Új hozzászólás Aktív témák
-
LukyHun
csendes tag
Sziasztok,
Kis segítséget szeretnék kérni az alábbi problémában.
Egy 1500GB-os HDD akadt, játékok megálltak, szaggatott, kerregett. A SMART hibát jelzett, azóta már kivettem, stb- Eljutottam a HDD Regenerator programhoz.
Most következik a lényeg:Teszteltem pendrive-ról bootolva 2 db HDD-t is. Egyiken sem volt semmi, sem a Prescan, sem a Normál (hibák javításával) verziónál sem. Tehár úgy, hogy bootot csináltam, úgy futtattam.
Ugyanezem HDD-ken viszont Win7 alól futtatva a Regenerator-t, volt sok-sok delay szektor. (Annyira nem sok, de volt vagy 14-16 ponton a teszt lefutásának végén.
Ami még érdekesség volt, bootolásos tesztnél szépen pörgögtek HANGTALANUL a vinyók, de Win7 alatt lehet hallani h dolgozik a fej, néha be-be lassult, majd dobott Delayed sectorokat.
Egyébként SMART 100%-osnak hozza a HDD-ket, illetve csak egyiket, ami 2 éves és 4000 üzemóra van benne (1 terrás WD), a másik egy 500-as, az elég régi több éves, valami 24000 óra van benne.Légyszi valaki mondja már meg, hogy most mi van??? Az 1 terrás vinyó amúgy tök gyors SATA2-őn, 18 ms elérés, 50-110 Mb/sec semmi gondom vele.
Tápot bemérettem, leadja szépen a feszültségeket, akkor is ha terhelve van a SATA ág. Annyi h kicsit cicereg, ezt mondták mert már öregszik, de egyébként elméletileg HDD meghibásodást nem okozhat. Amúgy 600-as Raptoxx, X4 960BE, R9 270X, 2 HDD, egy DVD író. Win fagyásaim nincsenek, még ha terhelem pl BF4- BF3-al akkor sem.Tényleg ennyire szar minden HDD, vagy valami hw gubancom lehet? AHCI-ben használom a SATA-t, nem próbáltam native IDE-ben.
Előre is köszi minden segítséget! Esetleg ha vki megnézné hogy boottal neki is semmit sem hoz ki, win alatt meg igen, az jó lenne.
Köszi,
Zsolt
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung PM9E1 (9100 Pro) 2TB NVMe Gen5 SSD! 14000-12500MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Teljesen új 6,4TB Samsung SSD-k
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- Bomba ár! HP ProBook 430 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest