Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz pali923 #29881 üzenetére

    Makacs embernek mondhatom magam, elmentem hát tennap. Két órán át fagytam egy szál pulcsiban a bejutásért. Odabent aztán nem volt semmi, a boltot, mint ha kirabolták volna. És végeláthatatlan sor a pénztáraknál. Összesen két szorítót találtam arra érdemesnek, hogy megvegyem. De ha ingyen megkaptam volna, akkor sem álltam volna ekkora sort végig.
    Ma reggel arra volt dolgom. Elgurultam a parkolóba, hogy hátha alább hagyott a roham, akkor mégiscsak megveszem azt a két szorítót. De a roham maradt. Ismét türelmetlen tülekedés a bejutásért. Le se lassítottam a kocsival, ugyanazzal a sunggal gurultam tovább. Én már tudtam, mit fog látni, akinek délidőre sikerül majd benyomakodnia. Óriási sort a semmiért.

    Azok a kutatók, akik a tömegpszichológiában utaznak, ez az alkalom igazi csemege lenne a konformizmus, illetve a marketingpszichológia reszelgetésére.

    Az viszont elgondolkodtatott, hogy mennyi pénz van az embereknél olyan kiadásra, amit valójában meg sem akartak venni. Egy öreg néni tennap végigállta azt az irdatlan sort egyetlen árva cserepes virágért. Jó, nyugdíjas a lelkem, ráér. De egy ilyen sort végigállni (3-5 óra!) rendesen fizikai megterhelés. Még hogy étlen-szomjan, de ha rádjön a hugyozás, amit a kinti többórás fagyoskodás feltétlenül generál, hát az még cifrább.

    Meg az is elgondolkodtatott, hogy azok a dolgozók, akiknek most állni kell a sarat, teszik ezt mindezt úgy, hogy holnaptól munkanélküliek. Ha egy asztalos készül lehúzni a rolót, és utoljára még beletesz anyait, apait, az érthető. Ez meg olyan nagyon fonák. A biztonsági őr is holnap arra fog visszaemlékezni, hogy tegnap harcolt erőnek erejével a nagy tömeg ellen a nagy semmiért.
    Szóval nekem is lenne mit tanulnom még erről a pszichológia dologról. Mert ha én lennék ott bárminemű alkalmazott, hát tegnap óta táppénzen lennék tisztelettel. Vajon mi működteti őket ellenkezőleg? Persze, a zsoldos katonák is ugyanezt tették évszázadokkal ezelőtt, és közben még a bőrüket is vásárra vitték.

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák