Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen videókártyát?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mathiask
senior tag
De miért vagy benne biztos, hogy az érzékelt különbséget csak és kizárólag forrás jittere okozza?
Amúgy megtörténhet(az általad idézett mondat az Ayre-ról szól, a videójuk alapján), nem tudom mik a konkrét készülékek, de millió dolog is lehet, kezdve azzal, hogy valóban async-e az az USB bemenet, vagy hogy honnan kapja a tápot(vannak dac-ok, melyeknek ugyan van tápcsatlakozójuk és kell is a DAC résznek, de az USB interface mégis a forrástól veszi az áramot), vagy hogy nem lehet-e, hogy a különbség mondjuk abból fakad, hogy az "órázott USB" amúgy kevesebb zajt küld ki, stb. És akkor egy nálam szakavatottabb ember lehet még másik kismillió okot fel tud sorolni, ami okozhatja ezt. És akkor ezek csak a technikai magyarázatok. És akkor ez egy készülék, egy fajta megvalósítással. Amiből nem vonhatjuk le azt az általános következtetést, hogy úgy általában, vagy akár minden készüléknél biztos, hogy átmegy a jitter a forrásból a DAC kimenetére és ez is felelős a tapasztalt különbségért.Én is csak annyit mondtam, hogy az ipar szerintem képes olyan DAC-ot csinálni, ami minden bemenetén érzéketlen a jitterre. Nem minden DAC ilyen, de lehetne. És akkor még kérdés, hogy csak a jitter számít-e.
-
AMDFan
addikt
"márpedig megtörténik"
És ha valaki az ellenkezőjét állítja? Kinek van igaza?
A jittert megszűntetni nem lehet. Az van és kész. Azonban a jitter hatása digitális domainben eliminálható és ezt meg is teszik. Éppen ez a lényege a digitális átvitelnek, a mintavételezésnek. A jitternek kizárólag akkor lehet szerepe a hangminőségre amikor a D/A konverzió megtörténik, hiszen akkor a mintavételi pontok elcsúszása az eredetitől különböző amplitúdókat eredményezhet adott pontban. Emellett igen, bkercso is mindig mondja, hogy a digitális domainben keletkező jitter egy mérhető zajt ad a hangképhez, de ez annyira elképesztően alacsony (-120dB alatti), hogy ennek technikailag zéró hatása van a hangminőségre.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest