Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• scream

veterán

válasz mgoogyi #2067 üzenetére

Van egy konkrét feladatom :

"Egy szöveges állományban tároljuk egy magasugró verseny eredményét. Az állomány minden sorában egy-egy versenyző adatait találjuk: a versenyző nevét (szóközök nélküli szöveg) és mellette azt, hogy az egyes próbáknál mekkorát ugrott. A versenyen egy versenyző 6-szor próbálkozhatott. Ha leverte a lécet, X a próba eredménye, ha kihagyta az adott magasságot, akkor O. Feltehetjük, hogy az állomány helyesen van kitöltve.
    Listázza ki azoknak a nevét a konzolra, akiknek csak egy sikeres próbálkozása (150 cm-nél magasabb ugrása) volt, valamint adja meg a legjobb ugrást teljesítő sportoló nevét és összes eredményét! "

Például az input fájl adatai:

Nagy_Bela 120 X O 125 130 X
    Kiss_Agoston 140 145 X 150 155 X
    Toth_Pal 135 O 140 145 X 155

Namármost kell használnom szekvenciális inputfile-t, majd a két feladatra kell egy keresést meg egy max.kiv-t csinálnom, nem ? :F

Én úgy indultam neki, hogy egy struktúrában (7 string) vannak az adatok, a beolvasás is megvolt, az adatok a megfelelő helyen szerepelnek. Viszont innen most nem tudom hogyan induljak tovább, mert csak 1-szer lehet bejárni a meghívott file-t.

Intervallumos progtételek : ITT.
    Nevezetes felsorolós progtéltelek : ITT

Új hozzászólás Aktív témák