Új hozzászólás Aktív témák

• Stoto

tag

Nekem sajna most szervízben van gclf2-m, de amint visszaér új terveim vannak vele. Eddig 2 satás winyóval ment a kicsike, egy öreg 80assal és egy 3 éves 300assal ami ráadásul 7200as. Úgy terveztem, hogy amint visszatér hozzánk kap még egy 500as usbs winyót is ami szintén 7200as. Így 3 nem energiatakarékos winyóval már szépen fogyasztana, így a kövekező ötlettel álltam elő:

Az egyik winyó már most is úgy van állítva hogy ha nincs használatban akkor 1 perc után leáll. A tervem az lenne, hogy az összes winyó leállna ha nincs használatban és a rendszer pedig egy cf kártyáról futna cf-->IDE adapterrel.
    Nézegettem ilyen adaptereket lehet már kapni 1500-2500 forint környékén. A kérdés már csak az, hogy mekkora cf kártyára lenne szükségem. A mostani rendszer egy elégé nagy debian lett, szóval az első dolog az lenne, hogy egy megfelelően kicsi debian rendszert előállítani.

Gondoltam még olyanra is, hogy /tmp /var/log és egyéb sűrűn írt könyvtárakat az induláskor létrehozott ramdiskben helyezek el, amit lekapcsoláskor kiírna a kártyára bekapcsoláskor pedig létrehozza a ramdisket és felmásolja.

Így el lehetne érni, hogy az idő 90%ban parkolópályán legyen az összes winyó.

Új hozzászólás Aktív témák