Új hozzászólás Aktív témák

• Béééla

őstag

Nem is értem a GN meg a szakmaiság egy lapon említését. Volt pár éve egy nagy táp-bukta, valami márkásabb(?) széria pusztult sorra. Bocs, de nem emlékszem a konkrétumra. Érdekelt a balhé technikai részlete, és kerestem rá videókat. Akkor szembejött tekkjézus, aki szétszedte, elkezdte a kapcsolóüzemű tápokról a legfelszínesebb mesét, majd kis koboldja jól leforrasztotta az alkatrészeket. De úgy, hogy a 14 éves kölykök a bádogos pákával szebb munkát végeznek, csukott szemmel. Kis segédje ekkor a legkomolyabb pofával előadta a szakértőt, és szakértői elemzés gyanánt felolvasta a dióda meg fet típusszámát - és ennyi. Semmi miért, semmi összehasonlítás, hanem egy nagy büdös nulla. Nagyjából sehova se jutottak, de Vér István borzasztó mód hegyezhette a ceruzát, mert félig látott belülről egy tápot. Tudom, villanypásztorként kicsit máshol van a szint, de szégyen, hogy a tech újságírás és színvonal nem jutott tovább a MHz definícióján, mert azután már nem érti a kedves olvasó. Ezért külön hála, ha néha félvezetőiparról vagy hasonlóról van itt is cikk, mert felcsillan a remény. (minden másra ott van Asianometry)
    Ahogy van pop-science, úgy “maradt” a PC-s világ pop-tech: hangzatos, színes-szagos.

Új hozzászólás Aktív témák