- Növelhetik VGA-nk túlélési esélyeit az ASRock tápjai
- Az In Win "lopakodó akváriuma" nem panaszkodhat a szellőzésére
- Máris kezeli a nem induló Socket AM5-ös alaplapjainak ügyét az ASRock
- A Sony szerint a PlayStation 5 konzolokat még nem érinti a memóriahiány
- A beérkező kérésekre figyelve frissítette North szériáját a Fractal
Új hozzászólás Aktív témák
-
neduddki
nagyúr
HI!
Talaltam egy ujsagot meg 93-bul, elkedtem olvagatni es a kovetkezo szovegen nagyon jot derultem:
"[..] szerencsere Nagy Gabor kollegank kitesz ket embert, furgen felgaloppozott vele a harmadik emeletre (delutan fel 5 utan lezarjak a liftet.)"
Hejjjes egfejtokkoztt elfeledett emlekeimet sorsoljuk ki!:- )udv
neduddki
p.s. Feri ha veletlenul erre jarsz, ertesitsd mar az erintettet is:- )
-
szolim
csendes tag
Hali!
Az XP prof. frissítés nélküli, az XP home (3 éves) HP EVO d310-es gépekhez készült (OEM). Így valóban elképzelhető, hogy ez esetben nem mükszik az integrálás.
csendes tag
Sziasztok!
A következő a problémám: Chip magazin, 2006. 09. 9. szám, 29-33 oldal, ''Windows XP villámsebességgel.'' című cikkben az sp2 integrálásával kapcsolatban írt Csöndes Áron.
Mindent úgy tettem, ahogy ott le van írva, ám a dolog nem működött. Az egyik esetben egy jogtiszta XP Home, a másikban egy jogtiszta XP Prof volt a ''szenvedő'' alany.
A hibaüzenet:
Nem lehetett átmásolni néhány fájlt az integrál telepítéshez. Ellenőrizze, hogy:
a.) nem történt-e hiba a hálózattal, vagy a másolással az integrációs folyamat alatt,
b.) A célkönyvtár formátuma megfelelő-e. - a beépítendő fájloknak az i386 és/vagy ia64, vagy a nec98 könyvtárban kell lenniük. (pl: ha egy i386 megosztásra azt írta be, hogy ''update /s:c:\cdshare'' a fájloknak a c:\cdshare\i386 könyvtárban kell lenniük.'')
Segítsetek, ötlet, javaslat?
szolim -
Mackósajt
senior tag
Na, megjött. Úgy látszik csak nem volt nekik sürgős.
-
Mackósajt
senior tag
Aham, O.K. Felhívtam telefonon a terjesztési osztályt, és a postát is. Kiküldik újra. Reméljük a legjobbakat.
(Lehet, hogy elhamarkodottan ítélek, de nem ez lenne az első eset ebben a körzetben, hogy idejövő értékes csomag szőrén-szálán eltünik a postán. Valaki biztos látta, hogy ez egy drága újság.
) -
Mackósajt
senior tag
Üdv!
Kérdés: mennyivel később érkezik az előfizetett Chip a megjelenéshez képest? A lap 5 napja megjelent, de nekem még nem hozták. Kezdek nyugtalankodni. -
RJoco
csendes tag
Ok! Részemről lezárva.
-
bullseye
addikt
Na akkor komolyan és érdemben válaszolva: az egy félreértés, hogy az lenne rugalmasság, hogy egy OSnek el kéne viselnie amint négy ember fel-le rakosgat progikat óraszám, hetekig-hónapokig. (Pont ilyesmire van amúgy a rendszervisszaállítás)
A rugalamasság azt jelenti, hogy alapból rengeteg feladatot el tud látni, és további számos feladatra létrehozható kvázi célhardver anélkül, hogy más feladatok teljesen eltűnnének (ami A500-1200 vonatkozásában ugye nem egy párhuzam, mert oda ált. memóriabővítés ment, AR mk3, esetleg második lemezegység, ill az 1200-nál HDD...), azt jelenti, hogy elemenként cserélhető/upgradelhető a gép. (No és az emulátorok hosszú soráról még nem is szóltunk). Ezért is van annyi program PC-re régóta.
Szóval az, hogy ki min háborodik fel, vagy nevetségesedik el, az erősen egyén, tudás és türelemfüggő...
(a kollégát természetesen nem rúgtuk ki, a tiszteletlent pedig magamra értettem, de nagyon nem jó egy viccet túlmagyarázni) -
RJoco
csendes tag
Én nem azt mondtam, hogy emiatt meg kell válni a kollégátoktól, csak zavart a cikk és leírtam a véleményemet. A Workbench fejlődéstörténetéről cikket nem fogok írni, ez fenn van neten a megfelelő helyeken és ha jól tudom könyvben is le van írva. A kollégát nem kell kirúgni, tévedni emberi dolog, velem is előfordúl néha. Windowst használtam a suliban, windowst használok a munkahelyen is, és itthon is. Mikor havonta összeomlik, mert négyen használjuk és sok programot felrakunk, meg leszedünk, az nem a rugalmasságot jelenti a számomra. Ha még a sok apró beállítást is állítgatom, akkor katasztrófa. És az átlagember, mint én, akinek nincs annyi ideje foglalkozni a beépülő dolgokkal és ismeri az AmigaOS-t, az persze, hogy felháborodik vagy egyszerűen nevetségesnek tartja a cikket. Vagy mindkettő.
Én szerettem az Amigám és visszasírom azóta, hogy megvettem a pc-t. De pc-n sok progi van és ez az ami élteti.
Szóval a kollégát nem kell elbocsátani, az úságot is megveszem, mert érdekel a tartalom és a jó progi.
És nem mondtam, hogy tiszteletlen lennél.
Tisztelettel:
Rádai József
[Szerkesztve] -
bullseye
addikt
T. Olvasónk.
Mélységesen fájlaljuk, hogy egykori munkatársunk - akitől ezek után fegyelmivel megválunk - ilyen nagy lelki traumát okozott önnek, azzal, hogy az Önével nem teljesen egyező véleményt fejtett ki.
Egyben köszönjük felvilágosítását a PC-k valódi sikeréről. Mivel amúgyis csökkent munkatársaink száma, a jövőben szívesen látnánk Öntől cikksorozatot a Workbench fejlődéstörténetéről, valamint a Windows sátáni mivoltáról.
Tiszteletlen:
Győri Ferenc -
RJoco
csendes tag
Kézbevettem az újságot és elolvastam Erdős Márton írását mindjárt az elején.
Felháborító! Honnan veszi ez az ember, hogy ''a rengeteg apró beállítás, vagyis éppen amiatt a rugalmasság miatt'' lett a pc ilyen hosszú életű?!
Hadd világosítsam fel, hogy a jó marketingnek és a sok programnak köszönheti hosszú életét.
A rengeteg apró beállítás szakmai felkészültséget igényel, de leginkább azt, hogy értsünk az adott operációs rendszehez (Windows). Az adott op.rendszer NEM rugalmas!
Ha könnyen használható és mégis sok beállítással rendelkező (rugalmas) rendszert akar, ajánlom figyelmébe a Classic Amiga-kat, közülük is az A1200-ast AmigaOS-sel. Én az ilyen rendszert hívom rugalmasnak és ráadásúl felhasználóbarát is. -
bullseye
addikt
Hát én kérek elnézést, hogy nem supportolunk minden egyes könyvtárat a magazinnal ingyér. (Igaz, a könyvtár sem supportol engem azzal, hoyg az éppen kintlévő siekrkönyvekből vesz még egyet, hogy nekem legyen - rohadt egy rendszer én mondom...)
Igazad van, így már azt az egyet tényleg össze lehet warezni teljes joggal, a törvény is így írja. Az előtte valót meg azért, mert akkor azt az egyet kellett csak éppen. Ha esetleg a sorozat hosszabb akkor jöhet még, hogy nem számít, ha túl részeg vagy, hogy emlékezz, vagy pl. másik államban, vagy ha közben erősen legális beszerezésre gondolsz, vagy ha mogyoróvajat kensz rá...
szóval ok. azért a 2-4-6 oldalért nem akarsz pénzt adni. mondjuk OK. De hogy mindezt a pofánkban. Majd utána még meg is indokold, hogy ez miért teljes jogod, és még a végén reánk morcolsz... Hát ''hagyj'' mondjam azt, hogy nem egy komilfó...
erre az undorító kapitalista demagógiámra még mindenki válaszolhat ''érdemben'' nyugodtan, de inne, please, mindenki privátban intézze a törvénysértéseit ha lehet, mert különben elszabadul bennem a mocskos szólásszabadságtipró cenzúra -
nemeth9
csendes tag
Akkor hagyj mondjam el hogy az ország egyik legnagyobb könyvtárában vagyok informatikus, ha hozzá jutottam volna itt akkor nem tettem volna fel a kérdést itt a fórumon... Azért azt is elmondanám hogy sem a szerkesztőség sem a kiadó NEM juttat egyetlen egy számot sem egyik könyvtárba sem, ha a könyvtárak igényt tartanak rá akkor saját keretükből kell rá áldozniuk...
nemeth9 -
nemeth9
csendes tag
Azt Te is megértheted hogy egy 2 oldalas cikkért senki sem fogja megvenni az ~1.500Ft-os újságot. Nekem is már csak 2 oldal kellene a 2005. szeptemberi számból, de azért ne kívánd hogy az egész DVD mellékletet megvegyem az egész 2005-ös archívummal 2 azaz 2 oldalért.
nemeth9 -
bullseye
addikt
azon gondolkodom, látom-e én-e egyáltalán-e amint itt bölcs diskurzus folyik a szerzői jogaink megsértéséről...
-
Zsu_
senior tag
Sziasztok!
Nincs meg valakinek az előző 2 havi CHIP? Ebben a hónapban vettem és most látom, hogy ez már a 3.része a Macromedia Flash tutorialnak...
Engem ez nagyon érdekelne!
Ha megvan vkinek az előző két szám, akkor szóljon please
Nagyon boldoggá tenne
-
nemeth9
csendes tag
Nekem egy olyan kérdésem volna hogy régebbi cikkekhez online hozzá lewhet e jutni vagy csak nyomtatott formában? Engem tavaly nyári cikksorozat érdekelne ami talán augusztusban kezdődött vagy előtte pár hónappal és a témája a CarPC volt. Én most építem az enyémet és részleteket olvastam belőle anno de érdekelne az egész cikksorozat. Ehhez hozzá tudok jutni valahogy?
Köszönettel: nemeth9 -
bullseye
addikt
nem teljesen. mert egy tunerrel nincs PiP, hiszen ahhoz két adás kell. Timeshiftnl meg csak egyet néz az ember, cak korábbit.
itt csak annyi az extra hogy akis ablakban (vagy a nagyban) nézhető a tévéadás mellett DVD film vagy ilyesmi. mondjuk reklámszünetben. nem egy nagy kunszt, de kedves dolog.
Igen, tudom, a gépen amúgy is, de mondjuk a szomszéd szoba tévéjére kirakva full screenben már nem annyira. SZóval nem is forradalmi dolog, de néha jól jöhet
vagy én is totál félreértelmezem
-
Timma
csendes tag
2006. júniusi szám
Hardveres résznél van a bemutatókban a Leadtek WinFast Walkie TV bemutatója.
''A Walkie TV - bár csak egytuneres - ismeri a PIP, azaz a kép a képben funkciót, amellyel a tévé képe mellett egy korábban felvett műsort is nézhetünk egyidőben.''
A PIP az azt jelenti, hogy két csatornát nézhetünk egyszerre, amit pedig leírtatok az a Timeshift funkció, vagy tévedek?
-
_bs_
tag
Huh, ez hosszú lesz, bocs..
T. Szerkesztőség! (ill aki közületek olvassa a feedback fórumot..)
Volt pár hozzászólás korábban ami tartalmazta az én véleményemet is. Éspedig: a cikkek mélysége folyamatosan csökken, egyre kevésbé ''szakmai'' cikkeket irtok, és egyre több a nem sztechnikával foglalkozó rész. Szerintem egy sztechnikai lapba nem kell pl telefonokról irni, mert arra van külön szaklap. A mindenről egy keveset elve alapján lehetne horoszkóp meg receptrovat is... A mostani számban beharangozott arculatváltás csak megerősített a véleményemben.
A konkurensek akik elhullottak (MPCM elsősorban) pont ezt az utat követte. Nekik is irtam egy hasonló levelet, és a csökkenő színvonal miatt lemondtam az előfizetésem, majd fél év mulva meg is szüntek. Miért próbál az összes valaha tényleg ''szakmai'' lap egy technikai bulvárujságot csinálni? Lehet h rosszul látom, és erre van igény, ezt veszik az emberek, ahogy van Kiskegyed és Story, úgy erre a könnyű műfajra is van kereslet. Ha megnézzük akkor nagy a hasonlóság, szép tipográfia, apró darabokra tördelt szöveg, két kép meg öt mondat egy cikk, ugyanaz a külalak, csak épp más a téma. De ebben a formában a lap abszolút nem informatív, mert ezekhez az adatokhoz másodperc alatt hozzájutok a neten. Miért abban akar az ujság versenyezni amiben a net messze jobb? Napi aktualitásokat, felületes cikkeket a neten ezrével találni, ugyanezt kinyomtatva miért venném meg? És miért a Computer Panoráma meg a PC World nevetséges színvonala a cél, és az ő célközönségükre kell pozícionálni a lapot?
Miért nem lehet kihajítani a pokolba az összes nem ideillő cikket, témát, és helyette mérnöki megközelítésből foglalkozni a számítástechnikával? Lehetne olyan cikkeket irni amiből megtudom a technológia lényegét, a működését, a technikai részleteket, amiből tanulok is valamit. Pont olyan tartalmat kellene adni amit a neten nehezebb felkutatni. Mert ma nincs vagy nem tudok olyan újságról ami a sztechnikával munka szintjén foglalkozó embereknek szólna. Éppen ezért lenne üzlet ilyen újságot készíteni. Mint például a jópár éve megszünt Új Alaplap c. újság tette ezt, bár rossz jel h ők se léteznek már. De szerintem a netes portálokkal versenyezni, miközben ugyanazt nyújtja az újság mint ők, értelmetlen és reménytelen.
Elnézést ha túl keményen foglamaztam. -
-
LLam
senior tag
1et értek veled!
szerintem is felesleges, sőt megkockázatom hiba volt a személyes (szerintem AZ!) szálat belekeverni. egy szakíró legyen pártatlan.. legalábbis az újságban!
amúgy örülök a chip-nek, kezdenek visszakapaszkodni az MPCM kiválása elötti idők szintjére, akkoriban ők voltak messze a legjobbak... most sem rosszak, de nem sokkal előzik meg a röhejes computer panorámát (1 évig olvastam és bosszankodtam folyamatosan)... -
Egy apróság - és csak személyes megjegyzés a 2006. februári szám, Az elit harc c. cikkhez:
A cikk utolsó mondatában Erdős Márton megjegyzi, hogy bár az Athlon FX gyorsabb az iP955EE-nél, technológiai fejlettségben előtte jár. Nyilvánvalóan igaz ez, tekintettel a 65nm-es csíkszélességre, de a CPU képességeinek nagy része nem is használható, gondolok itt a VT-re, vagy éppen az EIST-re - pedig a duplamagos felépítésen túl ezekkel tud többet felmutatni az Intel processzora az FX-60-nal szemben. Szal nekem úgy tűnik, az utolsó mondat ebben a formában egyszerűen csak felesleges. -
cob13
újonc
SZIASZTOK FIÚK!!!
MOST ELŐSZÖR VETTEM CHIP MAGAZINT DE NEM TALÁLOM A CD MELLÉKLETEN
FELTÜNTETETT TELJES VERZIOS PROGRAMOK CD KULCSÁT SEHOL SEM.
KÉREK MINDENKIT ILL BÁRKIT AKI SZOKOTT CHIP MAGAZINT VÁSÁROLNI
IRJA MEG HOGY HOL REJTIK EL A CDKULCSOKAT AZ ÁLLTALUK TELJES VERZIÓSNAK MONDOTT PROGIKHOZ.
MÁR 11* FELHIVTAM A SZERKESZTŐSÉGET MEG E-MAILT IS ÍRTAM NEKIK DE SIMMI . SENKI NEM TUD SEMMIT AZ ÁLTALA SZERKESZTETT ÚJSÁGROL.
ÍRTAM A TÖLGYESI BÉLA NEVŰ FICKONAK IS DE UGY TÜNIK KIVETTE A KARÁCSONYI SZABIT.
NA LÉNYEG A LÉNYEG , KÉRLEK SEGITSETEK!!!!!
KÖSZI -
Benoe
csendes tag
Itt a vége a vonatügynek?
-
bullseye
addikt
Hali!
Hát, sokszor ugyanaz a friss infó/termék/stb. azért hozza le mindenki.
DVD olvasó tesztet nem csak Te nem értetted. Homályosan utalgattam rá, hogy esetleg átállunk DVD-only üzemmódra, de a felmérésekből úgy látszik, még nicns itt az ideje...
Háztűznéző az ugyi a második része a 4-részes sorozatnak (1. volt az elmélet a 05-ban, 06 a középkategória, 07 csúcs, az éppen most standok felé tartó - vagy már ott pihenő - 08-as szám meg HTPC.
08-as számot amúgyis ajánlom szerettel midnenkinek, mert iszonyatos adag vadiúj hardverre tettük rá a mancsunkat az országban elsőként (7800SLI, X2 proci, Inteles nForce, Ati Xpress 200), és mindről Erdős Márton írt...
Linux bővítésen dolgozunk, elméletileg már van eredménye, PDA meg szokott lenni szinte minden számban, a komm rovatban (a telefonos összenövései miatt), legfeljebb akkor marad ki, ha nincs túl nagy újdonság, vagy hely... -
Sihto_
tag
Úgy álatlában ezeket az ujságokat veszem : Chip, PC world, Computer Panoráma, meg stb.
Néha néha totálisan azonos dolgokról irnak ezek az ujságok, ami elég meglepő. Bár biztos megvan a magyarázat, engem az érdekelne, hogy dől el, mi a folyamata annak, hogy bizonyos cikkek kerülnek be az ujságba, meg milyen tesztek stb.
Most éppen a júniusi szám van a kezemben, a júliusit valahavova elpakoltam
Szóval a véleményem A vékonyak diadala cikk nagyon jó, az lcd-tévék körképe is - persze ezek csak éppen surolják a hardvereket.
A dvd-olvasó tesztet meg végképp nem értem, kinek kell csupáncsak dvd olvasó?
Szóval eléggé fárasztó és felesleges dolog volt az a teszt. (azért a közel 10%-kért)
Ja és még a háztűznéző cikknyert el a tetszésemet, persze hiányoltama felsőkategóriát, de minden nem jöhet össze.
Hiányoltam még a többi oprendszeres cikkeket pl.: Beos, LInux stb. csak úgy a változatosság kedvéért.
És szrintem a pda-k valamennyire már hozzá kell tartozni egy hardverujsághoz, szóval hamár minden számban van szó a fényképezőgépekről lehetne a pda-król is. -
bullseye
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
pongyola voltam, bocs! A főcímeket úgy értettem, hogy kivonatolva az eredményt.
Sokaknak elég annyi is, hogy XY lett a leggyorsabb... (csak nálunk még vannak mérési eredmények, amik bizonyítják is
) -
Szten Márs
nagyúr
Hát, az egyik szemem sír, a másik meg üveg...

''A tábla azért kurtul, mert sok olvasó csak a főcímeket igényli, másrészt a game mérések ált külön grafikont kapnak már''
Gondolod, hogy csak a főcímet igénylik? Szomorú lenne, bár nem kétséges, hogy több tapasztalatod van abban, hogy a nagy tömeg mit igényel. De engem azért megdöbbent, ha így van. Apropó, kis oszlopos izék. Sokkal kevésbé informatív, becsülni lehet csak, hogy mi hogy teljesít, a táblázat meg szépen egzakt. De tudom, az emberek túlnyomó többsége vizuális tipus, nekik könyebb/egyszerűbb ránézni az oszlopokra, mint számokat bogarászni. Nagy kár.
''A procitesztet jobb, ha nem hozod föl, azt még én csináltam, iszonyatos szopások közepette...''
Hé, én ezt a tesztet tettem meg követendő példának!
Amúgy grat hozzá! Tényleg király lett!
''...Van akinek tényleg ennyi kell, nekem sokszor elég az utolsó 6-8 sor, ahol a tesztelő - akiben megbízom - summázza, hogy jó-e a kártya, és nagyjából hol van a kategóriájában''
Igen, ez igaz, neked. Én viszont, sok olvasótársammal egyetemben... hát nem is azt mondom, hogy nem bízom a tesztelő ítéletében, de valószínűleg nekem más tulajdonságok nyomnak a latba, mint neki. Más az értékrendszer - valószínűleg. Szóval, ha tesztelő summáz, az alapján én tutira nem veszek. Csak a magam nevében tudok nyilatkozni, de nekem így van. Az adatok beszélnek, az alapján mindenki kiválasztja az igényét. Egyébként érdekes dolog, itt is a prohardveren nagyon sokat írnak pl. alaplapok kialakításáról megfelelő, nem az, stb... Szerintem ha vki ránéz egy lapra az megmondja neki megfelelő-e. Nekem pl. nem érdekes, hol van a flopicsati, tekintve, hogy nincs flopy-m. Egy olyan emberkének, akinek a táp felé fúj a procihűtője jó, ha a proci felett van a memfoglalat, nekem úgy van kialakítva a rendszerem, hogy a légáram pont a proci mellé tett memóriát hűti, nekem ez a jó, stb, stb. Ezzel azt akarom mondanki, hogy persze vannak felesleges szövegek is, amik tényleg nem kellenek.
Egyébként meg igazad van, ha olyan lenne az újság, ami nekem tökéletes biztos lenne ezer másik ember, aki fújolna milyen sz@r, meg fordítva. Azért kössz a kimerítő választ! Engem is kimerített, mire végigolvastam
PS.:
''(volt, hogy 80 karakter miatt megvádoltak, hogy a másik cég lefizetett, mert húde előnyös helyzetbe hozom az ő terméküket - aminek a hibájáról írtam a plussz helyen)'' - az emberi ostobaság határtalan...
-
bullseye
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
nagyrészt igazad van, ez az egész azon alapul, hogy a kétféle média alapjaiban különbözik. A netes tesztek terjedelme úgyszolván határtalan. Ennek mellékhatása, hogy már mindenről minimum kétoldalas leírást várnak el az emberek, 8 képpel... Van akinek tényleg ennyi kell, nekem sokszor elég az utolsó 6-8 sor, ahol a tesztelő - akiben megbízom - summázza, hogy jó-e a kártya, és nagyjából hol van a kategóriájában. A nagyobb teszteket azért vettük pl. rövidebbre, mert (na azon kívül, hogy muszáj, mert trend, muszáj, mert az olvasók kncentrációs képessége csökkent, és muszáj, mert ha több fajta tesztet nyomunk, akkor is ugyanannyi a helyünk rá...) a hagyományos formából elege lett legtöbbünknek, amikor minden szereplőről kell írni, akár érdekes, akár nem, ráadásul ugyanannyit, különben egyes marketingcégek erősen felháborodnak (volt, hogy 80 karakter miatt megvádoltak, hogy a másik cég lefizetett, mert húde előnyös helyzetbe hozom az ő terméküket - aminek a hibájáról írtam a plussz helyen).
A mobil egyébként azért kell, mert közeledik erősen... PDA mobilok már rég vannak, okosteelfonok is fejlődnek, stb. stb.
Ami a kevés tesztet illeti, egyáltalán nem értek egyet. Időhiány az nem ok, sokszor éjszakáztunk már bent eddig, eztán is fogunk, inkább a korai termékek inkompatibilitása a gond sokszor - pl. az első Sonoma tesztünk a technológa megjelenése után kezdődött, de nem jelent meg, mert nem volt 1(!) olyan teszt, ami minden résztvevőn rendeben lefutott volna...
Ami a tesztet illeti, azt láthatod, hogy a lapok/procik kapnak ált. 2-3 szintetikus tesztet, 3 tömörítést/kódolást, és 3-5 játékot, VGA esetében a középső rész kimarad... (Volt olyan teszter aki más módszert alkalmazott, de annak vége) Ennyiből az alap karakterisztikája bőven kideríthető jó programválasztással (3 különféle 3D alap, különféle kódolóprogik, stb). Picit megnövelni a számot lehet, szoktuk is néha - mondjuk az éppen nyomdában lévő 7800-hoz vagy 15 játékteszt van, amiből 3 progi 2-2 felbontása SM 2/3 vagy soft shadows on/off módban is le lett mérve... - de a tesztprogik számának növelésével, szerintem inkább a tesztprogikat tesztelnénk: pl. ha 4-5 fajta kodekkel tömörítetnénk videót.
A tábla azért kurtul, mert sok olvasó csak a főcímeket igényli, másrészt a game mérések ált külön grafikont kapnak már
A procitesztet jobb, ha nem hozod föl, azt még én csináltam, iszonyatos szopások közepette...
A hangerő izé... nagyon szubjektív, nagyon kényes téma by cégek (nyomtatott sajtóra sokkal jobban figyelnek úgy tűnik, mint netesre), és 900 Ft a Zalman borda
egyébként tervezünk hangmérést, igazit, dolgozunk rajta most is
Az olvasóinknak mindíg más kell
volt olyan 30db-os teszt is, ami után anyáztak levélben egyesek, hogy de miért nem arról írtunk, amit ahelyi kispiszkosban most éppen 40Ft-tal olcsóbban látott... a körülírás egyrészt jó lenne, másrészt, ha az olvasó bízik bennünk, akkor adjon a véleményünkre röviden is, ne csak részletes indoklással... meg aztán nem csak alaplapot vennének emberek, hanem nyomtatót, monitort, házat, ADSL routert, WLAN cuccokat... nem könnyű, na
a visszajelzést offkorz kösz szépen, kérdőív talán lesz megint... nem teljesen reprezentatív attól tartok,d e jobb, mint a találgatás, az tuti
na ez is jó hosszú lett, ozt táblázat meg sehol!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Szten Márs
nagyúr
Igen, nincs gond vele, de a játékokban gyönyörűen előjött a kisebb szélesség.
No közben elolvastam még néhány magazint, CHIP-et, meg konkurenciát
És az a véleményem, hogy az írott sajtón belül elég tartalmas/színvonalas. Csak azon gondolkodám (nyilván, itt a porHARDVERen hardver iránt elfogult emberek vannak, mint szerény(telen) személyem is), hogy az emberek kb. hány százaléka veszi a hardvertesztek miatt az újságot, mert szerintem sok. A címlapokon is azok szoktak virítani. És az online elvándorlás nem biztos, hogy azért van, mert ez ingyenes, én pl. utálok a monitorról olvasni, játszani jó, meg filmet nézni, de olvasni szörnyű, az legyen nyomtatva, szal inkább a tartalmasság. Itt egy egy elemről beszélnek rengeteget. Sokkal több aspektusból körbejárják, mint az írott sajtó. Tudom, hogy tartalom, meg oldalszám, meg minden. De látok olyan dolgokat, hogy mobil, meg ilyesmi, a frász nem érti mit keres computerújságban... Szóval csak azt akarom mondani, hogy ha másból alkudnátok, akkor a húzócikkek lehetnének mondjuk kétszer akkorák, már sokkal jobb lenne. Azt is észrevettem, hogy kevés tesztet futtattok le. Talán az időhiány lehet az oka, nem tudom, de ha a táblázatok, teszem azt négy öt oszloppal terjedelmesebbek, az még bőven megoldható, és már ezzel is sokkal több infó van a kezünkben. Láttam pl egy 2004-es CHIP tesztet, amiben 16 procit teszteltetek, biztos emlékszel, a 3400+-os athlon64 lett az űber
Szóval abban minden igényt kielégített a táblázat, nem is volt baj, hogy kevés a szöveg. Arra öröm volt ránézni 
És ahogy telnek múlnak a hónapok/újságszámok, egyre kevesebb a táblázatoszlop. Vagy csak hallucinálok?
Alaplaptesztnél jó lett volna, ha leírjátok melyik mennyire hangos (hmm lehetne osztályozni is, mondjuk 10-es kálán, teljes krafttal, meg leszabályzott állapotban), nem is kéne plusz oldalszámnövelő szöveg, mehetne táblázatba.
Ez csak néhány kiemelt dolog, mindenből lehetne kicsit több, ami hardver. Nem több darab hardver, hanem azok a darabok jobban körüljárva. Egy újságelőfizető millió százalék, hogy kevésbé tudja megítélni milyen gépet vegyen, mint egy internetolvasó, legyen az PH!, vagy X-bit labs, vagy akármi. Pedig ez így nem jó.
(Az előbb elmondott monitor/nyomtatott írás dolog miatt én nektek szurkolok
)
A lényege a sok hülyeségnek, amit összehordok: némi ötletességgel szerintem SOKKAL többen visszatérnének/kevesebben mennének el az írott sajtótól. Szerintem.
Csak azért írtam le, mert gondolom olvasói visszajelzés, blabla, lehet hogy más máshogy gondolja. Apropó! Lehetne esetleg egy kis közvélemény kutatás az újságban! Vagy szerinted úgyis kevesen töltenék ki? Mondjuk az a kevés jobb mint a semmi... Csak egy ötlet. -
bullseye
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
fene se érti... szerintem mi új revíziót kaptunk, amiben a hiba fix

igazsághoz hozzátartozik, hogy az eredeti mérések - amiket egy másik kolléga végzett - 20%-kal gyengébbek lettek mindenben (meg gondok voltak a Lanpartyval is - ezért is jó korai meg sajtópéldányokkal dolgozni). Úgyhogy Martinm mérhette újra az egész tesztet, de gondolom az eredmények tükrében MSI küldött újabb BIOSt...
A prociteszt meg eddigre már kész volt és őszintén szólva hozzászoktunk, hogy memóriasávszélben az Intel elhúz jól, Markokban egy kicsit, kódolás/tömörítésben hol egyik hol másik nyer, aztán játékokban az AMD szétveri az Intelt... - és ez alkalommal is bejött ez
Ha úgy lett volna időnk ahogy nincs, talán újramértük volna, de azon kívül, hogy ezt az egy eredményt szabotálja, egyébként nagyon jó kis alaplap ez. -
-
bullseye
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
na ez jogos und komoly.
A fura az, hogy
1, alapból kézzel adta meg Martinm a sebességeket, mert az a tuti (más alaplappal is megesett már, hogy picit lassabra vette a memóriákat)
2, az eredményről értesítettük az MSI-t, és eszükbe sem jutott, hogy ja tényleg, elbeszélgettünk arról, hogy igen BIOS frissítés majd jó lesz, stb. új rev. akármi.
3, minden más eredmény teljesen normális (ez számomra megint csak azt bizonyítja, hogy kézzel volt beállítva a sebesség) -
Szten Márs
nagyúr
Nos, nekem lenne egy igen komoly észrevételem a lappal kapcsolatban.
Történetesen volt, hogy egy (talán májusi, de korántsem biztos) példány a kazembe jutott. Volt benne egy nforce4 chipsettel felszerelt lapok tesztje, meg egy csúcskategóriás processzorok tesztje. Gondoltam megnézem az alaplaptesztet, nekem is ilyen lapom van, nézzük mit írnak róla. Nézem a táblázatot, és mit látok? Az MSI K8N Diamond lapjánál a memóriasávszélesség egy jó ezressel lemarad a többiekétől. Nos nem ezen döbbentem meg. A döbbenet az, hogy ez egy egyszerű hiba ennél a lapnál, ugyanis nem képes jól kiolvasni az spd értékeket a memóriából, így valami hihetetlenül rossz időzítéseket ad meg alapból. Egyszerűen csak meg kell adni a helyes értékeket, és meg is van a teljes memória-sávszélesség. Szóval hogy ezt egy kezdő/laikus nem veszi észre OK. De hogy egy állítólag szakmai csapat, akiknek ráadásul az a feladata, hogy megismerjék a lapot. Nos, hát eléggé... nem dicsőség. És az olvasók félretájékoztatása.
Ja igen, egy link erről a dologról: (Tomshardware, ennek a jelenségnek a leírása)
Bővebben: link
Utána megnézem a processzortesztet, és mit látok? Az AMD processzorokat is sikerült ebben a lapban letesztelni, ugyanúgy hibás memóriakezeléssel, ami azért igencsak meglátszik a teljesítményen is. Szóval hamis képet kapnak az olvasók a processzorokról, drága pénzért.
Nagyon sajnálom ezeket az eseteket, mert szerintem ez egy jó újság, de ez nagyon lejáratta előttem. Szóval csak azt akarom mondani, hogy ha kicsivel jobban figyelnének, az mindenkinek jobb lenne.
Akár milyen hihetetlen, én nem lehúzni akarom a lapot, épp ellenkezőleg, szeretném, ha jobb lenne és ilyen dolgok miatt nem kéne elveszíteniük olvasókat... -
IST_IST
újonc
Az első cél az ügy tisztázása.
A jövőbeni együttműködést kizárnám két okból: egyrészt más lapnak írok egy-két cikket ilyen témában, másrészt pedig nagyjából nulla a bizalmam ezen eset után a magazinnal szemben.
Vádbeszéd próbája? Hááááát... Valahogy nem tudom értékelni, hogy egy nyavalyás e-mailt ne tudott volna senki sem írni a magazin részéről, hogy figyu, felhasználnánk a cuccaitokat... Én eddig azt tapasztaltam, hogy más szellemi/egyéb tulajdonát tiszteletben tartják, de úgy tűnik sajnos nem mindenhol van ez így.
-
IST_IST
újonc
Üdv!
Igen, kaptam egy őszintén szólva eléggé semmitmondó választ. Reagálás majd íródik rá.
A harmadik felet megtudhatnám, hogy ki volt? Ugyanis értetlenül állunk mi készítők a jelenséggel szemben, hogy ki az aki az általunk készített dolgokat a megkérdezésünk nélkül átadja valakinek saját felhasználásra haszon szerzése céljából... -
bullseye
addikt
Üdv!
Úgy tudom az illetékes kolléga már megkereste levélben, amiből remélhetően egy DVD-rovat is kialakul majd...
Amennyit én tudok a helyzetről, az annyi, hogy harmadik féltől kaptuk a teljes megjelenített anyagot, akinek - legjobb tudomásunk szerint - megvannak a jogai a közzétételre/továbbadásra (vagy ami a jogilag arra vonatkozik, hogy nekünk adja közzétételre...), így mi is legálisan tettük fel a csomagot a korongra.
A motorvonat meg izé... hát nem vagyunk profik minden téren (csak szerényen ugye...) ugyan nekem is a MÁV jut először eszembe a képről, nem a BKV, de az eredeti játékban meg monorail van, ha jól látom... meg ott a HÉV is, ami ha a neve alapján vasút is, de BKV érdekeltség... Szóval lehetet volna ügyesebb a képválasztás, az biztos, de ha az elkövetkező 15-20 évben ez számít a legnagyobb bakinak a lapban, azzal szerintem mind jól járunk. -
IST_IST
újonc
Tisztelt Uraim!
Egy ismerősöm hívta fel a figyelmemet éppen az előbb arra, hogy Önök kiadták DVD mellékletükön a BVE nevű metrószimulátor programot. Ezzel kapcsolatban lenne néhány megjegyzésem és kérdésem:
- Az újságuk címlapján egy MDmot motorvonat van, amivel egy metrószimulátort bemutatni nem tűnik túl jó ötletnek.
- Szeretném megkérdezni, hogy kértek-e engedélyt a program készítőjétől, egy japán úriembertől?
- Szeretném megkérdezni, hogy a program mellé járműveket és pályákat is csomagoltak, amennyiben igen, úgy honnan szerezték be őket?
Kérdéseim furcsának tűnhetnek az Önök számára, csakhogy megvan rá az okom.
Egyrészt a BVE készítője többször is közölte az ezt a programot használókkal, hogy a programja addig ingyenes, amíg csak az ő honlapjáról lehet letölteni, még csak közvetlen linket sem szabad kitenni rá. Érdekes módon a BVE-s társadalom ezt megértette, azóta egymás figyelmét hívjuk fel ha ilyen megtörténik és próbálunk fellépni ellene. Természetesen amennyiben Önöknek sikerült az úriemberrel ezt kommunikálni, akkor elnézésüket kérném.
Másrészt jelenleg Magyarország egyik legnagyobb BVE oldalát én üzemeltetem, saját készítésű, és egyéb dolgok is szerepelnek a honlapon (http://ist.uw.hu). Felém megkeresés ilyen ügyben nem érkezett.
Most kaptam infót egy barátomtól, aki elküldte a korong tartalmát egy képben mutatva.
Látom, hogy a BVE 4.2 változatát tették fel a korongjukra, az eredeti japán pályával együtt. Remélem engedélyük akkor volt rá.
Viszont azt is látom, hogy a többi file a honlapomról került a CD-re, amihez viszont én nem járultam hozzá. Van egy olyan megérzésem, hogy a készítők sem. Ráadásul az összes jármű a BVE 2.6-hoz való, amik vagy nem működnek együtt a BVE 4.2-vel, vagy pedig hibaüzenettel, hibásan futnak. Ezzel azt hiszem nem igazán reklámozzák a programot sem.
Kíváncsian várom válaszukat a témában, de addig én is utánaérdeklődök az ügy esetleges jogi vonatkozásainak.
Mellékesen megjegyzem: létezik a mai magyar lappiacon egy Indóház-nak hívott újság (www.indohaz.hu), amiben egyebek mellett 8 oldalon a virtuális vasútról van szó, azaz a számítógépes vasúti programokról. Esetleg meg lehetett volna keresni az újságot, hiszen nemrég közölt egy BVE-ről szóló cikket.
Másrészt létezik a Magyar Virtuális Vasúttársaság is (www.mvv-online.hu), akik szintén szívesen segítettek volna információadásban, felvilágosítással a programmal kapcsolatban.
Tisztelettel:
Wachtler István
Az ist.uw.hu oldal üzemeltetője -
Sianis
addikt
bullseye: A levelemet megkaptad? Küldtem benne egy linket. Ha nem akkor itt lenne két kezdő írásom.
Bővebben: link
Bővebben: link -
Sianis
addikt
Igen, belátom igazad van! Természetesen nem azt vártam el, hogy eljuttassátok hozzám a legújabb dolgokat. Hőmérsékletet tudok mérni, van hozzá cuccom. Persze nem rögtön a legkomolyabb tesztcikekkel akartam kezdeni, csak már régóta érdekel a sajtó dolog, az informatikával karöltve, pedig egyenesen csodálatos dolog, és ma kipattant a fejemből, hogy régi álmom megvalósítom, és megosztom tapasztalataimat valamilyen formában.
-
bullseye
addikt
hmmm. no offense, de az olvasói teszt elég rázós dolog, mert ki garantálja a precíz mérést, meg úgy ált. az elfogulatlanságot? Bemutatózni az más kérdés, az barátságosabb műfaj, azt már majdnem lehet, de én akkor sem igazán szeretném bevezetni idebe az egykori CoV féle tökös-mákost. (Más módon, pl. fórumokon gyűjtött infókkal viszont már korábban is bővítettük a lapot, pl. a Linux-os Fókusztéma is erre készült.) Próbálkozásokkal lehet pl. engem megtalálni hardware ügyekben, ozt legföljebb külsőzés lesz a vége, még ha csak háromhavi 1 alkalommal is. Nyíregyháza ilyen szempontból (cuccok eljutatása) probléma, de kisebb bemutatók, elméleti cikkek így is simán összejöhetnek.
-
Sianis
addikt
Tiszteletem CHIPesek!
Arra gondoltatok már, hogy esetleg olvasói teszteket is beraknátok az újság hasábjai közzé? Gondolok itt arra, hogy valaki elemezné a saját gépét, saját keze ügyébe akadó dolgokat, amiket nem biztos, hogy a ti szerkesztőségetek kezébe vesz, vagy ilyesmi. Én szívesen irogatnék kisebb, nagyobb próbálkozáokat. Régóta vonz az, hogy mással, szélesebb körben, is megoszzam a tapasztalataimat, csak hát nincs elég széles terület, hogy terjesszem. Esetleg egy két próbálkozásomat, megvizsgálnák a profik, és értékelnék? Köszönettel... -
bullseye
addikt
az, hogy több friss, nagysebességű lemezt ismer fel. Természetesen a Pio is javul frissítésekkel...
szerintem az NEC nyerte a meccset, de ha Pio hívő vagy, nyugodtan vegyél azt, majdnem ugyanolyan jó darab
ja, és egyszerűen nem szabad olyan zenei CD-t venni, ami nem játszható le gépben... talán tanul belőle az ipar. na jó, nem fog, de akkor is a k. anyjukat, hoyg a saját CDmet nem játszhatom le bármilyen olvasóval... -
beniboy
tag
a júniusi szamban teszteltetek ket dvd írót
Mit jelent az hogy jobb a NEC 3520A lemeztámogatottsága?
Több markat kezel ? Ezt nem oldhatja majd meg a Pio firmwarej cseréje?
Kicsit a Piohoz huz a szivem igy vagy én magyaraztam bele vagy tenyleg ugy van hogy ha van egy jo cd-irod mellé ami éppen a masolasvedett CD-t is olvassa akkor ez a jobb valasztas?
Köszi
egyebbkent sikerult valamit az alaplaprol talalni
[Szerkesztve] -
ponti_ak
addikt
... sajnos én a CD-set vettem meg...

Nem néztem át tüzetesen az újságot direkt a topik miatt, csak beleolvasgattam, de feltűnt a Ph!-s oldal... ami valahogy nem illett bele az újságba.. nemtom, valahogy kilógott a többi lap közül, olyan furcsán
is volt megszerkesztve (négy egyforma ''kocka'' arányosan elrendezve az oldalon), vagy a stílusa volt más?? (betűméret, típus, nemtudom, talán..
).
Persze csak ízelítőnek volt benne a négy téma egy-egy részlete, (meg azt hiszem ez volt az első alkalom), de a következőkben biztosan jobban ügyelnek majd a stílusra a srácok.. Lehet, hogy ez csak nekem volt feltűnő, nemtom', csak gondoltam leírom...
Hazamegyek, és végignyálazom megint, hátha találok még valamit..
ps: ...a CD-mellékleteken biztosan nicsen extra tartalom?
... nna majd ezt is kiderítem este.. -
bullseye
addikt
Hölgyeim és Uraim, a hír igaz.
Mivel azonban a szerkesztőségünkből sokszorosításra átadott eredeti változatban - érthető módon - nincs hasonló képsor, így némileg a nyomda ördögére gyanakszunk, hogy munka közben elbámészkodva a kortárs klasszikusok között, félrementett egy indián csendéletet sorozatot (Békepipa a tűz körül).
A magunk részről nem tervezünk hasonló sorozatokat szándékosan megjelentetni (hacsak hihetetlen többségű népszavazás nem kötelez erre), úgyhogy lemezmellékleteinken egyszer s mindenkorra lezárjuk a képekben reklámozott hídat... -
beniboy
tag
Valo igaz

-
koby11
újonc
Sziasztok!
Csak érdekesség:
A 2005/júniusi szám DVD mellékletén az extra\winrar könyvtárban nekem pornó képek is vannak az eredeti DVD-n. Neked?
Koby11 -
beniboy
tag
Nagyon rendes tölled köszönöm szépen

-
bullseye
addikt
na itt jön be az a képbe, hogy nem tudjuk

mert napokig nyúzunk egy alaplapot (vagy bármit), de abból aztán ki nem derül, ha 9 hónap múlva mindegyik felrobban...
szerintem jó a chain, és alapvetően bízom benne, de benéznék egy-két topicba világszerte, hányan dícsérik/szidják és miért -
beniboy
tag
SLI re sem firewarera sincs szukségem es a rossz elrendezés is csak ott jon be mikor összerakom nem? Utanna ha nem butykolgetem es jol szellőzik akkor elméletileg mindegy? Igazandibol ami fontos lenne az a stabilitása és megbizhatósága ami ha jol tudom BIOS függő.
[Szerkesztve] -
beniboy
tag
Köszönöm szépen

Én a chaintechet néztem ki, arrol mit lehet elmondani? Nem feltétlen az ára miatt választanám de minek adjak tobbet ki valalmiért ha olcsobba is van hasonloan jo?
Szoval ajánlanátok vagy nem? Esetleg masikat helyette? Egyébbként még az MSI K8N neo4 F en gondolkoztam... csak ritkácska manapság
Köszi
[Szerkesztve] -
beniboy
tag
melyik lapoknak volt hibas a firmware-ja? és hogy oldottátok meg? vagy melyik forumba van ennek a helye. Ne haragudjatok nem akartam senkit megbantani!

[Szerkesztve] -
bullseye
addikt
Igazából a problémáknak nagyjából semmi köze a teszteléshez. Van idő rendesen tesztelni, és rendesen is lett tesztelve a mezőny, sőt nem kevés energia ment rá, hogy tisztességgel le legyenek tesztelve olyan lapok, aminek 1-1 firmware verziója enyhén szólva hibás volt.
A színkód, az télleg el lett nyomtatva, szerencsére kitalálható a sorrendből, melyik szín melyik laphoz tartozik, de attól még hibás az ábra tény.
A régi lapban mindent kiveséztünk rendesen, egyrészt mert 8 oldal is mehetett egy tesztre, és az volt a divat, míg most sem az oldalszám, sem a termékciklusok nem engednek efféle fényűzést (és az olvasók többsége is csak arról igényli, ami éppen érdekli, a többiről max 3-4 oldalban hajlandó olvasni). Viszont remekül szórakoztunk, amikor 10 termékből 8 tökegyformáról kellett hosszan értekeznünk, miszerint ''teljesítményében a középmezőnyben helyezkedik el, míg kialakítása nagyjából átlagos, ellenben szolgáltatásai megfelelnek a többségnek....'' Ehelyett az adott csoport főbb általános jellemzőiről szólnak az ''alfejezetek'', amik mindegyik eszközön megtalálhatóak, és kiemeljük azon termékeket, amik különösen jó, vagy rossz benyomást tettek ránk valamiért. Kevesebb, és eltérőbb mezőnynél, most is részletesebbek vagyunk. -
beniboy
tag
Regi alaplapomat egy chip magazin alapján valasztottam ki.
Életem legjobb alaplapja volt
köszönöm chip 
MAJD mikor ma uj alaplap vasarlasara indultam vettem észre hogy az 5. szamban epp azt a lapot tesztelik amelyiket kinéztem. Hopp hat akkor kell ez a szám nekem. Megvettem sőt elöfizettem de akkor jott a vizes lepedő...
A kinézett alaplarol kb 2 vagy 3 mondat van... A régi lapban minden lapot kiveséztek rendesen. Itt meg ugy altalaban beszelnek dolgokrol. A laprol sok konkrétum nem hangzik el. Az osszehasonlito grafikonon csak 5 nek van meg a szinkodja (7-ből) hogy mi mi de meg kettő lóg a levegőben. És persze rittig hogy a kinézett alaplap sem szerepel a szin magyarázatok közt.
Kicsit csalodott vagyok
Jo tudom hogy gyorsul a világ es nincs ido rendesen tesztelni de akkor minek csinalják...
[Szerkesztve] -
Nah, most azokat írom ide, amik kifejezetten teszettek (2005. márciusi szám):
Duplaformátumú lemezek
Bittorrent, eXeem és társai
2005: támadnak a szupervírusok
Számítógépeink biztonsága
Cisco Network Admission Control (NAC)
Dataslide adatrögzítési technológia
Halk számítógép építése
Kémek a vállalti szférában
Weblabor: az RSS formátum
Frissítési gondok és megoldások
DVD-menü készítése
Tehát nekem személy szerint a gyakorlati cikkek egy része jött be és a jövőbetekintő cikkek. -
Nagyon szívesen, egy régi-CHIP színvonalú újság igenis kell a piacra. 5letem van, hogy pl. miről olvasnék szívesen, de mivel a cikket én kívánom megírni, ezért azt most nem árulom el

Egyébiránt meg újból belebújok az újságba és holnap idevésem, mi az, ami tetszik, mi az, ami nem. -
bullseye
addikt
Üdv mindenkinek!
Ez lesz - remélhetően - az összefoglaló topikja a lappal kapcsolatos ötleteknek, kívánságoknak, problémáknak, kritikáknak. Ehhez azonban szükséges némi megértés az alábbiakkal kapcsolatban.
1, Hiába dobál valaki pénzt a monitorba, az itt leírt kívánsága nem feltétlen fog teljesülni azonnal - ha sokan ugyanazt írják, arra már kifejezetten jobb az esély - de ettől még nem hagyjuk figyelmen kívül.
2, A lapnál emberek dolgoznak (egyes elborultabb pletykákkal ellentétben...), vannak érzéseik is. Nagyon szépen megkérek mindenkit, ne azzal bizonyítsa a számítástechnikai vagy retorikai hozzáértését, hogy megpróbálja őket itt megalázni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Építő/felújító topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo ThinkCentre/ Dell OptiPlex/ Hp EliteDesk mini, micro PC/ 8.-9.-10.gen/ Számla/garancia
- Használt Sharkoon Skiller SGK3 német mechanikus billentyűzet / 12 hó működési garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)