Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ninjacat

    tag

    "Svájc lesz az új Bitcoin-mennyország?

    A svájci parlament informatikai bizottságának javaslata szerint a Bitcoint a többi devizához hasonlóan kellene kezelni - írja a finextra.com. A bizottság úgy tartja, hogy nem csak kockázatokat rejt, hanem hatalmas lehetőségekkel is kecsegtet a szuperpénz a pénzügyi szektor számára.

    A svájci parlament digitális fenntarthatósági bizottsága (Parliamentary Group for Digital Sustainability) azzal a javaslattal állt elő, hogy a Bitcoint a dollárhoz vagy az euróhoz hasonlóan elismert devizaként kellene kezelni. A cél a legkedveltebb virtuális pénz jogi helyzetének tisztázása, ide értve a Bitcoinra vonatkozó adózási, áfa és befektetési szabályokat is. Ha a parlament megszavazza, akkor a kormányzat végrehajtási hatóságához kerül a javaslat.

    Az informatikai bizottság már hónapok óta belső tárgyalásokat tartott a szuperpénz hitelességének kérdéséről. Egy sajtóközleményben tették közzé álláspontjukat: "a Bitcoin és a hasonló virtuális pénzek nem csak kockázatokat, hanem nagy lehetőségeket is jelentenek a svájci pénzügyi szektor számára. Továbbá, mivel már Svájcban is használatos, ezért logikus lenne tisztázni a Bitcoin adózási szabályait is". A szuperpénz hitelességének megerősítése érdekében a bizottság is elfogadja a Bitcoinban küldött adományokat."

Új hozzászólás Aktív témák