Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- A Micron szerint nem dobbantott a végfelhasználói piacról a Crucial eltűnésével
- Két 16 GB-os GeForce gyártását szüntette meg az ASUS
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Több helyen is néztem - olyan helyeken, ahol korábban a DVD-s verziót megkaptam: Székesfehérváron a Videotonnál lévő újságosnál, Auchan Budaőrs, végül Érdligeten, az Osváth cukrászda melletti újságosnál, de sehol nem volt DVD-s...

Előfizetés no:
1. Nem akarok úgy járni, mint anno a barátom a régi CHIP-pel, amikor éppen kettévált a szerkesztőség, majd pedig az MPCM előfizetők...
2. Egyszerre nincs annyi pénzem, hogy 10 rugó fölötti összeget befizessek előfizetésre. -
Átfutottam néhány cikket az aktuális számban és azt kell hogy mondjam: great work! Nagyon jó a szerveres, a memóriás cikk, a ''hackerek csapdában'' szintén - bár helyesebb lenne a cracker szót használni. Az egyetlen bajom az, hogy sehol nem kaptam DVD-s verziót; jelent meg egyáltalán DVD-s, vagy csak nagyon kis példányszámban?
-
Sianis
addikt
Akár egy komolyabb Linuxos cikk is lehetne benne, mint ami a PCW-ben volt, mert ott mindenben csak a hibát találták, nem tanulásra, hanem Windows használatra sarkalták azokat, akinek nem sikerült azonnal a tökéletes rendszer.
és még sorolhatnám... Tehét nem láttam még hozzáértő cikket arról, hogy hogyan vagy miért érdemes Pingvint tartani... -
-
bullseye
addikt
ilyen mythbusteres dologra gondolsz, hogy a laptop igazából nem interferál egy 300 milliós gép rendszerével, csak nem akarják, hogy bepereld a társaságot amiért egy légörvény a fejedbe állította élével? Az jópofa (én kedvelem az ilyesmit, Mythbusteréket is nézegettem), de nem akarunk ''átvenni''.
Hűtéses cikk lényege, hogy hütésről sok fura dolgot olvasni, meg nemsoká lesz hűtőteszt is... ennyi
-
A Tévhites dolgokat ugyi nem akarja átvenni a PCW-től a CHIP? Merthogy a PCW-stől a hideg szaladgált a hátamon...
-
Sianis
addikt
Idézetek a HOWTO-ból, amik bizonyítékok lehetnek arra, miórta is vannak hacekerek, és kik is ők!
Van egy kultúra, a kiváló programozók és hálózati
varázslók közös kultúrája, ami évtizedekre nyúlik
vissza, az első időosztásos miniszámítógépek és a
legelső ARPAnet kísérletek idejébe. Ezek az emberek
honosították meg a „hacker” kifejezést. Hackerek építették
az Internetet. Hackerek tették a Unix operációs
rendszert azzá, ami. Hackerek üzemeltetik a Usenet hírfórumokat.
Hackerek tartják működésben a Világhálót.
Ebből nyíltan látszik, hogy a hackerek, ősidők óta használják a kifejezést magát, hamarabb, minthogy crackerek egyáltalán léteztek volna.
Van egy másik csoport is, amely az hangoztatja magáról,
hogy hackerekből áll, de ez nem fedi a valóságot.
Ezek az emberek azok, akik poénosnak
tartják, hogy betörnek számítógépekre, vagy szórakoznak
a telefonhálózattal. Az igazi hackerek ezeket
az embereket „crackereknek” hívják és hangoztatják,
hogy semmi közös nincs bennük. Az igazi hackerek
szerint a crackerek lusták, felelőtlenek és nem briliáns
elmék, azzal érvelnek hogy a biztonsági intézkedések
megsértése nem tesz hackerré, ugyanúgy, ahogy attól
sem leszel közlekedésmérnök, ha el tudsz kötni egy autót.
Sajnos sok író és újságíró keveri a két kifejezést,
a crackereket is a „hacker” kifejezéssel írja le; ez kimondhatatlanul
idegesíti az igazi hackert.
Az alapvetőkülönbség: a hackerek építenek, míg a
crackerek rombolnak.
Ezen részhez nem tudok mit hozzáfűzni, igaznak tartom, jogosnak tartom a dühöt, hiszen egy régen használt kifejezést raboltak el, és használtak fel, sokak számára érthetetlen, dügítő módon. -
bullseye
addikt
aztatot nem olvastam, a HOWTOba belefutottam (hátha érdemes lefordítani, vagy ilyesmi) háááááááát
engem azért nem győzött meg. egyrészt 2001-es, amikor ez az egész már régi csont, másrészt nem írja a legfontosabbat, hogy miért hackerek ők (to hack...), miért nem community sw engineer, vagy open source programmer, vagy akármi.
másrészt azzal, hogy még a hagyományos értelemben vett hackelést is kizárja (a rendszergazdi ''segítésére'') eléggé Frei szagúnak tűnik, tulképp egy kis koncentrált PR a hackernek nevezett OS programozók mellett és a Microsoft ellen...
most volt a konferencia asszem, egy ottani poll-ra kíváncsibb lennék, vagy az FBI besorolására pl. -
Sianis
addikt
Szia!
Ha olvastad ESR - A katedrális és a bazár - című művét, akkor megfigyelheted, hogy ő is említi a különbségeket. Azért, hogy a hacker/cracker témakör egy kalap alá lett véve, ezáltal a hackerek teljes nemzedéke söpredékként kerül említésre, ez igazán felháborító, és mindez csakis a MÉDIA hibája! Egyedül ők okolhatóak azért, hogy így állnak ma a dolgok. A Hacker HOWTO arról is ír, hogy mikor egy hackert a crackerekkel említenek egy lapon, az mélységesen felháborító. Meg is értem őket, hiszen már ősidők óta létezik a hacker kifejezés, az igazi programozók kezdték el magukat így nevezni. Akkoriban az internet még olyannyira gyermekcipőben járt, hogy nem is volt szükség biztonságra, hiszen szinte csak a tudósok hasnálták adatközlésre a hálót. Szóval amit te említesz az még mindíg nem a jó út, van legális crackelés, és nem rosszul említve legális hackelés, mert amit ők csinálnak megbízásból, az is rendszertörés (crack) .
Lehet, hogy érdemes lenne megosztani a Hacker HOWTO-t a magyar közösséggel is, hogy aki veszi a fáradtságot, tegyen kedvére azon lelkes programozóknak, akiknek igazán köszönhetik pl a Linuxot. Azzal, hogy a crackereket nevükön említik; tehát a magukat hacker nevező tizenéves script-ekkel operáló kölyköket ráébresztik, mintegy rúgással, hogy az internet mocskos oldalán élnek és maguk is beleolvadnak ebbe a környezetbe; jó. Nem hiszek abban, hogy jó magaartás másokat bántani, de aki megérdemli, aki kiharcolta, viselje magán a jelt, hogy igen is ő bizony ''bűnöző''. -
bullseye
addikt
a gond az, hogy a hackereknek sincs egész egységes álláspontjuk, mert ott a white hat/black hat hacker kérdés pl.
aztán ott az a felosztás, hogy a hacker a behatoló, a cracker a programokat írja át (védelem eltávolítás és tsai)
ami engem illet a szoftver-írók programozók, akik meg felkérésre, ellenőrzésképpen nyomnak fel rendszereket, azok adatbiztonsági szakértők. A hacker meg az, aki takarodjon a halál náthására a gépemből.
a hackert ugyanis a kíváncsi/hasznos - ártalmas felosztásban, amire Te is hivatkozol, egyetlen dolog választja el: a becsületszava, hogy amíg bent járt egy gépen, nem lopott ki semmi adatot, sőt el sem olvasott olyat, ami nem rá tartozik. És ez egy nagyon vékony, és nehezen tartható határ. Amiben személy szerint - pszicho-szociológiai okokból - nem hiszek -
Sianis
addikt
Üdvözletem!
A 2005. májusi számban van egy cikk Bombabiztos Mac számítógépek? címmel. Nagyon sok hasznos elmélkedés van benne, de egy dolog mégis szemetszúrt, és nem hagy nyugodni.
Varsányi András ( technológiai szakértő) ezt írja: ''...a felhasználók száma egész egyszerűen nem éri el azt a kritikus tömeget, amely felkeltené a hackerek figyelmét.''
Ez kérem igen nagy balgaság. Aki kissé is jártas a Linux világ rejtelmeiben, és olvasta a Hacker HOWTO-t Bővebben: link az tudja, hogy a hacker épít, programokat (hasznos) ír, és fejleszt, tesztel, javít...sorolhatnám. Linux alatt ezen emberek száma igen nagy! Gondolni való volna, hogy aki így nyilatkozik, az látott valaha Linuxot, sőt használt is, és találkozott a fenti irománnyal, ami létezik magyar nyelven is, ha esetleg az angol nehezebben menne. Tehát a helyes megfogalmazás így lenne helyénvaló: ''...a felhasználók száma egész egyszerűen nem éri el azt a kritikus tömeget, amely felkeltené a crackerek figyelmét.''
Sajnos a mai média igen helytelenül kezeli a hacker - cracker témakört, egész egyszerűen egy kalap alá vesz mindenkit és sajnos ez pont a hackereket tünteti fel rossz színben, őszinte sajnálatomra, már egy szakmabeli sem ismeri a történet igazi mivoltát. Ezért kérném hát a CHIP szereksztőit, hogy oldja fel ezt a lassan évtizedes homályt és félreértést, és jelentessen meg egy kissebb helyreigazítást, vagy akár cikket is arról, hogy kik is azok a hackerek, és kik is azok a crackerek. Ha a szerkesztő urak gondolják segítek az információk gyűjtésében. Előre is köszönöm is köszönöm! -
Joan28
újonc
Üdv Mindenkinekk!
Szeretném segítségeteket kérni.
A Chip magazin állítólag 2004 decemberi számában megjelent egy cikk az intelligens Java kártyáról,a Minisztériumnak írt véleményezésben.
Sajnos nem tudom sehol megszerezni (kedvezményesen),tudna valaki segíteni nekem?
Köszönöm:Joan28 -
Létezik freeware rovat a Chipben? Esetleg a DVD-n?
-
dimanche
csendes tag
Szeptemberi Chip-ben írjátok, hogy megjelent a Canon A85, ami az A70-et váltja le. Szerintem ez nem igaz, mert az A70-et az A75 váltotta le, az A85 az A80at inkább..
-
gabe_
őstag
tehát akkor tegyem fel, mert frissebb, mint az enyém...
-
gabe_
őstag
Egy kérdés az egyik cd-n találtam egy nvidia forceware nevű cuccot. ez mire jó pontosan? ( egy gef. 4 mx440 kártyám van 64ddrrrel)
-
gabe_
őstag
rudi: jó lett a cikk
-
Keitaro
addikt
Hejj, szóval VT=Laa-Yosh
Nem tudtam
Most bocsánatot kérek egyébként, remélem nem keverlek titeket más újsággal, de azt hiszem nem ez az első MVGA jellegű cikketek, ezért gondoltam, hogy figyelemfelhívás már volt erre-arra.
(bár nem néztem meg a többi topicot, de utolsó sorodból ítélve nem túl kedvesen bánnak ezekszerint egyébként
)
rudi : sajna itt a ph-n néha néha tényleg nem ártana egy alapozó cikk is, nem csak tesztek. Tudom természetesen erre már szerencsére voltak példák (TFT-k, VGA-k), de amiket említettél azok pl biztosan jól jönnének pár embernek, úgyhogy szurkolok, hogy rábólintsanak, a vizsgáidhoz meg sok sikert, én is azokkal szenvedek épp
-
rudi
nagyúr
A CHIP mint magazin nem éppen arra való, hogy mélységeiben tárgyaljon olyan témákat, amik nem biztos, hogy túlzottan tág közönséget érdekelnek. Valójában a nyomtatott számítógépes újságok az átlagjúzernek készülnek, aki könnyen lehet, hogy még egyáltalán nem hallott tuneres VGA-król, meg TV tunerekről. Nekik bőven elég ez a technikai szint, egy étvágygerjesztő cikk a tuneres VGA-król. Ha meg majd kedvet kapnek egy ilyenre akkor utánanáznek alaposabban, mondjuk itt a Prohardveren.
Amúgy a cikket tényleg én írtam, és tényleg az első volt ami nyomtatott sajtóban megjelent
Ha kérnek, szívesen írok máskor is, de most még a Prohardveres célokra sincs időm a vizsgák miatt. Nyáron majd összeszedem magam és kaptok minden jót VGA témában és ha Parciék megengedik, akkor átlovagolok más hardverekre is (mondjuk SDR RAM-tól GDDR3-ig vagy ISA-tól a PCI-Expressig és hasonlóak), hogy legyen PRO hardver a Prohardver! -
bullseye
addikt
T kolléga tulképpen házhoz ment a ***-ért, mert nemcsak oldalszámban, de mélységben is limitált volt by me. Ugyanis ez a cikk arra volt hivatott, hogy felkeltse az érdeklődését az MVGA kártyák iránt azoknak, akik nem is tudták, hogy létezik, vagy legalábbis nem tudták, hogy ennyi mindenre jó - miközben pont az általa nyújtott szolgáltatásokra vágynak. Ebbe meg nem fért bele komoly elemzés a képjavító technológiáról, de talán annak is eljön az ideje hamarost.
6800-t azért nem ő kapta, mert Laa-Yosh a ''házi'' szakírónk elméletre, DC-re meg már eleve volt ember, + együttműködgetünk a PH!-val, de nem hinném, hogy Parciék örülnének, ha én kötném le az embereik teljes kapacitását
1-1 cikkre viszont a jövőben is tervezek felkérni embereket - legalább azokkal kedvesebben bánnak itt a fórumon 
-
Keitaro
addikt
Na egy kis kieg, hogy ne csak rosszakat mondjak a robotos cikk szimpatikusnak tűnik

Meg volt egy két érdekes hír.
Rudi : ma napközben befészkelte egy gondolat a fejembe magát, és hazajővén tényleg azt kell látnom, hogy azt a cikket te írtad! Gomenne, nem néztem mikor elolvastam az írót. Hogyhogy te nem a 6800-ast vagy a DeltaChrome-t kaptad?
Na mindegy, remélem nem bántottalak meg, mert eszem ágában sincs elvenni a kedved semmitől, gondolom nem kaptál többet mint 3 oldal. Tartom, hogy így nem lett az igazi... mondjuk a csatlakozós képet elnézegettem. (A cikk főképén miért nem tuneres VGA-k vannak?)
Btw először írtál chipbe? Grat az új állásodhoz
Legyen ez egy up, bár nem sokan irogatnak ide ahogy elnézem
-
Keitaro
addikt
Ó ha lesz haladás, az mindenképp dícséretes

Majd délután belekukkantok a tesztbe, amire fejből emlékszem, hogy biztos hiba volt az a TMU/pipe értelmezés. Emlékeim szerint a 6800-hoz 16 pipe volt írva és 16 TMU míg az FXhez 4/8pipe és 2 TMU. Na most értelmezéstől függöen vagy a 6800-hoz kellett volna 1-et írni vagy az FX-hez 8-at.
A kérdésre amit Rudi feldobott egyébként, hozzáfűznék egy kérdést : lesz valamikor komolyabb teszt is ezen a fronton?
nV tuneres kártyák vs Ati tuneres kártyák vs VGA + PCI Slotba tuner
Persze nem GPU sebesség, hanem minőségi teszt, felvételi stb stb
9600ason van FM tuner is meg ilyen apróságok.
Egyébként köszi a gyors reakciót
-
bullseye
addikt
6800-asban milyen hibák voltak?
hangerő azonnal tesztelési szempont lesz, ha nem a T. tesztelő füle lesz a mérőeszköz. azaz vagy építünk valami csendkamrafélét, vagy tudunk szerezni valmi hasonló, sokmilliós berendezést, ugyanis egyes hűtők a gyári adataik szerint halkabbak, mint egy átlagos szoba napközben... addig csak 1-2 megjegyzést tudunk tenni a kiemelkedően hangos/csendes darabokra -
Keitaro
addikt
Szerintem borzasztó...
Szvsz többmindenről kellett volna beszélni
Továbbá a 6800-as teszt táblázatában hibák vannak és zavar, hogy a ventiknél nem volt tesztelési szempont a hangerő... így hirtelen első blikkre ennyi
ui.: már megint lemaradtam a nyereményjátékról
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
Szerintetek milyen lett a Házi Hollywood: ATI és nVidia cikk a júniusi számban?
-
gabe_
őstag
Egy cikk jó lenne róla (mármint az IS7-ről). Tud valaki?
-
gabe_
őstag
És még olcsóbb is, mint a cikkben szereplő lapok. ( 19700huf-ért vettem egyet a múlt héten...)
-
gabe_
őstag
Nekem már volna is egy kérdésem a ''P4-es gép szolid áron'' című cikkhez:
Az Abit IS7 alaplapokon nem i865 chipset van? -
gabe_
őstag
Hi!
Ezt a topicot az Chip magazinban megjelenő cikkek miatt írtam. Mármint ezen cikkekhez hozzászólni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen,MS4120
- Bomba ár! Dynabook Portege X40-K - i5-1240P I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Újszerű Dell Latitude 7400 14" FHD IPS, i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Honor Magic 4 Pro 512GB,Újszerű,Dobobzaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest