- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- Steam Deck
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kompakt vízhűtés
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- VR topik
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
Aktív témák
-
zöldeszű
tag
Vajon mikor jön már rá az MSI, hogy egy egész széria k7n2 biosza el van baszva??? NE VEGYETEK MSI K7N2 DELTA-L LAPOT!
Tuningolásnál vagy nem lehet a bios-ból kiszállni, vagy ha bizonyos beállításokhoz hozzányúlsz (pl. fsb, szorzó) nem resetelhető vagy elszáll a bios. Az MSI-nek sikerült tökéletes antituning lapot összehozni... -
hko
csendes tag
Hello! Sikerult tesom gepebe rossz BIOSt irni, igy most tok halott a gep. :DDD
Amit naga mondott az jol hangzik, hogy elvigyem a chipet a Mikronikaba, mert olcso, de kicsit felek ettol a megoldastol, hogy megserul a chip. Mire figyeljek kivetelnel, meg szallitasnal? Mennyire erzekenyek a labak?
Elore is koszi. -
szeku
tag
Sziasztok,
a fentebb említett univerzális flashelő progira lenne sürgős szükségem, kinek van meg? -
bociboci
csendes tag
ujabb gondok a nap alatt...
az alaplap amiben probaltuk ujrairni csak 256k-os biost hasznal az enyem (egyebkent abit nf7) pedig 512k-ot... meg vagyok en aldva rendesen.. :))
bios ujrairo geprol meg nem tudok mert itt altalaban ugy van hogy a garancias cuccokat kuldik vissza bukarestbe es tobbnyire a cegek csak eladassal foglalkoznak meg osszerakjak a gepet :))
mikor vettem az alaplapot elirtak az arat mert azt hittek hogy ez az nf7-s amin van sata + raid +stb es alig tudtam nekik elmagyarazni hogy ez nem az a lap... ugyhogy ennyit ertenek hozza...
ha meg visszaviszem garanciasan akko megint varhatok...
az egesz ugy kezdodott hogy derult egbol villamxcsapas fagyott a gep... csontra... meg el sem jutott neha a win betolteseig es maris kifagyott... akkor eszrevettem hogy a bios hol 1600+ nak ismeri a procit hol masnak... olyan is volt hogy ujrainditaskor leresetalodott... es akkor be akartam allitani hogy cd-rol bootoljon hogy hatha szerencsem van es ujra tudom irni a bios-t... amikor elmentettem a beallitasokat es kiirta hogy ''saving bios, do not power off!'' akkor kifagyott es azota nem indul... mar mindennel probalkoztunk...
azt is megprobaltuk hogy a chipre felirjuk a via chipsetes alaplap biosat... felirtuk es utanna kivancsisagbol backupoltuk... a file meretek nem egyeztek :)) reboot... meg se moccan... lehet kiment a chip... vagy lehet hogy a font emlitett 512 vs 256 a baj... nemtom...
mindenesetre kosz a segitseget... elore is :)) -
naga
senior tag
a, megoldás:
Dobitól idézve:
''Csak olyan flash-elő progi kell hozzá ami nem nézi, hogy másik alaplap BIOS-át akarod beletenni! Utána OK lesz!!!
ui: Már csináltam ilyent, itt a prohardver-en kaptam vkitől egy uniflash progit amivel sikerült mert a legtöbb progi szól, hogy nem jó hozzá a cucc!!!''
Kérdezd meg tőle, hogy ő melyik programot használta, és honnan szedte.
b, megoldás:
kiveszed a flash ic-t és elviszed a Mikronikába (Budafoki út 10/b), leadod egy floppyval együtt, amin csak a jó bios tartalom van, másnap mehetsz érte és 250FT-ba kerül összesen. Ennyit bőven megér. -
bociboci
csendes tag
bios elcseszve nforce chipsetes alaplapban... kiszedtuk es elinditottunk egy via chipsetes gepet, miutan elindult kiszedtuk annak is a bios-at... termeszetesen a chip-ek stimmelnek... beraktuk az elbaszott bios-t a gepbe es felul akartuk irni de a flash-elo progi nem akarja felulirni mondvan hogy nem talal a chipset meg a bios ugyebar... hogyan lehetne ezt kikerulni???
-
szeku
tag
Lehet, nem vagyok ász angolból ezek szerint. MSI hivatalos szöveg:
BIOS Recovery Feature
For Award BIOS
1. Make a bootable floopy disk
2. Copy the Award flash utility & BIOS file to the said floppy disk
3 Create an autoexec.bat with ''awdfl535 biosfilename'' in the content e.g. awdfl535 a619mj21.bin
4. Boot up system with the said floppy (it will take less than 2 minutes before screen comes out)
5. Re-flash the BIOS & reboot. -
szeku
tag
Szia,
ua alaplapom van, lehet Bios recoveryt vegezni, kesziteni kell egy bootfloppyt, autoexec.bat-ba kiegeszito sort irni: flashaloprogi flashfile. Lehetoleg a Progi es a bios file ne a floppyrol toltodjon...
Legalabbis ennyit ir a gyarto az oldalan. -
richies
senior tag
na megoldodott a bajom. www.biosiras.hu
-
richies
senior tag
ez elég fura.. hogy tudnak ilyen nagy hibát csinálni a programozók????
s ezek után merjek biost frissíteni ,suxx msi/award/phoenix !!!
nekem is van még rá gari, de nincs idöm várni sok idöt..
Mennyit vártál rá?
elvileg 2 ezerért megcsinálja ez a srác: www.biosiras.hu
vki ismeri, megbizható?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
crema
csendes tag
Szia!
Nekem egy K7N2 Delta ILSR alaplapom van. Ugyanígy jártam mint te. Gariban cserélték. -
richies
senior tag
négyzet
-
dobi
aktív tag
1. Szerezz egy másik lapot amibe ugyanekkora méretű IC van! Szedd ki az IC-det!
2. Azt a gépet indítsd el! Menet közben rakd be a te IC-d és flash-eld meg a saját (lehetőleg ne azzal amivel elcseszted...) biosával...
3. Aztán minden IC-t visszarakhatsz a helyére!!!
Csak olyan flash-elő progi kell hozzá ami nem nézi, hogy másik alaplap BIOS-át akarod beletenni! Utána OK lesz!!!
ui: Már csináltam ilyent, itt a prohardver-en kaptam vkitől egy uniflash progit amivel sikerült mert a legtöbb progi szól, hogy nem jó hozzá a cucc!!!
[Szerkesztve] -
richies
senior tag
s amúgy mennyi egy ilyen eprom?
-
richies
senior tag
hi!
ez van ráírva: W6570 NMS50
Award/phoenix bios amúgy -
richies
senior tag
Azért nyitottam ujat, mert hátha vki pont ezzel a lappal igy járt...
angol forumon megtörtént..
s hiába resetelem cmost, semmi, biosb be tok lépni, utána dead.. -
TRitON
aktív tag
Havermak olyasmi probja volt, hogy 220MHz-es FSB emelés után kiég a BIOS hasonló módon egy K7N2 Delta lapban. Szerintem azok a BIOSok el vannak bachva, próbáld meg visszavinni garos cserére...a frissítést ne emlicsd.......
Biztos, hogy annak a lapnak a BIOSát töltötted rá? -
richies
senior tag
hi, adott egy msi k7ndelta-l -es lap.
feltettem legujabb bios,t s nem indul el a gép, azaz a bios bejön, ide-ket felismeri, de utána egy kurzor villog a bal felsö sarokban.
award biosos..
elvileg ami-val már recoveryztem ,de ezzel nem csinál semmit..
pls help vki
köszönöm!
Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest