Új hozzászólás Aktív témák
-
modder
aktív tag
válasz
Azazel999 #2000 üzenetére
Az király ha sikerült. Tegnap én sem értettem az algoritmusodat, aztán lejátszottam papíron úgy, hogy a keresett elem (a vágási pont) tetszőleges a fában, aztán rekonstruáltam az új fát, és jó lett.
Viszont nem jöttem rá, hogy beszúrásnál mi a teendő, mert ha ez egy szimpla bináris fa, és keresünk egy nem létező elemet, akkor elérünk az egyik levélbe. akkor melyik lesz a vágási pont? Kipróbáltam több verziót: a vágási pont a létező levél, vagy a vágási pont az új elem, vagy a vágási pont a levél előtti elem, de egyik esetben sem kaptam kiegyensúlyozott fát. Ezt a lépést leírnád?
Amúgy meg rekurzióval tényleg egyszerűbb. az ugye csak egy Depth First Search, ahol minden lépés után vagy B vagy J tömbbe teszed a részfákat, a végén pedig mikor visszatérsz a keresésből építesz egy új fát a B és J elemekből. De általában "hatékonyabb" a nem rekurzív megoldás: erőforráskímélőbb, hiszen nem kell állandóan függvényt hívni.
Amúgy meg erről eszembe jutott, az 1. féléves C nagyházim. Egy logikai kifejezés kiértékelő program tetszőleges logikai kifejezést megadva, épít belőle egy fát (amit ma Abstract Syntax Tree-nek mondanék, mert az jó hangzatos), majd bejárja és közben kiértékeli a kifejezést. Miután működött, három napomba tellett, mire kijavítottam a pointerezést, és a Valgrind végre nem mutatott memória szivárgást
szerk: azt akartam kihozni belőle, hogy jó, hogy meg tudtad oldani egyedül, mert mire kiszeneded magadból a megoldást, sokat megtanulsz
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Xbox Series X|S
- Milyen program, ami...?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Linux kezdőknek
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- PlayStation 5
- Open Broadcaster Software OBS
- További aktív témák...
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Sapphire RX 470 Platinum Edition videókártya
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest