Hirdetés
-
PROHARDVER!
ASUS RT-AC68U (Kétsávos, Wireless-AC1900 gigabites útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
LSL1337
őstag
X-Akták...
Szóóval, AC87R-t használok kb másfél éve.
Most beújítottam egy NAS-t (PC).
unraid-en keresztül futtatok rajta Deluge-t és qlibtorrentet.
gigabit-es neten ülök, minden vezetékes természetesen, a NAS SSD cache-re tölt le.tegnap:
Deluge 10MB/sec-el töltött az első órában, a routeren ez a CPU használatot core1-en 100%-ra tette, core2-n marad 1-2% (ha speedtestet futtatok, akkor core1 80% körül szokott lenni, core2 meg 20-30)
közben folyamatosan pingelem bix.hu-t, és stabil 1-2ms-ről felmegy a ping 30-40-50-60-100-ra, össze vissza van.
Itt közben magától ment a port forward, és aktív kapcsolaton voltam elejétől fogva.qlibtorrent:
betettem ugyan azt a torrentet, ugyan úgy SSD-re, és 40-50-60MB/sec-el töltött, routeren 20-20% cpu usage, ping beton stabilan 1-2ms végig, mintha nem is futna!
sajnos ma reggel vettem észre, hogy itt a kapcsolat passzív volt, ezért betettem port forward-et, immár aktív lett.
következő letöltés, itt is 10MB/sec max (seed miatt tuti tudna sokkal többet is)
routeren 15 és 8% átlag cpu terhelés
és a pingem STABIL 330ms, néha timeout, routeren a webes felület szinte lehal, olyan lassú lesz
közben torrent kliensben alig van 30-40 peer connection.szóóóóval, mi öli meg a routert egy 10MB(80mbit)-es streamen, amikor semmi más nem megy a hálón?
HW nat be van kapcsolva.
ráadásul qlibtorrentet visszatettem passzívba, de marad ugyan ez a 300ping, szóval teljesen tanácsalan vagyok
hogy lehet atom lassú a router webes felülete (valszeg ezért megy fel ennyire a ping), ha a CPU használat 20% alatt van?ötletek?
Köszi!
-
LSL1337
őstag
válasz
Intruder2k5 #2366 üzenetére
közben kipróbáltam a másik 87R-es routeren, azon talán frisebb merlin van, ott a felület elfogadta, de még 5 perc alatt nem műküditt egyelőre az asuscomm-os domain.
azért köszi
-
LSL1337
őstag
válasz
Intruder2k5 #2363 üzenetére
beírom az asus.com alá a kívánt hostnevet, Apply, és semmi nem történik. ha bármelyik másikra megyek, ott elfogadja az apply-t...
N66U, vmi merlin builden
-
LSL1337
őstag
sziasztok
DNS kérdés
kezdem megunni a no-ip-t.
Manuálisan kell megújítani a domain-t 30 naponként, amikor ez régen ment automatikusan.
Tudtok ajánlani egy DDNS oldalt, ami tudja, hogy az asus router-emen keresztül updateeli az IP címet, automatikusan, ingyenesen.Köszi!
-
LSL1337
őstag
Tényleg, valakinek van 1000-es digije?
smallnetbuilder teszt szerint nem tud elNATolni gigabit-et, 68U vagy 87 valakinél ez sikerült?mondjuk nem mintha 700 v 960 megabit közt különbség lenne
-
LSL1337
őstag
Köszi a helpet, de ennyire nem ma kezdtem
Nem ugyan az a 2 SSID-m, de amíg a gyári asus/asus 5g-vel ment, akkor sem látszódott.Nincs hideolva sem az SSID, és egyik 5Gzes eszközöm sem látja továbbra sem
-
LSL1337
őstag
Srácok, beüzemeltem a RT-AC87R-t, és az 5Ghz sehol sem látszik.
AC vagy N mód, ilyet sem nagyon látok a felületen.
telóm nem AC-s, viszont N-es 5Ghz-et tud, és nem látja.
Tablet az pedig AC-s (snapdragon 800), de 5Ghz-es SSID-t nem látja.tippek?
3.0.0.4.378_6117 fw van fent rajta, 3 napja ez volt a weboldalon a legfrisebb béta.
frissítettem, áramtalanítottam pár sec-re, factory reset, és beállítottam digit.
router 800/200-at hozza is gond nélkül.
Ami miatt anno a 87U mellett töltöttem, az a részletes monitoring felület. Global internet forgalom, melyik eszköz, milyen progival használja épp a netet
bekapcsoltam kíváncsiságból a smartQoS-t, és úgy is rá tudtam márni 700/190-et, viszont cpu1-2 végig 100%on volt routeren.
-
LSL1337
őstag
válasz
Intruder2k5 #1248 üzenetére
Tisztában vagyok a DNS-sel, lehet kicsit leegyszerűsítve foglaltam össze, a cucc pedig működik, külön router kell hozzá ha így akarom megoldani, azért köszi!
-
LSL1337
őstag
válasz
Intruder2k5 #1246 üzenetére
Azt hiszem csak annyi, hogy más DNS serverre kell kapcsolódnom (custom), és akkor a netflix és társai angol úriembernek néznek, és jön a geoblockolt tartalom, de nem vetettem magam be a témába.
Viszont csak 1 cucc-ra akarok előfizetni, és ha a havernak is kellene, akkor nem kellene neki is vennie, csak hozzám be VPN-ez. Még nem vettem meg, biztos van rajta valami azonosító cucc, nem tudom a részleteiben hogy megy.
-
LSL1337
őstag
válasz
Intruder2k5 #1244 üzenetére
Nem erre.
Ha Smart DNS-es cuccra állítom a router-t, akkor minden forgalom azon fog keresztül menni.
Nekem az kellene, hogy csak a VPN kapcsolaton keresztül menjen minden Smart DNS-re, minden más maradjon az alap beállításon. Elnézve ezt a Tomato képet, nem tűnik valószínűnek hogy ez megy. (Nem is tartottam igazán annak, csak hátha)
Köszi!
-
LSL1337
őstag
Sziasztok.
Gőzöm sincs ez mennyire reális/megoldható megoldás, esetleg a Tomato/Merlin/gyári tudja egyből.
Ha bérlek egy EU smart dns-t (Geoblock miatt), megoldható ha VPNnel becsatlakozom, akkor csak az a VPN connection menjen keresztül a bérelt DNS szerveren, és az otthoni LAN cucc ne?
vagy erre egy külön olcsó routert kellene üzemeltetni, és azon keresztül minden?Köszi.
-
LSL1337
őstag
Hali
valakinek itt a topicban van 87U-ja? Ma szereztem egyet végre.
Az új gyári fw elvileg lassan 1 év után már elég jó.
Vagy maradjak inkább MerlinFW-nél?Kíváncsi leszek 500-as Digi-vel mit kezd a HW-es QoS.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OpenWRT topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Politika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- HDD probléma (nem adatmentés)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Acer Predator Triton 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3080Ti 16GB 2,5K 240Hz
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-12400F/14400F + RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB / Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Új! Lenovo IdeaPad Slim 3 Médiás Laptop 15,6" -30% Ryzen 5 7520U 16/512 Radeon Graphics 2GB ! FHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest