- Milyen házat vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen videókártyát?
- Akciókamerák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- VR topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabs84
csendes tag
Sziasztok, üdv mindenkinek.
Teljesen új vagyok, és egy nagyon alap kérdéssel fordulok hozzátok hosszú próbálkozás és olvasgatás után.Lényeg hogy el szeretnék kezdeni programozást tanulni és a C++ nyelvet választottam. Eddig még nem is volt gond, full alap dolgot kéne megcsinálnom, kiíratni egy szöveget a programmal.
Legelején tartok, a Stephen G Kohan - Programfejlesztés C nyelven könyvet sikerült beszereznem.
Amivel megakadtam, hogy nem találtam olyan fordítót ami IDE felülettel lenne és egyszerűen le tudnám fordítani a parancssort. végigpróbáltam vagy 6-8-at, nem vicc. a legtöbb ami elérhető volt az paracssoros, de azon nem tudok elmenni, nekem ez a programozás ma kezdődött, és soha nem használtam parancssort.
ami tetszett volna az a DEV-C++ volt, de ha pl beütöttem a könyvben levő példát, egy pillanatra felvillant az ablak és semmit nem láttam belőle. pedig a lefutásnál sikeresnek írta. utánanéztem, másnak is előfordult ilyen ezzel a programmal. hogy ez miért van nem tudom, írták hogy be kell írni ezt azt és akkor jó lesz de pl rápróbáltam egy konkrét példára amit írtak, lefuttattam ok, aztán bejött az ablak hogy nyomjak egy billenty, aztán kilépett. lol. valszeg nem jól volt megírva... de ezt nem tudom.
szóval nekem egy olyan IDE felületű egyszerű program kellene amivel a 2004-es könyv szerint be tudom tolni a dolgokat és működik. most még tanulok... kombinálni később szeretnék, egyelőre próbálom megérteni a dolgokat ami eddig még jól is ment csak nem tudok így gyakorolni.
próbáltam mindenfélét, de vagy elbénáztam, vagy nem volt semmi indító része a programnak amivel elboldogultam volna.
Eclipse CDT, Borland 5.5, gcc -nél nem találtam felületet, microsoft visual vmiért nem ment fel, qt-t nem vágtam pedig kerestem benne össze vissza.
alapból nem szoktak gondjaim lenni a programok installálásával, meg ha valami elsőre nem megy utánaolvasok és meg szoktam tudni oldani de itt most elvéreztem.
segítsetek légyszíves, adjatok egy működő formát kérlek.
elnézést hogy ilyen hosszú lett, a segítséget pedig köszönöm
várom válaszotokat.Gábor
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen házat vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Milyen videókártyát?
- Google Pixel topik
- Autós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD) + ceruza
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Matricázott) - Akku X
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- Dell E6420 laptop (14/i5-G2/4GB/320HDD) - Akku X
- Dell E5440 laptop (14/i3-G4/8GB/128SSD/Magyar/AkkuX)
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest