Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
Nyáron tervezek pár apróbb projektet itthonra (kutyaház, "szivattyúház", stb.) amihez lambéria burkolást szeretnék használni. Olcsó, könnyen kezelhető, nekem tetszik is. Mivel télen-nyáron kültéren lenne, így nagyon fontosnak gondolom, hogy megfelelően legyen a lambéria felület kezelve. Valami lazúr féleségre gondoltam, hogy a végeredmény fa hatású legyen. Ezzel kapcsolatban sajnos semmilyen tapasztalatom nincs. Mik a követendő szabályok? Pórustömítés, favédelem, lazúr, egyben a lambéria szálakat, vagy összerakva a kész művet? Ajánlott márka esetleg termékcsalád? Egy-két praktika, amit egy kezdő elronthat?
Több fényév távolságra vagyok a hobbi asztalosságtól is, de szeretnék tartós, szép munkát kiadni a kezeim közül - saját magamnak. Köszi a segítséget!
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
válasz pbujna #38336 üzenetére
Végül a helyi festékboltban vettem egy tubus fatapaszt, meg egy LAZURÁN AQUA FAVÉDŐ LAZÚR 3IN1-t. Két rétegben felhordom lapon, egy réteget összeszerelve külön átfutva majd a vágásokon. Ez úgyis csak egy kicsi, kút tetejére szánt doboz teszt gyanánt, majd meglátom milyen lesz az eredmény.
-
sanzi89
addikt
Sziasztok
Otthonra, ház körüli munkákhoz táblás anyagok összedarabolására megfelelő lenne a Parkside PTSS 1200 A1? 12.-étől lesz Lidl-ben 30k-ért. A cél az lenne, hogy a nagy OSB/bútorlap lapokat tudjam pontosan kisebb darabokra vágni. Kutyaházhoz, kerti szivattyú fedődobozához, villanyóraszekrény ajtó, stb. készítéséhez, szabadidő/hobbi munkákhoz.
Van már pár szerszámom otthon, meg is tudok csinálni ezt-azt, de a fatelepen, egyben vásárolt táblás anyagok pontos kisebb darabra vágása nem igazán megoldott. Eddig egy dekopírral, vezető lécekkel és sok idegeskedéssel dolgoztam.
Köszi!"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
válasz thomgrande #38534 üzenetére
Köszi! Szerintem akkor benevezek egyre, és nézek hozzá valamilyen finomabb fogazású lapot is.
-
sanzi89
addikt
válasz Teodor52 #38567 üzenetére
5.5mm-es menetátmérővel rendelkező önmetsző csavarral rögzítettem 3mm vastag sarokvashoz fenyő lambériát. Fogóval hozzáfogattam a lambériát a vashoz, előfúrtam 5mm-es fúróval a lambériát és a vasat is, majd miközben a fogó odaszorította a lambériát a vashoz sima csavarozógéppel behajtottam. Semmi extrával egy ilyen kicsi 7.2V-os Parkside csavarozóval 5NM-es nyomatékra állítva. Elég rendesen fogja.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Kültérre, de esőnek és napnak csak korlátozottan/minimálisan kitett OSB lapot mivel érdemes felület kezelni? Egyrészről, hogy egy kicsit szebb legyen, másrészről, hogy növeljem a tartósságát. Neten mindenfélét írnak a lazúrtól a lenolajon keresztül egészen a diszperziós ( ) festékig.
Tanácsok, tapasztalatok?Egy garázs ajtó belső oldalát, valamint egy terasz "mennyezetét" kellene első körben kezelnem valahogy.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Tudja valaki, hogy mi ennek a technikának a neve, ami az alábbi videón is látszik? Ahogy összecsavarozza a lapokat a kifúrt dőlt furatokon keresztül. Köszi!
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #38595 üzenetére
Otthoni, házi barkácsoláshoz tűnik könnyen használható és normális megoldásnak. Egy ilyenre szerintem beruházok: Wolfcraft Undercover Jig szett
-
sanzi89
addikt
Köszi a választ!
Mivel vizes bázisú vékony lazúrral van lekenve a többi fa elem, így a festékboltban kis tanácskozás után úgy döntöttem, hogy ugyanezt a vékony lazúrt fogja kapni az OSB lap is. Az átcsiszolást mindenképpen megejtem, köszi a tippet!
-
sanzi89
addikt
válasz thomgrande #38606 üzenetére
Köszönöm a tippet!
-
sanzi89
addikt
-
sanzi89
addikt
Köszi a linket, ha venni kell szerintem innen mazsolázok valamit.
Eszembe juthatott volna eBay-en körbenézni, komplett szett is van olcsóbban ami alumínium, nem pedig ilyen gagyi műanyag... Plusz van egy olyan érzésem, hogy ez a Wolfcraft is ugyanez a kínai szar, csak átcímkézve."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
válasz pbujna #38631 üzenetére
Van benne egy fém persely, csak az egész cucc háza műanyag. Odaszorítottam a lap széléhez sima rugós fogóval, és már nyeklik is. Én így másodjára már tuti erre neveznék be: Link Ennek elvileg az egész háza alumínium.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz yooccoo #38636 üzenetére
Csináltam egy képet a fúrószárról:
Külön érdekes számomra, hogy hosszában is kettétört a hegy azon kívül, hogy letört egyben a vékonyított rész. Nem láttam még olyat, hogy fúrószár hosszában törik el.
A boltnak írtam, fotót csatoltam, várom mi lesz a fejlemény.
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #38650 üzenetére
Meg is jött az új fúrószár, és csodák csodájára simán sikerült megfúrni ugyanazt a fenyő deszkát, amibe a másik beletört. A profibarkacs.hu előtt megemel a kalapom.
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #38663 üzenetére
A hétvégén használtam egy kicsit ezt a Wolfcraft Undercover Jig szettet a kicserélt fúróval. 50*30-as fenyő lécekből készítettem el egy téglatest "vázát", a sarkokat ezzel rögzítettem. Teljesen laikusként könnyen, és aránylag szépen tudtam vele dolgozni, tetszik.
-
sanzi89
addikt
Akinek van tapasztalata szalagcsiszoló témakörben vetne egy pillantást a következő típusra: PARKSIDE PBSD 600 A1
Holnaptól lesz a Lidl-ben 10k-ért, és gondoltam benevezek egyre. Új típusnak tűnik, így Youtube-on és a netes fórumokon nem találtam róla semmi infót. Otthoni barkácsoláshoz, nagyon hobbi ház körüli asztalos munkához.
Kaptam ajándékba egy noname egy pálcás 350W-os rezgőcsiszolót, sok mindent csináltam már azzal is, de elég gyengécske, kicsit neki fekszek az anyagnak vele, és már hallom, hogy brutálisan lassul. Ez 600W-os, remélem érezhetően erősebb lesz.Valamint egy lappal arrébb van 2500Ft-ért szalagos keretszorító, az is sokszor hasznos lett volna.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz Kiscsőke #38942 üzenetére
Reggel vásároltam, délután teszteltem, holnap viszem vissza a PARKSIDE PBSD 600 A1 szalagcsiszolót. Nagyon sajnálom, idáig ez az első Parkside cucc, ami megy vissza a boltba, mert az én darabom számomra használhatatlan.
Az első, ami megjegyzendő, hogy az első görgő nem gumírozott, sima fém az egész. A második, hogy elvileg 600W, amitől mocskosul melegszik, de ereje nem nagyon van. Mellé raktam az ingyen kapott rezgőcsiszolót, amire 135W(!) van írva és mit mondjak... nem sokkal gyengébb, ha gyengébb egyáltalán. Egy 2 méter hosszú 20 cm széles kb 3 cm vastag fűrészelt fenyő pallót csiszoltam végig a két géppel, egyik oldalát a Parkside-dal a másikat a rezgőcsiszolóval. Eredményben, időtartamban nem láttam nagy különbséget, de a Parkside olyan forró lett, hogy alig lehetett megfogni. Előnye kb. annyi, hogy a rezgőcsiszoló kirázza belőlem a lelket is, a Parkside nem volt olyan zsibbasztó élmény.
De ami a legnagyobb gond, hogy egyszerűen nem tudtam beállítani, hogy egyenesen fusson a szalag. Tekergettem az elején azt a kis csavart jobbra-balra, ment is szépen ide-oda, de mintha lett volna annyi szabad játéka, kottyanása, hogy használat közben szép lassan ide vagy oda elkezd elmászni a szalag. Bele is mart a műanyag házba... Ha fél percenként igazgattam, lehetett használni, de nincs erre türelmem.
Most, hogy az enyémmel van valami gond, vagy csak ez a típus nem lett jó, nem tudom. Én így jártam, a gép holnap megy vissza a boltba."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #39193 üzenetére
Visszaírtak az Einhell-től. A lényeg, hogy azok a Parkside gépek Einhell gyártmányúak, amin van egy Art.Nr-t (7 jegyű szám) és egy I.Nr-t (5 jegyű szám). Amelyik Parkside gépen nincs ilyen azonosító, az nem Einhell gyártmány, köztük az általam használt Parkside PTSS 1200 B1 se az.
Szóval nem igaz az az állítás, miszerint ha Parkside cucchoz keresel bármit goto -> Einhell.
-
sanzi89
addikt
Hobbi, otthoni felhasználásra ajánlott a Lidl-ben most kapható felsőmaró?
Még nem használtam ilyen gépet, ismerkedni, évi pár alkalomra, otthoni barkácsoláshoz."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
-
sanzi89
addikt
válasz runner 125 #39843 üzenetére
Én egy ilyet vettem a nyáron: Parkside PZKS 1500 B2
Szigorúan hobbi célra, ház körüli barkácsoláshoz, de nagyon megszerettem. Gyorsan és pontosan lehet vele dolgozni. Csináltam eddig vele dupla falú szigetelt kutyaházat, szivattyút eltakaró kis díszkutat, garázsajtót leburkoltam lambériával, meg sok apróbb vágás. Minden forintját megérte.
A másik Lidl-is cucc ami minden pénzt megér, a Parkside PTSS 1200 B1 merülőfűrész. Nagy táblás anyagokat, méteres léceket is milliméter pontosan tudok vele vágni, ami korábban elképzelhetetlen volt számomra. Ez a két barkács szerszámom, amit legjobban szeretek.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Valaki tud nekem segíteni abban, hogy mit jelentenek az élzárásnál a következő lehetőségek? KATT a linkre.
Esetleg azt jelentené, hogy mely oldalakra kérem az élzárást? Vagyis ha mind a 4 oldalra kérek, akkor a 2 hosszú + 2 széles lehetőséget válasszam? Köszi!"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
Gép tanács kellene és talán ebben a topikban több a tapasztalat. Van egy Parkside PBS 900 C3-mas szalagcsiszolóm, ami eddig működgetett ugyan, de igazából elég gagyi és gyötrelmes vele a munka, még hobbi szinten is.
Kaptam kölcsön egy Makita MT M9400 szalagcsiszolót, ezt forgattam ma egy fél napot. Gyorsabban, hatékonyabban, csendesebben tudtam vele dolgozni, mint a Parkside-dal, gyakorlatilag nem melegedett a gép. Cserébe nehéz, mint a kő, a 2 méter vezeték egy vicc, plusz a porszívót se tudtam normálisan rákötni, így a porzsákját ürítgettem, ami egyébként jól összegyűjtötte a port. Ezek alapján eldöntöttem, hogy veszek egy normális szalagcsiszolót, mert ég és föld vele a munka, mind a Lidl-es szemvedni, de ilyen nagy és nehéz dög nem kellene.
Kinéztem a METABO BAE 75 gépet. Most nem sajnálom rá a pénzt, de otthoni, barkács, hobbi felhasználásra lenne, szóval nem tudom csak úgy elhajítani a bal vállam felett, ha mégse jönne be, mint pl. a Parkside-ot, ami 9.000Ft volt. Szóval a lényeg, hogy ez a Metabo géppel van valakinek tapasztalata, véleménye? Kisebb, könnyebb, minőségben is elvileg megfelelne, nem egy gagyi gép."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
válasz kapu2006 #53880 üzenetére
Elkövetem azt az eretnekséget, hogy dolgokat a helyükön csiszolok. Garázskaput, terasz látszó szelemeneit, kerti fa szerszámosbódét, stb. Itt nekem nagyon nem mindegy, hogy milyen nehéz a gép, napi 8 órában a billentyűzetet nyomkodom munka gyanánt, nem vagyok az a bivaly testalkat. A súlyban elvileg 1,3 kg különbség van, az azért érződik - remélem.
A Makita gép jó volt, de számomra nem tökéletes. Engem nagyon zavart 5 perc után a rövid kábel, a porszívó csatlakozás problémája, a nagy súly miatt pedig egész egyszerűen bizonyos dolgokat nem tudnék - vagy sokkal lassabban - megcsinálni vele. Most nem számít +20.000Ft, tapasztalatnak mindenképpen jó volt, de remélem létezik ebben az árkategóriában olyan gép, ami a fentiek ismeretében jobban megfelen számomra.
Kis keresgélés után ezt a Metabo-t találtam, ennyi a történet."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #53886 üzenetére
Köszi mindenkinek a gondolatokat, látom a Makita a favorit.
Még egy lépés feljebb, Makita 9404J? Ez csak 4,7 kg, adnak hozzá koffert, amit amúgyis vennék.
Kiegészítésnek pedig gondoltam egy METABO SXE 3150 excenterre. Erről esetleg vélemény? Vagy, hogy milyen Makitát vegyek helyette?
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #53889 üzenetére
Aludtam a dologra egyet, és feltöröm a palacperselyt. Az alábbi két gépet tervezem megvenni, ha valami nyomós ok van, hogy lebeszéljetek, akkor most szóljatok.
MAKITA BO6030J Excentercsiszoló
MAKITA 9404J SzalagcsiszolóA Makita gépekről sokkal több infót, videót, tesztet találok, mint a Matabo gépekről. Otthoni, hobbi felhasználásra remélem engem már ezek ki fognak szolgálni, akkor nem is sajnálom az árukat.
-
sanzi89
addikt
Otthonra keresek a "filléres" és soha el nem romló tekerős szirítóim mellé normális egykezes szorítót. Ugye megvettem a Lidl-ben a Parkside készletet, nem volt dága, de sorra törnek el, kilazulnak, nem szeretem őket.
Van-e ajánlott márka, típus otthonra, ami már normális minőség, de nem is csillagászati az ára? Első körben Berger szorítókat néztem, csak nem tudom, hogy elég lenne-e a műanyag vagy vegyek olyat, ami fém, mégha drágább is."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
válasz pacman_123 #54971 üzenetére
A vágandó élre ragassz maszkoló szalagot, egy fokkal kevesebb a kipattogzás a vágásnál. Nem nulla, de kevesebb.
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #54949 üzenetére
Végül ilyen szorítóból vettem 4 darabot: BERGER Egykezes párhuzamszorító alumínium 600mm LL-6A (041601-0116)
Ma hozta meg a futár. Rohadt drága volt, de első ránézésre megérte, szinte elpusztíthatatlannak tűnik, bazi erősen fog, praktikus és minőségi a kialakítása, szerintem engem ki fog szolgálni ház körüli felhasználással számolva.
Az itthoni Parkside-os műanyag cuccok (amiből igaz az egész készlet nem került annyiba, mint ebből egy ) össze se hasonlíthatóak a Berger-rel.@Vaze
Mostanában volt/van a Lidl-be Parkside merülőfűrész, lehet érdemes utána járni, hogy van-e még a környékeden. Nekem évek óta megvan, használtam is elég sokat, semmi gond nem volt vele. Ha még szánsz rá egy keveset vehetsz egy márkásabb lapot, ami specializáltabb az ajtó anyagára vagy sűrűbben fogazott, de a gyári lap se volt használhatatlan, sokat vágtam azzal is.[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Otthonra, házi barkácsolási célokra (ezeket csináltam az elmúlt két évben: kutyaházak, kútház, kerti filagóra, előtető, villanyóraszekrény ajtó, stb) keresnék egy jobb elektromos kézi gyalut. Jelenleg egy Parkside PEH 30-as elektromos kézi gyalum van, ezzel is meg lehetett csinálni ezt-azt, de bőven vannak korlátai. Kinéztem a Makita 1911B-t, tetszik, hogy 110mm-ert lehet vele gyalulni, sokszor dolgozom 10cm-es anyaggal, azt egy tolással lehetne így gyalulni.
Azért is gondoltam egy ilyesmi gépre, mert tavaly vettem egy Makita 9404J szalagcsiszolót, és öröm kézbevenni minden alkalommal, annyira jó gép. Tudom, töredékáron lehetne alkalmas gépet venni, sőt, igazából a Parkside-dal is elboldogultam, de tekintsünk rá nem csak befektetésként, hanem hobbiként is, ilyenkor nem mindig a racionalitás érvényesül csak.
Asztali gyalugép biztos jobb, pontosabb lenne, de szerintem nekem arra nincs szükségem, meg sajnos nagyon helyem se, pedig egy Metabo HC 260-at el tudnék képzelni otthonra.[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Nem szakmám, fizetni se fizet érte senki, saját magam vagyok az igénylő és végrehajtó is, szóval van az az állapot, amikor rugalmas vagyok a milliméterekkel.
Komolyra fordítva, semmit nem tervezek csinálni, ami a házon belül van, a legközelebbi nagyobb projekt egy 25 m2-es terasz famunkái. Itt 15x15-ös BSH gerendák lesznek az oszlopok, ezzel nincs gond, de szelemennek meg szarufának már sima fűrászűrut tervezek venni (15x15, 7.5x15, stb.), ezeket kellene pl. rendbe rakni a gyaluval. Ezek a kombi gyaluk meg nem ilyen feladatra vannak.
Legutóbb se dőltem a kardomba, mint a 15x15-ös gerenda gyalulás után az egyik végén 14,8 a másik cégén meg 14,5 lett. Magamnak csinálom, az a lényeg, hogyha a kész produktumra ránézek, akkor pofája legyen, ezért nekem nem számít pár milliméter.
Hobbi, testmozgás (munka monitor előtt), szabad idő hasznos eltöltése. Műhelyem sincs, kb. mindent a gyarázs előtti beton placcon csinálok. Ilyen szemüvegen tessék nézni a kézi elektromos gyalut. Nomeg a jó minőségű gépekért mindig is oda voltam, amiket öröm kézbe venni.[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Nekem egy MAKITA BO6030J van, ezt csak ajánlani tudom.
-
sanzi89
addikt
Mivel nem tudok csinálni semmit, így legalább kiírom magamból. Nincs 1 éve, hogy vettem egy MILWAUKEE Prémium mágneses mérőszalag 8m/26láb (48227225) (4932464603) mérőszallagot. Nem érdekelt mennyibe került, legyen jó minőség és 8 méter. A szalag hátoldalán a legvégén van alul egy műanyag, ragasztott rátét, nem tudom miért. Ennek a ragasztása elvállt a szalag aljától, egyszer felcsévélés közben lejött róla, és megtörte a szalag végét 10 centinél. Beszakadt kicsit, majd jobban, végül végig akadt, próbáltam átragasztni, de mindig kiszakította a kis szél magát. Ma kidobtam az egészet a fenébe, de előtte egy 5 kilós kalapáccsal leellenőriztem, hogy valóban olyan erős-e a háza, mint írják.
Egy szó, mint száz, senkinek nem ajánlom a Milwaukee mérőszalagokat.Ugyanitt kérek tanácsot, hogy milyen mérőszalagot vegyek.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz fogtunder #58208 üzenetére
Az alábbi képeken látható "Anti-Tear Coating" igazából egy alulra ragasztott, átlátszó, műanyag lemezke, nekem ennek vált el a ragasztása. A tieden nincs ilyen? Esetleg utána néznél, hogy pontosan milyen? Mert ettől eltekintve nagyon szerettem.
-
sanzi89
addikt
Jelenleg a legnagyobb átfogású szorítóim ilyenek: BERGER Egykezes párhuzamszorító alumínium 600mm LL-6A (041601-0116)
Ezek a szorítók nagyon beváltak, miután több típussal rossz tapasztalatom volt, vettem egy pár ilyet és azóta boldogabb ember vagyok.
Viszont kellene nagyobb átfogású táblásításhoz, vagy akármihez. Kinéztem egy olcsóbb asztalos csőszorítót, konkrétan ezt: MANNESMANN végtelen csavaros szorító 3/4"
Szerintetek ez milyen minőség lehet? Használható? Esetleg tudtok valami konkrét típust ajánlani? Ezt néztem még, de ennél szeretném olcsóbban megúszni a dolgot, mert kellene vagy 4 darab: Bessey BPC-H34
Természetesen szar, használhatatlan cuccért meg egy fillért nem akarok adni, és tudomásom szerint a Mannesmann nem a minőség netovábbja.[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz pacman_123 #58241 üzenetére
Mannesmann bitkészletem volt, kaptam ajándékba, az katasztóráflisan gagyi volt, a Parkside/Powerfix köröket vert rá.
-
sanzi89
addikt
Veszek egy mély levegőt, és szerintem beruházok egy Makita 2012NB vastagológyaluba. Rengeteget golndolkoztam, hogy ez legyen vagy inkább a Metabo DH 330. Megnéztem ezer YouTube videót, itt is olvasgattam, más fórumon is, de végül ez lett a kiszemelt.
A kérdésem az, hogy ehhez árulnak élezhető késeket: 793350-7 Makita. Ezt simán be tudom tenni a gyaluba az eldobható kések helyére?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest