Aktív témák
-
M107
addikt
Az AMD nem gyárt többé processzort
Az AMD beszünteti a gyártást és ezentúl csak a kutatás-fejlesztésre koncentrál. A teljes chipgyártó részleget kiszervezték, a termelést ezentúl a GlobalFoundries nevű társaság fogja végezni.
Az AMD nem gyárt többé processzort
A Technet így hozta le de nem csak ő -
gyiku
nagyúr
csoppet felrevezeto ez a topikcim.
-
sgergi
veterán
-
M107
addikt
De itt nem arról van szó hogy megszűnne a processzor gyártás
Csak a chip gyártásAkkor ezek után marad az intel egy hatalmulag proci gyártónak
Ha neki arra van kedve akár az egekbe is emlheti az árakat nem lesz konkurens.
Tehát akkor minden gépben Intel proci lesz majd .
Nekem mindegy hogy milyen a procim perr pill amdX2 5000+ van nekem jó az intel is, de a költséghatékony emberek majd jobban megérzikmonopolhelyzetbe került az INTEL kiváncsi vagyok hogy játszik majd az árakkal
-
Thrawn
félisten
Én nem csodálkozok, mert a GlobalFoundry harmada az AMD tulajdonában van, ergo továbbra is gyártanak. Mindamellett az is téves, hogy az Intel a TSMC-vel gyártattja az Atomot, csak az előállításhoz szükséges információkat adták ki a kezükből, hogy a TSMC SoC chipeket gyárthasson. Link
-
M107
addikt
Most találtam a neten csodálkozok hogy a Prohardver nem hozta még le.
Mi lesz veled AMD
http://www.technet.hu/techtud/20090306/az_amd_nem_gyart_tobbe_processzort/
1969 óta működő, tulajdonképpen fő üzletágát szervezi ki az AMD. A cég évek óta veszteséges, (csak 2008 utolsó negyedévében 1,4 milliárd dollár volt a veszteség) ez is oka lehetett a két hete megszületett igazgatótanácsi döntésnek, mely szerint kiszervezik a teljes chipgyártó részleget. Mostantól a gyártó cég a GlobalFoundries lesz, mely hatmilliárd dolláros befektetéssel jött létre, és melyhez a tőke nagy részét az Egyesült Arab Emirátusok biztosította. Az újonnan alakult cég élére az AMD gyártásért felelős alelnöke, Doug Grose került. Ezentúl az AMD csak a kutatás-fejlesztéssel és a termékértékesítéssel foglalkozik majd.
Első feladatként a cég átáll a 32 nanométeres gyártási technológiára, mely egyúttal azt is jelenti, hogy bővíteni fogják a Drezdában és Luther Forestben található gyártóüzemeket, de a cég az AMD-n kívül más cégeknek is gyárthat majd porcesszorokat.
A termelés kiszervezése nem csak az AMD esetében történt meg. Nemrég az Intel - igaz csak részlegesen és más indokkal - az Atom processzorok gyártását kihelyezte a tajvani TSMC-hez.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i3-8100 -4 x3,6 ghz
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Be quiet! Pure Rock procihűtő
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Apple iPhone 16 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Zalman M4 Corsair 650W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest