Hirdetés
- HP EliteBook / ZBook topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple asztali gépek
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
törölt tag
Nem akarok tuningolni, köszi
Köszi a válaszokat
Közben helyreállt a rend.
Valószínű a nod vagy az ad-aware fogta vissza a gépet, amíg áthelyezgettem, a fileokat. Nagytakarításba kezdtem a gépen és átrendeztem kicsit a könyvtárakat
Bár az is furcsa, hogy néha lemezműveleteknél visszaesik a net sebessége is.
Ti mit incselkedtek itt?
-
törölt tag
Sziasztok,
Van egy Gigabyte GE-R460-V1 460 W-os tápom.
Néha lassú a rendszer, lemezműveleteknél pedig képes visszafogni néhány program indulását a rendszer.
De pl ha el van indítva több program és közben elkezdek játszani, az simán, akadásmentesen zajlik.Kevés lenne a táp 4 vinyóhoz + DVD olvasó + proci + videokarihoz?
Lehet ezért lassul be néha a gépem, mert nem jut elég kraft neki? -
törölt tag
sziasztok,
vettem egy új házat+tápot
összeszerelés után megdöbbenve vettem észre, hogy az előlapi usb nem működik rendesen...az alaplapon van 3 db usb portnak hely, de kétsorosak, így néznek ki:
.97531
1084621 power
2 power
3 usb dx-
4 usb dy-
5 usb dx+
6 usb dy+
7 GND
8 GND
9 No Pin
10 NCezzel szemben a csatlakozo 1 soros: data+ data- VCC és van meg egy külön kis dugo, amin a jel egy körben egy - jel
hogy kell ezt összedugni?
kétféleképpen tudom összekötni, de egyik módon sem ismeri fel a pen drivejaimat, akkor sem, ha azokat hatulra dugom be
ha elölre dugom, kiirja, hogy ismeretlen eszköz, de nicns driver telepítve
ha hatulra dugom be őket, akkor nem is regál a gép...kipróbáltam ezt egy másik vistás és xp-s gépen is
a pendrivokat nem ismerik fel, csak az mp3 lejátszómat...mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
kozben megoldottam
-
törölt tag
sziasztok,
mmegvettem egy 500 gigas vinyot, amire a vista azt irja, hogy nincsen inicializalva...mi van ilyenkor? azt hittem csak particiot kene letrehozni majd formazni, de csak egyszeru kotet letrehozasa erheto el...
-
törölt tag
sziasztok,
a hazamban elol-hatul van ventillator, az elso ventillator elott vannak a vinyoim oldalukra allitva (igy van a hely kialakitva, aerocool T40 a haz)
most 3 vinyo van a hazban, everest szerint olyan 31-35 fok kozott vannak a homersekletek
ha berakok meg egy vinyot, mennyire fognak melegedni?
mert akkor egymas hegyen-hatan lesznek, az elso-masodik vinyo meg boven kap friss levegot, a harmadik-negyediknek mar csak a teteje(oldala)
azert kerdezem ezt, mert eppen azert veszek most vinyot, mert jelenleg nem tudom kiirni az anyagot dvd-re, de mi vel nagy mennyisegu adatrol van szo, nem szeretnem, ha ezek elvesznenek...
valaszokat elore is koszi -
törölt tag
válasz zsolesz010 #19802 üzenetére
nem emlexem mar a markara, de nem gagyi, az tuti
koszi a valaszt, este rohanok vinyoert -
törölt tag
sziasztok,
van egy 450-es tapom, konfigom az adataimnal
ezeken kivul van meg egy dvd olvaso, iro, es 3 db winchester
ugy nez ki, helyhiannyal kuszkodom, ezert szeretnek venni meg egy winchestert
birni fogja a tap ennnyi eszkozzel? csatlakozom van meg eleg, de nem tudom igy mar mennyire lenne megterhelo a tap szamara ez a sok eszkoz? -
törölt tag
sziasztok,
eloszor utbaigazitast kernek, mert a keresobe mar nagyon belebonyolultam...
kene vmi egyszeru, hordozhato eszkoz, windowsos, amin az officet tudom hasznalni...
laptopra gondoltam, de az tul nagy esnehez hurcolaszni naponta...
pda es mobil kijelzo kicsi egy excel tablahoz
gondoltam umpc-re is, de az meg draga es neha kicsi lenne a kijelzoje...
tervben van meg az eee pc fele megoldas is, de nem tudom azok mennyire jok...
esetleg egy 13" laptop?
segitsetek lecci, mi lenne a megfelelo megoldas arban mondjuk ugy 130e Ft-ig?
-
törölt tag
sziasztok,
van egy wi-fis routerunk
megneztem a dhcp beallitasoknal, hogy ki milyen ip-t kapott, es az en nevem 2x szerepel kis es nagybetuvel + a tobbi karakter is mas
ez mitol lehet?
van olyan progi, ami nem csak netforgalmat nez, de latom, hogy kik csatlakoznak routeren keresztul?
a d-link sajat airplus utilityje nem mukodik -
törölt tag
válasz kételkedem #17617 üzenetére
koszi
remeltem, hogy ebbol nem lesz problema -
törölt tag
sziasztok, 2 eve van aerocool t40-es hazam, amiben a vinyok sajna az oldalukra allitva tehetok be...
van mar benne 3, 4-nek van hely, de az mar tul zsufolt lenne es a szellozes sem lenne idealis
keszulok egy masik hazat venni + vinyot, de nem lesz az problema, ha a felallitott vinyokat visszahelyezem vizszintesbe? -
törölt tag
sziasztok,
van egy 120 gigas vinyom, particiok 70-50 gigasak
szeretnem a 70 gigas particiot meg ketfele osztani partition magic-kel
ha kevesebb mint 35 giganyi anyagot hagyok rajta, akkor nem lesz problema a particionalassal, ugye? ures lesz a masik 35 giga es a rendszerparticion levo fileok is erintetlenek lesznek? -
törölt tag
sziasztok,
egyik forumtars vetette fel ezt a dolgot
de ez engem is erdekelne, ugyanis sok esetben ugy tunik, hogy a cpu dolgozi ka gpu helyett...
-
törölt tag
sziasztok,
a videokartya s-video kimenete megy a plazmara
van egy au4 hagnkartyam, de az alaplapin is van egy integralt ac'97lehet ugy hasznalni a gepet, hogy a tv-n es az au4-en mennek a filmek, mig en a monitoron az integralt kartyaval jatszom?
-
törölt tag
koszi az infot
-
törölt tag
sziasztok,
nekem meg mindig nem tiszta ez az oem dolog
nezegetem a vista vasarlasi lehetosegeit, es ki van irva az egyik oldalon, hogy oem, zarojelben nem dobozos...?
most akkor azt hogy kapom meg?
ha cserelek alkatreszt lesz vele gondom? -
törölt tag
sziasztok,
tavaly vettem egy uj vinyot, 32 bites vista alapbol gpt vedoparticionak formazta
64 bites xp alatt is csak ugyanigy tudnam formazni
3 vinyom van, 4 particio
hogy tudnam megoldani, hogy a sima 32 bites xp is lassa a vinyomat?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
sziasztok,
lecsereltem a gepemet, de az msi k9vgm-v lap nem eszi meg a 2x2 giga 800-as ddr2 memoriat, kenytelen leszek venni 2x1 gigat...
annyi elorelepes tortent a gepben, hogy az egymagos 3500+ lecserltem egy ketmagos 4800+ ra es az am2 foglalatos lap miatt a memoriat is
mennyivel lesz gyorsabb a gep, ha a proci ketmagos lett, a memoria pedig ugyanugy 2 giga marad de ddr2?
lesz erezheto gyorsulas?
valaszokat elore is koszi -
törölt tag
sziasztok,
ime a problema teljes egeszeben
vettem uj alaplapot, procit, memoriat
alaplap msi k9vgm-v am2
proci amd a64 x2 4800+
memoria 2x2 giga ddr2 800 mhz kingmaxamikor osszeszereltem a gepet es telepitettem volna a 64 bites xp-t, 5 perc utan leallt a telepito
ugyanez a hiba a vista mindket fajtajaval is
csak a 32 bites xp telepito hajlando elindulni a 4 giga memoriavalha 2 gigaval telepitek, minden rendszer felmaszik, de ha visszarakom a masikat is, a DMI update az successful de aztan behal indulasnal a gep a windows logo elottkicsereltettem a memoriat es az alaplapot is...
de ugyanaz a problema meg mindig
a memoriak kulon kulon mukodnek, akkor minden windows feltelepul, de 4 gigaval csak a 32 bites xp telepitoje birkozik meg, de legutoljara 3x kellet ujrainditanom a telepitot, ugy sikerult csak feltenni, viszont azota mint a villam, olyan gyors a gepem...mi lehet a problema?
szeretnek 64 bites rendszert hasznalni a 4 giga miatt
a 32 bites xp is jo lenne vegulis, megy a 3 gigaval is mint a szelvesz
a memoria 1.8 volton ketyeg, 1.9-nel meg birja a 32 bites xp telepito, 2 volt felett pedig melegszik a memoria
fsb-t nem piszkaltam
ram idoziteshez nem ertek, biosban nem is latok ilyen opciot
hypertransport opcio nincs a biosban, legalabbis nem talalom, nem is tudom mi az, de ajanlottak, nezzem meg azt iscsak azt engedelyeztem, hogy maxmemclock 800 Mhz, mert ha auton van, akkor 400 Mhz-t ir ki inaktivan
bios frissitve marciusira, a tap pedig asszem 400 vagy 500 W-os, elvileg az sem lehet gond
van egy ata vinyo + 2 sata
van 1 ata dvd olvaso + 1 ugyanolyan iro
8600 gt, ami meg eroforrast zabalhat...szoval ha vki tudna tippelni vagy megoldast ajanlani, megkoszonnem...
nem szeretnek meg egy alaplapot venni meg pasztazni meg ilyesmik
valaszokat elore is koszi[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
sikerult, 2008 marciusi bios van fent, mindjart probalom az ujratelepitest
-
törölt tag
sziasztok,
tegnap lecsereltem az amd 3500+ procimat egy 4800+ x2-re, es csak a 32 bites xp-t tudtam feltelepiteni
se a 32 bites vista, se a 64 bites vista + xp sem telepul fel, par percnyi masolas utan lefagy a gep
ez miert lehet? -
törölt tag
válasz Sk8erPeter #11688 üzenetére
fairusewizard
-
törölt tag
sziasztok,
hogy hivjak azokat a progikat, maiket nem kell telepiteni, hanem csak feldobom egy pendrive-ra es mar megy is?
pontosabban nekem egy filebol indithato winamp es total commander kellene
van ilyen?
de a programok neve erdekelne -
törölt tag
sziasztok,
wmplayer 11 nem jatsza le a dvd-ket
nem szoktam codecpackot felrakni, nem is szeretnek
regebben 32 bites xp es vista alatt mukodott, most 64 bites xp alatt nem megy...
otletek? -
törölt tag
irtam fentebb, hogy csak mui pack kell hozza, nem kell windowst ujratelepiteni
-
törölt tag
sziasztok,
kineztem magamnak par WD my book-ot
egyszerubb lenne egy halozati meghajto, mint egy szerver gep csak adattarolasra
a kerdesem a kovetkezo: amelyik ethernet csatoloval van ellatva, azokat rakotve egy routerre siman egy halozati meghajtokent tudom hasznalni?
mi van akkor, ha 2-3 user szeretne elerni egy idoben az adattarat?
vmelyik verzioban korlatozas van kiterjesztesekre p2p miatt...
de mi van, ha en eppen a hazi videoimat akarom aviban, a kepeimet es a zeneimet rarakni a tarolora?
egyebkent hogy mukodnek ezek a tarak? guglizom, de meg nem sok infot sikerult osszegyujtenemXP nyelv MUI pack, nem kell ujratelepiteni
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
sziasztok,
a timeshift topicjaban ne valaszolnak, hatha ti tudtok segiteni surgosen
a raktarepuletben vagyok, kinyirtam a sok ember az autok kozott, utana a raktarterben a polcok kozott is, de nem tudok tovabbmenni, mert a futoszalagon levo kontenerktol nem tudok bebujni az alagutba
hogyan tovabb? -
törölt tag
sziasztok,
tegnap vettem 2 nx-3000-es kamerat
bedugtam 64 bites xp es 32 bites vista alatt
telepitette is a drivereket mindket rendszer, konfiguraltam a kamerakat, es hasznalhato is lett mindketto
viszont kivancsi voltam a kamera sajat szoftverere, le is toltottem a microsoft honlapjarol a drivereke + programokat, de kalibralas utan nem volt kep se msn-en, se mas alkalmazasban, csak a kamera sajat szoftvereben
ha mas alkalmazasban akartam videohivast kezdemenyezni, fekete volt a megjelenitendo kep es alul volt egy kis kepzavar egy vekony csikban...
a windowsos driverekkel kifogastalanul muxik a kamera, de igy nem tudok felvetelt kesziteni, mi lehet a baj?
esetleg mas ilyen szoftver hasznalhato lenne? -
törölt tag
3 vincseszter van, az elso 2 fele van particionalva, azon volt vista, a masik 2 vinyo adattarolasra volt fenntartva
a harmadikat vettem a vista hasznalata alatt
a vistas particiot toroltem, arra ment ra az xp, es most az uj vinyot nem tudom hasznalni
formatalni-particionalni nem akarom, tele van adattal, es semmi koze nem volt a rendszerparticiohoz -
törölt tag
sziasztok,
gyors segitseg kellene
vistat hasznaltam az elmult fel evben, es azota vettem egy uj vinyot
ma ujratelepitettem az xp-t, es nem latja az uj vinyomat
egy sp2-es xp-nek latnia kellene a sata-s vinyokat, nem?
vista alatt is csak sima ntfs-re lett formazva a vinyo
sok fontos dolog van rajta, hogy lehet megoldani, hogy lassam?megneztem a felugyeleti eszkozokben
latja a vinyot kifogastalankent, de azt irja, hogy GPT vedoparticionem akarom formatalni
300 gigas vinyo es a telepites miatt arra mentettem minden fontos adatot... -
törölt tag
sziasztok,
ha ki szeretnek probalni egy win 2000-et vagy 2003-at, es azt mondjuk a d particiora teszem, mig a vista a c particion van, akkor mi lesz a bootmenuvel?
automatikusan at fog irodni es megjelenik a valaszthato menu bootolasnal? -
törölt tag
sziasztok,
van egy hd dvd-m true hd hangzassal, lenyegeben egy dolby teszt dvd
az mplayerc viszi a kepet, de nincsen hangom...
milyen codecek es lejatszoprogramok vinnek ezt a hd dvd-t? -
törölt tag
koszi a gyors reakciokat sracok
a karikat, kabeleket mar kiszedtem, visszadugtam, egyedul a bios reset nem volt meg meg, de akkor majd megprobalom azt is, ha hazaertem melobol -
törölt tag
sziasztok,
indulaskor a gep ketto hosszut sipol, de semmi hibauzenetet nem ir ki, es minden ugy mukodik, ahogy kell...
egyszer kivettem a 2 ramot a gepbol, miutan visszaraktam, azota sipol igy
ujra szetszedtem, kitakaritottam es visszadugtam mindent, de meg igy is sipol a gep...
igazabol nem aggaszt, csak idegesito hallani, amikor bekapcsolom a gepet, de mi lehet a baj, ha ez baj? -
törölt tag
a javitasra gondoltal, hogy mukodne-e?
hat uj felhasznalo az tuti mukodne, de nekem a regi kell rengeteg level es mas rendszerben levo dolgok + beallitasok voltak, amiket nagyon maceras lett volna most ujra beallitgatni vagy visszaszerezniazt tudom ajanlani, hogy mindenki vedesse le jelszoval a rendszergazdai useret, mert kulonben egyszercsak eltunik
-
törölt tag
mukodik
csokkentett modban sikerult elinditani
vmiert atallitodott a jogosultsagom csak siman debuggerre
de kivalasztottam a rendszergazdai csoporttagsagot es most egyelore mukodik minden
koszi a segitseget -
törölt tag
-
törölt tag
sziasztok, beirom ide is, hatha talal vki megoldast
-
törölt tag
sziasztok, nem talalom az idojarasjelentos topicot belinkelne vki?
-
törölt tag
ehhhe, akkor mekkora hulyenek nezhettek a boltban, hogy a hulyegyerek ebbe a lapba akar ddr2-t? hahaha
jaj gyerekek, pedig azota oda jarok vasarolni
na mindegy, majd a kovetkezo alaplapba johet a ddr3
hat sracok, koszonok mindent, ez volt a hab a tortan igy delelott -
törölt tag
en ugy tudom, hogy ddr-II-es memoriat vettem tavaly...
megneztem, kingmax ddr-400 van rairva, sehol a II-es...?
akkor most nekem is sima ddr memoriam van? everest szerint pc3200 ddr sdram...? akkor most hogy is van ez? -
törölt tag
-
törölt tag
válasz lakisoft #2039 üzenetére
400-as a ram, abit be7-s az alaplap
koszi az infokat sracok, de beraktam a memot masik gepbe, es ugyanugy sipolt , nem indult el, aztan atraktam az en memoriamat a kolcsongepbe es lass csodat elindult
szoval kiderult, hogy a memoria rossz... vennem kell majd egy masikat
megegyszer kosz a gyors infokat -
törölt tag
válasz lakisoft #2037 üzenetére
a vga-t kivettem, de ugyanugy sipol tovabb
a ramot nem probaltam, ha kiveszem az eleg, vagy ki kell probalnom masik gepben is? nem tudom, hogy 4 eve milyen ramok voltak, volt mar akkor ddr2? kolcsongep, nem ismerek minden parametertmindjart kiprobalom oket
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
sziasztok,
az ejszaka egy zarlatos vezetek lecsapta az aramot, aziota az egyik gepet ha bekapcsolom, akkor hosszu sipolo hang hallatszik, folyamatosan ismetlodik 2-3 masodpercenkent
a vinyo, a cd/dvd-romok es a ventillatorok is elindulnak, van aram a gepben, csak a monitoron nincs kep
a tapnak elvileg nincsen semmi baja, mert elindul(na) a gep, minden kap aramot rendesen, kiveve a videokartya
mi lehet a baj?[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest