Hirdetés
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Milyen egeret válasszak?
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Pánik a memóriapiacon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
prolad
addikt
Végre karácsony után ismét volt időm haladni, egész jól alakul, 21 zacskó kész a 27-ből. Továbbra is remekül átgondolt, tele van érdekes építési megoldásokkal, hattérinfókkal ügyes funkciókkal. Nagyon masszív, aminek mozognia kell, az mozof, aminek nem, az tart. Itt is tetszik a moduláris felépítés (aztán ez lehet teljesen alap ekkora modelleknél):
Jelenleg itt tart:
Hátsó kerékív, panelek+merevítéssel:
-
prolad
addikt
Elkészült az első 2 fázis (váltó+motor és ezek kapcsolódása a váltáskapcsolóhoz illetve fokozatkijelzőhöz), a többi majd csak karácsony után.
A MOC 01 Lamborghinihez képest érezhetően jobb ez a szett, pedig az se volt gyenge. Jobb lett az alkatrészek minősége, sokkal jobb toleranciákkal, simán, könnyen kapcsolódik minden. Átgondoltabb az építési folyamat, 15 zacskó és fázis helyett most 27 zacskó van, egyszerre kevesebb elemet kell kezelni és könnyebb megtalálni ami épp kell. Ügyesebb a váltó, van előre/hátra/üres, finomabban jár és könnyebb kezelni.
Emiatt az építési élmény is más, a MOC 01 sok kihívással teli, odafigyelést igénylő és pont abból fakadóan élvezetes, itt minsen egy kicsit könnyebb, kényelmesebb, tényleg az élvezetről szól. Persze maga az építés itt is komolex marad, de a leírás továbbra is elsőosztályú. Nem csak a jól illusztrált lépések és segédvideók miatt, hanem mert rengeteg plusz infó van, ami pl a váltó működését és a főbb alkatrészek funkcióját magyarázza el, a mostani váltó dizájnját a korábbi modellekhez képest, hogyan viszonyul a valódi autóhoz és Lego szettekhez, milyen váltó áttéttelek vannak, mekkora a modellben használt motor tényleges térfogata, stb. Sok kis infó, ami a építéshez ténylegesen nem tartozik, de érdekes.

-
prolad
addikt
Nem terveztem idén többet vásárolni, de sikerült egy jó kupont szerezni és a dollár is elég lent van még, sikerült 40-ért szerezni egy Laoliang MOC 03 1:8-as szettet (McLaren W1, nem liszenszelt). A MOC 01 Lamborghini egy remek szett volt pár kisebb hibája ellenére, itt pedig sok szépet és jót ígérnek Több funkcionalitás (állítható magasságú felfüggesztés, kerekek nem csak forognak, hanem dőlnek, állítható első és hátsó aero), kevesebb matrica (csak 6 jut az egész szettre, többféle választható dizájnnal), jobb minőségű alkatrészek és egy tényleg LEGO 18+ licensed szettjeihez mérhető építési élmény és prezentáció.
A dobozt és kézikönyvet nézve ez meg is van, szép és dizájnos a csomagolás, egyértelmű mivel kell kezdeni és melyik csomag alkatrészekkel haladni. A kézikönyv elején az első 49 oldal vegyesen a valódi W1 képességeit és történetét mutatja be, illetve a konkrett szett új alkatrészeit és dizájnmegoldásait. Plusz pont, hogy bár Kína ennek a fő piaca (és emiatt az építés közbeni figyelmeztetések kínaiak, Illetve a videós segédlinkek is Bilibili vdeiókra mutatnak), ahol angol szöveg van, az tényleg szépen le lett fordítva, nem csak áttolva egy Google fordítón.
Az 01-es szettel is elvoltam legalább 2 hétig, ez is januárra lesz csak kész, szeretem kiélvezni az építési folyamatot.
-
Throme
veterán
"Nekem nincs bajom a licensed LEGO-val, csak az áron ne látszódna meg"
Hát ez az, hogy az áron nagyon is meglátszik. Másrészt baromira kötött, mert ugye abból tudnak meríteni, akikkel leszerződtek.
Nyilván az se kevés, de egy idő után megunkják az emberek a porsche, lambo, ferrari dominanciát.
... bár még egy diablo-val adós a lego
, de ha azt nézem a countach is csak MOC-ban van meg... sajnos a gyári kicsit fura az elején meg a hátsó lámpák is aránytalanok. Persze olcsó se lett... -
Throme
veterán
Én szívesen vennék noname, licensz mentes verdákat is a lego-tól, ahogy régen tették.
Úgy gondolom a Lego belecsúszott ebbe a licensz csapdába. Belekezdtek és már elvárás is lett.
Lenne felháborodás egy noname pick-up-pal, 24H versenyautóval, vagy a rally autóval a licenszeltek mellett...
Mind itt vannak a polcon és szeretem ezeket, úgy is, hogy nincs ott egy ismert márkajelzés.
Ugyanez elmondható a technics motorokról. Kb 2017-ben megjelent a bmw... onnantól ducati, kawasaki és batman motor... nem is lesz már licensz mentes..... .csak egy kis elmélkedés így a nap végére
-
prolad
addikt
Elkészült, igen csak meggyőző:
Összerakva is masszív, egyedül az ajtókon variáltam egy picit, azok becsukva lötyögtek, egy plusz elemet beillesztve fixen a helyükön maradnak.
A hátsó panel egyben levehető könnyen, az első panel zárjához kicsit macerásabb hozzáférni, de az is levehető. Elég alacsony a hasmagasság, emiatt a felfüggesztés útja annyira nem látványos, de cserébe nem is néz ki inkább rally autónak mint sok LEGO modell. Tetszik, hogy sok kis apró módosítást enged (több színű ülés, fékbetét, motorborítás, kerékanya, váltó arány).
Ügyesen lett kiválasztva a típus, lehet LEGO oldalon is célszerűbb lenne ilyen típusokat liszenszelni és megúsznának pár nehéz elemet Pl. ezen a típuson nincs első fényszóró, így a modellen se kell, hogy legyen, ez tipikusan nehezen megoldható Technic szinten. -
prolad
addikt
Végre hétfőtől ismét volt időm foglalkozni ezzel, így néz ki az első könyv végén (7 zsák a 15-ből).Kíváncsi vagyok mi lesz a második könyvben, mert az első 4 fázis után (váltó+motor, hátsó felfüggesztés, utasfülke+ kormányzás, első felfüggesztés+kormányzás), a következő 3 fázis sokkal rövidebb és egyszerűbb volt, a 8-as zsákban is látványosan kevés az alkatrész (ezt jelzi a kézikönyv is, hogy a nehezén már túl vagy), de még van hátra 800+ lépés.
Az összeszerelés továbbra is alapvetően zavartalan, van pár szorosabban kapxsolódó alkatrész, itt-ott nem sikerült az öntést teljesen eldolgozni (csatlakozásoknál pici műanyag maradvány, ami elég könnyen lejön) és a kezikonyvben volr pár nehezen látható lépés, amikor a nagy modellre kell egy-egy kisebb assemblyt komplex módon tenni. Illetve a szürke/fekete árnyalatok nem mindig 100%-ban tiszták, érdekes lehet egy olyan szett, ahol minden egyszínű, hogyan van megoldva. Hibás/kimaradt lépés, vagy olyan hiányosság aminél elakadtam volna nem volt, rengeteg komplex és érdekes epítési technika van benne, de a végére mindig szépen összeáll.
-
prolad
addikt
3 szakasz után (15 van összesen), elég szépen alakul. Sajnos a héten már nem tudok vele többet foglalkozni, eddig 1 szakasz átlag 2 óra körül van minsen nap egyet megcsinálni elég is. Rengeteg jó megoldás és wpítéai technika van benne, eddig nagyon masszív. A kormányzás, diffi, és a váltó fix sebességekben simán jár, viszont maga a váltás lehetne kicsit egyenletesebb, az néhol enyhén szorul és kicsit kattogós. De a fokozatkijelzés tetszik, jópofa megoldás.
-
Vistaboy
veterán
"A Legos topikban findilom csúnyán néznének..."
Nekem konkrétan törölték a hozzászólásomat, amiben bátorkodtam megemlíteni, hogy a CaDA, Mould King, Reobrix és ilyen szettek minősége lassan utoléri a LEGO-t, funkciók tekintetében már sokszor előttük járnak, és az áruk is nagyjából fele a LEGO-nak. Nekem a CaDA Mercedes AMG ONE és most a Reobrix Maserati GranTurismo összesen 140K alatt volt szállítással (Németországból!!!), míg tavaly a LEGO McLaren P1-et 150K-ért vettem egy neppertől, mikor üzletben még 180K körül lehetett kapni...
A következő LEGO 1:8-as szett sem lesz olcsóbb jövőre, arra mérget lehet venni.
Új hozzászólás Aktív témák
- weiss: Autó költségek
- Autós topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Milyen egeret válasszak?
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Pánik a memóriapiacon
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Temu
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750 XT 12GB Zalman T4 Plus GIGABYTE 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Kolink SFX 350W tápegység /BONTATLAN/Számlával/
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, de ha azt nézem a countach is csak MOC-ban van meg... sajnos a gyári kicsit fura az elején meg a hátsó lámpák is aránytalanok. Persze olcsó se lett...