Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• LukyHun

csendes tag

Sziasztok,

Kis segítséget szeretnék kérni az alábbi problémában.
    Egy 1500GB-os HDD akadt, játékok megálltak, szaggatott, kerregett. A SMART hibát jelzett, azóta már kivettem, stb- Eljutottam a HDD Regenerator programhoz.
    Most következik a lényeg:

Teszteltem pendrive-ról bootolva 2 db HDD-t is. Egyiken sem volt semmi, sem a Prescan, sem a Normál (hibák javításával) verziónál sem. Tehár úgy, hogy bootot csináltam, úgy futtattam.

Ugyanezem HDD-ken viszont Win7 alól futtatva a Regenerator-t, volt sok-sok delay szektor. (Annyira nem sok, de volt vagy 14-16 ponton a teszt lefutásának végén.

Ami még érdekesség volt, bootolásos tesztnél szépen pörgögtek HANGTALANUL a vinyók, de Win7 alatt lehet hallani h dolgozik a fej, néha be-be lassult, majd dobott Delayed sectorokat.
    Egyébként SMART 100%-osnak hozza a HDD-ket, illetve csak egyiket, ami 2 éves és 4000 üzemóra van benne (1 terrás WD), a másik egy 500-as, az elég régi több éves, valami 24000 óra van benne.

Légyszi valaki mondja már meg, hogy most mi van??? Az 1 terrás vinyó amúgy tök gyors SATA2-őn, 18 ms elérés, 50-110 Mb/sec semmi gondom vele.
    Tápot bemérettem, leadja szépen a feszültségeket, akkor is ha terhelve van a SATA ág. Annyi h kicsit cicereg, ezt mondták mert már öregszik, de egyébként elméletileg HDD meghibásodást nem okozhat. Amúgy 600-as Raptoxx, X4 960BE, R9 270X, 2 HDD, egy DVD író. Win fagyásaim nincsenek, még ha terhelem pl BF4- BF3-al akkor sem.

Tényleg ennyire szar minden HDD, vagy valami hw gubancom lehet? AHCI-ben használom a SATA-t, nem próbáltam native IDE-ben.

Előre is köszi minden segítséget! Esetleg ha vki megnézné hogy boottal neki is semmit sem hoz ki, win alatt meg igen, az jó lenne.

Köszi,

Zsolt

Új hozzászólás Aktív témák