a time out-ot).
A beallitasokat meg tudod valtoztatni, de elotte unlock-olni kell oket. Megfelelo menupont alatt(Unlock config nalam) ha beirod a telefon admin jelszavat, utana majdnem mindent meg fogsz tudni valtoztatni. -
Sifre
senior tag
Ma végre megérkezett a szerkezet, volt egy kis idő ismerkedni vele, sikerült felraknom rá a SIP firmware-t, de végül kissé elbizonytalanodtam... megoldható valahogy hogy a telefon teljesen önmagában működjön? Most minden bekapcsolásnál keresi a tftp szervert. A neten talált leírásokat abszolút kezdőként komplikáltnak találtam
Addig eljutottam hogy a beállításokat a tftp szerverről húzza le, de ezt minden indításnál megteszi? Valamint az normális hogy a settings menüben lévő beállítások nagy részét nem lehet a telefonról megváltoztatni?
Bocs a láma kérdésekért.
-
nyunyu
félisten
Gondolom teged most elsosorban a sajat szerver epiteses megoldas erdekel. Ebben az esetben kell egy szerver, amin futtatsz egy asterisk-et, vagy valamilyen PBX-et.
Esetleg vesz valami kesz VOIP telefonkozpontot, aztan azzal szop, mint torkosborz.
Exmelohelyemre valami Linksys cuccot vettek (SPA9000?), be lehetett allitani 4 interfeszt, ezeket reszletesen parameterezni, hogy melyik elohivoszamra melyiket hasznalja, (0: analog, 1: neophone, 9: anyaceg VOIP kozpontja)
Van kulon analog gateway (SPA400) az oldschool telefonvonalak kezelesere, hogy ne kelljen analog telefon az asztalokra, lehet kapni GSM gatewayt is, ami SIM kartyaval muxik.
Telefonok a tok alap SPA921-esek lettek, az volt olcson jeligere. (Hja, mivel POE kepesek, igy tap termeszetesen nem jar hozzajuk, lehetett emiatt futni meg egy kort)
Fonokomnek eredetileg eleg nagyratoro tervei voltak a rendszer mukodesevel kapcsolatban, vegcel az lett volna, hogy adott mellek nem veszi fel 10 csorgesre, akkor hivas tovabbitas GSM gatewayen az adott szemely ceges mobiljara, vagy munkaidon kivul az eppen ugyeletesere, de errol eleg hamar letett, miutan kollega 1 honapot szorakozott azzal, mire egyaltalan ossze birta rakni a fomenut, minden menuponthoz kulon felmondani a szoveget, analog gateway finomsagai, stb.
Telefon kijelzojere magyar menu, meg animalt hatter persze felejtos, kollega epp eleget szopott az analog gateway beuzemelesevel, hogy ne bontsa beszelgetes kozben a vonalat
Vagy a lo masik vegere sikerult atesni, akkor egyaltalan nem bontotta, miutan a hivo fel radumalt a voicemail-re, igy napokra blokkolta a telefonvonalat, amig le nem reseteltuk.
(Konkretan kedden vettuk eszre, hogy miert nem egnek az irodai vonalak, valamelyik ugyfel szombaton beprobalkozott az uzenetrogzitonel)
Kollega kozben keritett valami haver telefonszereloket, azok meg csak Alcatel VOIP cuccot lattak, Linksys kezikonyvet vegigolvasva inkabb nem vallaltak.
Sokadik szervizbevitelnel derult ki, hogy az SPA400-on gyarilag angol szabvanyura van allitva a vonal bontasa, mig Matav telefonkozpontjai a nemet rendszer szerint mukodnek, csak akkor kapcsol szet, amikor a _hivott_ fel leteszi a telefont, ezt a kattintgatos konfig weblap valamelyik eldugott menupontjaban kellett volna atallitani...
Ugyhogy fonokom a vegen mar annak is orult, hogy egyaltalan telefonkent mukodik a rendszer, mindenhonnan lehet egymast kapcsolni, mennek a bejovo/kimeno hivasok.
GSM gatewaybe mar nem mertunk belevagniLehet, hogy jobban jartunk volna, ha anyacegunk utmutatasa alapjan veszunk 150k-ert egy gepbe epitheto VOIP kartyat, aztan asterisk.
Csak hat fonokomnek szokas szerint a legolcsobb megoldas kellett...
Kollega altal elbaltazott tetemes munkaido szerintem koltseges tanulopenznek bizonyult(Hmm, most nezem, az osszes Linksys VOIP cuccot atneveztek Cisco-ra.)
-
vadito
csendes tag
Szia,
ha halozatot akarsz uzemeltetni alapvetoen ket iranyba indulhatsz.
1, Veszel a telefonok melle egy cisco call managert, es azzal intezel mindent. Errol nem tudok igazan nyilatkozni, mert sosem hasznaltam. Nemtudom milyen elonyei/hatranyai vannak.
2, SIP protokollt hasznalsz, es vagy epitesz egy sajat szervert, vagy valamelyik VOIP szolgaltatot hasznalod, pl. neophone-t.Gondolom teged most elsosorban a sajat szerver epiteses megoldas erdekel. Ebben az esetben kell egy szerver, amin futtatsz egy asterisk-et, vagy valamilyen PBX-et.
Halozatnak megfelel egy sima 10/100-as halozat. Ha PoE kepes switchbe dugod a telefonokat, akkor az taplalja oket, es nem kell kulon halozati adapter, ha a switch nem PoE kepes, akkor viszont venned kell a telefonok melle adaptereket is.En asterisk-el uzemeltetem a telefonokat az alapjan:
- Az uzenetrogzito beallithato, hogy mindenkinek sajat mailbox-ja legyen, de nem vagyok biztos benne, hogy te erre gondolsz.
- Uzenetrogzito jelentkezzen 12utan beallithato termeszetesen(http://www.voip-info.org/wiki/view/Asterisk+tips+openhours)
- Az en telefonjaim nem tudnak uzenetet kuldeni, nem talaltam semmi erdemleges infot arrol hogy az ujak tudnanak.
- Kozponti cimtarat tudsz csinalni. Az en telefonjaimnak meg egy weboldalt kellett megadni, ami egy XML-t general, amit aztan a telefon megjelenit, es igy tudott a cimtarban keresni. Ahogy latom ezek az ujak mar kozvetlenul tudnak LDAP-ban keresni.
- Belso halozatba minden tovabbi nelkul lehet telefonalni. En erre 4 jegyu szamokat hasznalok. Minden telefonnak van egy 4 jegyu azonositoja, azt felhivva belso hivas tortenik, es nem megy ki publikus halozatba a forgalom.
- Az en telefonjaim meg nem tudnak magyarul, az ujak mar lehet.
- Hivo fel telefonszamat minden tovabbi nelkul kiirja, ha erre van lehetoseg. En neophone-t hasznalok a bejovo hivasokhoz, es kiirja a mobil/digitalis vezetek telefonszamokat.
- Az en telefonjaimon a hatter csak akkor kerul beolvasasra amikor bootol a telefon. Cserelni ugy lehet kozpontilag, ha megvaltoztatom a konfiguracios fileokban a linket ahonnan a kepet letolti, es ezt a konfiguraciot a telefon tftp-n keresztul letolti amikor bootol. Felhasznalo csak akkor tudja cserelni, ha megadod neki a telefonhoz tartozo adminisztratori jelszot. Nem tartom jo otletnek, mert akkor mindent tud allitani. Az uj telefonokon nem tudom, hogy valtozott-e valami ezzel kapcsolatban.
- A telefon maga nem rogzit beszelgetest, asterisk viszont tud ilyet(http://www.voip-info.org/wiki/view/Asterisk+record+calls).
- Ebbe a telefonba nem tudsz sim kartyat tenni. Ezek csak VOIP hivasokra kepesek. Azt, hogy a szerver milyen vonalon inditsa a hivast, termeszetesen be tudod allitani. Megadhato, hogy ha mondjuk egy 0630 kezdetu szamot hivsz, akkor pl.egy GSM adapteren keresztul menjen ki a hivas.
- Letezik egy Skype for Asterisk nevu dolog, amivel tudsz Skype-on keresztul hivast inditani, de sosem hasznaltam, ilyen igeny meg nem volt. Nem tudok rola erdemben nyiltkozni, hogy mennyire jo/mennyire nem(http://share.skype.com/sites/business/2009/09/skype_for_asterisk.html).A funkciok beallitasahoz egy szovegszerkeszto kell, mert ezek mind sima szoveges fileok. Ha call managert hasznalsz, akkor gondolom van valami kattintgatos megoldas ennek kivaltasara.
Koltsegvonzat attol fugg, hogy mi van meg hozza jelenleg. Ha a halozat adott, es sajat szervert szeretnel uzemeltetni, akkor csak azt kell megvenned/osszeraknod. Az asterisk onmagaban nem tul eroforras igenyes 4 telefonnal, nem kell hozza eros vas.
Ha kuslo szolgaltatot akarsz hasznalni(pl. neophone), akkor a telefonokon, es halozaton kivul nem kell semmi, viszont egyszeru halandok szamara a neophone nem nyujt olyan lehetosegeket amik neked kellenenek(hangposta testreszabhatosaga, cimtar, stb.). -
Robb202
tag
köszönöm választ, elnézést, hogy csak most reagálok.
Szóval nagyon az elején vagyok. Szépen sorjában. Pontosan milyen berendezések fognak kelleni egy ilyen Cisco IP telefonhálózat üzemeltetéséhez?
A telefonok 7975G típusúak lennének. Bár itt is egy kérdés, a 7971G, 7970G és a 7965G között látszólag nem sok különbséget találok, de mégis mik azok?Szóval ilyen készülékek működtetéséhez mi szükséges?
- A cél, hogy üzenetrögzítő legyen beállítva úgy ha ismerős a szám akkor egy bizonyos készülékhez tartozzon csak az üzenet.
- Este 12 után ha van hívás akkor automata jelentkezzen.
- SMS küldési lehetőség a telefonokról.
- Központi címregiszter
- Belső hálózatba telefonálás.
- Magyar nyelvű telefon menü + nyelv váltási lehetőség
- hívó fél azonosítása
- központilag háttérkép változtatása + user is változtathatja
- beszélgetések mentésének lehetősége
- tárcsázásnál pl ha mobil esetében ne vezetékes vonalról tárcsázzon hanem simről
- Skype hívási lehetőségRengeteg funkció beállításához mik kellenek? Mi a teljes funkció lista amit ezekkel a telefonokkal el lehet érni? Gondolom ezeket a készülékeket programozni kell??
Tulajdonképpen egy működő IP telefonközpontot szeretnék összetenni. Nem nagy készülékszámmal kell számolni mindössze egyelőre 4 darabról van szó.
Tudom kicsit amatőrösen fogalmaztam, de érdekel a téma, és nagyon sokat segítene egy olyan emberke aki magyarul tudja tálalni az infokat
A telefonokat nem számítva milyen költségvonzata van ennek?
A válaszodat előre is köszönöm. -
vadito
csendes tag
Jol hangzik. Errol van szo ugye: cmterm-7970_7971-sip.8-3-1.cop ? Ennek jonak kellene lennie.
http://www.voip-info.org/wiki/view/Asterisk+phone+cisco+7970+SIP
Itt talalsz leirast az upgraderol, es par egyeb hasznos infot. -
Sifre
senior tag
Találtam egy firmware-t a neten, ezt írják a leírásában:
Firmware Versions 8.3(1) for Cisco IP Phone Models 7970G and 7971G-GE
The 8.3(1) firmware image within the installation program supports the Session Initiation Protocol (SIP) for the following Cisco IP Phone models:
* Cisco IP Phone 7970G
* Cisco IP Phone 7971G-GEThis firmware version is supported on Cisco Unified CallManager Release 5.0 and higher.
Ez jó lehet? Sajnos még nincs nálam a telefon, nem tudtam kipróbálni...
-
Sifre
senior tag
Helló!
Nemsokára tulajdonosa leszek egy Cisco 7970-nek, és az lenne a kérdésem hogy ez a telefon használható-e önmagában (Cisco központ nélkül) egy SIP szolgáltatón keresztül (pl. Neophone, stb.)? -
vadito
csendes tag
Szia,
en nehany 7940G-t uzemeltetek egy ideje(nehany softphone mellett), azokkal vannak tapasztalataim.
Az osszes telefon SIP firmware-el mukodik jelenleg, ezert az SCCP-rol nem igen tudok nyilatkozni. A szolgaltatas alapjat egy asterisk adja, eddig minden problema nelkul.
Ezeknel a regebbi telefonoknal ha nem az SCCP firmwaret hasznalod, akkor tftp-n keresztul lehet a configfileokat feltolteni ra. SCCP firmware-nel bongeszobol is lehet allitgatni a telefont, SIP-nel ez nem elerheto. Az uj telefonoknal nem tudom mi a helyzet ezzel kapcsolatban. Tftp gondolom ugyan ugy letezik, a webes beallitas a keredeses.
A kerdesekre:
- Egy PC, egy szovegszerkeszto, egy dhcp es egy tftp szerver eleg ahhoz, hogy beallitgasd oket.
- Az eddigiekbol kiderult, hogy ezek a telefonok vagy SCCP-n vagy SIP-en keresztul kommunikalnak, sem mobil halozatra, sem vezetekes vonalra nem tudod kozvetlenul rakotni(se skype). A szolgaltatas alapjat ado szerveren viszont tudod allitgatni, hogy mikor merre menjen a hivas. Ha nem akarsz kulon infrastrukturat ennek, akkor van sok ingyenes VOIP szolgaltato, amit a telefonok tudnak hasznalni, ebben az esetben tudsz dialplant csinalni, hogy melyik szolgaltato hasznalja a telefon pl. mobil, es melyiket vezetekes hivas eseten. A belso halozatos ,,cseveges" ugyan ugy mukodik mint barmelyik softwares kliens eseten, az egyetlen kovetelmeny, hogy ugyan azt a szolgaltatot hasznaljak a telefonok(es a telefon tudja, hogy melyik iranyba inditsa a belso hivast).
Olvasgatasnak ajanlom a http://www.voip-info.org/-ot, itt sokminden le van irva.
Ha konkret kerdesed van, akkor esetleg tudok segiteni. -
Kickass
őstag
az egeszen pontos metodust nem tudom, van ugye a telefon ami vegulis onmagaban egy szamitogep, ha unified comunications-t hasznalsz emailt sms-t olvashatsz rajta stb., a telefoniahoz szukseges a megfelelo halozati eszkozok router/switch, altalaban van telepitve egy call manager is ezekre az eszkozokre ami tud egy rakat hasznos funkciot amit szinten nem reszletezek
egyebkent meg www.cisco.hu
itt eleg sokmindent megtalalsz -
Robb202
tag
Még mindig senki?
-
Robb202
tag
Hi!
Senki nem kompetens ebben?
-
Robb202
tag
Sziasztok!
Ebbe a topikba jöhet minden Cisco Systems IP telefónia kérdés / válasz.
Szeretnék érdeklődni, hogyha valaki ilyen Cisco Systems telefonhálózatot szeretne kiépíteni ahhoz pontosan milyen rendszerek szükségesek?
Ilyen telefonokra gondolok: [link1] [link2]
Ezek az IP telefonok önmagukban nem tudnak üzemelni. Viszont sok helyen látom, hogy ilyen készülékeket használnak, egyre több helyen.
Gondolom ezeket a készülékeket lehet programozni is, mit írjon ki, hova merre? De hogyan?
Milyen háttér eszközök szükségesek hozzá? Egy számítógépre van csak szükség?
Gondolom itt azt is meg lehet adni, hogy a telefonálás miről történjen, SIM kártyáról indítsa a hívást, vagy rendes vezetékes hívás legyen, esetleg Skype segítségével menjen ki a hívás? Gondolom a belső hálózaton való csevegés is megoldott?Kérem aki ilyenekben jártas segítsen, hogy a készülékek beszerzésén kívül milyen egyéb eszközökről kell gondoskodni még?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mozilla Firefox
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- LEGO klub
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Oakley topic
- További aktív témák...
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest