Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kistusik

tag

Hali.

Van egy Asus P5QPL-AM alaplapom, meg egy Asus HD6677 Videókártyám. A problémám az, hogy nem jön ki belőle hang. Se előlapon, se hátlapon. Videókártya HDMI-be soha nem volt bedugva semmi. Most vettem egy monitort amit HDMI/DVI kábellel kötöttem össze a géppel. Réggi VGA-n keresztül volt. Eddig nem volt probléma, volt hang. A probléma ott kezdődött, hogy a gépet szétszedtem, hogy kitakarítsam. Azóta nincs hang. A videókártyán és a proci hűtőjén kívül nem lett széthúzva semmi. 3x meglett nézve. Zöldbe van bedugva a jack, elől is hátul is. Azt sajnos nem tudom megnézni, hogy HDMI-n jön e ki hang, mert nincs olyan eszközöm és a monitoron sincs hangszóró. Sok driveren túl vagyok már. Sok helyen keresgéltem már, de nem jutottam semmire. 1 hete szenvedek. Amit tudunk:

-Újra lett rakva a gép win7 ugyan úgy süket.
    -Jobb alul ha megnyitom a hangot a keverőn megy a hang.
    -Azt írja megfelelően működik.
    -Ha USB-be bedugok egy Jack átalakítót úgy van hang ahogy a képen is látható.
    -Videókártyát kivettük úgy sem jó

Az én elméletem a neten olvasottak alapján:
    Létezik-e az, hogy amikor szétszedtem a gépet "áramtalanítottam", és újra összeraktam, akkor már kapásból HDMI-vel dugtam össze a monitort, és alapértelmezettként a videókártyát választotta ki automatikusan és ezért nem jön hang az alaplapi jack-ből? Olyat is olvastam, hogy lehet váltani, hogy digitális, vagy analóg módon menjen ki a hang. Na már most sehol nem találtam meg, hogy, hogy lehetne át állítani. Amint a képen is látható, a Hangszórókra azt írja, hogy nincs csatlakoztatva, pedig be van dugva elől is hátul is.

Remélem érhetően sikerült leírnom. Remélem tudtok segíteni :D

Új hozzászólás Aktív témák