Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Projektor topic
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- E-book olvasók
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Met
nagyúr
válasz Glaz-dozfhut #93713 üzenetére
Én nem szeretem bekapcsolt állapotban rádugdosni a monitort, szerintem nem is tesz jót neki.
Menj be a házimozi topicba, kérdezd meg a HDMI-t hogy kell rádugni a tv-re, azt fogják mondani hogy minden legyen áramtalanítva, nem kikapcsolva, a konnektorból is ki kell húzni.Ha ennyire fontos hogy menjen a másik gép is szerezz egy switch-et.
philoxenia Nincs iránytűm
[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
válasz philoxenia #93711 üzenetére
Fölé, mellé, a mágnes miatt kérdezem.
Nyilván alá nem akartam
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Egy routert milyen közel lehet tenni a házimozi subjához anélkül hogy ártana a routernek?
-
Met
nagyúr
-
Met
nagyúr
Hálózati meghajtóként van csatlakoztatva a gépre egy media player.
A Multi commander egészen addig nem látja amíg a Total commander-ben nem kattintok a meghajtóra.
Ezzel lehet valamit csinálni? Próbálnék áttérni a Multira..."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
De, a mostani telepítésre írtam.
Ha családi képek, videók vannak a gépen célszerű backupolni, ha valami történik a hdd-vel elveszik minden.
Filmet, zenét le lehet tölteni újra de pl. egy esküvői videót, születésnapi képet?Lehet külső hdd, dvd, felhőtárhely. Legalább kettő
-
Met
nagyúr
válasz CartmanLand0 #92670 üzenetére
Azért egy backup nem ártana külső hdd-re
Majd egy teljes adatvesztés után Te is megtanulod hogy jó dolog két részre osztani a vinyót
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Windows livemail-ben nem tudok új levelet létrehozni, azt írja hogy nem sikerült megnyitni az üzenetet, akkor is ha válaszolnék egy levélre.
Annyit csináltam hogy a felhasználói változó könyvtárakat áttettem a D-re. Fogadni fogad leveleket.
Ezzel mit lehet kezdeni?"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Elképzelhető hogy haldoklik a tápom? Ha nem használom a gépet akkor kapcsolós hosszabbítóval ki van kapcsolva minden.
Tegnapelőtt csak sokadszorra tudtam bekapcsolni, ventik pörögtek de a monitor nem adott képet. Kikapcsoltam a hosszabbítót majd vissza és elindult. (a hosszabbító jó)
Egyszer már volt ilyen de akkor másodszorra elindult.
ASUS P8B75-V>i5-3470>CM HyperT4>CORSAIR 8GB Vengeance DDR3>LG 29EA73>SAPPHIRE R9 270X 2Gb DDR5 OC Vapor-X>Asus Xonar DS>OCZ Vertex3 120GB>Kingston HyperX Fury 120GB>WD 500GB>NEC AD7200S és ezeket egy Chieftec CTG-500-80PB hajtja ami 3 éves.Azóta nincs gond.
-
Met
nagyúr
válasz proradeon #91876 üzenetére
Szétszeded, a műanyag burkolatot és más műanyag alkatrészeket langyos mosószeres (esetleg kis domestos) vízben lesikálod.
A nyákkal nem nagyon tudsz mit kezdeni. Ha van türelmed clean-es fülpiszkálóval végig törölgetheted a potikat, ic-ket de amint elkezd melegedni szaglani fog. Idővel elmúlik, vagy csak megszokod?"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
counters.dat-ot hogy tudom törölni?
Szeretném formatálni a hdd-t de azt a file-t nem tudom törölni.
CC Cleanert futattam, ie (ugyan firefoxot használok) sütiket töröltem.A win ideiglenes könyvtárában van de azóta már átettem az egészet egy másik hdd-re.
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
-
Met
nagyúr
Szétszedtem ma a gépet és meglepődve vettem észre hogy a procihűtő ( CM HyperT4) csámpásan áll, kicsit lehet forgatni a processzoron, elemelni nem tudom csak forgatni és érzem hogy a pasztán mozog.
Ez normális?
30 fokos most, szerintem a hűtésével nincs gond."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
válasz philoxenia #90915 üzenetére
Factory reset után nem mindegy?
-
Met
nagyúr
Szerintetek mit "vegyek" a gépembe? Azért írom így mert barterbe kapnám de egyik sem létszükséglet csak most elindult a vezérhangya hogy mi lenne ha
Még egy SSD-t a játékoknak. A játékok gyorsabb betöltését várom tőle és akkor kikerülne a gépből a 320-as HDD. Nincs helyproblémám de az os+programok+játékok már nem férne el az SSD-n.
18 GB ram (2x8GB). Úgy gondolom hogy lényeges gyorsulást nem tapasztalnék csak talán a 3D render lenne gyorsabb.
A konfig:
ASUS P8B75-V
i5-3470
CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 (2x4GB)
LG 29EA73
SAPPHIRE R9 270X 2Gb DDR5 OC Vapor-X
Asus Xonar DS
OCZ Vertex3 120GB (rendszer és programok)
WD 320GB (játékok, adatok)
WD 500GB (adatok)"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
válasz zsoloka40 #88380 üzenetére
Pontosan azért amit necsak írt.
Azt töltöm le és telepítem amit én akarok, minek felrakni egy "felesleges" programot?
Lehet régóta használod és nincs gond de ki tudja még mit rak fel ami a háttérben működik észrevétlenül.
Drivereket sem kell ész nélkül frissítgetni, maximum akkor rakok fel újabb drivert ha az előzővel valami gond van. Ami jól működik azt minek cseszegetni?
Ilyen pc és internet booster programokat is használsz?"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
válasz kisbago #88365 üzenetére
Ilyenkor mint mindig, elmegyünk a gyártó weboldalára, a keresőbe beírjuk a keresett termék típusjelét, itt jelen esetben P5V800-MX, a támogatás vagy máshol letöltések oldalon megkeressük a Illesztőprogramok menüpontot, kiválasztjuk a megfelelő operációs rendszert és kész.
Vezérlőpult-Rendszer-Eszközkezelő ablakban van felkiáltó jeles eszköz?
Biosban nem csináltál egy gyári visszaállítást? Mert lehet abban nincs engedélyezve az alaplapi hangkártya.[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
válasz SamSem58 #88356 üzenetére
Hülye kérdés, jó irányba fújnak?
Hiába teszel be két ventit ha rossz helyen vannak, amúgy a hdd simán elmegy olyan hőfokon, nekem volt nemrégen 47 is. 50 fokig jó vagy.Egy kép nem ártana a ház belsejéről hogy hova lehet tenni a ventiket.
-
Met
nagyúr
Milyen max hőfokon üzemelhet egy hdd?
WDC WD5000AAKS-00UU3A0
WDC WD3200AAKS-00L9A045-47 fokosak most
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Win 8-al kompatibilis egy SB Audigy SB1394 Model:SB0090 hangkártya?
-
Met
nagyúr
válasz Intel fan11 #88084 üzenetére
WD30EFRX ?
Akkor elvileg ez jó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
válasz Intel fan11 #88081 üzenetére
Én HD Sentinelt használok de a WD-nek van saját programja is.
Lehet nem pont a tiédhez való, típus szám alapján meg tudod keresni a neked megfelelőt."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
válasz Intel fan11 #88078 üzenetére
Kikapcsolt állapotban a fejek parkoló helyen vannak, a lemezeket nem sérthetik fel. Ettől függetlenül elmozdulhatott belül valami de szerintem már előjött volna a hiba.
Esetleg egy felület tesztet nézz, a lemezeket is átnézi és a fej is végigmegy a lehetséges helyen.
-
Met
nagyúr
válasz #48613632 #87885 üzenetére
A sárga egy csavar, arra feltekersz egy anyát (sötétebb szürke) tövig, ráhúzol egy csövet (világosabb szürke) és elkezded letekerni az anyát.
De hogy képzelted a rögzítést? Mert ha átdugod a csonkot gyűrűstől akkor az ott lötyögni fog, abban sem vagyok biztos hogy az úgy fog-e tömíteni"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
Annak a gyártójánál érdeklődj amit ez nyit.
Shingen ha szolgáltatótól vette akkor az szerintem IMEI alapján le tudja tiltatni.
Van valami app amivel meg lehet találni a telefont de ahhoz először telepíteni kell a telefonra.
Szolgáltató meg tudja nézni hol van de csak akkor ha hatóság kéri."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
válasz pzolika9512 #87800 üzenetére
Egy haza gyártású terméknél még működhetne, elmész a boltba, megnézed a gyártó elérhetőségét ha a neten nem találod meg és megrendeled tőle.
A Logitechnek van webshopja, Wireless Mouse M280 9599.00 Ft., PCX-nél 7 766 Ft"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
válasz pzolika9512 #87798 üzenetére
Gondolod neked mint magánszemély olcsóbban adnák az 1 db akármit mint a több száz db-ot megvevő nagykernek?
Ha még így is lenne akkor a szállítási költségen elvesztenéd amit nyertél az "olcsósággal"."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
Károsítja az IPS Led monitort ha sokáig ugyan azt a képet mutatja?
Tudom régen ez a CRT-k betegsége volt de rokonnak beégett a kép a macbook-jába (valami típushiba, gariba cserélték a kijelzőt).Azért kérdezem ezt mert időnként nem indul el a képernyőkímélő pedig be van állítva és nem jövök rá hogy mi tiltja le.
Ha sok időre itt hagyom a gépet akkor inkább kikapcsolom a monitort."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
-
Met
nagyúr
válasz Dolphine #86299 üzenetére
Hmmm, azt hiszem nem vagyok ezzel egyedül de több százszor húztam ki és dugtam be jack dugókat mindenféle eszközbe, kínai vackot és drága vackot is, de soha nem tört le és még csak nem is hallottam idáig ilyenről.
Nem tudom mi lehet nálad a gond."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
válasz Dolphine #86276 üzenetére
Ha Kispest jó: Ady Endre út, Határút felé jobb oldalon a templom tér után.
Ha a belváros jó: Üllői út, Klinikák és Ferenc krt. között utóbbi felé jobb oldalon.
Vagy online Hestore személyes átvétellel az Örsnél.Lehet kapni fém jackdugót, bár ha háromszor is beletört neked akkor veled van a baj
-
Met
nagyúr
válasz anonymus89 #86266 üzenetére
Kitörlöd a fehér hátteret és a file-t elmented png-be, gif-be.
Paint is tud menteni ilyet de a minőség kérdéses, Photoshop javasolt."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
A Libre Office meg tudja nyitni gond nélkül a 2013-as office (word, excel) doksikat?
Elkezdett ma hülyéskedni a program és váltanék, x percenként lefagy."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
válasz anonymus89 #85556 üzenetére
Egyszerűen? Semelyikkel.
Bonyolultan? Photoshop, Illustrator, CorelDraw
Nem kontírozni kell hanem kontúrozni."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
Nekem egy Asus RT-N12 van, de [link]
Amúgy szerintem egy "sima" wifi-s router is elég, a szolgáltató eszközén letiltod a wifi-t.
Coax be a szolgáltató routerébe - szolgáltató routeréből UTP kábel be a saját routerbe és erre csatlakoznak a vezetékes és wifi-s eszközeid.
-
Met
nagyúr
Van egy Asus RT-N12 D1 routerem, kb. 2 éves.
Tegnap és tegnapelőtt délután megszűnt a wifi jel, újraindítás után működött tovább, vezetékes kapcsolattal nem volt gond.
Kezd megdögleni?
Szedtem le frissebb fw-t de még nem raktam fel."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
Egy Seagate 500Gb Momentus 5400.6 Laptop HDD *(ST500LM012) hdd-t be lehet rakni asztali gépbe tartós használatra? Mi kell hozzá?
Fel fog egy szabadulni pár hónap múlva.Köszi mindkettőtöknek
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Akik mostanában csináltattak személyit, mennyi idő alatt lett készen?
-
Met
nagyúr
-
Met
nagyúr
válasz Intel fan11 #82532 üzenetére
Van aki bogyót nyom középre, van aki több bogyót nyom és van aki egy vékony réteget ken szét rajta.
A bogyós megoldásnál akkor terül szét a paszta ahogy leszorítod a hűtőt, a kenegetősnél egy vékony réteget kensz szét a procin pl. egy névjegykártyával, ez utóbbit szoktam én is.
A procit szokták pasztázni minden esetben nem a hűtőt."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
Köszi mindenkinek akkor vetetek vele egy 10/100/1000-es kártyát.
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Ismerősnél volt kint a upc-től ember és mondta hogy nem használja ki a net sebességet a gép mert régi a hálókártya.
Milyet ajánljak neki? PCI-os kell."If in doubt, flat out!" Colin McRae
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest