- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Androidos fejegységek
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinkcc
tag
Nekem csak egy kérdésem lenne. Ha frissítem a biost az megoldhatja a jmicron pci express gigabit ethernet adapter gondját? A gondja az, hogy nem hajlandó 100mbps fölé menni, holott az internetem már 240mb az upc.től.
-
nobe1996
újonc
Üdv. A mai napon frissítettem Asus K52Jr nevű laptopomon a bios t. Majd újraindíátás után nem csinál semmit a gép. Ha töltőre dugom világít a led. Bekapcsolásnál világít az az összes led, kivéve a wifi és a feltöltve. A venti elkezd forogni, de leáll pár másodperc után, majd megint újraindul.
-
Vajonki1
csendes tag
Sziasztok !! Szeretném, ha valaki segítene. Eladtam, egy vadi új ASUS Crossblade Ranger-t 1 hét próba garival, mivel egy rendezvényen lett nyerve sajnos garancia papír nem volt hozzá. Bontatlan új alaplapról beszélünk. A vevő 1 hónap után rám írt, hogy hibás az alaplap, ami idáig tökéletesen üzemelt. Szerintem ő cseszett el valamit, és most tőlem várja gondolom a megoldást ( pénzt vissza). Ezért kérnék megerősítést, lenne egy sejtésem. A következőt írta 2 felvonásban :
1, Szia,
vásároltam tőled nemrég egy alaplapot.
Mai nappal, egy egyszerű újraindítás után nem hajlandó elfogadni a Kaverit ami benne
van.
20 éve van sz.gépem, a létező összes ismert trükköt bevetettem, de csak nem hajlandó helyesen működni.
A régi alaplapomat is elvettem, azzal szépen megy a CPU, a Ranger pedig hibakódot ad, s lényegében el sem indul, hanem 2 másodpercenként újraindul.
Van rajta hibakód kijelző, az nem ír hibát, hanem egy LED visszajelző diódám is van, egyedül az mutatja hogy a CPU-val van a gondja, s mióta nálam van azzal megy!!!
Ha legalább fizikailag hozzányúltam volna, vagy BIos- frissítést rontottam volna el, de hogy egyik percről a másikra így elmenjen, ez nekem is új.
Holnap hívom az Asus hazai szervizrészlegét, hátha én rontok el mégis valamit.
Annyi lenne a kérésem, hogy azt a garanciapapírt mégiscsak jó lenne beszerezni.
Amúgy eddig nagyon meg voltam vele elégedve, sok kis apró kellemes meglepetést okozott, tuningolni nem fogtam hozzá, alapjáraton üzemelt.2, Ma megvettem a Godavari alapú frissített Kaveri-taz AMD 7870-es Apu-t.
A történet nem változott továbbra sem hajlandó elfogadni egy APU-t sem, képet nem ad sem ezzel sem dedikált VGA-val.
Volt rajta több Bios frissítés, a legújabb is felkerült..Clear CMOS is volt, mondom amit csak tudtam megtettem,
A régi alaplapomban mindkét APU vígan üzemel, s ad képet, van BIOS, minden rendben.
Sajnos az alaplap a hibás, hiába tudok mindent csinálni rajta, még mérni is lehet feszkókat, ehhez már tényleg érteni kéne jobban, szóval nem tudom mi lehet a gondja, így hogy csak a led jelez vissza bármit is, a Q kódkijelző viszont alaphelyzetben hibamentességet mutat.
Ezen már csak egy szerviz, vagy a forgalmazóhoz visszavitel segíthet.Jelenleg már nincs több ötletem, s lehetőségem hogy tovább belemélyedjek a működésébe.
Akitől átvették a nyereményt ide tudja adni a garancialevelet?Az is lehet hogy nem is hazai forgalmazótól vették?
Kérem segítsen nekem.Mit lehet ilyenkor tenni ? Köszönök minden segítséget !!
-
marinea2
addikt
válasz
noterepair #437 üzenetére
Pontosan milyen?
-
marinea2
addikt
válasz
noterepair #435 üzenetére
Bios turas furassal nem megoldhato?
Milyen chip kellene ra helyette?
-
marinea2
addikt
válasz
noterepair #432 üzenetére
30 percet tökeletesen müködik mindegyikkel. es utanna is ha bekapcsolom ujbol tokeletes 30 percig.
-
marinea2
addikt
Sziasztok!
Olyan problemam lenne most hogy van egy Asus X55A laptopom. Gyarilag celeron 1000M van benne es a gyari oldalon is latom hogy csak celeron ill. pentium procival adtak ki. Viszont van egy i5 3230M-esem ami bele megy, de csak fel oraig mukodik utanna kikapcsol, i3-al ugyan ez. Nem melegszik tul meg semmi, kulfoldi oldalon olvastam hogy a BIOS direkt kivagja valami ellenorzes utan a gepet. intel FICT program segitsegevel viszont lehet piszkalni a biost allitolag, kiloni ezt a dolgot belole "Intel ® Anti-Theft BIOS Recovery Timer" (legalabbis kulfoldi oldalon ezt irjak amennyit ertek angolul) Teljesen veletlenul nincs valami infoja valakinek vagy valaki ert ehhez a reszehez?Kulhoni forum: [link]
Nagyon megkoszonnem ha oszelehetne hozni a gepet az i5-ossel.
-
wasab
csendes tag
Tudtok esetleg valaki olyat, aki Pécs környékén foglalkozik laptop bios javítással? (ASUS K53SV-ről lenne szó)
-
metro555
csendes tag
Sziasztok van nekem egy lenovo b560-am bios hibás akkuról bekapcsol megy de telepíteni nem tudom töltőre dugva ujraindulgat párszor utánna olyan mintha menne de kép nincs haver szerint is bios de fingom sincs hogy kéne frissíteni valakinek valami ötlet esetleg?
-
Kovasaki33
újonc
Hello! Egy Lenovo G50 notebook BIOS frissítés közepén leállt és amikor bekapcsolom semmi csak fekete képernyő. A segítséget előre is köszönöm
-
myky111
csendes tag
Üdv..!..Sajnos én is dilettánsként frissítettem Lenovo x201t tablet biosát!...Lefagyott majd kikapcsoltam!.. Utána se kép se hang!Elkezd csipogni-fekete kijelző mellett!..Tisztelettel!Kérdezném a SZAKEMBERT! TUD-E SEGÍTENI?...KÖSZÖNETTEL!
-
csabiee
csendes tag
SOS!
Sziasztok!Asus K56CB notiról lenne szó. BIOS-ban be akartam állítani a fast bootot, (ahogy már régebben többször is megtettem), de a beállítások mentése és újraindulás után se kép, se hang. Most jött ki a szervizből szintén ez hiba miatt, de már nem garis sajnos.
Nem tűnik teljesen halottnak, mert bekapcsoláskor villog a HDD led, a num lock is, felpörög a venti és a hdd is, csak épp nem ad képet, és nem reagál semmi billentyűleütésre.
Fórumokat olvasgatva kipróbáltam a bios recoveryt, de sikertelenül. Asus oldaláról szedtem le a BIOS filet, elneveztem K56CB.bin , K56CB.205,BIOS.bin néven, hagytam eredeti néven, a pendriveot bedugtam az összes usb portba, és próbáltam F2,F9,ESC, win+b és ctrl+home kombinációval is indítani. Az eredmény mindig ugyanaz: Villog a pendrive, majd elalszik, a venti felpörög a gépben, de nem történik csoda. Szétszedtem, hogy reseteljem a CMOS elemét, de nem találtam meg az alaplapon. Létezik, hogy nincs is?? Vagy csak a másik felére rakták?
Ha valakinek van bármi tippje, vagy ismer valakit PH-n, aki rövid határidővel meg tudja csinálni nem szervizes árfolyamon, kérem segítsen.
Köszi. -
hazai68
csendes tag
válasz
noterepair #416 üzenetére
Noterepair, Te esetleg hozzá tudsz szólni ehhez a laptophoz? (417-es bejegyzés)
-
hazai68
csendes tag
Sziasztok!
Itt egy problémás laptop, ha kell esetleg valakinek:
http://hardverapro.hu/apro/samsung_300e5x-a01_hu_notebooklaptop_hibas
Információim a laptop állapotáról:
FOTÓK:
https://www.dropbox.com/sh/s75kqljsi9qgg3e/AACPIsdhGQcSJNtrRnfHnH4ia?dl=0LEÍRÁS:
https://www.dropbox.com/s/8zked9udrmmi8mh/V%C3%A1logatott%20szenved%C3%A9seim%20a%20Samsung%20NP300E5X%20laptoppal.odt?dl=0A vevő olvassa el figyelmesen és értelmezze a dolgokat valamint, ha nem ért valamit hívjon fel (komoly vételi szándék esetén)!
(Dombai István 06-70-2068654) -
movie01
újonc
Sziasztok! Van egy Toshiba Satellite L30-106 laptop (PSL33E), ami windows 7 alatti bios frissites utan lefagyott, ujraindult, majd bootolaskor nincs kep. Ventillator, es minden megy, de kep nincs. Probaltam a crisis pendrive dolgot, de a megadott billentyu kombinacio nem mukodik (fn-b, fn-f, win-b, win-f).
Tudja esetleg valaki , hogy melyik billentyu kombinacio tartozik az adott gephez?
(winyo,kartyak,dvd drive kiszedve)
Koszonom. -
janinitez45
tag
Sziasztok !
Azt tudom hogy AMI BIOS-Phoenix Bios hoz van lementő program mármint a teljes bios lementéséhez .
De van-e szoftver az új UEFI-bios teljes lementéséhez ? Ha van írjátok már meg honnan lehet letölteni .Maradok Tisztelettel
-
Pluto69
tag
Sziasztok,
Egy hp pavilion dv5-1080 kapott egy P8700-as procit, és azóta nem indul el a saját procijával sem.
Kettőt villan a LED, ami a HP szerint CPU hiba. Az a kérdésem, hogy mit rakjak a pendriv-ra ?
Bár úgy csináltam ahogy le van írva, mégsem látom, hogy keresné a pendriv-ot. Nem villog a pendrive.
Win+B, bekapcsolom, kettőt villan, újraindul, aztán csak ismétli a villogást.
A Bios chipett le tudom szedni, meg is tudom írni, csak nem tudom, hogy mit kell beleírni.
A legutolsó Bios így néz ki: Előre is Köszönöm a segítséget ! -
GooD93
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy nagy problémám, és remélem segítséget találok itt. A probléma a következő: Van nekem egy Asus K52JC típusú laptopom, és ma úgy döntöttem hogy frissítem a laptop bios-át, leszedtem az Asus hivatalos oldaláról a BIOS 216 Firmware update nevű dolgot, rátettem pendrive-ra és frissítettem a biosba belépve ezen a menüponton: Start Easy Flash, kiválasztottam bent hogy a pendrive-on belül hol van, elkezdte, frissítette, és a végén gondolom újra akart indulni, de kikapcsolt, leállt.. azóta semmi, nem tudom bekapcsolni, a ledek sem jelzik, hogy lenne töltés vagy ilyesmi... Próbáltam aksi nélkül is de ugyanaz. :/ Kétségbe estem, hogy ilyenkor most mi van, meghalt a bios, vagy zárlatos lett, van e erre megoldás házilag? Nem szeretnék 20ezreket költeni szervízbe cipeléssel, megszerettem a laptopom, kérlek segítsetek! Előre is köszönöm a válaszokat!
-
kadicsa
újonc
Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem.
Lenovo G 550 laptopomat sokadjára telepítettem újra az évek során, de ezalkalommal a hivatalos oldalról bios -t is frissítettem. Hát úgy tűnik, nagy hiba volt!!
Az összes driver-t telepítettem, és a bios frissítés után a gép meghalt! De úgy hogy ki sem tudtam kapcsolni, akksit kivettem, csak így sikerült! Azóta ha indítom a gépet monitor sötét marad. Hármas sipoló hangot ad időnként.Próbálkoztam akkumulátor kivételével, 15 mp indító gomb lenyomásával. melyet külföldi oldalon javasoltak, de semmi. Alaplapi elem-et nem tudom kivenni belőle, azt hiszem a touch pad alatt van, de a billentyűzetet nem tudom kivenni. Valami használható ötletet szívesen vennék! de inkább softwere-es megoldást. One key recovery-ről olvastam, le is töltöttem a hivatalos lenovo oldalról, de a használata nem egyértelmű. Jó volna a default setting-re visszaállni. -
AndrasASUS
csendes tag
Hali!
Van egy Asus k55-v laptopom, rakni szerettünk volna rá win8 at .. de nem látta a boot rendszerbe a pendrivet erre felfrissítettük a biost ott már volt egy kis gondja a kikapcsolással mert manualisan kellett de azután felismerte a pendrivet viszont akkor se akart elindulni rajta ezért win 8 at elővettem cdre és úgy felrakta rendesen csak azt nem tudtam hogy 32bites win 8 van nálam
tehát megint boot order változtatás megint kiválasztottuk a pendrivet ujraindulásnál már ahogy kikapcsolt nem kapcsoltbe.. ja miutan felraktuk a win8 at akk semmi baj nem volt kikapcsolt rendesen.
Ahogy bekapcsolom a bekapcsoló gomb ledje világit,a winchester alapjáraton pörög, de a videó kártya ventilátorja meg se moccan!A kijelző be se kapcsol...Azóta biosz elemet is kiszedtük pár percre, de ez sem segített
Vmi ötlet ?? -
Szabcso
csendes tag
Üdv! Nekem egy ThinkPad T500-asom van és a BIOS-ban nem tudom Ki/Be kapcsolni a Bluetooth-ot!
A lenovo sajt illesztőjével megy, de a BIOS-ból eltűnt! havernak R61-ese van és ott van ilyen opció!
(A BIOS dátum 2011-es, használtan vettük, nem a gyári van rajta(mármint nem olyan mint a többi T500-on!).
Minden működik rajta ezen kívül, a Bluetooth-t is tudom használni, megéri-e próbálkoznom UPDATE-el?
Előre is kösz! -
csixy
addikt
Közben megadtam neki magam. Hagytam hogy windowsból frissítse a BIOSt. Fashelés közben megizzadt a hátam közepe, hogy nehogy áramszünet legyen közben, merthogy ennek nincs aksija. Aztán majd egy óra hosszát malmoztam amíg újraindult a windows. Végül sikeres lett a művelet.
-
csixy
addikt
Lett egy
Asus Vivo Series VM40B barebone PC-m (majdnem notebook).
Letakarítottam róla majdnem az összes gyári baromságot, kivéve az Al Suite 3 programot , ez maradt! Ennek része az Ez Update rezidens program és ez most ezt kínálja:A kérdés az hogy ezt engedjem , vagy kérjem, vagy ne engedjem ???? Szeretem az élő gépet.
-
hazai68
csendes tag
válasz
maxrad1580 #50 üzenetére
Ehhez hozzá tudtok szólni?
A feleségem Samsung NP300E5X típusú laptopjára a Puppy Linux Live CD-ről (talán) egy EFI boot install (?)-t telepítettem...
...ezután egy Debian 7 Wheezy-t telepítettem a gépre (vagy már rajta is volt ekkor)...
...a Boot loader egyszerű, szöveges verzió:
„Boot Menu”, „App Menu” … alatta írta ki a Debian nevét.... indult is simán, nem volt vele gond.
..
Megnéztem a partíciókat és láttam, hogy elöl volt egy kb. 450 MB-os partíció, ezen volt a boot loader. (EFI boot loader ?)
Újra akartam telepíteni a rendszert és letöröltem particionáló menüből az elöl lévő 450 MB-os partíciót.
Megcsinálta, letörölte … ezután lett halott a laptop.
A BIOS-ba nem lehet belépni, a CD-meghajtó (live cd-vel) felpörög, de nem adja be a képet.
Live USB-s linux-szal vagy pendrive-ra telepített linux-szal (F5 lenyomására) rá lehet menni... működik minden live módban, telepíteni is tudom, de a következő bootoláskor újra csak ezt az egyszerű szöveges indítómenüt adja be.
…
Csináltunk egy Clear CMOS-t, kivettük az elemet néhány órára belőle, de csak annyit értünk el, hogy eltűnt a boot menüből a Debian felirat.
Az a durva, hogy kivett merevlemeznél is ezt a EFI boot managert/loadert (?) adja be... szóval így patthelyzetben vagyunk.Tudsz valamit mondani esetleg, hogy mi lehet ezzel a géppel és hogyan oldható meg a probléma.
Kb. az lehet a baj, hogy nincs BIOS a gépen. ... Azóta letöröltem ezt a primitív indítómenüt, de csak pendriveról működik a laptop, úgy teljesen hibátlan (míg pendrive-ról boot-olok F5-tel.
-
Primelight
újonc
válasz
maxrad1580 #400 üzenetére
OK, köszönöm, írtam neki is PM-et
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad P15v Workstation Laptop -50% i7-10750H 6Magos 16/512 Intel UHD Graphics FHD IPS
- Új HP Victus 15-fa Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% i5-12500H 16/512 RTX 4050 6GB 144Hz
- Új Asus TUF GAMING A17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -30% Ryzen 5 7535HS 16/512 RTX 4050 6GB 144Hz
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- MSI Thin GF63 12UC 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 3050 16GB 512GB NVMe gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest