Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hakos1987
őstag
válasz
butcher eu #34985 üzenetére
butcher eu: nézd meg kérlek ezt: [link] most már nincs 5 pont előnyöd
pedig a CPU score csak egy százassal több
-
hakos1987
őstag
katt, most be van kapcsolva eist, c1e, és nem ugrált 3dmark, szal valszeg valami progi ölhette a dolgot....
viszont olyan eredményt dobott, hogy elkerekedett a szemem.... eddig 5600+ al 3200 mhz-en nem tudtam átlépni a 13.000 pontot... most E8500 @4.05 Ghz és tessék:
3dmark 06 -
hakos1987
őstag
válasz
katt777 #34948 üzenetére
mondjuk nem, de amúgy sincs semmi papírom az egészről....
van egy qrva érdekes gondom viszont: a hangszóróból valami német rádió szól, halkan sípolva, néha elhalkul... ha hangosítom, akkor nem szól, ha teljesen lehalkítom, akkor pedig érthetően.... mitől van? ha kihúzom gépből, akkor nem szól tovább... próbáltam bezárni minden progit amit lehet, de egyszerűen nem marad abba.... rohadt idegesítő, pl játék közben is.... vkinek ötlete?!?!?
vagy 3dmark vantage hibára ötlete valakinek?! telepítéskor c++ -os hibaüzi, aztán feltelepül, de induláskor első ablaknál megáll (valami initzializing...)
-
hakos1987
őstag
Örömteli hírt kell közöljek: (akik sokat fórumoztak, ismerik az előzményeket....)
11.5 hét várakozás után végre visszatért az MSI 3870 X2 OC-m gariból! később írok blogot a vízhűtőblokk és társairól...
-
hakos1987
őstag
válasz
crea1984 #34754 üzenetére
ddr2 az manapság már elég gáz.. viszont a 256 DDR3 sem a leg tutibb... legjobb az 512 DDR3 lenne, de ugyebár az drágább... viszont te azért vásároltál náluk, mert ennyiért azt hirdették, így kötelesek azt adni, minden ráfizetés, és egyéb nélkül! Vagyis ha ki tudsz állni magadért (fogyasztóvédelmet is megemlítheted), akkor nem kell ráfizetned, viszont azt lenne érdemes mindenképp...
-
hakos1987
őstag
-
hakos1987
őstag
Érkezik a HIS Radeon HD 4670 IceQ
kíváncsi leszek, hogy egy 3850-hez hogy fog viszonyulni
-
hakos1987
őstag
válasz
zsoltbo #34701 üzenetére
oks, esetleg ha van rá módod, próbáld ki egy másik monitorral! kérj kölcsön havertól, szomszédtól.... csak 2 perc az egész, viszont alapjában változtathatja meg a dolgokat...
sok sikert! És kitartás, olyan rosszul úgyse járhatsz, mint amit én szívok a VGA-mmal (ha ez vígasztal)
-
-
hakos1987
őstag
-
hakos1987
őstag
válasz
zsoltbo #34624 üzenetére
az a táp biztos elég neki... talán még érdemes lenne megpróbálnod az X-Treme G 8.8-as drivert.... az a legjobb...
mod: világít valamelyik led a kártyán, mikor elsötétedik a kép?
Valahogy meg kellene lesni a hőmérsékletet, nem melegszik-e valami túl... indíts el egy GPU-Z 0.2.7 -et, a második fülön a sensors-nál láthatod a hőmérsékleteket, valamint egy GPU Caps Viewer-t... ha látod, hogy pl. memIO vagy valaminek a hőm. elkezd felfelé szaladni, de nagyon akkor valszeg annak a hűtésével lehet a gond.... Caps Viewert mindenképp próbáld meg... -
hakos1987
őstag
válasz
Bluegene #34575 üzenetére
azt a konzekvenciát vonom le az egész tesztből, hogy felesleges egy erősebb VGA, ha nincs alá egy jobb proci, mert gyengébb procival gyengébb VGA is ugyanazt produkálja, csak a gyengébb 100%-on, az erősebb 70-80%-on dolgozik.... de mindenképp azt kell előbb mérlegelni, hogy milyen felbontásban, mekkora részletességgel játszik az ember...
-
hakos1987
őstag
válasz
butcher eu #34530 üzenetére
helo!
a következőket tudom a dologról: a warhead külön játék, alap nem kell hozzá... a gépigénye optimalizálva lesz, vagyis nem lesz olyan, hogy egy fullos konfigon is döcög... bár majd ez még kiderül... én ennyit tudok, na meg hogy pénteken jön
-
hakos1987
őstag
válasz
birozoli7800 #34527 üzenetére
szvsz 3-3.2 Ghz-en simán kihajtja....
-
hakos1987
őstag
válasz
butcher eu #34511 üzenetére
most lestem a vantage listás eredményt.... bek**hatod, 5 ponttal megelőztél
bár akkor még phenomom volt, az E8400-tól többet várok... meglássuk!
-
hakos1987
őstag
válasz
butcher eu #34511 üzenetére
hali... sajna nem volt sok lehetőségem tesztelni, merthogy újra gariztatni kellett a kártyát (nem vették észre, hogy csak fél mag működik rendesen.... nem értem...
) szal a lényeg, hogy újra vissza kellett küldenem... de a jó hír, hogy nemrég hívott a srác, ma adja fel postán, merthogy kicserélték
mire ittlesz a crysis warhead (pénetken), már szolgálhatok eredményekkel -
hakos1987
őstag
válasz
laca000 #34492 üzenetére
lehet jó az x-box, de hogy jön ide?!
Egyébként az xboxot a hajadba kenheted jövő ilyenkor... én biztos nem fektetnék konzolba pénzt, inkább egy jobb vga.... de ez csak az én véleményem! Viszont a konzolban is VGA van, x-box-ban ATI, és nehogy azt mondd, hogy jobb mint egy asztali, mert szerintem az asztali vga-kra jobban gyúrnak... inkább csak arról van szó, hogy x-box-os játékot egy konkrét felépítésű gépre kell megírni, míg a PC-k világában mindenkinek más és más van...
Részemről befejeztem a vitát, aki nem akar, úgy sem fog megérteni semmit.....
mod: azért a CoD nem az a nagy gépigényű játék... egyébként 106 centis TV-t géphez is használhatsz! A számítógép szerintem jóval több mindenre használható mint egy konzol! Ha csak játékra kell, vegyél azt! De akkor valami konzolos topicba offolj, ne itt!
-
hakos1987
őstag
válasz
laca000 #34486 üzenetére
hülye vagy, vagy tetteted? Legalább tesztekből less utána, hogy a 3870 X2 gyorsabb mint a 4850! De az a rossz hírem, hogy tesónak 4850-ese van, ráadásul kimagaslóan jól megy tuningba (625/993 >>740/1100), és így sem veri az enyémet! Pedig mivel gariba van a kártyám, az övén játszok, szal ez is ,,csak" tapasztalat.... A játékok nagy része pedig használ 2 magot, sőt, colin dirt 4-et is! Az pedig hogy ki offolja szét, az egyértelmű.... a közöm pedig annyi, hogy ismerem KATT-ot, régóta járok ide fórumozni, és az ilyen gyökereknek nem kéne szétcseszni a topicot!
Egyébként én sem tudok túl sokat a gépekről, de nem vagyok lusta valaminek utána olvasni!! -
hakos1987
őstag
válasz
Bluegene #34481 üzenetére
nem arról van szó, hogy 6ghz-es proci kell, hanem arról, hogy egy 2500 mhz-es amd kevés neki.... Egy 3.6-on járatott E8400 viszont biztosan elég! És higgye el mindenki, nem sok különbség van árban a két rendszer között.... Anno mikor váltottam, az alaplap+procimért cserébe kaptam egy E8400-at... már csak lapot kellett vennem, és ennyibe fájt az egész! Cserébe pedig jóval megérte, nekem sokkal élvezetesebbek a játékok, van értelme az erős VGA-nak....
-
hakos1987
őstag
válasz
laca000 #34482 üzenetére
szerintem jobb lenne ha mihamarabb befejeznéd ennek a topicnak a szétoffolását! KATT köztudottan rengeteget ért a géphez, ami rólad kicsit sem mondható el!!! Egyértelműen látszik, hogy nem vagy valami okos, intelligens ember, azt viszont annál inkább, hogy csak a hsz-eket hajszolod!!
Nem hiszen hogy ennek a topicnak szüksége lenne a hülye hsz-eidre!
És ha procilimitnél tartunk.... volt egy Phenom 9500-am 2.5-ön ment.... Van egy 3870 X2 VGA-m... Cseréltem intel platformra, E8400-ra.... a különbség összehasonlíthatatlan, ég és föld!! Pl. Grid előtte néha beszaggatott... nyilvánvaló volt, hogy semmi értelme az X2-es VGA-mnak, mert így csak annyit tud, mint egy 3870.... Mikor platformot cseréltem, szárnyra kapott a gép, minden simán, zökkenőmentesen, teljesen élvezhetően futott! Egyértelmű, hogy a proci jótékony hatása!
És én tapasztalatból írok, de te mégis mibőL? A varázsgömbödet lesegeted?!
az az igazság, hogy irritál az ittléted, mert még értelmes hsz-t nem láttam tőled! uh. vagy nagyon gyorsan moderáld magad, vagy húzz el!! -
-
hakos1987
őstag
válasz
laca000 #34375 üzenetére
a lényeg az, hogy lehet, hogy zökkenőmentesen mennek a játékok, de ha ,,csak egy x1950-est vett volna is, akkor is teljesen ugyanúgy mennének! mert pl. a 3850 50%-on megy, míg az X1950 maxon dolgozna.... a végeredmény pedig ugyan annyi FPS!
A szakmai tudásod egyébként tükrözi, hogy most a konzolokkal jössz... szerintem hagyd abba ezt a hsz hajhászást, offolást! -
hakos1987
őstag
válasz
Gordiann #34215 üzenetére
volt nálam is ilyen, bár restart megoldotta.... valszeg driver gond, vagy pedig a háttérben valami használja a procit.... esetleg még attól lehet, hogy be van kapcsolva a proci teljesítményének visszavétele ha nincs rá szükség(azt hiszem eist a neve...)... amd-nél csinált ilyet, bár ott egyszerű volt, mert csak át kellett rakni teljesítmény centrikusra az energia profilt... Intelnél sajnos ez nálam nem működött....
megelőztél katt... mondjuk az csak nálam van úgy, hogy hiába raktam teljesítmény centrikusra, akkor is visszavette az órajeleket?
-
hakos1987
őstag
katt: nem mondtam le az X2-ről, csak lehet, hogy a srác megveszi, és akkor nem kell a garira várnom, akkor viszont 48** -et veszek, még nem tom melyiket.... ha 1 héten belül elkészülne a kari, nem cserélnék! De nem szeretnék még jópár hetet várni
-
hakos1987
őstag
sorry skacok, ez nem a reklám helye, tudom de hátha érdekel valakit, és elsiklik a hírdetésem mellett...
szóval: a legjobb (és sajnos ritka) hűtés 3870 X2-re: [link]
-
hakos1987
őstag
válasz
szeva000 #33568 üzenetére
szvsz megéri, bár nemtom mik az árfolyamok, de ha van rá lehetőség, akkor 3870!
3650 egyébként egy nagyon gyenge kari, azzal nem nagyon fogsz játszani, 3850-el már inkább, főleg húzva, 3870-ről meg nem is beszélek!mod: monitor miatt talán azt vedd, amiben több a memória, meg mind. ddr3... vagyis még mindig 3850-et ajánlom...
-
hakos1987
őstag
nah, újraindítottam a gépet... vantage-ban már nem ugráltak az fps-ek, viszont nem 300/750-re, hanem a korábbi 500/750-re veszi vissza az órajeleket...
powerplay-nek nyoma nincs!
tapasztalatok 38** karival??
-
hakos1987
őstag
respect!
Van változás 38** karik teljesítményében 8.8-as catalyst miatt? Tesóm 4850-e 1000 ponttal dobott többen vantage-ban, valamint a GPU-Z 0.2.7 már zárójelben kiírja, hogy mi minek a hőmérséklete: [link]
mod: viszont az a gond, hogy powerplay miatt (szvsz) a kari nem egyenletesen dolgozott, hanem ugráltak az fps-ek össze-vissza!
-
hakos1987
őstag
válasz
laca000 #33492 üzenetére
laca, két dolog!!
1: használd a válasz gombot jobb oldalon, hogy tudjuk, kinek megy az üzi!!!
2: egy hsz-en belül több embernek is írhatsz, nem kell teleszórni a topicot, hogy hsz-t gyűjts!remélem nem rágsz be rám, csak a javadat akarom szolgálni
egyébként ha vkinek (főleg Zk-nak) van fél perce, lessen be a nyereményjáték topicjába, és nézze meg az uccsó 20 hsz-t, hogy hogyan sikerült találnom egy csalót
-
hakos1987
őstag
azt nem tudom, hogy kibírná-e, sztem játék nélkül inkább, mint játékkal, de a következőt ajánlom... elmész bármelyik hipermárketbe, zebrába, és találsz tesa kétoldalú ragasztót... abból a legvékonyabbat ha megveszed, bőven megfelel, én is azt használom! Elvileg nem hővezető, de vmennyire képes átvezetni, mert melegek szoktak lenni a bordák...
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #33419 üzenetére
mképp!
kattnál levertem a biztit, vagy javítani akar, és elment számolni? -
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #33416 üzenetére
utolsó 2 alkalommal akkor voltam, mikor vettem a 2900XT-m, meg a 3870X2-t... talán legközelebb 4870X2 miatt megyek
katt, nyugi, semmi lényeges
mod: megszámoltad már, hány tranzisztor van egy 3870-en? nem? leülhecc, 1es! -
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #33414 üzenetére
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #33412 üzenetére
majd megnyerem a CM moduláris tápját, aztán jöhecc
azért volna mit bemásolni ide, ugye katt?
-
hakos1987
őstag
válasz
katt777 #33408 üzenetére
pedig arra gondoltam, megkérlek, hogy lődd be nekem a cuccokat
Ferrari1: a helyes válaszok: (nem bizti hogy sorban, mert fejből) zöld; ide, sata; maximum 2; Geminii; ultimate circuit protection; 85% átlagos hatásfok, 132 mm venti...; 1500W
biztos, hogy ezeket jelölted?
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #33405 üzenetére
reméljük sor kerül rá
Nah, majd ha pesten járok! Viszem a szörnyetegem (ami addigra jó lesz
) aztán összefuthatunk egy CrossFireX partyra!
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #33403 üzenetére
öcsém, direkt ölöd az idegeimet?? főoldalon sehol nincsenek kint a győztesek, csak azok max, akik helyesen válaszoltak! Nem erre gondoltál? nem leszel ám hosszú életű
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #33397 üzenetére
még nem nyertem... vagy lemaradtam vmiről?!
Egyébként vérbeli ATi-sok vagyunk, egyszer tettem életemben kitérőt egy 8800 GTX személyébe, de természetesen megbántam...
-
hakos1987
őstag
-
hakos1987
őstag
válasz
FeRRaR1 #33386 üzenetére
értem... a ram most 1128-on megy alapfeszen, vagyis elég jó kis tuningdarab... nem lenne érdemes azt majd feljebbrakni, hogyha már stabil a proci? egyébként most nincs lóvém óccsó karira sem.... tesóm 9550-én elcseréltem egy pci-e X550-re, de a srác átkúrt, döglött a kari, pedig pont csak arra kellett vna, hogy netezzek...
(Miti83 volt az....) -
hakos1987
őstag
válasz
FeRRaR1 #33382 üzenetére
sajnos ez az 1. intel rendszerem, így nem nagyon wok otthon a dologban.... 450-re raktam az fsb-t, és 9-esen a szorzót, de hiába volt neki 1.35V, nem indult... ramok vissza voltak osztve 800-asra, pedig 1066-osak, az időzítősük is 5-5-5-25 volt... A deszka egyébként katt-é volt... most hogy így mondod, lehet, hogy blend volt... egyébként alapból 1.36-on megy, de terhelésnél 1.32-1.34-re megy vissza....
mod: azt írtad, az fsb-t hagyjam lejjebb... 450-en ment kattnak is, én legutoljára 470-en használtam... de van +0,1V adva asszem az NB lehet az, nemtom mi, kattnak az volt beállítva....
-
hakos1987
őstag
válasz
FeRRaR1 #33372 üzenetére
Az enyém is 1.36-on 3.99-en megy, de nem prime stabil, szal ajd még emelnem kell feszt
ollie: amíg először gariba volt, konfigcsere volt, ráadásul tesóm gépében is ki lett próbálva, meg a srác aki gariztatja, ő is 3 gépben próbálta ki....
-=Zk=-: természetesen nem vettem támadásnak, szó sincs róla!
mod: sztem aki hosszabb távra tervez egy X2-vel, és egyébként is vízzel hűtt, megéri vizesblokkot venni rá... tény, hogy 30K körül van, viszont a kari hőmérséklete több óra játék után se éri el az 50 fokot, ami az élettartamnak nagyon jót tesz! Én vettem egy Heatkillert, gyönyörű egy blokk, csak sajna 8 hete lesegetem, mint kezdő b*zi a gőzfürdőbe!
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #33365 üzenetére
bazz, olvasgattam pedig a fórumot... sorry
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #33340 üzenetére
kézzel sajna max a p*csömet tom fogni, a vgat nem... csütörtökön ér pestre elvileg... szal majd szeptember közepén kb... hihhetetlen komolyan mondom, gyalog elviszem is gyorsabban odaért
mert_csokis: csak vicc volt természetesen, enyém gariba van, vagy ki tudja hol a rákba.....
-
hakos1987
őstag
respect!
Most látom, hogy mert_csokis megvette az X2-met
hát én hülyeségnek tartom ezeket a driver baszakodásokat.... amint beraktam a gépbe anno, már a vista egyből 2X írta ki a 3870X2-t, szó se volt driver gondról.... miután meghalt, fejre is állhattam, se történt semmi..... sztem bajtárs vagy öcsém! (csoki)
-
hakos1987
őstag
bakker, kardba dőlök... most hívtam a srácot, aki intézi a gart... hát csak jövő hét csütörtökön ér fel pestre, mert úgy mennek áruért gondolom... hát a faxom, még 1 hónapig nem lesz vga-m, az tuti.... ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
(sorry
)
-
hakos1987
őstag
az igazság odaát van: [link]
egyébként így utólag neked is jóéccakát
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #33121 üzenetére
ráadásul a 3870x2-N ÉS 4870 X2-n is ugyanott vannak a furatok, a gpu, és acrossfire chip helyzete, csak utóbbinál kisebb..... ramokra vrm-re meg süni kéne, vagyis sztem kompatibilisek lesznek egymással, ha lesznek léghűtők... én most a fullcover vga blokkomat hasonlítottam 4870X2-höz... a memók helyzete csak picivel tér el, ami belefér, a crossfire chip ls GPU-k ugyanott vannak, a jobb oldali vrm is, egyedül a középen fent lévő VRM van 90 fokkal elforgatva, de elvileg azt be lehetne faragni....
egyébként azt mondom, hogy dobj fel egy hírdetést, hogy keresel 6 pin to 8 pin átalakítót, kitudja, hátha vkinek fölös, és eladja!
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #33119 üzenetére
nekem egy 2molex to 6 pin, és ugyebár 6 to 8 pin-t adtak, nameg fullos DiRT- öt
Sokan várják az új RivaTunert, mert 4-es széria még nem támogatott, ahogy tuningban a 3870X2 sem... csak AMD GPU clock tool-al lehet, de az meg fixre teszi, és 2D-ben is annyit megy... nehéz lesz megoldani, hogy egyszerre, de akár külön-külön is lehessen állítani a GPU órajeleket, de a 4870X2 miatt gondolom mindenképp megcsinálják!
Nem hiszem, hogy Iponba lenyúlták, korrekt cég sztem.... De aki keres, találdobj fel egy hírdetést, aztán ki tudja, hátha....
köszi az együttérzést, holnap lesz 7 (!!) hete, hogy nincs VGA-m.... siralmas... még 2-3 hét waiting... 2.5 hónap elég erős, a kari ára meg felére esett
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #33115 üzenetére
jah, akkor te nem tudsz overdrive-al tuningolni.... áhh
úgy emlékeztem, hogy CCC-ben te is tudtad tuningolni... mert CCC asszem 890/1100-ban maximalizálja a tuningolhatóságot, és azt vitte is! Új RT-t várom, amibe lehet majd tuningolni is (talán)!Én karimról az az új infó, hogy visszaküldtem a srácnak, aki intézte a gart, ma ő is kipróbálta (neki is volt X2-je), és nála is csak 1 mag ment, de valszeg garba, vagy már a boltba amikor kipróbálták nem vették észre, mert rendesen felismeri, csak GPU-Z nem ír 2 gpu-t, meg hát a teljesítmény...
egyébként ő futtatott 3dmark 06-ot, és 7000 pontot dobott....jah, egyébként nekem is csak 2X 6 pines csatim van, csakhogy az MSI OC-mhoz tartozék volt egy 6pin to 8 pin átalakító! Neked neM? Sztem lehet külön is szerezni!
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #33112 üzenetére
Boldog szülinapot VGA-társ
egyébként sztem nem éri meg váltani még X2-ről, mert crysisen kívül melyik játékot nem viszi el? főleg ha húzod! és még csak most jön Rivatuner, amivel lehet húzni, ventiprofilt csináni! Talán még gyorsulni is fog driverek miatt!
Vedd meg a vízhűtésem így szülinapodra, 25K-ért haveri alapon odaadom
Én tuti nem adom el (főleg, mert per pill nincs is mit)... majd 3 hét múlva talán már lesz RT, és akkor tuning végét is meg lehet lesni! mert elég jól megy abba, nem mint 1-2 antituning 48XX! Ha jól emléxem nálad is simán vitte CCC-ben a maxot a memó és GPU is, nem?Ez a kari még nem is ,,élhetett", nehogy eladd, mert tom hol laksz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest