- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 256 GB-os csomagban jönnek a G.Skill legújabb tuningmemóriái
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Home server / házi szerver építése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beaumont
aktív tag
válasz
DJ.Gróf #4122 üzenetére
Szia! 2205-ös vagy 2206-os Bios-al képes kezelni az 1333 Mhz-es procikat. Én egy 6850-es procival használam minden gond nélkül. DDR3-as ramokat nem kezeli. Ha ilyen összeállítást akarsz, akkor P35-ös lapot keress. Bár a DDR3-as ramoknak még nem sok értelme van. Lásd a tesztet itt a kezdőlapon.
-
FehérHolló
veterán
válasz
DJ.Gróf #3933 üzenetére
De hatással van.
Ha 266-os a FSB, akkor valószínűleg nem fogja engedni 1066MHz-en. Különben most is be tudnád állítani ezt a frekit, nem a RAM-tól függ. A RAM-ra csak azt írják rá, hogy maximum mire képes, alacsonyabb frekvencián is lehet hajtani.
Tehát szerintem nézd meg, hogy jelenleg milyen frekiket tudsz manuálisan beállítani a RAM-nak, ha köztük van az 1066, akkor nyertél. (Erősen kétlem, hogy köztük lenne, de egy próbát megér.)
Egyébként Kingmax 1066MHz-es RAM-ot ne vegyél. Bármelyik másikat, csak ezt ne, mert egyetlen egy lappal kompatibilis, és ez az egy nem a P5W DH Delux. -
Samu57
csendes tag
válasz
DJ.Gróf #3930 üzenetére
Szia!
Kipróbáltam a hozzá kapott külső USB-kell is, de visszakapcsolt vele. A ház tetején lévő USB-t nem próbáltam ki, mert oda úgysem raknám (letörés veszélye miatt).
Viszont az XP rendszerbeállításnál a HID, illetve az USB beállításoknál be volt kapcsolva ''ez az eszköz bekapcsolhatja a számítógépet'' ahonnan mindenhol kivettem a pipát, és láss csodát, ugyanúgy bekapcsolt a gép. Nem baj végül is tudjuk mi okozza a bajt, ezért nem viszem el a szervizbe. Inkább manuálisan lekapcsolom olcsóbb mintha vennék egy másik ''jó'' rádióst.
[Szerkesztve] -
Samu57
csendes tag
válasz
DJ.Gróf #3925 üzenetére
Szia!
A tápegységem Hiper moduláris (kék színű), de kipróbáltam egy másikat is, azzal is bekapcsolt. Az egeret is átdugtam egy másik USB portra, ott is bekapcsolt. Szóval fogalmam sincs. Lehúztam az összes nélkülözhetetlen perifériát, semmi változás. BIOS reset megvolt. Ugyanaz. -
Szipi
aktív tag
válasz
DJ.Gróf #3402 üzenetére
Üdv.
Nekem a procim cicereg full terhelésnél 3,46GHz-nél már elég hangosan, de a teljesítménnyel nem volt probléma.
Először én is a lapra gondoltam(régebben mintha már beszéltünk volna már erről).
Ez már a harmadik lapom amiben nyúzom a procit és mind a háromnál(2db P5W DH Delux, Abit AW9D-MAX) ua a hang jelentkezett.szelepes a procim
de lazán megy 2,66GHz-en 7/24-ben és atom stabil
.
-
PC-Style
tag
válasz
DJ.Gróf #3402 üzenetére
Ez nagy gáz, mert gyárihibás az alaplapod. Találkoztam már ilyen jelenséggel és több kollégával kiderítettük, hogy a proci körül elhelyezett kondik ciceregnek. De nem azért mert a kondi bibis, hanem mert valamelyik tápellátásért felelős chip hibásan működik. Tulajdonképpen teszi a dolgát szépen, csak kidob egy kis plusz frekvenciát, ami dalra fakasztja a kondikat. A szomorú az egészben, hogy idővel a kondik egyre magasabb frekin fognak visítani, mégsem elég egy garanciális cserére, mert közben működik minden rendesen... Csakhogy épp emiatt simán lehet, hogy minden tunning felejtős, mert bizonytalanná válhat a proci tápellátása, ha kimozdítod a gyári értékekről...
-
kiSSrac
tag
válasz
DJ.Gróf #2925 üzenetére
nekem az enermax Liberty táp meg a Zalman 9500 procihűtő volt a karácsonyi ajándék...
ma be is szereltem...
hát elájultam szinte...a proci mostmár folyamatos 50%-os terhelés mellett is majd 20(húsz) fokkal hüvősebb...de legalább 10 fokkal, mint előtte alapból...
Így most a magok 40 fokosak, a CPU meg 26 Everest szerint...
Nekiállhatok tuningolni
Kellemes Ünnepeket! -
Szipi
aktív tag
válasz
DJ.Gróf #2787 üzenetére
24 + 8-as tápom van. Megpiszkáltam a 8-as csatit is nem e az csinálja, közben hozzáértem az egyik tekercshez aminek fekete borítása van és nemgyengén meleg volt.
A procihűtőm ventije eléggé le van szabályozva és ráadásul a ház hátuljában lévő 12 centis ventihez fújja a levegőt így a fetek és a többi alkatrész a proci körül nem kap levegőt.
Az is lehet hogy a melegtől csinálja, volt már rá példa.
Nemigazán érdekel már mert nem vészes csak akkor hallom ha lehúzok minden ventit és figyelek ezerrel, de a tuning miatt zavar kicsit. Szemezek is egy Abit AW9D-vel, lehet karácsonyra lecserélem a lapot úgyis sok csili-vili van rajta amit sosem fogok használni. -
Szipi
aktív tag
válasz
DJ.Gróf #2784 üzenetére
Nekem annyira nem hangos(alapórajelen).
Kiszedtem a tápot is a gépből, hogy biztosra mennyek tényleg az alaplap csinálja.
Csak akkor hallom ha terhlés alatt van a proci, leszedem a gép oldalát és ezerrel fülelek a géphez közel.
Annyira nem vészes, várok 1 kicsit és ha kijön valami normális lap akkor cserélek. -
-
Szipi
aktív tag
válasz
DJ.Gróf #2775 üzenetére
Szerintem csak készenlétiből hozza vissza.
Csak bedugtam az infrát a kijelölt portba és müxik(mármint a bekapcsolás).
Nekem meg pont fordítva müxik a távirányító, bekapcsolni tudom vele a gépet mást viszont már nem.
Kipróbáltam az összes drivert mind a 4-et semmi.
A biosban is próbáltam már a power fül alatt álítani semmi.
Álítolag USB hub megoldaná a problémát de most ezért vegyek eggyet amikor másnak anélkül is megy?
A készenlétiről jut eszembe, elküldöm a gépet S3-as(Suspend to ram) állapotba de amikor fölébresztem a gépet képet már nem ad. VGA-repost biosban bekapcs ua. S1 készenléti viszont müxik.
Komolyan mondom azIS7-E
lapommal 3év alatt nem volt ennyi baj és még a felébe sem került ennek a lapnak.
-
FehérHolló
veterán
válasz
DJ.Gróf #2769 üzenetére
Értsd már meg, hogy nem csak a lapról beszélek, hanem a prociról. Az előző példához visszatérve az alaplapot tervező mérnököknek meg van adva, hogy a proci telejsítményfelvétele milyen határok között mozoghat, és mennyi lehet a ''változási gyorsasága'', satöbbi. Ez alapján tudnak tervezni és gyártani. Ha a proci ettől határozottan eltérően viselkedik, akkor nem az alaplapgyártó hibája, hanem a procigyártóé, ha ez gyári időzítésekkel, frekivel, miegyébmással fordul elő. Persze most nem ez a helyzet áll fenn, így egyértelműen a felhasználó a felelős. (Ha pedig a felhasználó hibájából keletkezik baj az alaplappal, akkor gari veszik.)
[Szerkesztve] -
kisninja
őstag
válasz
DJ.Gróf #2761 üzenetére
Tanusíthatom szar a lap..... Nem szabadna Így cicerenie, terhelésnél jön elő érdekes enyém nem csinálja.
Amugy azt én is észrevettem hogy ha a 805 ös cpumat 3900 rre húzom akkor már lasabb mint 3800-on szal x freki felett elkezd lasulni node DJ.Grófnál ez már 3600 on is elöjön és nagyon drasztikusan. -
Szipi
aktív tag
válasz
DJ.Gróf #2748 üzenetére
Üdv.
Alapban is csinálja vagy csak terhelésnél?
Én most húztam föl 3200-ra a procim és nekem is elkezdte csinálni 20 percnyi OCCT gyilkolás után.Úgynézki csak terhelésnél jön elő a hang. 2667MHz-en sosem csinálta. Remélem nem döglik be a lap mert akkor nagyon macerás lenne legariztatnom.
-
FehérHolló
veterán
válasz
DJ.Gróf #2748 üzenetére
Inkább kérdezz a processzrok, tuning topiccsoportban (vagy hogy hívják ezt, talán főtopic).
Ha nem a prociventi ciripel, hanem valami, aminek köze van az alaplaphoz, akkor már régen rossz.
Elvileg a lapnak nem szabadna hagynia, hogy olyan magas órajelet, vagy feszt állíts be, amit már nem tud kezelni fizikailag. -
Error24
csendes tag
válasz
DJ.Gróf #2715 üzenetére
Sztem nem fogod megbánni. Nálunk ritka drága a lapocska, azaz 230 euró felé van, nemtom nálatok mennyi, de sztem tényleg nem fogod megbánni. Ez valami ATOM lap! Én totál elégedett vagyok vele
Hadd ne mondjam h előtte sima p5b-m volt, hát, regélhetnék róla, instabil blabla... Vagycsak rossz sorozatot kaptam belőle?
Hajrá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- Windows 10
- Milyen okostelefont vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Eredeti játékok OFF topik
- Külpolitika
- További aktív témák...
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 dokkoló (5TW13AA) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest