Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Laca 012

őstag

válasz Brogyi #6432 üzenetére

A Zentyal nem router software, hanem egy kisvállatokra optimalizált kiszolgáló (szerver), amely valóban Ubuntu alapú és rengeteg beállítást (mondhatni az összes alapvető beállítást) egy webes felületről tudod menedzselni.
    Viszont ami nekem fontos lett volna, hogy a wifi részt is lehessen webes felületről menedzselni, azt már ez sem tudja. (Amire szánták, ott nem is hinném, hogy lenne rá igény)

A Linux akadémián is és azóta is több előadást megnéztem-meghallgattam ezzel kapcsolatban, mert először "én is azt hittem", de amennyire már belemerültem, az én céljaimra telepítés után 10 perc alatt belövök egy sima Ubuntut.

(Egyébként Czakó Krisztián (Slapic) a linuxakadémia egyik főszervezője és oszlopos tagja a hivatalos magyarországi Zentyal partner. Ő tart folyamatosan előadásokat erről a Linuxakadémián és rengeteg más fórumon konferencián.A szupi oktatóvideókat is Ő csinálta)

A cégnél is felmerült alternatívaként egy ITX-es gép Zentyal-lal, de mivel nagyon kicsi a cég, a 4gépet simán kiszolgálja a D-Link DNS320 NAS.
    Ettől függetlenül olyan cégnél, ahol egy megbízható és biztonságos fájl-web-adatbázis...stb. szerverre van szükség és könnyen (webes felületről) menedzselhetőnek kell lennie, oda tökéletes választás.

Routernek a szerver része sok, (persze nem muszáj minden funkciót kihasználni), a hálózatkezelő része viszont a Wifi AP kezelés hiánya miatt kevésnek tűnik. Egy szó mint száz, nem erre való!

Amivel eljátszadoznék, ha lenne rá időm, az az OpenWRT, mert most, hogy 2db TP-Link WR1043ND routeren is ezt használom és az x86-os verziója elvileg tökéletesen kellene, hogy biztosítsa a router funkciókat webes menedzsmenttel pc alapú rendszeren..

Új hozzászólás Aktív témák