Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Amazon Fire TV stick/box
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Monitor hiba topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
_q
addikt
Templomi keresztelőn érdemes vakuzni? Kisgyerek miatt nem szeretnék, viszont a templomok általában nem túl világosak. Szerintetek belefér vaku nélkül magasabb iso? A7III 2.8-as objektivet használok.
-
_q
addikt
Lightroom-ban van több kép, amit módosítottam, színeket változtattam stb. Utána szeretném Luminar AI-ban még korrigálni. Az meg van, hogy tudok egy képet korrigálni Luminar-t plugin-ként használva, viszont azt nem tudom, hogy ha ugyan azt az 1 Luminar template-et szeretném több képre is rátenni azt hogyan tudom? Csak egyesével tudom?
Arra is gondoltam, hogy kiexportálom az összes elkészült képet Lightroom-ból jpg formátumban, majd megnyitom Luminar-ban külön és módosítom és ismét jpg-ben mentem? Viszont itt már nem raw-ot fogok használni, hanem a jpg-t minden hátrányával.
Aki használ Lightroom-ot és Luminar-t is, ti hogyan csináljátok?
-
_q
addikt
Köszi, akkor a méretet legalább már tudom, hogy milyet keressek, mert ilyet nem találok itthon, ha jól emlékszek te külföldön élsz, gondolom úgy egyszerűbb volt beszerezni.
#31134Jahno
Nem akarok annyira sokat váltogatni, de a táska miatt otthon se akarok hagyni semmit csak azért mert nem fér. Sony-s csoportban? Melyikben mert akkor rákeresek. -
_q
addikt
Hátitáskám van, Jackal Alexander. Városban könnyen hozzáférhető kivitelben, de ne óriási méretben egy válltáska lenne szerintem az optimális.
-
_q
addikt
Sziasztok!
Milyen táskát ajánlanátok A7III + apróságok + 24-70 + 70-200 méretekben gondolkozva? Megoldható ekkora táska "turistás" kivitelben, amikor nem akarok túl sok cuccot vinni, de túl kevéssel se szeretnék elindulni? Van egy jackal hátitáskám, de pont mérete miatt nem szeretném cipelni, illetve van egy A7III+28-75 méreteket befogató kicsi táska. Na most a kettő közé keresek fotós táskát.
-
_q
addikt
Köszi mindenkinek, akkor csak törekedni kell/lehet, hogy hasonló legyen.
-
_q
addikt
Nem szoktam retusálni ezért kérdezem azoktól, akik gyakorlottak. Van egy modell fotózás ahol készül fel tegyük fel 10 db kép és 1-et retusál majd megy tovább a következő 9-re. Hogyan lehet azt megoldani, hogy a maradék 9 kép ugyan úgy nézzen ki mint az első? Manuálisan kell végigmenni mind a 10 db képen? Ha igen, akkor hogyan oldható meg, hogy mindegyik egyformának tűnjön? Arra gondolok, hogy időközben 100x változtatjuk a healing brush, clone stemp méretét, lefedettségét, sok-sok apró bőrhibát javítunk és ezeket észben tartani és teljesen ugyan úgy lépésről lépésre nem lehet megcsinálni csak közelíteni. Vagy rosszul indultam el a gondolatmenetben?
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz Mr.Csizmás #30348 üzenetére
Csak hogy esetleg még is elbizonytalanítsalak, én amit linkeltél állandó fényhez hasonlót vettem aliról csak ez 4x45W-os. Tényleg nem egy vaku erősségű, de videóhoz nem rossz. Egyik fotós ismerősöm használ hasonlót családi fotózásoknál és tök jó eredménnyel. Itton drága, aliról fél áron meg van, annyiért meg tényleg ha nem jön be eladod 1:1.
-
_q
addikt
válasz kovsol #30334 üzenetére
Vagy mikor csinálok több verziót és mindegyik tetszik vagy éppen nem az általad is említett dolog miatt
#30335Teasüti
Nekem az okozza inkább, hogy kicsit összefolyik már minden szín egy idő után. Mint ha hozzászokna a szemem egy adott színhez ami egyébként nem biztos, hogy jó irányba viszi a képet, de nem tűnik fel ha csak nem pihentetem a dolgot egy kicsit (legegyszerűbben a kék-sárga egyensúly). Vagy a másik amikor tetszik a képen ha nem túl kontrasztos, majd pár óra múlva ismét ránézek és akkor már kontrasztosan jobban tetszik. Szoktam persze nézni a before/after képeet is, de ez a jelenség akkor is előszokott jönni.Lehet akkor nézek egy szürke kártyát.
-
_q
addikt
Amit te és Tesüti írtok, hogy kicsit változik a WB pl.: felhő miatt vagy mert más monitoron nézzük az szerintem csak nekünk tűnik fel, az átlag felhasználó észre se veszi. Főleg amikor már egy csomó képet megnéztél és már te se tudod ami előbb még pont jó volt az sokadik megnézésre miért sárga, majd visszarakod kékesebbre és pár perc múlva meg már túl kéknek tűnik én ilyenekbe is belefutok és ilyenkor nyomom ki, rápihenek és folytatom.
-
_q
addikt
Szerintem itt mehetne kicsit melegebbe.
#30323Teasüti
RAW-ot nem Affinity-vel kapcsoaltban kérdezem, hanem LR alatt WB állítás miatt. Ha nincs a képen se fekete, se fehér, akkor hogyan állítsam be? Szemre vagy ilyenkor jól jön egy szürke kártya még a helyszínen amiről készítek egy képet és LR alatt majd azt veszem alapul?Affinity-nél csak annyi a kérdés, hogy mennyire jó alternatíva photoshop után, de akkor erre válaszoltál is, hogy használható. Az az igazáság ritkán kellene, most az akció miatt figyeltem fel rá, havi 1x kellene talán, lehet csak a "polcon porosodna".
-
_q
addikt
válasz acsati #30264 üzenetére
Nem tudom reális-e de mindenestre nekem fura, hogy ennyi rövid időn belül megszerezhető a papír, miközben pont az ellenkezőjéről voltak hírek tavaly. A tanmenet is gyanús, legalább is az OKJ tanterv után. Vizsga praktikákat oktatnak, meg 2 "csomagból" lehet választani. Ez inkább tűnik "workshop" jellegűnek. Ha igaz, akkor viszont pozitívan változott.
#30265ph_5.5
A közelpont okozta nem makró objektív torzításra nem is gondoltam. Köszi. -
_q
addikt
Köszi a megerősítést, én is erre tippeltem, csak a fotózásban előfordulnak fordított arányosságok és jobb biztosra menni és hozzáértőket kérdezni .
Az OKJ-vel kapcsolatban egyet értek. Sokan azért kezdik, hogy majd megtanulnak fotózni, majd lassan tudatosul bennük, hogy az nem a képzésen fog megtörténni. Vagy az említett eset, elkezdték de nem veszik elő a papírt soha. Másik tábor meg elkönyveli a "kötelezőséget" ami egy későbbiekben számlás vállalkozáshoz kell és leküzdi az 1 évet. Én is utóbbihoz tartozok, de így lassan vizsga előtt nem kicsit érzem magam így amennyi baromság van a kérdések között.
Kívácsniságból ránéztem mi a jelenlegi helyzet, de én nem találtam iskolát, ahol most fotózást oktatnak és olyan bizonyítványt adna, amivel vállalkozás indítható.
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
Ha már úgy is OKJ, akkor a macro-ról kérdeznék, mert persze alig esik szó róla. Ha nem macro objekítvet használok és közgyűrű sorom sincs, akkor olyan "általános" objektívet érdemes választani, aminek a közelpontja minél kisebb? Itt főleg a közelpont értelmezése a kérdés, hogy fordított vagy egyenes arányosság van a közelpont és a tárgy fotózása között.
-
_q
addikt
Sziasztok!
Kicsit photoshop, kicsit nyomtatás a téma, remélem elfér itt a kérdés. Adott a következő A4-es lapra (21x29.7 cm) nyomtatni kívánt dísz: [kép] Mint látható direkt 2.5 cm-re húztam be a méretvonalakat mindegyik oldalon az A4-es lapnak. Két dísz van most egymás mellett, viszont ha 2 oldalas nyomtatást csinálok és kivágom a végén, akkor kapok elvileg egy A4-es lapot, aminek mind a két oldalán megjelenik a piros dísz. Viszont a nyomtatás során még is elcsúszik és kb 1 mm-el elcsúszik egymáshoz képest a két oldalon a dísz. Ha lemérem az A4-es lapon a dísz szélét, akkor a lap szélétől kb 2-3 mm eltérés van a két oldalon egymáshoz képest.
Tehát magyarán nem fedi 100%-osan egymást az A4-es lap két oldalán a nyomtatás után a dísz hiába van látszólag 2.5 cm-re helyezve a szélektől minden irányban. Próbáltam word-be betenni ugyan így a képet (ott is default 2.5 cm az oldalszél), de ugyan úgy elcsúszott a két oldalon a dísz. Ez miből adódhat? A kommersz nyomtató miatt? Próbáltam sajáttal és írószerben lévővel is, de ugyan úgy nem fedi egymást a dísz teljesen.
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
Telefonok esetén az elektronikus zár a kisebb szenzorméret és esetleg gyorsabb hardver miatt teszi lehetővé a csíkozódásmentes fotózást beltéri lámpák esetén? Fényképezővel ritkán sikerült és kíváncsi vagyok miből ered a különbség.
-
_q
addikt
Kromatikus aberrációt hogyan érdemes eltüntetni a képről vagy a kép elkészülte előtt elkerülni a jelenséget? Lehet egyáltalán vagy az objektívet így kell szeretni ahogy van?
-
_q
addikt
2 in 1 megoldást keresek, fotóra és videóra is használnám (persze ez erős kompromisszummal jár). Ez a Jinbei akkor érné meg, ha már kellően kihasználnám, mondjuk heti minimum 1x. Ha havi 1x kell jobb esetben vagy ritkábban, akkor oda nem elég budget megoldást
#29984Lassú Víz
Kisgyerek, pár hónapos újszülött esetén a vaku nem annyira ideális, illetve a videónál való használhatóság miatt gondoltam állandó fényre. Persze emellett nem vetek el minimum egy rendszervakut se. Vagy ti pár hetes/hónapos babát hogyan fotóztók? -
_q
addikt
válasz Speeedfire #29982 üzenetére
2-2 izzót lehet ki-be kapcsolni, esetleg az izzó teljesítményével lehet még változtatni, ha 2 foglalatba kisebb, 2 foglalatba pedig nagyobb teljesítmény kerül, de persze nem úgy, mint egy ledes potméteres godox sl60-at, ez jóval macerásabb és amatőrebb. 20-30 ezer Ft-os kategóriában van jobb alternatíva amiben már minden benne van?
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
Sziasztok!
Állandó fényű softboxokkal van tapasztalata valakinek? Főleg ebay-ről rendelhető megoldásokkal kapcsolatban érdekelne mennyire megbízhatóak mind biztonságkritikus szempontból, mind mechanikai, wb, lumen oldalról.
-
_q
addikt
válasz kovsol #29960 üzenetére
Igen erre gondoltam köszi. Akkor lehet kár volt eladnom a panához vett vakut Viszont ez tök jó, mert ilyen esetben elég csak az Xpro-t váltani mondjuk Sony csatlakozósról Canonra vagy Fujira (nem tervezek csak érdekelt és kíváncsi voltam), mert a további vakuk közötti kommunikációt lekezeli a godox rádiós rendszere és nem kell minden esetben a váz és objektívek mellett még ezeket is lecserélni, Xpro-t kell csak.
Az X1R vevőnek ezek szerint csak ott van haszna, ahol teljesen manuális objektívet akarnék használni/TTL-esíteni.
Vakuknál egyedül az elektronikus zárat sajnálom, hogy nem lehet használni. Aki főállásban fotózik és vakukkal dolgozik ők elég gyorsan pörgetik a zárba az expokat. Persze bőven vissza is jön a váz ára és mondjuk 3 évente ha cserél se érzi meg.
-----------------------
Más téma, a múltkor említetted egyik topikban, hogy neked eddig sose volt gondod az elektronikus zár izzó/LED megvilágítású helységben. Tök érdekes mert nekem itthon OBI-s LED fényforrásaim vannak, családban sima 60W-os izzó volt és mind a kettőnél jött a csíkozás/banding. Viszont a hétvégén egyik ismerősömnél voltunk, ott meglepően se a softboxban lévő izzó, se a lakásban lévő LED nem okozott ilyet. A LED esetén még eltudom képzelni, hogy más PWM frekvenciával villognak ezért volt jó az elkészült kép, de a softboxban lévő izzó max fény intenzitásban és hullámhosszban térhet el, de állandó fénnyel világít. Szóval konklúziót nem sikerült levonni csak amit te is mondtál ki kell próbálni és max váltani mechanikus zárra.
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
Ha már felmerültek itt a vakuk akkor eszembe jutott, hogy vajon egy godox xpro adó amit adott rendszerkez kell választani tud-e működni egy bármilyen más rendszerhez készült vakuval és/vagy egy x1r vevővel amire meg már ha jól tudom bármilyen vaku rámehet.
Vagy minden esetben ugyan ahhoz a rendszer (sony, canon...) készült xpro adó és x1r vevő/vaku kell?
-
_q
addikt
Szeretnék csinálni naptárat, ami úgy néz ki mint ez: [link] , csak a fehér háttér helyett családi képek lennének. Ti honnan szeretnétek be hozzá ezt a template-et? Szeretném, ha rajta lennének a névnapok, napok dátummal és szövegesen is. 0-ról nem szívesen kezdenék hozzá.
-
_q
addikt
válasz Speeedfire #29749 üzenetére
Ja egyik videód láttam a retusálásról, van türelmed hozzá
Sokat jelent a tömörítés raw esetén? Én csak tömörítetten használtam fotóztam eddig, JPEG is csak fine.
-
_q
addikt
válasz Speeedfire #29745 üzenetére
Így értem már köszi erre lettem volna csak kíváncsi, mert amiket posztolsz képek azok nem JPEG-nek tűntek
-
_q
addikt
válasz Speeedfire #29724 üzenetére
Úgy értettem, hogy nem csak RAW-ban fotózol, hanem JPEG is készül, tehát van amikor direktben a kamerából kieső JPEG-et használod fel valahol? Mert írtad, hogy WB-t szemre állítasz, de RAW esetén meg nem számít úgy se. Én megszokásból szoktam RAW+JPEG-t használni és WB-t állítani, de szinte 0.1% körüli amikor használom is.
-
_q
addikt
válasz Speeedfire #29722 üzenetére
JPG-t szoktál használni direktben?
-
_q
addikt
Modern objektívnél nem ilyen látványos mint a régi manuálnál. Szerintem a régiek, legalább is az az egy canon ami nálam van az nem kicsit, hanem erőteljesen, pedig nem vagyok általában érzékeny ilyen objektív tulajdonságokra. De értem amit próbálsz mondani, tehát van amikor egy rossz dolog jobb, mert azzal egy nagyobb rossz elkerülhető.
(#29300) kovsol
A modernek esetében az automatika nélkül hasonlóan erősen sötétednének a sarkok vagy itt már alapból se annyira látványos? -
_q
addikt
Régi manuál objektíveknél mi értelme a nagyon tág rekesznek, ha vinnyettál az objektív? Pl.: F1.4 elég erősen, F2 már jobb F2.8 pedig már teljesen jó. Azaz így nem lehet kihasználni rendesen.
-
_q
addikt
Beltéri világítás mellett e-shuttert használtam, így anti flickert nem tudtam bekapcsolni és ennek sajnos meg is lett az eredménye, eléggé bandingesek a képek. Ezen tudok egyszerűen javítani? Láttam valahogy photosopban lehetne, de mivel elég sok kép készült az túl macerás lenne egyesével.
-
_q
addikt
Annyiból nem vagyok jó példa, hogy én a szűrőt csak videóra használtam, fotóra nem. Videónál nekem nem okozott olyan problémát, ami engem zavart volna, ellenben sokat segített.
Bocsi az értéket rosszul írtam ND2-400, de a lényeg szerintem ugyan az ha az olcsóbb tulajdonságait nézzük:
[link] [link]Amit még esetleg tudsz csinálni, hogy igaz nem olcsó csak úgy megvenni egy gyengébb ND szűrőt se, de tesztelni szerintem jó lehet, ha meg nagyon bejön és úgy érzed kell a kicsit jobb minőség, akkor a fentebb linkelt minőségibb szűrőt is megveheted.
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
Változtatható olcsóbb szűrők csak bizonyos tartományban működnek jól, X effektus nélkül. Azonban a színt el tudják tolni zöld, magenta stb irányokba. Szerintem az is számít, hogy videóra vagy fotóra használod, fotón lehet hamarabb elő jön az olcsóbb miatti kompromisszum. Ha elfogadod, hogy kompromisszum, akkor szerintem simán használható a gyári tartománynál szűkebben. Én 2-4000-ret használok, 5 ezer Ft körül volt, de ennyiért szerintem jó. Amúgy ha így állsz a kérdéshez szerintem te se a túl kritikus emberek közé tartozol, ahogy én se így neked is használható lenne.
-
_q
addikt
válasz INTELligent #29190 üzenetére
-
_q
addikt
válasz *Ropi* #29010 üzenetére
Kivételt képeznek ha jól tudom események, pl utcazene, felvonulás, kirakodás, kézműves kiállítás. Ezek nagy része mind kinti, utcai esemény és nem kell beleegyező nyilatkozat se, az eseményen való részvétellel már beleegyezik a résztvevő, legalább is én így tudom. Teasüti mondjuk lehet nem erre gondolt, hanem a hagyományos értelembe vett utcán sétálás közben és eseménymentes helyen fotózna.
Amúgy meg ha le is fotózna/videózna valaki, akkor se lenne semmi addig, amíg a másik fél nem kéri, hogy vegye le a netről. Ez meg ugye ritka, hiszen hányszor akad rá az adott alany arra a képre ami róla készült.
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
Rendszerváltásnál szerintetek van értelme eladni egy godox tt685-ös vakut? Ha jól tudom, akkor más rendszernél is használható külső vakuként, tudnak egymással kommunikálni foglalattól függően. Esetleg külső vakunak érdemes mást használni?
-
_q
addikt
-
_q
addikt
Úgy tudom, hogy minden attól függ, hogy milyen tevékenységi kör kerül a vállalkozói papírra. Tehát itt a tevékenységet kell behatárolni, ami majd utána megszabja, hogy kell-e OKJ papír. Ez esetben a tevékenység nem tudom mi lehetne, mert kicsit internetes kereskedelem is, de közben meg saját fotókat adsz tovább.
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz copass #28378 üzenetére
Attól tartok, hogy kb mindegyik ugyan az a minőség. Sajnos 25 ezer Ft-ig amiket itthon lehet kapni kicsinek tűnik és nem is biztos, hogy tartósabb. Viszont szívesen veszek ajánlást, mit lenne érdemes, ami ehhez hasonló.
(#28379) t72killer
Az a gond a vásárlói véleményekkel, hogy majdnem mind a kézhez kapás időpontjában nyilatkozik, viszont ilyenkor jó minőségről és elégedettségről írnak. Volt másik táska, ahol írták hamisítvány de minőségre elég jó. Kérdés itt még vajon rájönne-e az áfa a gyakorlatban vagy átmegy. -
_q
addikt
Sziasztok!
Fotós hátizsákot szeretnék már egy ideje, de sajnos vagy drága vagy nem praktikus amiket látok 25 ezer Ft-ig bezárólag.
Tudtok ajánlani olyat, amibe belefér egy milc gép, legalább 2 objektív, egy mavic méretű drón, ND szűrő, pár aksi és hasonló apróságok?
Ez mennyire lehet kamu? [link] Hasonló táska szerintem teljesen megfelelne, viszont ezek jóval 25 ezer Ft fölött vannak itthon.
-
_q
addikt
Ha 10x15cm-es képet szeretnék majd kinyomtatni, akkor lightroom-ban milyen beállítást kell használni? 2x3/4x6 crop overlay-t?
-
_q
addikt
válasz vihartigris #27825 üzenetére
Megpróbálom köszi.
(#27826) *Ropi*
Adatlap/manual nem nagyon ad említést az élettartamáról, hány normál villanást tud és azt milyen frekvenciával teszi. Hol érdemes keresgélni?Amúgy ad annyi előnyt, hogy megéri használni? Nem nagyon látok különbséget vele és nélküle.
Még egy kérdés, van ajánlott beállítás amit célszerű használni? TTL-re állítottam és auto gyújtótávolságra.
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
Illetve olyat ír a vaku kézikönyve, hogy High Sync módot érdemes kerülni, a vaku élettartam rövidülés elkerüléséhez. Ez mennyire tudja rövidíteni az élettartamot, tényleg jobb csak végső esetben használni?
-
_q
addikt
Sziasztok!
A vaku nem tud együtt működni semmi esetben se elektronikus zárral? A beépített vakut írja a kézikönyv, azt gondoltam külső vakunál engedni fogja, de nem. Gondolom amiatt lehet, mert nem lenne megfelelő az expozíció az elektronikus zár működési tulajdonságából adódóan?
Akinek van Godox vaku, nem tapasztaltatok hasonló barna foltosodást a kijelzőn?
-
_q
addikt
válasz Lassú Víz #27662 üzenetére
Köszönöm a részletes magyarázatot. Akkor elfogadom a tényegeket és ilyen irányba megyek tovább, ha aktuális lesz a vaku megérkezte után még.
(#27664) Speeedfire
Szerintem a te képed is jól tükrözik, hogy nem kell full frame (persze lehet valakinek a háttér elmosás nem ott kezdődik, szerintem az már teljesen elfogadható és szép elmosást értél el), de mindenképpen egy belépő MILC + ekv 50-80mm <f2.0 a jelenlegi Sony gépe helyett. Vagy egy nagyobb rekesz értékű nagyobb távolságot átfogó zoom objektív. Kérdés neki mi az a minimum elmosás amit el szeretne érni.(#27663) w.miki
Speefire válaszában leírtam, hogy szerintem mi a minimum ami kell.(#27666) Rapid136
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
Igen a második vakuval meg lehet azt értem. A kérdés arra irányult, ha csak 1 vaku van, TT350 vagy TT685, amit leteszek mondjuk 6 méterrel arrébb akkor villani tud-e. Vezérleni kimondottan nem fontos, elegendő az is ha csak shutter gomb lenyomására villan egyet a vakun külön beállított érték alapján.
Próbáltam utána nézni, de szinte csak rádiós vagy 2 vaku megoldás van. Gép + külső vaku megoldást rádiós vezérlés nélkül nem találtam vagy rosszul kerestem.Amúgy nem is értem miért ekkora csak a különbség a két vaku között. Viszont emiatt, hogy 8000Ft a különbség szerintem benevezek egy TT685-re.
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
Lehet rosszul értelmeztem ezt az optikai kioldást. Ehhez se elég a beépített vaku, hanem egy külső vaku kell a gépre, ami optikailag vezérel egy távolabbi vakut. Jól értem? Tehát akkor már rádiós kioldó vagy egy Master vaku és egy távolabbi Slave többet ér.
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
Most olvasom, hogy Nikon és Canon gépek tudnak optikai vaku kioldást is. Ez a panasonic gépeken nem tudjátok van-e? Godox külső vakuhoz mindenképpen kell rádiós kioldó akkor is, ha csak 1 db vakut szeretnék vezérelni a géptől távolabb?
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz Speeedfire #27648 üzenetére
Onnan indult, hogy a legutóbbi családi beltéri képek elég sötétek lettek és hiába húztam fel utólag az expo-t zaj azért volt. Utána jött, hogy páromról csináltam szabadtéri portré képeket és persze nem olyan volt, mint a külső softbox-os képek.
Most ott tartok, hogy beltéri családi fotóhoz hasznos lenne, de akkor már nem lenne rossz ha a portrén is javítani. Tehát a lavina hatás az meg van. Ja és persze best buy, low budge kategóriábanAmúgy köszi a Ladda-s ajánlást. Valószínű abból veszek majd, nem igen van jobb vétel ezen az áron.
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz Speeedfire #27646 üzenetére
Köszi.
-
_q
addikt
válasz Speeedfire #27644 üzenetére
Nézegettem videókat és szinte az összes portré kép esetén használnak softbox-ot és nem direktbe a gépről vakuznak, hanem a softboxal. Ez persze szép eredmény ad, de jó lenne softbox nélkül is közel hasonlót lőni
-
_q
addikt
válasz Speeedfire #27641 üzenetére
Ha nem használsz ernyőt, softboxot akkor kültéren a vaku nem sokat ér? Beltérben gondolom könnyebben mellőzhető, mivel ott a falról vissza lehet veretni, vagy diffúzorral lehet a terjedési irányon kicsit változtatni.
(#27642) csacsi77
120km innen Budapest . Viszont nagyon köszi a felajánlást Netről rendelek szerintem majd, ahol ingyen megúszom a postát. -
_q
addikt
válasz Speeedfire #27639 üzenetére
1500 Ft-os szállítási költség nem túl kedvező
Milyen ernyővel használod?
-
_q
addikt
válasz Speeedfire #27629 üzenetére
Szuper, akkor ez új info nekem, hogy szállít még is.
(#27630) vond
Aliexpress nem zavar, rendszeresen használom. A vám a kérdés, de akkor esélyes a vámmentesség. Elsősorban én is itt és ebay-en néztem. Lehet teszek egy próbát.(#27631) mikrofon
Köszi ez a kompatibilitás tök jó dolog,. Az AD200 valóban már jóval több, mint amennyire kihasználnám. Első körben a 350 vagy 685 között gondolkozok.Ahogy nézem DHL hozza a csomagot a linkelt oldalról. DHL úgy szokta hogy utólag küldi majd a vámeljáráshoz szükséges dokumentumokat és a felszólítást, hogy fizesd meg a költségeket, amikor beért a csomag az országba. Másik eset, amikor pl a webáruház alapból felszámolja a vám költségét is. Szerintem itt most az első eset lesz igaz. Futárszolgálattal a vámot nem lehet megúszni, postával (ali) több esély van.
(#27609) vond
Az eneloop aksi az mi miatt kifejezetten ajánlott? Ez vált be a fórumozóknak vagy ez a legolcsóbb? Aliról van értelme rendelni vagy itthon is kb hasonló az ára?Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a készséges segítséget és a sok hasznos infót.
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz Speeedfire #27625 üzenetére
Német ebay-en nem találtam olyat, aki szállít Magyarországra. Amazon.de meg már régebb óta nem szállít egyáltalán úgy tudom. Ez változott?
-
_q
addikt
Azért merült fel bennem a kompatibilitás kérdés, mert ahogy rákerestem a használt vakukra nem igazán látom, hogy lenne piaca, nem annyira pörög és kevés eladó darab is van, így eladni se lesz egyszerű ha sor kerül rá.
Egyébként kb. 5-8 ezer Ft különbség van a TT350 és TT685 között.
Továbbá elsődlegesen videózni szeretnék, emellett néha a gép adta lehetőségek miatt készítek fotót is. Ahogy nézem egy csomó pénzt el lehet költeni a fotózás világára: vaku, lámpák, softboxok. Videónál meg ott a gimbal. A többi szükséges felszerelés megegyezik, remélem nem hagytam ki más lényeges dolgot. (Igen a pénz, ez a legfontosabb ).
Ha a fotózás mellékes tevékenység, a videó a prio 1 akkor még a TT350 25-30 ezres ára is elgondolkodtató. Másrészről meg tök jól néznek ki a megfelelően vakuzott képek
-
_q
addikt
válasz *Ropi* #27618 üzenetére
Elvileg cellánként külön kezeli. Opus BT-C3100 V2.2.
Most már csak az a kérdés, hogy vajon elég kulcsszámú-e a TT350 vagy TT685 hoszabb távon jobban megéri? Az mondjuk nem túl szimpatikus, hogy ezek az objektívhez hasonlóan gyártótól függetlenül nem nagyon használhatóak. Úgy értem, ha most megveszem MFT-re, de tegyük fel x év múlva váltani szeretnék, akkor nem lesz egy "örök darab", mennie kell akárcsak az objektíveknek. Ezzel együtt kell élni?
Nem szeretnék sokat költeni rá, nem napi szinten lenne használva, de családi eseményen, ami többnyire beltérben van segíthetne jobb képeket készíteni kézből.(#27617) gerenda110
Amit olvastam még róluk, illetve amit tapasztaltam, hogy kevésbé bírják egy lítium aksihoz képest. Régen még számológépbe tettem 2200mAh-es conrád féle aksit. Elég gyorsan lemerült, pedig egy számológép nem fogyaszt sokat. De ha ti azt mondjátok nem gáz, akkor ezt a részét elengedem.[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz copass #27615 üzenetére
Megnyugodtam hogy nem gáz a Ni-Mh Köszönöm mindenkinek. Töltőm egyébként van.
Univerzális megoldás nem létezik vakura csatlakozó szempontjából TTL-ből? Ami a panasoniccal megy, az mondjuk egy canon-nal vagy sony-val nem?
Godox TT350o ha minden igaz ami megy a panasonic-cal. Hasonló áron ez a best buy? -
_q
addikt
válasz copass #27606 üzenetére
Még előtte akkor egy vaku kelleni fog, amire akkor mehet egy ilyen.
(#27607) vond
Mókolás csak fél megoldást eredményezne
Azt néztem, hogy nem lítium aksis. Lehet túl modern akarok lenni, de Ni-MH aksikat annyira nem szeretem.Egyébként ezek a vakuk nem univerzálisak? Pl. TT350-ből van olympus-panasonic verzió, vagy nikon, sony stb. Nem lehet megúszni valahogyan, hogy minden géphez jó legyen? Sőt a leguniverzálisabb, legjobb lenne ha a gépen és attól pár méterre is használható lenne. Erre lenne ajánlás?
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
Sziasztok!
Épületen belüli fotóhoz ajánlott használni vakut vagy inkább az ISO-val próbálkozzak? A beépített vakuval próbálkoztam, de mivel nem lehet állítani az irányát, a direkt fény az emberek arcán nem volt életszerű. Ha érdemes használni, akkor felejtsem el a beépített vakut és inkább külső vakut kellene néznem a géphez?
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
Persze egyetértek és látom, hogy nem csak a női táskák áraival tudnak elszállni az eladók A laptop része kimondottan tetszik kár, hogy 17" nem fér bele. Majd szétnézek én is.
Épületen belül kíváncsi leszek a különbségre a 12-60 mm f3.5-5.6-hoz képest. Tapasztalatom nem nagyon van se fix-el, se f3 alatti objektívvel. Tény, hogy a gép maga nehezebb
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz peppe79 #27588 üzenetére
Akkor csak jobban szét kell nézni. Köszi
(#27589) vond
A praktikusságba és lehetőségekbe amit ad pakolászás szempontból nehéz lenne belekötni. Csak egy vállat terhelve nagy súllyal lehet gond nekem. Persze sose volt hasonló táskám ezért tapasztalatom sincs, csak hátitáskával. Alszok párat erre a kérdésre még Egyébként ha minden igaz sikerült találnom 25mm f1.7-es objektívet, így a jelenlegi pici táska kevés lesz lassan 42.5mm f1.7 meg nehezebb téma, ahogy korábban írtad is azt nem olyan egyszerű találni kifogástalan állapotút, de rajta vagyok[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
Ezek tényleg ennyire minőségiek vagy miért kerülnek ennyibe? Van laptophoz hp business táskám, ami elég minőségi darab, jól tart vastag anyagból készült és az is 10 ezer Ft körül van. Fotós táska belső elosztásban más csak. Esetleg van más különbség? Nekem is kellene majd valami, egyelőre csak a gép+objektív táska van, amikor nem cél, hogy mást is vigyek magammal. Ha cél, arra meg jó lenne valami praktikus megoldás.
-
_q
addikt
Sziasztok!
Ha van egy témáról mondjuk 4-8 képem, hogyan érdemes javítani rajta. Arra gondolok, hogy ha lightroomban mindent beállítok ahogy gondolok, nem csak az alap értékeket húzom, hanem ecsetelek (pl. a portré alany bőrét), gradiens filtert használok stb. hogyan oldjam meg, hogy a többi kép is ugyan azt a hatást mutassa? Ha csak expozíciót és egyéb értékeket (csúszkákat) állítok azt könnyedén át tudom másolni a többi képre, de ha már specifikusabban változtatok és másolom át, nem passzol sajnos 1:1-ben, főleg ha a téma nem mindig ugyan azt a megvilágítást kapja és más szögből van fotózva.
Ha minden képen ugyan arra a sémára szeretnék alakítani, akkor csak azokat az értékeket változtassam lightroomban, amikhez csúszka tartozik, majd ezeket másoljam? Van más lehetőség arra az esetre, ha jobban bele kell nyúlnom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Akvarisztika
- Path of Exile 2
- Autós topik
- Futás, futópályák
- Amazon Fire TV stick/box
- Mikrotik routerek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest