Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
maxymillion
tag
na, egyszerűbb volt a dolog, mint gondoltam...
A probléma nálam az lehetett, hogy egy szimplán letöltött media player classicot használtam, és ezen az spdif aktiválásánál azt letiltotta. (SPDIF on - disabled)
Feltettem az xp codec packet, ezzel települt a MPC is. Ezen az AC3 filternél már be lehetett állítani a spdif on - passthrough-tot).
Elindítottam a filmet, és a z-5500 kijelzőn megjelent az áhitott DD digital a dts digital helyett
Mivel a kari szoftverében a DTS interaktív volt beállítva, így egyértelmű, hogy létrejött ez az opció (a filmen csak DD van)
Bocs, hogy ilyen sokat szenvedtem, és kösz mindenkinek segítséget
-
X@b3e
addikt
De figyu már, neked nem ilyen kártyád van.. Nálad teljesen más menüpontok is vannak a driverben.
Még ha most teljesen független is a dolog ugye az AC3 codec miatt, de nem minden program használja az a codecet, anno X-Fi-nél ott, a Power DVD-ben és a driverben is be kellett állítani a passtroughot, hogy mindenhol klappoljon a dolog, itt meg ugye kapásból a driverből hiányzik ez az opció. -
st81
tag
Az ac3 filternél van nálam kipipálva az spdif-passtrough, oszt jóccakát.
Tovább teszteltem a karit, most már hangosabban (40-50W-on) és nagyon odab@szós hangja van. Kicsit még jobban kinyílt a tér, a magasak pedig veszítettek valamennyit az élességükből - ezzel is közeledve a valósághű(bb) hangzáshoz. A közép továbbra is igen részletes.
Az ATB lemezén van egy szám, amikor egy magas sziszegős hang szépen körbehullámzik mind az öt hangfalon. Na, ennél a pontnál megszűntek a hangsugárzók, szépen levállt a hang és tényleg lebegős érzés volt. A kiterjedtség elképesztő.
És majd' minden számnál "lúdbőr" és vigyor -
X@b3e
addikt
válasz
maxymillion #44 üzenetére
Erre a közvetlen jeltovbbításra még én sem jöttem rá, Creative kártyánál ugye csak be kell pipálni az "SPDIF-passtrough" opciót, de itt ilyen ugye nincs...
-
st81
tag
válasz
maxymillion #44 üzenetére
Ha közvetlen a kimenet, akkor tényleg DD-t látsz majd a DD-s filmeknél.
Tudtommal az AC-3 azonos a Dolby Digitallal. -
maxymillion
tag
Jó hogy említetted, le is teszteltem, és igen, nekem is visszalökte. De ha digitalis jelet használod, nem hinném, hogy van jelentősége.
A közvetlen kimenetet, kódolás nélkül azért szeretném használni, mert pl x360on, ha egy dvd-t nézek, ott a lemezen lévő hangsávot a z-5500 megjeleníti, legyen szó szterero, DD, vagy DTS-ről.
Namármost azért vettem ezt a karit (többek között), hogy a filmeket hasonló minőségben és feltételek mellett tudjam nézni, csak kiszűrjem az X fűnyíró hangját
.
És jelen esetben mindig DTS van kijelezve a kijelzőn, mikor a DD-s filmek vannak lejátszva is..
Nem biztos hogy van jelentősége, csak szeretném így megoldani, hátha van rá lehetőség.
AC3-om pedig nincs (mire, mihez jó az?)
-
st81
tag
válasz
#56474624 #39 üzenetére
Azért is írtam korábban, hogy a különbség "nagysága" minden embernél más. Van aki az általam leírtak tételek közül ha egy változik, akkor is örül, mint a majom a farkának
A dts-es cd nél és a filmeknék spdif-et használtam (koax, neotech kábel).
A 320-as mp3 és a cd hallgatásakor a kari rca-val csatlakozott az erősítő cd bemenetére.
A dvd-lejátszót azért írtam referenciának, mert csak az volt kéznél (ill. egy panasonic is lehetett volna, de annál a denon jobb), amivel össze lehetett hasonlítani. Nekem sem referencia egy dvd-lejátszó, akárcsak neked, ha zenéről van szó. Később lehet, hogy össze tudom hozni egy NAD alap cd-lejátszóval (pl: C515), de ez még a jövő zenéje. -
törölt tag
Érdekesnek találom, hogy csak minimális a különbség nemhogy egy X-Fi Xtreme Musichoz, hanem egy Live-hoz képest, ráadásul egy jobb rendszeren.
De ennek ellenére, mégis leírod, hogy A mélyek kicsit kerekebbek, testesebbek, a közép pedig sokkal részletesebb, egészséges visszhangok, nagyobb dinamika (lejátszó: foobar 095, kernel streaming).
.Egyébként sztereóban ment a teszt? Bár csak úgy látom értelmét...
Mellesleg akármilyen DVD-lejátszót nem tartok igazán referenciaértékűnek zenén. A CD-lejátszók nagyságrendekkel szebb hangot tudnak. -
X@b3e
addikt
Nem, a win eszközkezelőjében a hangok/audioeszközök menüben állítja vissza. Itt nincs entertainmant mód, ez HDA X-Plosion.
moddingR mindkettő X-Fi alap, a Preleude fel van tupírozva, az Elite prohoz pedig adnak egy külső egységet, ami ha nem feltétlenül kell, akkor inkább a Preleudet válaszd. -
moddingR
aktív tag
Sziasztok!
Tudom nem ide tartozik ez a kérdés de az AuzenTech Auzen X-Fi Prelude 7.1 van olyan jo hangkártya mint egy Sound Blaster Elite Pro mert árban majdnem ugyanannyi
-
X@b3e
addikt
válasz
maxymillion #26 üzenetére
Én DTS Interactivebaen használom, és nem veszek észre minőségi különbséget
AMúgy érdekes dolog, csak most vettem észre, beállítom ugye a habg- és audioeszközöknél, hogy 5.1 legyen a hangeszköz, de minden egyes újraindítás után visszaállítja stereobaEttől függetlenül 5.1 jön ki a hangszettből, gondolom a digitális jelátvitel miatt. Ez nálad is így van?
-
helpy
csendes tag
válasz
maxymillion #26 üzenetére
Hogy jutottál hozzá? Én most egy asus xonarral szemezgetek, azt legalább forgalmazzák kicsiny hazánkban
-
st81
tag
Crystalizer,cmss off. Zenei tesztanyag: ATB (DTS), Pink Floyd (DTS), Groove Armada(DTS), Metro, Omega, Eagles, Andrea Bocelli, Enya, Dido, , Cascada, Scooter, Dune, Robert Miles, Benny Benassi.
-
st81
tag
válasz
cskamacska #25 üzenetére
pixel, 46eFt.
Az első tapasztalat az, hogy szépen szól. Igaz, hogy csak az auzen oldaláról letöltött 2008.02.19.-i driverrel sikerült feltelepíteni, mivel a gyárival a 37-es hibakódba ütköztem.
1 órát szoptam vele, mire kiderült, de most már oké.
Hatalmas változást nem észlelek a live-hoz képest (meg kell dícsérnem az 5 éves kis hangkarit!), de egyértelműen jobb. A mélyek kicsit kerekebbek, testesebbek, a közép pedig sokkal részletesebb, egészséges visszhangok, nagyobb dinamika (lejátszó: foobar 095, kernel streaming).
256-os és 320-as mp3-nál mindez jól hallható, cd-nél szintúgy (természetesen felkeverési lehetőség van Dolby Digital-ra a sztereó esetében). Filmet is próbáltam, mozin is kiválóan teljesít. DD-t DTS-t természetes tud, a Kill Bill Vol. 1 volt a tesztanyag (lejátszó: Media player classic+ac3 filter). spdif-en hallgatom, koax összeköttetéssel. Tesztrendszer: Denon avr-1706 erősítő, denon dvd-1720 lejátszó (referenciaként), Rubicon rhk-1000 hangfalszett. A mélyhangokért egy Velodyne Cht-8r felel.
Jó minőségű mp3-nál és cd-nél verte a denont. A film nem egyértelmű, ott mindkettőt egyformának éreztem, a denon kicsit zúzósabb mélyeket produkált.
Na, egyelőre ennyi. Folyamatosan járatom, mert egy tesztben leírták, hogy néhány nap után még finomodik a hangja.Maxy: én az ac3filter-ben állítottam be mindent, és az szépen rányomja a multicsatornát spdif-re. A hangkarin semmit nem kell állítani ezzel kapcsolatban.
-
maxymillion
tag
Sikerül megkaparintanom egy club3D theatron Agrippa 7.1-et (szállítással együtt 20499 HUF), amiről írtátok, hogy az Auzentech lapja, átcímkézve.
Tesztelem egy napja, egy z-5500-ön, és nem rossz..
Eddig csak zenével próbáltam, mivel a DVD-ket egyelőre nem tom lejátszani.
Ezzel kapcsolatban egy kérdés : Hogy lehet elérni azt, hogy ha pl DVD-t nézek, akkor a digitális jel mindenféle átalakítás nélkül menjen át a hanfalakra. Mert ha a hangkari szoftverében beállítom a pl dts-t, akkor az kódolgat, és romlik a jel. De ha egyből, asszem pass through-ba menne, az lenne az igazi.
Lehet ezt a lejátszóba kell beállítani, vagy a windows-ba.
Előre is kösz.
-
st81
tag
Őrségváltás
Live! cserélve Prelude-ra.[link]
-
-
st81
tag
A depón néztem, ott meg nem azt a fényképet rakták be, ami a terméké.
Jó, hogy szóltál, akkó' má' nem is gondolkodom, hogy melyik legyenHelpy, valószínűleg azért nincs eladó belőle, mert az a kevés tulaj (van egyáltalán x@b3e-n kívül?
) meg van vele elégedve és ragaszkodik hozzá.
-
helpy
csendes tag
Ha van valakinek egy eladó, vevő vagyok!! Akárhol érdeklődőm, mintha a falnak beszélnék
-
X@b3e
addikt
-
st81
tag
Hát igen, annak idején az sb live-on is gondolkodtam, hogy megér-e nekem hétezer jó magyar forintot. Kiderült, hogy igen, megérte.
Akkori lehetőségeimmel azt mondtam volna, hogy nem százas, aki egy f@sz@ videokártya árát elherdálja hangra.
Ma pénzügyileg szerencsére ott tartok, hogy 30-40 ezres kártyákat nézegethetek.
Igazából a fatality fps és az auzen prelude, ami között vacilálás van.
Mikrofon és vonal bemenet szükséges, és koax-os spdif. Mikrofont és a digit kimenetet pl. egyszerre használom (ezért kell front paneles x-fi, sima flexijack kevés). A házam meg nem előlapi be- kimenetes (barkácsolni meg nem szeretnék).
A prelude jobb minőségű dac-ai szerintem hallhatóak lennének a rendszeremen.Napi 3-4 órát ülök a gép előtt, ezalatt 100%, hogy zenét is hallgatok. Ezért tartom fontosnak a hangot (hozzáteszem ismét, hogy most már van pesó igényeskedni).
Ha szigorúan vesszük, mivel az auzen x-fi alapú kártya, egy sima xtreme gamer (18-19e Ft)-nél nem sokkal tud többet.
És több, mint kétszer annyiba kerül. Tehát végső soron egyetértek veled, x@b3e.
De azé' csiklandozza a fantáziámat -
X@b3e
addikt
A Prelude annyit nem ér szvsz, amennyiért adják.. Nem sokkal több, mint egy "mezei" X-Fi, csak a plusz körítés.
-
st81
tag
válasz
maxymillion #14 üzenetére
A fehérvári bolt nevét nem írták még meg, e-mailben érdeklődtem ez ügyben, de még nem válaszoltak rá.
Nagyjából 50e Ft környékén lehet (ebolt-nál néztem), ha nem közvetlenül a pixeltől veszed.
Gondoltam, hogy sok auzen-t nem adtak még el, de azért 0-nál többre számítottam.
Azért érdekel engem a viszonteladó, mert szeretném személyesen megvenni, átnézni, hogy mindent megkapok-e. Ha pedig neadjisten garis probléma van, elég a viszonteladóhoz eljuttatni és nem kell nekem felküldeni v. felvinni pestre. -
X@b3e
addikt
Egyelőre teljesen meg vagyok vele elégedve...
A DTS nagyon üt, optikán keresztül nincs kikapcsolásnál az a szokásos puffanás. A magasak a helyükön vannak, a mélyek teltek (ebben azért a Z-5500 is nagy szerepet játszik) Teszem hozzá, XP MCE alatt, Vistával még nem próbáltam, megvárom, még kijön az official magyar SP1, utána azt tolom fel a HTPC-re. -
st81
tag
Szimpatikus, csak egy kicsit húzós az ára.
A prelude is érdekelne, ha nem közel 50 ropi volna.
És az elméletileg ismeri az összes eax-ot. -
X@b3e
addikt
Ki bizony
Optikán keresztül megy a DD és DTS live is, natúr TV műsor jelét megdolgozva abból is ilyen "ál-DTS"-t tud kreálni, nagyon jól szól.
Amúgy megkaptam, tegnap előtt üzemeltem be és eddig nagyon meg vagyok vele elégedve. DTS és THX demók eszméletlenül szólnak rajta a Logitech Z-5500 hangszetten keresztül -
X@b3e
addikt
Találtam közben egy ilyet, ami a nevén és cimkézésén kívül teljesen ugyanaz, kicsit olcsóbb kivitelben. Asszem benevezek rá
-
X@b3e
addikt
Külföldi fórumokról összeszedett morzsák alapján felmezéshez jobbnak tűnik a DTS-támogatás miatt az X-Fitől, játékok alatt az EAX hiánya lehet gond, ugye azt a Creative nem szívesen osztohgatja a konkurenciának...
Jó lenne azért némi személyes tapasztalat is
-
X@b3e
addikt
Az AuzenTech HDA X-Plosion 7.1 nem mai kártya (1-2 éve már piacon van), viszont nem találtam róla túl sok érdembeni dolgot a specifikációkon kívül.
Elvileg az első Dolby® Digital Live és DTS Connect támogatással rendelkező hangkártya.
C-Media CMI8770 PCI chipsetre épülve 8 csatornával, digitális, optikai csatlakozással is el van látva, melyhez a kábeleket is mellékelik. Támogatja a DTS® Connect mellet még a DTS® Interactive és DTS® NeoC szabványolat is.
Itt található a gyártó oldala, és egy teszt a kártyáról.
Elsősorban filmnézésre és zenehallgatásra tervezték, ezért is lenne lényeges, hogy ezen a téren vajon mit tudhat egy X-Fi Xtreme Music-kal szemben...
Használ valaki ilyet? Mert jó lenne egynéhány tapasztalat, elsősorban zene/film terén, HTPC használatra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Kingston KC2000 500GB M.2 PCIe (SKC2000M8/500G)
- Nagyon különleges Lenovo laptop!! (i7, HD4600 + Nvidia GT755M + GT755M, SSD, cserélhető VGA, SLI!!)
- Videokártya Hűtés Segéd 92 - 120 mm Ventikhez / 3070 3080 3090 4070 4080 4090 Ti Super / AMD-hez is!
- 9700x februári vásárlás,foxpost az árban
- Gran Turismo 7 - PS4
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest