Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- High-tech fűtőtest? Nem, szellős GameMax ház!
- Hiába van április, a hardverek nem tréfálnak
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
válasz
Ezekiell #61497 üzenetére
Igen, az alsót - is.
Mentségemre legyen szólva életemben nem láttam ilyet szétszedve, egy Youtube videó segített. De sajnos menthetetlen volt, a csavarok teljesen szét voltak rohadva, tört csavar kiszedővel tudtam csak kiszedni őket. A csavarfejek fúrása meg annyira felmelegítette a műanyagot, hogy van ahol kiolvadt a csavarfej. De amúgyis nagyon rideggé vált, nem tudom mitől, de törik majdnem, mint az üveg.
-
sanzi89
addikt
Törölhető.
-
sanzi89
addikt
válasz
pali923 #61363 üzenetére
Egy ilyen szimpatikus első ránézésre: NOVUS ELEKTROMOS TŰZŐGÉP J-165 EC Utána olvasok, hogy mégis milyen lehet a gyakorlatban, köszi a tippet!
@tothjozsi96
Természetesen a gyaluval veszítesz a hasznos keresztmetszetből, de én inkább mégis felrakok egy 46x26-os lécet, amiről le van gyalulva a dzsuva, szép, tiszta felületen tudom elvégezni a felületkezelést, mint egy vastagabb, de rosszabb állaptú lécet.
Pár dologgal úgyis lehet játszani, kisebb szarufaköz, nem XXL cserép, nem beton cserép, stb. Illetve szerencsére sokszor nem 50x30-as szokott lenni a Bramac léc, 1-2 milivel nagyobb, valamint sokszor nem is kell leszedni 2 milit, illetbe nem kell minden oldalról. -
sanzi89
addikt
válasz
tothjozsi96 #61365 üzenetére
Pont az ilyen miatt is gyalulok le vastagológyaluval már mindent, még a Bramac lécet is, borzalmas minőségű a szerkezetépítő faanyag.
A méretpontosságról ne is beszéljünk...
Amúgy a vízes, penészes felülettől eltekintve, a köteg közepére teszik a háncsos, repedt, bazi görbe, teljes keresztmetszeten göcsös léceket. Tavaly amikor csináltam a melléképület tetejét kb. 30%-al fogyott több Bramac léc, mint a hasznos hossz, mert annyi volt a selejt. Igaz, hogy olyat is félre raktam, amit egy átlagos ács simán felrak, de majd elmegy máshova. A tetőre csak kerüljön már fel a lehető legjobb faanyag, jódarabig nem akarok újra hozzányúlni. -
sanzi89
addikt
Ezzel a táskakrompresszorral az a baj, hogy nincs tartálya. A manométer mutat 6 bar-t, megnyomom a ravaszt egy pillanatra és egyből leesik 1,5-re a mutató. Kereket fújni, gépről forgácsot, port lefújni, szűrőket, porzsákot, gépet takarítani jó, de mivel nincs tartálya, így szerintem semmilyen pneumatikus eszközre nem lehet rákötni.
Persze ha a pneumatikus vonalra adom a fejem, akkor egy próbát teszek vele, mielőtt megvenném a nagy kompresszort, de sok reményt nem fűzök hozzá.Esetleg a ParkSide PAT 20-Li A2 20V jobb lehet? Elvileg mostanában kellene lennie, egy próbált lehet megérne.
@fogtunder
Körbenézek, köszi a tippet. -
sanzi89
addikt
Otthoni használatra keresek tűszegezőt és kapcsozót, lambériázáshoz, kisebb szegőlécek, pipalécek rögzítésére, madároduk, stb. összerakásához. Jelenleg egy Parkside PET 25 C3 elektromos géppel szenvedek, de már nem egyszer elhajítottam volna kínomba a fenébe, annyira borzalmasan keserves vele dolgozni. Elakad a kapocs, nem lövi be, kettőt lő, siralmas.
Gondoltam lépjünk szintet, szétnéztem a Makita akkus termékei között, és rájöttem, hogy 25mm-es kapcsozójuk nincs is. Szegező és kapcsozó egybe gépük meg egyáltalán nincs. Parkside és Makita márkán kívül nincs itthon akkum, szóval más gyártót nem is nagyon néztem, nincs kedvem még egy akku fajtát kezelni itthon.
Logikus lenne venni egy pneumatikus gépet, de jelenleg csak egy Einhell TH-AC 190 táska kompresszorom van itthon, erre a feladatra ugye alkalmatlan. Egyébként amire eddig kellett nekem kompresszor, arra tökéletes.
Most ott tartok, hogy minimum egy OMER PF1850C puska és egy Metabo BASIC 250-24 W kompresszor kellene, ha szintet akarok lépni. Árban még lenyelem, de nem terveztem normál kompresszort venni, mert nem nagyon tudom hova rakni és igazából ezen kívül nincs is rá szükségem.
Mik a vélemények, ki hogyan oldalán meg a fenti problémát?
Abba bele se menjünk, hogy a Parkide-hoz van itthon vagy 8000 kapocs, ami olyan méret (Type55), hogy semmivel se komptibilis. -
sanzi89
addikt
válasz
generatoros #58753 üzenetére
A szarufa pontosan az ellenléc alatt van. Az ellenléc tartja a távolságot a fólia felső oldala és a cserépléc alja között, hogy megoldható legyen a tető átszellőztetése. Jobb esetben 50x50, rosszabb esetben legalább 50x30, de ezt inkább felejtsük is el.
@Donki Hóte
Mi a lesett ellenécekből vágtunk olyan vastag lapokat a gérvágóval, ami kellett. Nem gyengén volt sziszi-fuszi munka. -
sanzi89
addikt
válasz
Donki Hóte #58739 üzenetére
Ne is mond... Idén nyáron kb. minden méretű fűrészárü kisebb volt, mint a névleges méret. 50x50 ellenéc 43x47, 100x50-es palló 94x44, stb gyalulás előtt! Nem ácsként, egyszerű hobbistaként kész rémálom egy tetőt síkba lerakni. A hétvégén csináltunk egy 60m2-es melléképület, sima sátortető lécezését, én még ennyi alátétet és hézagolót soha nem rakta be, mint most. Kihozható szépre, de amikor a két egymás melletti ellenléc között van fél centi különbség...
A minőséget meg ne is említsük... Ma vettem egy köteg 50x30-as gyalult lécet, kellett gyorsan látszó részhez, mert a hétvégi épülethez kevés lett az előkészített anyag, és olyan botrányos a gyalulás minősége, hogy nem tudok rá mit mondani. És persze már 47x27-es méretről beszélünk, ha ebből én még 1-1mm legyalulok mi marad?
-
sanzi89
addikt
válasz
generatoros #58442 üzenetére
A látvány valóban elég erős, de egy kész dolgot elég jól szétverni csak a látványért... Persze, ha az embernek van ideje meg affinitása hozzá, hajrá. Én, ha már így alakult, a fenti, egyszerű módosítástokat csinálnám meg csak, abban biztos vagyok, hogy kibírná azt a terhelést, amit egy ilyen kiülő kap.
-
sanzi89
addikt
válasz
Chesterfield #58435 üzenetére
Úgy csináld, ahogy a felső rajz van. Csinálhatsz átmenő, metrikus csavart, mondjuk egy gömbfejű anyával, és akkor néz is ki valahogy. Vagy ehhez a színhez sárga, lapos fejú szerkezetépítő csavar mindkét oldalról olyan hosszban, hogy átérje mindhárom lécet, de ne bukkajon ki a vége a túoldalon, lehet még jobban is mutatna, de termászetesen ez szubjektív. Plusz nem kell előfúrkálni.
A kármi kivágást szerintem hagyd, ahhoz szét kéne verni az egészet. Ha a fogópárokat a fent írtak szerint stabilra megcsinálod, majd annyira megbontod a zsindelyt, hogy felülről kap egy 8-as szerkezetépítő csavart jó helyre a szarufa, szelemen találkozás, akkor szerintem ez a kis kiülő tető simán kibírja, amit ki kell neki. -
sanzi89
addikt
válasz
Chesterfield #58417 üzenetére
Valóban, ez így nagyon kontár alkotásnak tűnik elsőre.
-
sanzi89
addikt
válasz
#03969024 #58409 üzenetére
Normális árú, hagyományos szorító engem is érdekelne. Én is befürödtem pár Extol Premium és Powerfix szorítóval, azóta ilyet veszek: BERGER Egykezes párhuzamszorító alumínium
De ez meg méreg drága, viszont legalább jó. -
sanzi89
addikt
Konkrét tapasztalatom nincs a linkelt típusokkal, próbáld meg személyesen kézbe fogni mindkettőt, és aszerint válassz, de szerintem egyikkel se nyúlsz mellé.
A fűszerboltos témákat ahogy a kolléga is írta sajna el kell felejteni, egy Workzone és 2 Parkside sarokcsiszolót garanciáztattam, utána vettem egy Makita GA5040-et, azóta egy boldogabb ember vagyok. -
sanzi89
addikt
válasz
indianjoe23 #58358 üzenetére
Max vágásszélesség 90°/45°:305 / 205 mm
Max. vágásmélység 90°/45°:105 / 67 mm -
sanzi89
addikt
Valakinek tapasztalata a METABO KGS 305 M gérvágóval? 140k-ért elvileg most jó áron lenne.
Nézegettem pár videót, elvileg semmi faxni, de a legolcsóbb 305-ös, elvileg használható gép.
-
sanzi89
addikt
válasz
fogtunder #58301 üzenetére
Főleg úgy, hogy egy nyamvadt kereket se adnak hozzá, hanem külön vegyél hozzá 9k-ért.
Még a Metabo KSU 401-et néztem, de a Bosch jobban tetszett videók alapján. Plusz bármilyen nagyobb gérvágó állványt néztem, mindegy mennyibe kerül, a kihúzható rész végén a görgő mindig "libeg". A Bosch-hoz - természetesen plusz pénzért - lehet venni a végére támasztó lábat, így biztos masszívabb lesz.
Szóval valóban elég drága, de szerintem egy masszív, jól használható cucc lesz, főleg ha kicsengetek még 25k-t a kerékért meg a két mankó lábért.
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #58277 üzenetére
Na, seggére vertem a pénznek rendesen. Berendeltem egy Makita 2012NB gyalut - szerencsére még a hétvégén ugyaninnen 216.070 Ft-ért, remélem nem fognak kicseszni velem, és ennyiért fogom kapni -, meg egy BOSCH PROFESSIONAL GTA 3800 gérvágó asztalt, majd a végleges cél ilyesmi lenne, mint ebben a videóban.
-
sanzi89
addikt
válasz
pacman_123 #58276 üzenetére
Utána járok majd mielőtt beruházok egy késbe, köszi az ötleteket.
Azt esetleg tudja valaki, hogy ilyen "kiemelhető" görgőt hol lehetne venni itthon? Amazon link
Illetve egyáltalán van-e tapasztalata ilyen görgővel valakinek? Egy kisebb asztalt tervezek, ami görgethető, hogy kitoljam a műhelyből, de ha már a munkaterületen van, akkor jobb lenne a fix láb, hogy ne mocorogjon. Akár a gérvágó, gyalu, köszörű alá.Vagy ne gondoljam túl az egészet és tegyek mondjuk 4 darab fékezhető kereket?
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #58267 üzenetére
@Ezekiell
A műhelyem kicsi, 9 m2 az egész, gyakorlatilag nem is műhely inkább raktár. Kb. bent nem tudok csinálni semmit, mindig mindent ki kell vinni a teraszra, garázs előtti placcra, ha akarok valami nagyobb dologgal dolgozni. Itt előny a kisebb súly és méret, 1 pont a Makitának.
A Makitához olcsóbb az eldobható kés, és van hozzá élezhető kés. 1 pont a Makitának
A Makitával kapcsolatban több helyen olvastam, hogy kiemelik az építési minőségét, amit én kifejezetten kedvelek egy gépben, ha jó érzés hozzá nyúlni, mert egyben van. Sajna élőben egyiket se láttam. 1 pont megint a Makitának.
A Makita jobban tetszik, újabb 1 pont.A Metabo mellett szólna, hogy olcsóbb kb. 40k-50k-val, de szerencsére ez most nem számít annyira. A Metabo szélesebbet gyalul, de visszagondolva sose volt szükségem rá.
@York
Sokat használtam, egy Hyundai HYD-MBY-10 gyalut. Fater vette, durva, hogy kb. 3 éve ez 70k volt. Ez a gyalu sajna egy kalap szar, ezer meg egy hibával. Használható volt, de több napot szívtunk, mire beállítottuk, nyeklett-nyaklott és sose használtam az egyengető részét. Korábban én is a Metabo HC260C kombinált gyalut néztem ki, de sehol se kapni, plusz helyem se nagyon lenne tárolni. A Makitát meg felteszem a salgó polcra és ott elfér. Az egyengetést egy Makita 1911B-vel és egy hasonló megépítésével tervezem megoldani.@kavalkád
Köszi, így gondoltam én is.Az összes fentit lelkes hobbistaként írtam, aki az informatikával keresi a kenyerét és a hétvégémet szeretném csak hasznosan eltölteni, hogy valami kézzelfogható eredménye legyen. Tisztában vagyok vele, hogy ágyúval verébre, de tekintsünk rá inkább hobbiként, amiből valami használható is kiesik néha.
-
sanzi89
addikt
válasz
pacman_123 #58266 üzenetére
És akkor ezt csak simán becsavarozom a "gyalu dobjába" az eldobható kés helyett, mint egy kézi gyalunál?
Majd este lesz időm, írok még pár gondolatot, ha érdekel valakit, de nagyrészt szubjektív döntések vezéreltek a Metabo vs. Makita kérdésben.
-
sanzi89
addikt
Veszek egy mély levegőt, és szerintem beruházok egy Makita 2012NB vastagológyaluba. Rengeteget golndolkoztam, hogy ez legyen vagy inkább a Metabo DH 330. Megnéztem ezer YouTube videót, itt is olvasgattam, más fórumon is, de végül ez lett a kiszemelt.
A kérdésem az, hogy ehhez árulnak élezhető késeket: 793350-7 Makita. Ezt simán be tudom tenni a gyaluba az eldobható kések helyére?
-
sanzi89
addikt
válasz
pacman_123 #58241 üzenetére
Mannesmann bitkészletem volt, kaptam ajándékba, az katasztóráflisan gagyi volt, a Parkside/Powerfix köröket vert rá.
-
sanzi89
addikt
Jelenleg a legnagyobb átfogású szorítóim ilyenek: BERGER Egykezes párhuzamszorító alumínium 600mm LL-6A (041601-0116)
Ezek a szorítók nagyon beváltak, miután több típussal rossz tapasztalatom volt, vettem egy pár ilyet és azóta boldogabb ember vagyok.
Viszont kellene nagyobb átfogású táblásításhoz, vagy akármihez. Kinéztem egy olcsóbb asztalos csőszorítót, konkrétan ezt: MANNESMANN végtelen csavaros szorító 3/4"
Szerintetek ez milyen minőség lehet? Használható? Esetleg tudtok valami konkrét típust ajánlani? Ezt néztem még, de ennél szeretném olcsóbban megúszni a dolgot, mert kellene vagy 4 darab: Bessey BPC-H34
Természetesen szar, használhatatlan cuccért meg egy fillért nem akarok adni, és tudomásom szerint a Mannesmann nem a minőség netovábbja. -
sanzi89
addikt
válasz
fogtunder #58208 üzenetére
Az alábbi képeken látható "Anti-Tear Coating" igazából egy alulra ragasztott, átlátszó, műanyag lemezke, nekem ennek vált el a ragasztása. A tieden nincs ilyen? Esetleg utána néznél, hogy pontosan milyen? Mert ettől eltekintve nagyon szerettem.
-
sanzi89
addikt
Mivel nem tudok csinálni semmit, így legalább kiírom magamból. Nincs 1 éve, hogy vettem egy MILWAUKEE Prémium mágneses mérőszalag 8m/26láb (48227225) (4932464603) mérőszallagot. Nem érdekelt mennyibe került, legyen jó minőség és 8 méter. A szalag hátoldalán a legvégén van alul egy műanyag, ragasztott rátét, nem tudom miért. Ennek a ragasztása elvállt a szalag aljától, egyszer felcsévélés közben lejött róla, és megtörte a szalag végét 10 centinél. Beszakadt kicsit, majd jobban, végül végig akadt, próbáltam átragasztni, de mindig kiszakította a kis szél magát. Ma kidobtam az egészet a fenébe, de előtte egy 5 kilós kalapáccsal leellenőriztem, hogy valóban olyan erős-e a háza, mint írják.
Egy szó, mint száz, senkinek nem ajánlom a Milwaukee mérőszalagokat.Ugyanitt kérek tanácsot, hogy milyen mérőszalagot vegyek.
-
sanzi89
addikt
Nekem egy MAKITA BO6030J van, ezt csak ajánlani tudom.
-
sanzi89
addikt
Nem szakmám, fizetni se fizet érte senki, saját magam vagyok az igénylő és végrehajtó is, szóval van az az állapot, amikor rugalmas vagyok a milliméterekkel.
Komolyra fordítva, semmit nem tervezek csinálni, ami a házon belül van, a legközelebbi nagyobb projekt egy 25 m2-es terasz famunkái. Itt 15x15-ös BSH gerendák lesznek az oszlopok, ezzel nincs gond, de szelemennek meg szarufának már sima fűrászűrut tervezek venni (15x15, 7.5x15, stb.), ezeket kellene pl. rendbe rakni a gyaluval. Ezek a kombi gyaluk meg nem ilyen feladatra vannak.
Legutóbb se dőltem a kardomba, mint a 15x15-ös gerenda gyalulás után az egyik végén 14,8 a másik cégén meg 14,5 lett. Magamnak csinálom, az a lényeg, hogyha a kész produktumra ránézek, akkor pofája legyen, ezért nekem nem számít pár milliméter.
Hobbi, testmozgás (munka monitor előtt), szabad idő hasznos eltöltése. Műhelyem sincs, kb. mindent a gyarázs előtti beton placcon csinálok. Ilyen szemüvegen tessék nézni a kézi elektromos gyalut. Nomeg a jó minőségű gépekért mindig is oda voltam, amiket öröm kézbe venni. -
sanzi89
addikt
Otthonra, házi barkácsolási célokra (ezeket csináltam az elmúlt két évben: kutyaházak, kútház, kerti filagóra, előtető, villanyóraszekrény ajtó, stb) keresnék egy jobb elektromos kézi gyalut. Jelenleg egy Parkside PEH 30-as elektromos kézi gyalum van, ezzel is meg lehetett csinálni ezt-azt, de bőven vannak korlátai. Kinéztem a Makita 1911B-t, tetszik, hogy 110mm-ert lehet vele gyalulni, sokszor dolgozom 10cm-es anyaggal, azt egy tolással lehetne így gyalulni.
Azért is gondoltam egy ilyesmi gépre, mert tavaly vettem egy Makita 9404J szalagcsiszolót, és öröm kézbevenni minden alkalommal, annyira jó gép. Tudom, töredékáron lehetne alkalmas gépet venni, sőt, igazából a Parkside-dal is elboldogultam, de tekintsünk rá nem csak befektetésként, hanem hobbiként is, ilyenkor nem mindig a racionalitás érvényesül csak.
Asztali gyalugép biztos jobb, pontosabb lenne, de szerintem nekem arra nincs szükségem, meg sajnos nagyon helyem se, pedig egy Metabo HC 260-at el tudnék képzelni otthonra. -
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #54949 üzenetére
Végül ilyen szorítóból vettem 4 darabot: BERGER Egykezes párhuzamszorító alumínium 600mm LL-6A (041601-0116)
Ma hozta meg a futár. Rohadt drága volt, de első ránézésre megérte, szinte elpusztíthatatlannak tűnik, bazi erősen fog, praktikus és minőségi a kialakítása, szerintem engem ki fog szolgálni ház körüli felhasználással számolva.
Az itthoni Parkside-os műanyag cuccok (amiből igaz az egész készlet nem került annyiba, mint ebből egy) össze se hasonlíthatóak a Berger-rel.
@Vaze
Mostanában volt/van a Lidl-be Parkside merülőfűrész, lehet érdemes utána járni, hogy van-e még a környékeden. Nekem évek óta megvan, használtam is elég sokat, semmi gond nem volt vele. Ha még szánsz rá egy keveset vehetsz egy márkásabb lapot, ami specializáltabb az ajtó anyagára vagy sűrűbben fogazott, de a gyári lap se volt használhatatlan, sokat vágtam azzal is. -
sanzi89
addikt
válasz
pacman_123 #54971 üzenetére
A vágandó élre ragassz maszkoló szalagot, egy fokkal kevesebb a kipattogzás a vágásnál. Nem nulla, de kevesebb.
-
sanzi89
addikt
Otthonra keresek a "filléres" és soha el nem romló tekerős szirítóim mellé normális egykezes szorítót. Ugye megvettem a Lidl-ben a Parkside készletet, nem volt dága, de sorra törnek el, kilazulnak, nem szeretem őket.
Van-e ajánlott márka, típus otthonra, ami már normális minőség, de nem is csillagászati az ára? Első körben Berger szorítókat néztem, csak nem tudom, hogy elég lenne-e a műanyag vagy vegyek olyat, ami fém, mégha drágább is. -
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #53889 üzenetére
Aludtam a dologra egyet, és feltöröm a palacperselyt. Az alábbi két gépet tervezem megvenni, ha valami nyomós ok van, hogy lebeszéljetek, akkor most szóljatok.
MAKITA BO6030J Excentercsiszoló
MAKITA 9404J SzalagcsiszolóA Makita gépekről sokkal több infót, videót, tesztet találok, mint a Matabo gépekről. Otthoni, hobbi felhasználásra remélem engem már ezek ki fognak szolgálni, akkor nem is sajnálom az árukat.
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #53886 üzenetére
Köszi mindenkinek a gondolatokat, látom a Makita a favorit.
Még egy lépés feljebb, Makita 9404J? Ez csak 4,7 kg, adnak hozzá koffert, amit amúgyis vennék.
Kiegészítésnek pedig gondoltam egy METABO SXE 3150 excenterre. Erről esetleg vélemény? Vagy, hogy milyen Makitát vegyek helyette?
-
sanzi89
addikt
válasz
kapu2006 #53880 üzenetére
Elkövetem azt az eretnekséget, hogy dolgokat a helyükön csiszolok. Garázskaput, terasz látszó szelemeneit, kerti fa szerszámosbódét, stb. Itt nekem nagyon nem mindegy, hogy milyen nehéz a gép, napi 8 órában a billentyűzetet nyomkodom munka gyanánt, nem vagyok az a bivaly testalkat. A súlyban elvileg 1,3 kg különbség van, az azért érződik - remélem.
A Makita gép jó volt, de számomra nem tökéletes. Engem nagyon zavart 5 perc után a rövid kábel, a porszívó csatlakozás problémája, a nagy súly miatt pedig egész egyszerűen bizonyos dolgokat nem tudnék - vagy sokkal lassabban - megcsinálni vele. Most nem számít +20.000Ft, tapasztalatnak mindenképpen jó volt, de remélem létezik ebben az árkategóriában olyan gép, ami a fentiek ismeretében jobban megfelen számomra.
Kis keresgélés után ezt a Metabo-t találtam, ennyi a történet. -
sanzi89
addikt
Gép tanács kellene és talán ebben a topikban több a tapasztalat. Van egy Parkside PBS 900 C3-mas szalagcsiszolóm, ami eddig működgetett ugyan, de igazából elég gagyi és gyötrelmes vele a munka, még hobbi szinten is.
Kaptam kölcsön egy Makita MT M9400 szalagcsiszolót, ezt forgattam ma egy fél napot. Gyorsabban, hatékonyabban, csendesebben tudtam vele dolgozni, mint a Parkside-dal, gyakorlatilag nem melegedett a gép. Cserébe nehéz, mint a kő, a 2 méter vezeték egy vicc, plusz a porszívót se tudtam normálisan rákötni, így a porzsákját ürítgettem, ami egyébként jól összegyűjtötte a port. Ezek alapján eldöntöttem, hogy veszek egy normális szalagcsiszolót, mert ég és föld vele a munka, mind a Lidl-es szemvedni, de ilyen nagy és nehéz dög nem kellene.
Kinéztem a METABO BAE 75 gépet. Most nem sajnálom rá a pénzt, de otthoni, barkács, hobbi felhasználásra lenne, szóval nem tudom csak úgy elhajítani a bal vállam felett, ha mégse jönne be, mint pl. a Parkside-ot, ami 9.000Ft volt. Szóval a lényeg, hogy ez a Metabo géppel van valakinek tapasztalata, véleménye? Kisebb, könnyebb, minőségben is elvileg megfelelne, nem egy gagyi gép. -
sanzi89
addikt
Valaki tud nekem segíteni abban, hogy mit jelentenek az élzárásnál a következő lehetőségek? KATT a linkre.
Esetleg azt jelentené, hogy mely oldalakra kérem az élzárást? Vagyis ha mind a 4 oldalra kérek, akkor a 2 hosszú + 2 széles lehetőséget válasszam? Köszi! -
sanzi89
addikt
válasz
runner 125 #39843 üzenetére
Én egy ilyet vettem a nyáron: Parkside PZKS 1500 B2
Szigorúan hobbi célra, ház körüli barkácsoláshoz, de nagyon megszerettem. Gyorsan és pontosan lehet vele dolgozni. Csináltam eddig vele dupla falú szigetelt kutyaházat, szivattyút eltakaró kis díszkutat, garázsajtót leburkoltam lambériával, meg sok apróbb vágás. Minden forintját megérte.
A másik Lidl-is cucc ami minden pénzt megér, a Parkside PTSS 1200 B1 merülőfűrész. Nagy táblás anyagokat, méteres léceket is milliméter pontosan tudok vele vágni, ami korábban elképzelhetetlen volt számomra. Ez a két barkács szerszámom, amit legjobban szeretek.
-
sanzi89
addikt
Hobbi, otthoni felhasználásra ajánlott a Lidl-ben most kapható felsőmaró?
Még nem használtam ilyen gépet, ismerkedni, évi pár alkalomra, otthoni barkácsoláshoz. -
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #39193 üzenetére
Visszaírtak az Einhell-től. A lényeg, hogy azok a Parkside gépek Einhell gyártmányúak, amin van egy Art.Nr-t (7 jegyű szám) és egy I.Nr-t (5 jegyű szám). Amelyik Parkside gépen nincs ilyen azonosító, az nem Einhell gyártmány, köztük az általam használt Parkside PTSS 1200 B1 se az.
Szóval nem igaz az az állítás, miszerint ha Parkside cucchoz keresel bármit goto -> Einhell.
-
sanzi89
addikt
válasz
Kiscsőke #38942 üzenetére
Reggel vásároltam, délután teszteltem, holnap viszem vissza a PARKSIDE PBSD 600 A1 szalagcsiszolót.
Nagyon sajnálom, idáig ez az első Parkside cucc, ami megy vissza a boltba, mert az én darabom számomra használhatatlan.
Az első, ami megjegyzendő, hogy az első görgő nem gumírozott, sima fém az egész. A második, hogy elvileg 600W, amitől mocskosul melegszik, de ereje nem nagyon van. Mellé raktam az ingyen kapott rezgőcsiszolót, amire 135W(!) van írva és mit mondjak... nem sokkal gyengébb, ha gyengébb egyáltalán. Egy 2 méter hosszú 20 cm széles kb 3 cm vastag fűrészelt fenyő pallót csiszoltam végig a két géppel, egyik oldalát a Parkside-dal a másikat a rezgőcsiszolóval. Eredményben, időtartamban nem láttam nagy különbséget, de a Parkside olyan forró lett, hogy alig lehetett megfogni. Előnye kb. annyi, hogy a rezgőcsiszoló kirázza belőlem a lelket is, a Parkside nem volt olyan zsibbasztó élmény.
De ami a legnagyobb gond, hogy egyszerűen nem tudtam beállítani, hogy egyenesen fusson a szalag. Tekergettem az elején azt a kis csavart jobbra-balra, ment is szépen ide-oda, de mintha lett volna annyi szabad játéka, kottyanása, hogy használat közben szép lassan ide vagy oda elkezd elmászni a szalag. Bele is mart a műanyag házba... Ha fél percenként igazgattam, lehetett használni, de nincs erre türelmem.
Most, hogy az enyémmel van valami gond, vagy csak ez a típus nem lett jó, nem tudom. Én így jártam, a gép holnap megy vissza a boltba. -
sanzi89
addikt
Akinek van tapasztalata szalagcsiszoló témakörben vetne egy pillantást a következő típusra: PARKSIDE PBSD 600 A1
Holnaptól lesz a Lidl-ben 10k-ért, és gondoltam benevezek egyre. Új típusnak tűnik, így Youtube-on és a netes fórumokon nem találtam róla semmi infót. Otthoni barkácsoláshoz, nagyon hobbi ház körüli asztalos munkához.
Kaptam ajándékba egy noname egy pálcás 350W-os rezgőcsiszolót, sok mindent csináltam már azzal is, de elég gyengécske, kicsit neki fekszek az anyagnak vele, és már hallom, hogy brutálisan lassul. Ez 600W-os, remélem érezhetően erősebb lesz.Valamint egy lappal arrébb van 2500Ft-ért szalagos keretszorító, az is sokszor hasznos lett volna.
-
sanzi89
addikt
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #38650 üzenetére
Meg is jött az új fúrószár, és csodák csodájára simán sikerült megfúrni ugyanazt a fenyő deszkát, amibe a másik beletört. A profibarkacs.hu előtt megemel a kalapom.
-
sanzi89
addikt
-
sanzi89
addikt
Köszi a linket, ha venni kell szerintem innen mazsolázok valamit.
Eszembe juthatott volna eBay-en körbenézni, komplett szett is van olcsóbban ami alumínium, nem pedig ilyen gagyi műanyag...Plusz van egy olyan érzésem, hogy ez a Wolfcraft is ugyanez a kínai szar, csak átcímkézve.
-
sanzi89
addikt
válasz
thomgrande #38606 üzenetére
Köszönöm a tippet!
-
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #38595 üzenetére
Otthoni, házi barkácsoláshoz tűnik könnyen használható és normális megoldásnak. Egy ilyenre szerintem beruházok: Wolfcraft Undercover Jig szett
-
sanzi89
addikt
Tudja valaki, hogy mi ennek a technikának a neve, ami az alábbi videón is látszik? Ahogy összecsavarozza a lapokat a kifúrt dőlt furatokon keresztül. Köszi!
-
sanzi89
addikt
Kültérre, de esőnek és napnak csak korlátozottan/minimálisan kitett OSB lapot mivel érdemes felület kezelni? Egyrészről, hogy egy kicsit szebb legyen, másrészről, hogy növeljem a tartósságát. Neten mindenfélét írnak a lazúrtól a lenolajon keresztül egészen a diszperziós (
) festékig.
Tanácsok, tapasztalatok?Egy garázs ajtó belső oldalát, valamint egy terasz "mennyezetét" kellene első körben kezelnem valahogy.
-
sanzi89
addikt
válasz
Teodor52 #38567 üzenetére
5.5mm-es menetátmérővel rendelkező önmetsző csavarral rögzítettem 3mm vastag sarokvashoz fenyő lambériát. Fogóval hozzáfogattam a lambériát a vashoz, előfúrtam 5mm-es fúróval a lambériát és a vasat is, majd miközben a fogó odaszorította a lambériát a vashoz sima csavarozógéppel behajtottam. Semmi extrával egy ilyen kicsi 7.2V-os Parkside csavarozóval 5NM-es nyomatékra állítva. Elég rendesen fogja.
-
sanzi89
addikt
válasz
thomgrande #38534 üzenetére
Köszi! Szerintem akkor benevezek egyre, és nézek hozzá valamilyen finomabb fogazású lapot is.
-
sanzi89
addikt
Sziasztok
Otthonra, ház körüli munkákhoz táblás anyagok összedarabolására megfelelő lenne a Parkside PTSS 1200 A1? 12.-étől lesz Lidl-ben 30k-ért. A cél az lenne, hogy a nagy OSB/bútorlap lapokat tudjam pontosan kisebb darabokra vágni. Kutyaházhoz, kerti szivattyú fedődobozához, villanyóraszekrény ajtó, stb. készítéséhez, szabadidő/hobbi munkákhoz.
Van már pár szerszámom otthon, meg is tudok csinálni ezt-azt, de a fatelepen, egyben vásárolt táblás anyagok pontos kisebb darabra vágása nem igazán megoldott. Eddig egy dekopírral, vezető lécekkel és sok idegeskedéssel dolgoztam.
Köszi! -
sanzi89
addikt
válasz
pbujna #38336 üzenetére
Végül a helyi festékboltban vettem egy tubus fatapaszt, meg egy LAZURÁN AQUA FAVÉDŐ LAZÚR 3IN1-t. Két rétegben felhordom lapon, egy réteget összeszerelve külön átfutva majd a vágásokon. Ez úgyis csak egy kicsi, kút tetejére szánt doboz teszt gyanánt, majd meglátom milyen lesz az eredmény.
-
sanzi89
addikt
Nyáron tervezek pár apróbb projektet itthonra (kutyaház, "szivattyúház", stb.) amihez lambéria burkolást szeretnék használni. Olcsó, könnyen kezelhető, nekem tetszik is. Mivel télen-nyáron kültéren lenne, így nagyon fontosnak gondolom, hogy megfelelően legyen a lambéria felület kezelve. Valami lazúr féleségre gondoltam, hogy a végeredmény fa hatású legyen. Ezzel kapcsolatban sajnos semmilyen tapasztalatom nincs. Mik a követendő szabályok? Pórustömítés, favédelem, lazúr, egyben a lambéria szálakat, vagy összerakva a kész művet? Ajánlott márka esetleg termékcsalád? Egy-két praktika, amit egy kezdő elronthat?
Több fényév távolságra vagyok a hobbi asztalosságtól is, de szeretnék tartós, szép munkát kiadni a kezeim közül - saját magamnak. Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple asztali gépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Túra és kirándulás topic
- Fujifilm X
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Spotify
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P15 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 dokkoló (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest