Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• proci985

MODERÁTOR

válasz birno #1778 üzenetére

mobil platform symbian/oo C/android, vagy más volt? tehát akkor valamennyi OO/scipt tapasztalatod van.

na, akkor van segítség, remek.

tervezéshez gyakorlatilag bármelyik UML megteszi, elsőre érdemes elsőre csak a kapcsolatokat végiggondolni, aztán interfacet tervezni, aztán jöhetnek a belső függvények. ha igazán ügyesek akartok lenni, akkor minden class kaphat egy saját testclasst is, minden függvény pedig egy saját tesztfüggvényt, úgy gyorsabban kijön, ha valami nem azt az eredményt adja, amit kell (assert gyorsabb, standard outtal viszont láttok eredményt is). ha meg kész vagytok a könyvvel, a Gamma féle Design Patterns (vagy a wiki) ajánlott, legalább a facade/abstract factory/decorator/insulated concrete class/connector/singleton ajánlott átnézésre. m-n kapcsolat biztos lesz az adatbázisban, az pedig legegyszerűbben talán egy connector (esetleg singletonként) segítségével megoldható. legalábbis anno nekem nem volt jobb ötletem a circular dependency elkerülésére.

programnak az MS féle Visio jó, de én a Dia nevűt jobban szeretem, kevesebb megkötés és nekem picit jobban kézreáll.

Új hozzászólás Aktív témák