- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Projektor topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imi3estNew
csendes tag
"Amíg meg ezek az AI-k csak az emberi gondolkodást tudják utánozni addig nem is fognak túlszárnyalni minket. " - Szerintem ez nem igaz. Nem az emberi gondolkodást utánozza. Sajnos az az érzésem hogy túl tud szárnyalni minket. Nézz meg egy számológépet Mennyi idő alatt számol ki egy bonyolult szorzást? Az AI is processzorokon fut, simán lehet ezerszer gyorsabb mint az ember. Nézd meg mennyi idő alatt válaszol a GPT 3.5. Mondjuk vegyük hogy nem okosabb nálam, csak ugyanolyan okos és a 8 órás munkámat 10 perc alatt elvégzi. De persze most még én előnyben vagyok bizonyos téren, mert az összefüggéseket még sokkal jobban átlátom mint az AI. Viszont szerintem a tárgyi tudása már most nagyobb. Sokan írják hogy ez csak nyelvi modell, csak dob egy szöveget és csak a betáplált dolgokból építkezik. Hát ez igaz, mint ahogy mi emberek is a betáplált (tanult) dolgokból dobjuk ki a választ. Ha kicsit kipróbálgatjátok a ChatGPT-t gyorsan észre lehet venni hogy tud következtetéseket levonni. Tehát ha előadsz egy történetet ahol egymásra épülnek a tények azt végig tudja követni egy szintig. Persze néha elveszti a fonalat, de ez még nem a végleges verzió, folyamatosan fejlődik.Ráadásul most csak kérdésekre válaszol, magától nem gondolkodik (szerintem). De mi van ha továbbfejlesztik olyan irányban hogy elemezze végig az összes adatot és minden logikai hibát próbáljon megoldani? Gondolkodjon el a dolgokon, magától is elemezze a tapasztaltakat, ne csak passzívan válaszolgasson. A számológépből indultunk, de ma ott tartunk hogy szinte bármilyen kérdésre tökéletes magyarsággal válaszol a számítógép. És ezt már nem egy olyan program mint a többi hogy programozók megírták hogy ha ez a kérdés akkor ez a válasz. Ez egy egy neuronhálózat csak épp számítógépen fut, nem pedig agysejtekből áll. Ez még tovább lesz fejlesztve és hiába értjük majd a felépítését nagyjából, a konkrét gondolatokat már senki se fogja átlátni. (ha lehetővé teszik hogy automatán kérdés nélkül működjön). Szerintem veszélyes játék. Lehet nagyon jó is, de nagyon rossz is a végeredmény. És az a durva hogy ha eléri az emberi szintet, azt kb azon nyomban meg is haladja. Mert neki azonnal elérhető minden információ, ott az internet, nem kell begépelnie a kérdéseket. Fejleszthető a hardver, csak kicsit gyorsabb proci, több memória kell alá. Izgalmas lesz a következő 50 év. Kíváncsi leszek elérik-e a gépek az emberi intelligenciát (és egyben rögtön meghaladják). Ha elérik akkor nagyon komoly változások lesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Egy felmérésből az derült ki, hogy az amerikaiak 61 százaléka szerint az AI veszélyezteti az emberiség jövőjét.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Projektor topic
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- ÚJ ! AMD Ryzen 7 9800X3D 16x4.7GHz Gamer PC 2025-Ös RX 7800XT 16GB 32GB DDR5 1TB SSD 850W 2ÉV GAr!
- Új AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest